Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@kdone Bilmukabele, bu surec oldukca sizofrenikti, ese, dosta, aileye aktarmak zaman zaman cok guctu, bu devrede birbirimze arkadas olduk, yoldaslik ettik.

Tabii ki kutlayacagiz!

• @lumos hala anlatmakta zorlandıklarım oluyor :/

geçen gün biri sordu ve istemsizce kısamı anlatayım yoksa detaylımı istersin diye sorarken buldum kendimi :D

• ⭐⭐⭐

@kdone insanlar tuhaf, mecburiyetten paylasiyoruz kimisiyle, ona ragmen tepkiler oldukca ilginc, sasirtici. biri dolandiricilik oldugunu iddia etti mesela, detay vermedik artik sonra...

• @lumos evet bizi dolandırdılar vizeler de sahte , paramızıda aldılar. hatta hattımız terör örgütünün elinde banka hesaplarımızdaki parayıda polise verdik torba içerisinde parka bıraktırdılar deseydin

• ⭐⭐⭐

@kdone Komik olan zaten surekli inanamiyor bir halde olmam, tepki veremedim. :dizzy_face: :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @lumos bizede alsana diyenler çıkacak daha ;)

• Merhaba, part 1 de Green card kazandığımı öğrenmem ve bu süreçte neler yaşadığımı anlatmıştım. Sırada part 2 var.

Dosyamızı Umman (Maskat) a taşıdığımızı ve sonrasında 22 Haziran 2023 tarihinde Maskat havalimanında valizlerimizi aldıktan sonra Vodafone standından hat satın alıp telefonumuza taktık. Hattımızı takıp telefona baktığımda saat akşam 09.00 du. Sonra dikkatimi çekti 1 tane mail geldiğini gördüm ve içeriğine tıkladığımda 22 Ağustos 2023 saat 11.00 a mülakat maili aldığımızı öğrendik. Sevinçten havalara uçmuştuk, Yeşil kart forumun kurmuş olduğu Maskat telegram grubuna hemen haber vermek istedim. Bana mail geldiyse diğer arkadaşlara da mail gelmiş olabilir diye hemen telegram grubuna girdim mesaj yazacaktım ki uçakta olduğumuz süre zarfında yazılan mesajları okumaya başladığımda mailin ikindi vakti saat 4-5 gibi geldiğini ve grupta şenlik olmuş, herkes mutluluğunu paylaşmış hatta sindirmişler bile 😂

Mülakat ile ilgili eşimle durum değerlendirmesi yapmaya başladık ve neler yapabiliriz bundan sonra karşımıza neler çıkacak. Belgeleri toplamamız gerektiği bunların hangi belgeler olduğunu vs bilgi alışverişlerimiz başlamış oldu.

Neyse biz gelmeden evvel araba kiralamıştık hemen arabayı kiraladığımız şirketin önüne geldik. Şirketin adı ise europcar dır. Toyota Corolla 2023 model kiraladım ancak ellerinde olmadığı için bize Hyundai Elentra 2023 model vereceğini söyledi. Bizde kabul ettik. Bir yandan da aramızda şakalaşmaya başladık ve eşimle birbirimize Amerikalı diye seslenmeye başladık ve gülüştük 😊

Mülakat maili aldıysak bu iş bitti diye içimden geçirdim çünkü bu kadar kapılar bir biri ardına açılmaya başlayınca Rabbimin bizim rızkımızı ABD’ye hazırladığını gönlümde hissettim. Bir yandan da eşime baktığımda gözü dalmış ve gözleri ıslanmıştı. 9 yıldır eşimle birlikteliğimizde eşimi bildim bileli yurtdışında yaşama ve dünyayı gezme hayali ve hedefi olan birisi için duygularını tarif etmesi zor ve bir o kadarda muhteşem bir rüyanın içindeydi ve Green Card sürecinin sonuna doğru geldiğini kendiside an ve an yaşıyordu.

Maskatta kiralık arabamızı aldıktan sonra şehir merkezinde konakladığımız İntercity Otele doğru yola çıktık. Bir an evvel otele varmak ve ailelerimize bu müjdeli haberi vermek istiyorduk. Odamıza çıktıktan sonra haberi ailelerimizle paylaştık ve ailelerimizin mutluluğu ile daha çok mutlu ve motive olduk. 3 günlük Umman seyahatimiz bize balayı gibi geldi. Gezdik dolaştık ve artık istanbula dönüşe geçtik. Sırada sağlık muayenesi ve mülakat gününü heyecanlı bekleyişimiz ile geçmeye başladı.

• @kdone GC sürecinizi nefessiz okudum. Harikasınız sizin ve aileniz adına çok mutlu oldum. Rabbim ABD de gönlünüze göre bir yaşam sunar inş. Tekrardan tebrik ediyorum hayırlı olsun.

• @ramsen18 çook teşekkür ederiz sağolun 🙏

• @MuRtY, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

Selamlar Herkese,
    Oncelikle cok talihsiz bir durum yasanmis. Herkes adina cok uzucu gercekten. Benim de bir sorum olacakti. Kuzenim 5 Eylulde Muscatta mulakata girdi ve vizesi o gun sozlu sekilde approved oldu. Ertesi gun CEAC uzerinden kontrol ettiginde de vizesi ISSUED statuye dondu. Ancak hala pasaportunuzu gelip alin seklinde mail almadi. Sizce bu olumsuz durumundan etkilenir mi yoksa vizesi coktan basildi(vize numarasi atandi) seklinde dusunebilir miyiz? Bilgi birikimi olan arkadaslar cevaplarsa cok sevinirim, basta @gucarslan ve @crazycells olmak uzere. Tekrar tesekkur ederim.

ceac'da issued olmuş bir vize için endişe etmeyin.

• ⭐⭐⭐

@ramsen18 Merhaba Ramazan Bey, tebrikler vizeniz icin. hayirli olsun, yolunuz da acik olsun.

Bir de, siz de diger forum fanileri gibi vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz, lutfen.

• @lumos Teşekkür ederim sağolun. Bilmiyordum hemen sürecimi imzama taşıdım. Umarım yapabilmişimdir.

• @ramsen18 olmuş olmuş ;)

• @ramsen18 kaç part olacak :)

• @kdone 2 part kaldı 😊

• @ramsen18 e ozaman merakla bekliyoruz :)

• @maximtk Vizeniz hayırlı olsun Amerika da başarılar

• @ramsen18 vizeniz hayırlı olsun amerikada başarılar

• @Prm-oguzhan Teşekkür ederim

• @kdone adiniza cok sevindim . Insallah her sey amerikada guzel olur . Darisi biz bekleyenlerin basina :)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k