Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.7k 167

  • Buraya gelme sebepim anne ve babamin beni cocuk yasimda yanlarinda getirmeleriydi. Ilk okulumu okuyordum o yuzden ben karar vermedim. Ben burada buyudum ama cocukken Turkiye'deydim. Yani iki ulkeyi bikiyorum..
    Annem ve babam isleri icin University'de calismak icin geldiler. Sonra hep kaldik. Simdi emekli oldular. Burada yasam kosullari geldigimizden daha iyiydi o zaman. Academic olarak cok iyiydi. Isleri daha iyi oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    dünya da toplam da 208 ülke var

    https://youtube.com/shorts/u65JErVb3oo?feature=share


  • Bunu kısaca yazıcağım Saygı görmek. Bundan kastım nedir. parasında değilim ortalıktaki kekosunda değilim sosyal sorunlarında hiç değilim ben saygı görmek istiyorum. Taşıdığım Pasaport için gurur duymayı ülkemin adını söylediğimde insanların şaşırarak bakmasını hayranlık duymasını merak edip sorular sormasını orası da neresi,Hmm iyiymiş gibi sorular sormamasını istiyorum. Göçmenlik kuyruklarında gittiğim her ülkede arka odaya alıcaklarmı diye düşünmek istemiyorum. Yurt dışında bir haksızlığa uğradığımda konsolosluğumun güçlü olmasını bana gerçekten yardım etmesini istiyorum hatta Amerikalılar bu konuyla ünlenmiştir ABD pasaportunun uluslararası koruması sağ olsun "Ben Amerikan Vatandaşıyım bana böyle davranamazsınız." Gibi bir çok kalıp yerleşti literatüre adamların Konsolosluk gücü sağ olsun. bunu çok görür olduk. Kısacası ben saygı istiyorum arkadaşlar. Ben insanlık görmek istiyorum. Ben yaşadığım yer için parçası olduğum toplum için gurur duymak istiyorum Türkiye'de bunların hiçbiri yok Almanyadan gelen orada muhtemelen orta seviyeli bir ailenin kızının gelip bana Çalıştığım otelde garip bir göz ile küçümseyici bakmasını istemiyorum. Yurt dışına gittiğimde Japonyaya gidiceğim vizesiz olmasına rağmen türküm diye bana vize soran hala vizesiz gidebildiğime inanmayan havayolu şirketlerini istemiyorum.. Ben ülkemin adını söylediğimde bu insanlar titresin istiyorum. Ve maalesef bunu Türkiye vermiyor hiç vatan millet sakaryaya gerek yok bir çok yabancı arkadaşım var burası ile alakalı bildikleri tek şey Ekonomik kriz,Kebap,Dondurmacı adamlar yani yeter ben Türküm dediğimde bu kadar saçmalık insanların aklına geliyor kimseninde umursadığı yok bazı insanlar Türkiye'nin varlığından veya tam olarak nerde olduğundan bile emin değil. O Yüzden istediğim şey Saygı. Çok net bir şekilde Saygı ve prestij istiyorum.


  • @celica Netflix ahlakı bozuyor diyip televizyonlarda ücretsiz seyredilebilen dizilerin içinde ki kuzenlerin, yeğenlerin baldızlarına atlama sahnelerini veren zihniyet ile aynı kafa :D


  • Huzurlu bir yasam.


  • @waterman Abi İçimi Yaktın Benim Sorunlarım Sorun Değilmiş Diyorum Şuanda Umarım Dileklerin Olur Hakkında Hayırlısı...


  • Türkiye'deki işimin çok stresli olması, yapılan haksızlıklar, iş yerimdeki saçmalıklar, gündemdeki saçmalıklar, fazla çalışmanın ekstra çalışmanın maddi karşılığı olmadığı gibi manevi olarak da kıymetinin bilinmemesi, huzur bulamamak, yabancı dil öğrenme isteği, farklı kültürlerle etkileşimde bulunma isteği, yeni bir yaşam ve bu yeni yaşamda farklı iş tecrübeleriyle ABD'yi keşfetmeye çalışmanın heyecanı.


  • 1 ay da maaşımın 1000 dolar daha az ettiği gerçeği


  • Daha gitmedim ama gidebilirsem sebepleri şunlar olacak...
    Ben bireysel bir insanım yanlızlığı yada kendi fanusum içine aldığım insanlar ile yaşamayı seviyorum komşuluktan uzak kendi bahçemde özgürce takılabileceğim bir evde yaşamak.
    Gerekirse it gibi çalışıp kazandığım parayı istediğim şeylere harcayabilmek.
    Basit bir iletişim yada eğlence aracının benim için lüks olmaması.
    Sahile yada bir parka gittiğimde sağa sola tüküren, çekirdek çitleyen beyaz atlet ile denize girmeyen boxer ile şeyi salllana sallana denize havuza giren insanlar ile aynı ortamda bulunmamak.
    Yılda 1 kez de olsa tatil yapabilmek
    Haftada 1 sinema tiyatro konser gibi etkinliklere katılabilmek.
    Kısaca insan gibi yaşamak.


  • lisans egitimimi tamamlayip iyi bir kariyer edinme

  • ⭐⭐

    Araba satın almak. :D Burada bir ömrünü borç edeyerek geçirip emekli olduğunda 1 araba sahibi anca olabilecek vatandaşım gibi olmaktan korktuğum için :D


  • Ben girişimci bir insan olarak yaptığım girişimlerin Türkiye'de bir karşılığını göremiyorum. Bu sebepten dolayı gitmek istiyorum.


  • Hayatı yaşamak için gidiyorum geçinmek için değil.


  • Hayata yeniden baslamak icin


  • Huzurlu yasam 🙏🖖


  • Türkiye de bi kulağımızın arkası kaldı … hatta onu da halletmiş olabilirler 🤷‍♂️ onun için bi parça insan gibi yaşamak


  • Hukuk ,insan hakları ,hayata verilen değer, dinin topluma empoze edilmemesi ,kazandığınız ücretin alım gücü vb. çok sebep sıralarım buraya sonu gelmez. Kısaca herkesin değindiği üzere insan gibi yaşamak. Ne yazık ki bir noktada büyük hatalar yaptık ve sonuçlarıyla çoğunluk yüzleşiyor. Amerika dışarıya ne kadar baskıcı ve sert politikalar uygulasa da özellikle Türkiye ye karşı , vatandaşını da vergi olarak sıktığının da farkındayım ama yukarıda saydığım herşeyi karşılıyor .Bu da overall da benim açımdan tercih sebebi. Amerika özelinde orada tutunmak kolay olmayabilir ama çalışan için karşılığını alabildiğin , adaletin düzgün işlediği bir ülke.


  • saçma sapan gündemler yeterli gibi sanki


  • İMEI KAYIT ÜCRETİ 30 BİN TL OLACAKMIS HAYIRLI OLSUN. APPLE


  • Dilediğim her ülkeye vizesiz seyahat etme özgürlüğüne sahip olma


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'dan yardim istegi

    Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

    Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • 27 Oy
    153 İleti
    14k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum