Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, part 1 de Green card kazandığımı öğrenmem ve bu süreçte neler yaşadığımı anlatmıştım. Sırada part 2 var.

    Dosyamızı Umman (Maskat) a taşıdığımızı ve sonrasında 22 Haziran 2023 tarihinde Maskat havalimanında valizlerimizi aldıktan sonra Vodafone standından hat satın alıp telefonumuza taktık. Hattımızı takıp telefona baktığımda saat akşam 09.00 du. Sonra dikkatimi çekti 1 tane mail geldiğini gördüm ve içeriğine tıkladığımda 22 Ağustos 2023 saat 11.00 a mülakat maili aldığımızı öğrendik. Sevinçten havalara uçmuştuk, Yeşil kart forumun kurmuş olduğu Maskat telegram grubuna hemen haber vermek istedim. Bana mail geldiyse diğer arkadaşlara da mail gelmiş olabilir diye hemen telegram grubuna girdim mesaj yazacaktım ki uçakta olduğumuz süre zarfında yazılan mesajları okumaya başladığımda mailin ikindi vakti saat 4-5 gibi geldiğini ve grupta şenlik olmuş, herkes mutluluğunu paylaşmış hatta sindirmişler bile 😂

    Mülakat ile ilgili eşimle durum değerlendirmesi yapmaya başladık ve neler yapabiliriz bundan sonra karşımıza neler çıkacak. Belgeleri toplamamız gerektiği bunların hangi belgeler olduğunu vs bilgi alışverişlerimiz başlamış oldu.

    Neyse biz gelmeden evvel araba kiralamıştık hemen arabayı kiraladığımız şirketin önüne geldik. Şirketin adı ise europcar dır. Toyota Corolla 2023 model kiraladım ancak ellerinde olmadığı için bize Hyundai Elentra 2023 model vereceğini söyledi. Bizde kabul ettik. Bir yandan da aramızda şakalaşmaya başladık ve eşimle birbirimize Amerikalı diye seslenmeye başladık ve gülüştük 😊

    Mülakat maili aldıysak bu iş bitti diye içimden geçirdim çünkü bu kadar kapılar bir biri ardına açılmaya başlayınca Rabbimin bizim rızkımızı ABD’ye hazırladığını gönlümde hissettim. Bir yandan da eşime baktığımda gözü dalmış ve gözleri ıslanmıştı. 9 yıldır eşimle birlikteliğimizde eşimi bildim bileli yurtdışında yaşama ve dünyayı gezme hayali ve hedefi olan birisi için duygularını tarif etmesi zor ve bir o kadarda muhteşem bir rüyanın içindeydi ve Green Card sürecinin sonuna doğru geldiğini kendiside an ve an yaşıyordu.

    Maskatta kiralık arabamızı aldıktan sonra şehir merkezinde konakladığımız İntercity Otele doğru yola çıktık. Bir an evvel otele varmak ve ailelerimize bu müjdeli haberi vermek istiyorduk. Odamıza çıktıktan sonra haberi ailelerimizle paylaştık ve ailelerimizin mutluluğu ile daha çok mutlu ve motive olduk. 3 günlük Umman seyahatimiz bize balayı gibi geldi. Gezdik dolaştık ve artık istanbula dönüşe geçtik. Sırada sağlık muayenesi ve mülakat gününü heyecanlı bekleyişimiz ile geçmeye başladı.


  • @kdone GC sürecinizi nefessiz okudum. Harikasınız sizin ve aileniz adına çok mutlu oldum. Rabbim ABD de gönlünüze göre bir yaşam sunar inş. Tekrardan tebrik ediyorum hayırlı olsun.


  • @ramsen18 çook teşekkür ederiz sağolun 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MuRtY, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Selamlar Herkese,
    Oncelikle cok talihsiz bir durum yasanmis. Herkes adina cok uzucu gercekten. Benim de bir sorum olacakti. Kuzenim 5 Eylulde Muscatta mulakata girdi ve vizesi o gun sozlu sekilde approved oldu. Ertesi gun CEAC uzerinden kontrol ettiginde de vizesi ISSUED statuye dondu. Ancak hala pasaportunuzu gelip alin seklinde mail almadi. Sizce bu olumsuz durumundan etkilenir mi yoksa vizesi coktan basildi(vize numarasi atandi) seklinde dusunebilir miyiz? Bilgi birikimi olan arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim, basta @gucarslan ve @crazycells olmak uzere. Tekrar tesekkur ederim.

    ceac'da issued olmuş bir vize için endişe etmeyin.

  • ⭐⭐

    @ramsen18 Merhaba Ramazan Bey, tebrikler vizeniz icin. hayirli olsun, yolunuz da acik olsun.

    Bir de, siz de diger forum fanileri gibi vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz, lutfen.


  • @lumos Teşekkür ederim sağolun. Bilmiyordum hemen sürecimi imzama taşıdım. Umarım yapabilmişimdir.


  • @ramsen18 olmuş olmuş 😉


  • @ramsen18 kaç part olacak 🙂


  • @kdone 2 part kaldı 😊


  • @ramsen18 e ozaman merakla bekliyoruz 🙂


  • @maximtk Vizeniz hayırlı olsun Amerika da başarılar

  • Yasaklı

    @ramsen18 vizeniz hayırlı olsun amerikada başarılar


  • @Prm-oguzhan Teşekkür ederim


  • @kdone adiniza cok sevindim . Insallah her sey amerikada guzel olur . Darisi biz bekleyenlerin basina 🙂


  • @eray26 çok teşekkür ederiz 🙏

    Şimdiden bol şans su gibi geçsin inşallah 🙏


  • @Prm-oguzhan siz paremedikmisiniz?


  • Merhaba değerli yeşilkart forum üyeleri.
    Lotoyu kazandığımızı öğrendiğim gün hayatımın değişeceğini düşünmüştüm ama aradan geçen bir yıldan fazla zamanda yaşayacaklarımı asla tahmin edemezdim. Ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra artık tüm hayatımızı harcamalarımızı maddi ve manevi her anlamda bu sürece odakladık. Tabi ki her günümüz yeni hayaller kurmakla ve youtube videoları izlemekle geçiyor, geçmiş yıllara şöyle iyimser bir bakış atınca nisan mayıs gibi mülakata gireceğimizi ve yaz aylarında huzurla işlerimizden ücretsiz izne ayrılarak Amerika yolculuğuna çıkacağımızı ümit ediyorduk. Mali yılın ilk aylarında mülakatlar yavaş ilerlese de yaz dönemine doğru bunun hızlanacağını ve bir yandan da vize bülteninin hızla yükselmesine bakarak sıranın bize rahatça geleceğini düşünmüştük. Ocak ayında numaramız current oldu. Şimdi birkaç ay içinde o davet mailini alacaktık ve hayatımız değişecekti. Ne yazık ki hayallerimiz 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17’de bir toz bulutuyla kaplandı. Hayatımız gerçekten inanılmaz bir hızla değişti ve üzerimizde tek parça kıyafet ve kucağımızda 1,5 yaşında bebeğimizle üzerimize kar yağarken ve sokaklarda koşturuyorken bulduk kendimizi. Zorlu yolculuklar sonucunda kendimizi güvende hissedebileceğimiz bir yere ulaştığımızda artık tek derdimiz vardı. Hayatta kalmak. İnsanın öncelikleri, planları ve hayat standartları ne kadar hızlı değişebiliyormuş. Hiç tanımadığımız insanlardan birçok yardım gördük. Forumdan da Gökçe Hanım ulaştı, forum yöneticileri ve üyeleri adına geçmiş olsun dileklerini iletti sağolsun. O süreçte yaşadığımız duyguları kelimelerle anlatmak mümkün değil. Artık uzatıp başınızı ağrıtmayayım. Günler aylar geçti ve maalesef mülakatlar ilerlemedi. DV2023 Ankara için büyük bir hayal kırıklığı olma yolunda ilerledi ve bu süreçte bizim maalesef bir dosya transferi için mücadele edecek ne maddi ne de manevi gücümüz artık kalmamıştı. Kaderimize razı olduk ve artık greencard hayalini de aklımızdan çıkardık. Depremden hasar gören ve üzerine bir de yıkık çatısından su basan evimizden kurtarabildiğimiz eşyalarımızı kurtardık. İşlerimiz için başka şehirlere tayin isteğinde bulunduk. Eşimin bekleyen doğu görevi için doğuya gitmeye karar vermiştik ve bir kez daha kader hayatımıza imzasını attı, planlarımızı alt üst etti. 14 Temmuz günü eşimin tayin sonucunu öğrendik. Yüksekova/Hakkari. Aslında sevinmiştik. Doğal güzellikleriyle ve fena olmayan imkanlarıyla doğu görev için güzel bir ilçeydi. Sadece birkaç saat sonra eşim farklı bir yüz ifadesiyle geldi ve konsolosluktan mail geldiğini ve 6 Eylül için randevu verildiğini söyledi. Büyük bir şokla birkez daha bütün planlarımız değişti.
    9 Ağustos Unganlar
    Mülakat mailini aldıktan sonra en erken şekilde randevu almaya çalıştık. Çünkü mali yıl sona yaklaşıyordu ve muayenede çıkacak bir problem, balgam testi vs sürecimizi olumsuz sonuçlandırabilirdi. Unganlar muayenehanesinin ilk olarak 4. Katına çıktık ve kapısında Prof.Dr. Mehmet Ungan yazan daireye girdik. İçeride ciddi bir kalabalık vardı ve bekleyenlerin neredeyse tamamı İranlıydı. Bir süre bekledikten sonra ilk kayıt için pasaportlarımızı ve aşı belgelerimizi istediler. Bunun dışında hiçbir belgeye gerek olmadı. E nabızdan aldığımız aşı belgeleri ve ekran resimleri de herhangi bir onay veya ıslak imzaya gerek olmadan geçerli sayıldı. Sonrasında hızlıca 3. Kata indik, ben ve eşim kan verdik ve göğüs röntgeni çektirdik. 2 yaşındaki çocuğumuz için bir işlem yapılmadı ve 95 dolar ödeme yaptık. 4. Kata döner dönmez bizi hiç bekletmeden muayeneye aldılar. Mehmet Bey muayenede sadece amerikada ne iş yapacağımla ilgili biraz sohbet etti, ameliyat ve ağır hastalık geçirdin mi şeklinde sorular sordu ve hızlıca aşıları yaparak muayeneyi bitirdi. Ben ve eşim için 4 er aşı ve çocuğumuza 1 aşı yapıldı. Toplamda buraya da 790 dolar ödeme yaparak ayrıldık. Neyse ki sağlık muayenesinde bir problem yaşamadan raporlarımızı aldık.
    6 Eylül Mülakat
    Mülakat günü yaklaştıkça ciddi anlamda artık uykumuzu kaçıracak durumlar ortaya çıkmıştı. Yıllık DV kotası dolmak üzereydi ve vize sayısı 55 bine ulaştığında süreci bitirecekler mi yoksa geçen yıl olduğu gibi fazladan vize basacaklar mı bunu kimse bilmiyordu. Ağustos ayının son haftası bittiğinde ceac verilerinde artık sadece 800-1000 civarı vize kaldığı bununda birkaç günde tükenebileceği konuşuluyordu. 4 Eylül günü Amerikan işçi bayramı olduğu için elçilikler kapalıydı. 5 Eylülde mülakatlar yapılmaya devam edecekti ve artık vizelerin bitmesi için sadece saatler kalmıştı. 5 Eylül gecesi eşimin çalıştığı kurumun misafirhanesinde konakladık ve inanılmaz stresli ve uykusuz bir gece geçirdik. 6 Eylül 09:15 mülakatı için sabah 8:15 gibi elçiliğin önündeydik. Park sorunu olmayan ve kolay bulunabilecek bir yer. Elçiliğin önünde 20 metre civarında bir kuyruk vardı. Çağırmalarını mı beklesek yoksa hemen sıraya girsek mi diye düşünürken eşim bu sıra bitinceye kadar zaten bizim saatimiz gelir diyerek sıraya girdi ve iyi ki girmiş çünkü sonrasında sıra yola kadar taştı ve çok uzadı. Sıramız gelince büyük camlı bölmenin önündeki çekmecenin kapağını kaldırarak pasaportlarımızı bırakıp kapattık. Birkaç dakika sonra soldaki giriş kapısına yönlendirdiler ve tek tek arama bölümünden geçtik. Görevliler çok nazik ve ilgiliydi. Uzun taşlı yoldan geçerken ve binanın önüne geldiğinizde gerçekten amerikaya gelmiş gibi hissediyorsunuz. Ağır demir kapıyı geçip içeri girdiğinizde soldaki danışmaya doğru ilerleyen bir sıra oluyor. Bu sıra çok çabuk ilerliyor. Diğer vize türleri için gelenler burada bazı evraklarını ve fotoğraflarını hazırlıyor. DV için geldiyseniz sadece pasaportunuz olması yeterli. Danışmadaki personel pasaportunuzun arkasına bir etiket yapıştırıp geri veriyor ve tekrar hemen önünüzdeki ikinci kuyruğa giriyorsunuz. Burası da ödeme sırası. Ödemelerde yaşanan aksaklıklar vs sebebiyle biraz ağır ilerliyor. Ödeme yaptıktan sonra üzerinde aynı numaranın yazdığı biri büyük biri küçük iki sıra no kağıdı veriliyor. Biz gittiğimizde 13-14-15-16 nolu bankolar belge teslimi için çalışıyordu. Belge teslimi sırasını beklerken oğlumun içeride koşuşturup oynaması ve biraz yaramazlık yapması nedeniyle 13 nolu bankoda oturan hanımefendi tatlı sert bir uyarıda bulundu. Ne var ki sıramız da 13 nolu bankoda geldi ama eşim belgeleri teslim için gitti biz karşısına çıkmadık. Eşim evrakları konsolosluktan gelen hatırlatma mailinde yazdığı şekilde hazırlamıştı ve bu sayede hiç zorlanmadan belgeleri teslim etti.
    Evraklar:
    Sıra numaralarından küçük olanı
    Pasaport (fotokopi istenmedi)
    Nüfus Kayıt Örnekleri
    Adli Sicil Kayıtları
    Eşim için askerlik belgesi
    Diploma ve fotokopisi
    Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi (ilk 3 sayfa)
    Banka evrakları
    Sağlık raporları
    2 şer adet 5*5 fotoğraf

    Evrakları teslim alan hanımefendi İngilizce mülakat yapabilir misiniz diye sormuş eşim evet demiş. Biz burada özellikle sıranın çabuk gelmesi için İngilizce seçtik. Ve gerçektende evrakları teslim edip bekleme bölümüne dönmek üzere daha yürürken 19 nolu bankodan konsolosluk memuru isimlerimizi okuyarak çağırdı. Çok kibar ince yapılı esmer bir beyefendi bizi gülümseyerek karşıladı. Kendisi de camın arkasında bizim gibi ayakta duruyordu. Önce parmak izlerimizi aldı ve çocuğumuz için benim sol elimden tekrar aldı. Sonrasında bir yandan dosyada evrakları çevirerek soruları sormaya başladı.

    Sorular:
    Hangi bölümden mezun oldunuz?
    Şuan ne iş yapıyorsunuz( Bana ve eşime ayrı ayrı)
    Şuana kadar sadece birbirinizle mi evlendiniz?
    Daha önce yurtdışında yaşadınız mı?
    Bankada ne kadar paranız var?
    Amerikada nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
    Amerikada ne iş yapmayı düşünüyorsunuz (Bana ve Eşime Ayrı ayrı)

    Soru cevap sadece bir iki dakika sürdü ve sonrasında Türkçe olarak “Tebrikler vizeniz onaylandı 1 hafta ptt” dedi.Teşekkür ederek bankodan ayrıldık ve çok sevindik ama hala içimizde bir tedirginlik vardı. Çünkü forumdan ve telegram gurubundan takip ettiğimiz kadarıyla vize biterse ne olursa olsun basılamazdı, o yüzden yarı sevinçli yarı tedirgin binadan ayrıldık. Kahvaltı yaptık ve akşam 17:00 ye kadar ankaradan ayrılmadık. Eşim bu arada sürekli olarak ceac sitesinden statümüze bakıyordu ve tam ankaradan ayrılacakken akşam 5 gibi ceac statümüz administrative process oldu. Bunun aslında olumlu bir şey olduğunu biliyorduk ama yinede heyecanlı ve gergin beklemeye devam ettik. Ve sonunda birkaç saat sonra ceac statüsü issued oldu ve derin bir nefes aldık. 7 ve 8 Eylülde mülakatı olan ve iptal edilen arkadaşların üzüntüsünü kendi içimizde hissettik çünkü süreçte çok emek veriyorsunuz ve maddi manevi büyük bir stresle mücadele ediyorsunuz. Umarım hayat onlara daha büyük fırsatlar sunar. Bu süreçte forum ve telegram gurubu bizim için bir kütüphane gibiydi. Aradığımız her şey her bilgi hazırdı. Mülakata giderken o kadar her şeye hakim olmuştuk ki kapıdaki güvenlik görevlisi eşimin üzerinde kemer dahi olmayınca şaşırdı. Adım adım her şeye hakimdik. Bu platformu kuran yöneten katkı veren ve deneyimlerini paylaşan herkese gönülden teşekkürler.


  • @kdone Kenan Bey vizeniz hayırlı olsun, sonunda başardınız, mutluluk ve gurur verici 🙂

    DV2023 kazananları olarak "vizemi alabilecek miyim" kaygısıyla birden fazla canavarla savaşan bir grup insandık 🙂 Current olmayı beklemek, mülakat gelmesini beklemek, gelmeyeceğini sezip dosya taşımaya çalışmak, taşımayı başarınca schengen randevusu kovalamak, VFS sitesinin çalışmaması, randevu kalmaması, hatta schengene başvurmak için başka şehre gitmek, vize alamayanlar için itiraz ve yeniden başvuru, çocuğu olanlar için 2 doz covit aşıları, yapılan masraflar derken nelerle sınandık... Her aşaması ayrı meşakkatli bu süreçte psikolojik olarak yıpranmak garantiydi, ama sonucunda vizeyi almak her şeyi unutturuyor.

    Amerika'da şansınız açık olsun, bundan sonraki süreç su gibi aksın. 🍀 🌿

  • ⭐⭐

    @kdone tebrikler.Tüm zorlu etapları başarıyla geçerek vizeyi söke söke almışsınız.Amerikadaki yeni hayatınızda başarılar.


  • Merhaba. 5 Eylül’de Muscat’ta mülakata girmiş ve 6 Eylül’de issued olmuştuk. Çok şükür bugün pasaportlarımızı ve meşhur sarı zarflarımızı aldık. ( Size vizelerin ve pass.ların hazır olduğuna dair bir e-mail geliyor. Onun çıktısını ve TR kimlik kartınızı alıp gidiyorsunuz ve dosyalarınızı teslim alıyorsunuz). Bu kadar uzun süren ve kendi içinde bir + bir - dalgalanan süreç sonrası hedefimize ulaşmış olmanın mutluluğu ve “sersemliği” var üzerimizde 🙂 Umutları yarıda kalan arkadaşlar için üzgünüz ama elden ne gelir… Umuyorum hayat önünüze daha bir çok güzellikler çıkarır. 🍀 DV2024 talihlilerine de bol şans diliyoruz. 🤞Forumu yakından takip edin, hayallerinizin peşinden koşun.

    Hee bir de; !Ankara’ya güvenmeyin…!


Benzer Başlıklar

  • 11426
  • 296
  • 1
  • 4311
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum