Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba

    Bu uzucu haberlerden sonra bir sorum olacak.

    2023 green card talihlisiydim. Ocak ayinda zaten Amerikada doktora yapan erkek arkadasimla evlenerek Coloradoya geldim. Mulakatimi geldikten 90 gun sonra buraya tasidim ve 17 temmuzda mulakata girdim. Ek evrak istediler ve hemen gonderdik bunun akabinde 25 temmuzda bana 2026 yilina kadar gecerli calisma izni karti ve ssn gonderdiler. Burda sigortali olarak da calismaya basladim ancak USCIS sayfamda halen evraklariniz inceleniyor yaziyor ve son haberlerden sonra da bir degisiklik yok. Surecim boyle kalacak mi? Calisma iznim ne olacak? Bundan sonra ne yapmaliyim? Bilgilerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum. Herkese gecmis olsun.


  • @Mediha-Kiremitci Yani AOS yaptınız ama greencard almadınız mı? 2026'ya kadar geçerli greencard mı verildi yoksa?


  • @burcugulsn Emek verip dosyanızı Umman'a taşıdınız. Gerçekten son ana kadar heyecan doruktaydı. Ne yazık ki vizelerini alamayan tüm arkadaşlarımız için çok üzüldük. Sizi kutlarım, ABD yaşamınızda mutluluklar dilerim.


  • @Hope-Breaker

    Ne oldugunu biz de anlayamadik iste AOS ne bilmiyorum ama su an work authorization kartim var ssn de var hatta 2 hafta once sigortali ise basladim. Ama green card mulakatimda esimle evliligimizi kanitlayan (guncel lease aggreament, car title, join bank account ve affidavit) istediler biz de mulakattan 1 hafta sonra yani temmuz ayi icerisinde gonderdik. O zamandan bugune kadar hala dosyanin incelemede oldugunu soyluyorlar. Hatta buraya durumu yazdiktan sonra USCIS musteri temsilcisini aradim tekrar dosyanin halen islemde oldugunu bir problem olmadigini soyledi ve hatta acil notu girdigini de soyledi. Arka planda neler oluyor anlayamiyoruz. Umudumuzu yitirir gibi olduk ama bugun tekrar unutlandim.


  • @Hope-Breaker evet AOS yaptim. Temmuz ayinda da mulakatim oldu ve mulakatta ek evrak isteyip posta yoluyla gondermemi istediler. Mulakattan 1 hafta sonra evraklarimi gonderdim akabinde onlar da bana ssn ve work authorization card gonderdiler. Gonderdikleri bu kart ve ssnimle calismaya basladim ve kartin uzerinde 2 yil gecerli oldugu yaziyor. Buraya kadar hersey tamam ancak elimde herhangi bir green card yok ve burdaki immigration sayfasindan (USCIS) kontrol ettigimde evraklarimin ve dosyamin hala incelendigi yaziyor. Bugun buraya yazdiktan sonra tekrar USCIS musteri temsilcisiyle konustum dosyamin %80 inin tamamlandigini surecin sorunsuz devam ettigini soyledi hatta hizlandirma talep ettigini soyledi. Simdi nasil olacak anlamadik.


  • @Mediha-Kiremitci Gercekten cok ilginc bir durum ortaya çıkmış sizde. AOS basliginda biraz daha bilgi bulabilirsiniz oncelikle. AOS yapan, dosyasini sizin gibi vermis, hatta mülakatini yapmis halde bekleyen insanlar var ancak ortada basilacak kart kalmadi. 55.000 olan kota ne yazik ki aşıldı. Ben sahsen 8 Eylül’de mülakata girdim, ama approved olamadim. Bekliyoruz ama, 7 Eylül’den itibaren approved alan olmadi. Eylül ayinin ilerleyen günlerinde mülakat yapacak olan kisiler var hala. Uscis ile konusanlar oldu, surec devam ediyor denildi bazilarina, diğer tarafta bugün mülakata giren başka arkadaşlara immigration officerlar kota kalmadigi icin case’lerini approved edemediklerini soylediler.


  • @Mediha-Kiremitci Merhaba siz mülakatınızı nasıl taşınız Amerika’ya orada biraz işler karışmış gibi duruyor. Sanırım sizin gc başvurunuz Lottery kazananı olarak başlayıp eş durumundan gc alımına dönmüş ki bence daha şanslısınız şu anda. Sadece süreç biraz daha uzun sürebilir ama en azından garantidir. Aos başlığını incelerseniz sizin için daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Sevgiler…


  • @Turco çok teşekkür ederim


  • @Famel Ben de bunu cok dusundum dv lottery dosyasindan evlilik sebebiyle green carda mi donustu dosya diye ama ortada basilmis bir green card yok ki esim de bundan dolayi green card alsin. AOS sureci de soyle Ocakta turist vizemle buraya geldim zaten aralikta esimle evlenmistik bu arada turist vizemle gecen sene de Colorado’ya gelmistim zaten. Nisan ayinda da evraklarimizi toparlayip mulakati buraya tasidik. Receiptler, parmak izi vs. mulakat tarihi vermislerdi temmuz icin. Bu arada sunu da dusunuyoruz eger artik mulakat vermiyorlarsa mulakatlar bitti ancak arka planda ek evrak istenen dosyalar islenmeye devam ediyor olabilir mi? Cunku zaten biz ve bizim gibi bir suru insan surece girdi. Bizim islemlerimiz olumlu ya da olumsuz tamamlanmadan diger talihlilerle green card surecinin tamamlanmasi biraz garip olmaz mi?


  • @Mediha-Kiremitci Sistem söyle isliyor, Field Office’niz dosyanizin tamam olduguna kanaat getirdikten sonra sisteme girip onay veriyor ve kotadan green card veriliyor. Bunun disinda bekleyen dosyalar icin ayrilmis bir kota yok.


  • Arkadaşlar öncelikle olanlar adına çok üzüldüm . Uçağım gece , yola çıkıyorum . Yardıma ihtiyacı olan istediği soruyu sorabilir ancak her zaman aktif olarak forumu kullanamıyorum . Size son olarak birkaç söyleyeceğim şeyler var 2014 DV talihlisiyken case number 51900 dü 41000 lerde aldılar . Çok uzun süre bekledim çok umutlanmıştım . Sponsorum işim kalacağım yer her şey hazırdı ancak gidemedim . Aradan 10 yıl geçti nerdeyse tekrar çıktı. Bu sefer önüme çok farklı şeyler çıktı K1 vizesi başvurusu yapacakken vazgeçtim . Dosya taşımaya biranda karar verdim. Ancak ben ve ailem her zaman kısmet dedik. Ben elimden geleni yapmıştım. Aslında atanmayı bekledim uzun süre olmadı. Size belki saçma gelebilir ancak sadece şunu söylemek istiyorum, Allah size bir şeyi nasip etmiyorsa gerçekten zamanı değildir. Sürece güvenin. Yaşadığınız , yaşadığımız çok zorlu süreçlerdi. Dilerim daha güzel şeyler sizi bekliyordur. Sevgilerle.


  • @sevilt hayırlı olsun, bol şans


  • @koray2000 peki simdi bizim surecimiz ne olacak calisma iznim var ama b2 turist statumu surec sonunda kaybedicem. Ek olarak surec olumsuz olursa calisma iznim ne olacak? Kafamiz allak bullak oldu. Su an burda tanidigim tum Amerikalilar statun ne diye soruyorlar cevap veremiyorum cok komik bir sekilde 🫣


  • @sevilt İyi uçuşlar yolunuz açık olsun. Size ABD’de yemek borcum var 🙂 Muscat’ta konaklama konusunda yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Özge hanım müthiş bir insan. Benim ve ailemin mülakat sürecini tatil gibi geçirmemize vesile oldunuz. Görüşmek üzere 🙂


  • @tgctgctgc 21 Mayıs 2023 tarihinde resmî internet sitesinden form doldurarak pasaport ve vizemi de ekleyerek taşıma talebimi yazdım


  • @Mediha-Kiremitci

    EAD kartinizi calismak icin kullandiginiz zaman non-immigrant statunuz iptal olmus oluyor galiba.

    Siz bence bir avukatla durumu konusun bir noktada, cunku eger 30 Eylül’e kadar approved olmazsaniz su an B1 ile girdiginiz icin overstay olma durumunuz ortaya cikabilir.

    Elinizdeki karta gelince 30 Eylül’de surec biter Greencard alamazsaniz, onunla birlikte sona erer diye biliyorum ama emin degilim.

    USCIS’e de bir sorun tekrar, benim bu permitlerin durumu ne olur bu gibi bir durumda diye. AOS başlığına ayrica yazin isterseniz bir de, belki baska birisinin bir bildigi vardir.

    Sizin bir de vergi durumu ortaya cikiyor. Onu da unutmamak lazim.


  • @sevilt Amerika daki hayatında başarılar 🙏🙏


  • @EzgiLera merhaba. bizde ds260 formunu doldurduk fakat eşim kıbrısta 2 sene bulunmasına rağmen ikametgahına kıbrısı eklemedik. siz bir sorun yaşamışmıydınız ? veya ds260'ı mülakat aldıktan sonra açtırıp bu bilgiyi girmek önemli olur mu ?

  • ⭐⭐

    @Rizamrs Merhaba, sorunuza aslinda cevap verildi;

    @ramsen18, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Rizamrs Eşiniz mezun olup diplomasını aldıysa ve mülakat mailini aldıktan sonra dosyanızı açtırmalı ve eşiniz hangi üniversiteden diplomasını aldıysa sadece onun bilgilerini foruma girmeli ve mülakata giderken diplomasını da yanında götürmelidir.

    ayni soruyu farkli basliklarda sormaniza gerek yoktur. Bununla birlikte dogru baslik; DV2024 (DV2024 Green card Lotosu) Asamalari'dir DV2024 sureci ile ilgili cevaplar ve bilgi alis verisi icin, oradan devam etmelisiniz. Esenlikler.


  • Abd dışişleri bakanlığı bu akşam dv-2023 için resmi rakamları açıkladı.

    Konsolosluklar toplam 55121 green kart onayı vermiş.

    Uscis ise 917 green kart onayı vermiş.

    Toplamda ise 56038 green kart basılmış. Yasada belirtilen sınırdan 1038 tane daha fazla.

    photo1694493501.jpeg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum