Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @ferhatdemirhan ben söyle yaparım en kısa sürede ds 260 doldurur ve gönderir önceki süreçte problem yaşarsam onu hallederim 2024 vize alırsam mülakata girmem şimdi bazı arkadaşlar derki başkasının hakkına girdin öyle değil ne malum benim yerime kazanacak olan belkide ab ülkelerinden olacak

• @salih-atilla haha merak edenlerden biri de bendim :) sabah aklıma geldi formda baya eskilere gittim buldum. hiç bir problem olmuyormuş. başvuru yapabiliriz yani :) 15k sıra numaram gelir mi gelmez mi endişeliyim. o yüzden başvuru yapacağım. diğer yandan da hiç kazanamayanlar için haksızlık da oluyor bence :( ama sonuç olarak adamlar başvuru yapma hakkını vermiş önceki sene talihlilerede..

• ⭐⭐⭐

@salih-atilla Sikinti yasamaz, bunu bir cok kimse (kazanan, kazanmayan) yapiyor. Yasal hakkinizdir.

• @Hanhun bu dediğinizi DV2023 olupta CN'ı 2K-3K olup Ankaradan mülakat alamamış ve dün süreci sonlanarak hayallerine veda etmiş arkadaşlarımız duymasın.Çok üzülürler...

• @Hanhun abartma, aşırı tepki ve huzursuz etme konusuna katılmıyorum. Ne olacağı belli olmayan bir süreçte insanlara yol göstermek örnek teşkil etmek önemli.

• @Hanhun, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@erme11 Cn 4 k olan kişilere bile ''Numaranız bence iyi fakat siz yine de dosya taşımayı aklınızda bulundurun. Ankara'ya güven olmaz.'' şeklinde yaklaşımda bulunuluyor. Biz millet olarak bazı konuları abartmayı, aşırı tepki göstermeyi, huzursuz etmeyi severiz. Fakat sizin numaranız bence de riskli seviyede. Yerinizde olsam taşıma için araştırma yapıp süreci başlatırdım.

hangi veriye ya da dataya dayanarak "abartıyolar" diyorsunuz peki?
    bir kaç sayılar veri paylaşırsanız biz de taşlayalım o abartanları..

• ⭐⭐

Ekim ayı bülteni bugun açıklanır mı sizce?

• Arkadaşlar DV2023 kazananı ve vizesini almış biri olarak, şimdiden tüm talihlileri tebrik ederim umarım bizim senemizde ve önceki senelerde yaşanan hiçbir zorluğu yaşamadan herkes vizesine kavuşur. Merak ettiğiniz, bilgi almak istediğiniz durumlar için bizler her zaman buradayız. Güzel bir mali yıl olması dileğiyle.

• Mülakat tarihi beklerken tekrar kazanan olursa alnından öpmek isterim arkadaşı. Belki öperken kıyısından köşesinden o kısmet bana da bulaşır belli mi olur.

• DV2024'ü kazanmış, CN: 12000'in üzerinde olan veya DS-260 Submit Tarihi Mayıs-2023'ten sonra olup, şimdilik mülakat yeri Ankara olan adaylara benim naçizane tavsiyem DV2025'e de başvurun. Çünkü Ankara'daki Konsolosluk sizleri hayal kırıklığına uğratabilir.

• ⭐⭐

@Yıldıray81, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakat tarihi beklerken tekrar kazanan olursa alnından öpmek isterim arkadaşı. Belki öperken kıyısından köşesinden o kısmet bana da bulaşır belli mi olur.

Hayırlısı demek lazım dostum. Gerçekten hayırlısı olacaksa cıksın. Dilerim rabbim sanada nasip eder. Heyecanı stressi farklı birşey insan çıkmadan önce dağları devirecek kadar emin hissediyor. Fakat işler ciddiye binince hafiften korkuda geliyor. Aile iseniz bu korku biraz daha yüksek oluyor. Sonuçta düzen kurmak kolay değil. Herşeye sıfırdan başlayacaksınız.

• Umarım bu sene DV2023 den çok daha iyi bir performans gösterir Ankara ve hepimizi şaşırtır.

• Geçen sene Ekim ayı cutt-of numarası bu seneye göre daha büyük yani geçen sene daha fazla kişi Ekim ayında current olmuş görünüyor. Bu durumda Ankara'nın mülakat verme olasılığı bu sene daha düşük diyebilir miyiz? Bu bir felaket tellallığı olarak algılanmasın ancak böyle bir tez var mıdır süreç hakkında bu tarz çıkarımlar belki daha erken yol gösterici olabilir CN numarası yüksek olan arkadaşlar için. Bu nedenle soruyorum yakından takip edenlere.

• @Hanhun
    Mesnetsiz bir suçlama olmuş.
    DV-2022 talihlileri Ankaradan 26K'ya kadar randevu aldı.
    DV-2023 talihlileri Ankaradan 15K'ya kadar randevu alabildi.
    İnşallah DV-2024 talihlileri 30K'ya kadar alır. Ama eğer Ankaranın canı istemez ve 9999'den sonrasına randevu vermezse o zaman bu abartmayı sevenlerden özür dilemek zorunda kalabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@barbie Aslinda henuz bunlari konusmak icin zaman uygun degil, veri yok cunku. Fakat sunu soyleyebilirim ki, bultende aktif dosya numarasinin dusuk olmasi esasinda baska konsolosluklarin asiri mulakat vermesinin onune gececegi icin diger secenege (baslangicta yuksek olamasina gore demek istiyorum) gore avantaj. DV2023 surecinde hem once hizli yukselttiler bulteni, sonra durgunlasti ve 30.000 bandinda de uc bulten boyunca sabit kaldi, ki bu cok iyi bir isaret degildi, bu sirada Nisan ayinda Haziran ayi icin bir cok mulakat dagitmis oldu konsolosluklar. Unutmayin ki mesele sadece Ankara'nin az vermesi degil, bazi ulekerin de hizlica dagitim yaparak vize kontenjani erkenden doldurmasi. Kulaga absurt gelebilir bu soyledigim ama ornek verecek olursam; Frankfurt ve Varsova gibi postlar hepimize korku dolu anlar yasatti cunku vize kalmayacak korkusunu Nisan ayinda yasamaya baslamistik bile. Umarim anlatabilmisimdir.
    Ozetle, veri olmadan, bosluklar bilinmeden tahmin yapmak bile guc ve dahasi akilci degil.

• @lumos Elimizdeki veriler zaten son derece kısıtlı ve belirsizlik hat safhada, bunun farkındayım. Ancak yine de böyle bir fark gözüme çarptı ve hatta bültenin açıklanma tarihlerine bile göz attım ve büyük farklılıklar arz ediyor seneden seneye. Bir anlam çıkarmak belki güç ama akılcı olmadığına katılmıyorum yine de verdiğiniz yanıt ve çıkarımlarınız için teşekkür edeim. Hepimize bu süreçte musmutlu sonlar.:)

• ⭐⭐⭐

@barbie Tabii ki, haklisiniz. soyle soyleyeyim bultenin aciklanma ve websitesinde yayimlanma tarihleriyle ilgili ayri ayri (butun gecmis bultenlerle birlikte) hesaplar yapip, algoritma ya da minnacik bir hesaplanabilir oruntu/model pesine bile dustum ben. Yani cok icsellestirdim sureci, her seyi hesaplamaya calismayi, azicik da olsa bir adim onde olmak icin sistemi sindirmeyi. Sonucta ise yarayan tek sey, yuksek CN ile doya tasima kararini gereklestirmek oldu (bu karar sonuc aciklanan gun verildi), fakat her sekilde Ocak ayi kritik, o beklendi.

• @lumos Anladım, gerçekten beklemekten ve belirsizlikten dolayı son derece çıkarımsal yaklaşımlarla süreci bir an olsun omuzlarımızdaki yükünü hafifletebilmek istiyor insan. Bu arada, normalde, yani olması gereken Ekim ayında current olmuş CN sahiplerinin Ekim ayında mülakata girmesi değil midir peki? Sürekli bir sonraki aya ya da 1,5 2 ay sonrasına mülakat atanması, garip bir durum, yoksa bu sadece Ankara için geçerli olan bir şey mi?

• ⭐⭐⭐

@barbie Normalde olamasi gereken dediginiz gibi bulten ayinda mulakat verilmesidir, ki yigilma olmasin. Bununla birlikte maalesef ki, Ankara gibi, bultenle paralel gitmemekte olan postlar, planlamayi anakronik de yapabiliyor. Ornegin, DV2023 surecinde, Ekimde bultende aktif olan arkadaslarin bazilari Mart 2023 icin davet edildiler mulakata.

• @lumos evet gerçekten buna çok şaşırmıştım, çok tuhaf bir durum. Umarım bu sene bu tarz uzatmalar yaşanmaz ve her şey yolunda gider, herkes için güzel sonuçlanır

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    C
    @Emre-Kurtulmuş doğrudur tanımıyorum kendisini youtube da önüme çıktı.
  • 40 Oy
    12k İleti
    677k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
  • 34 Oy
    251 İleti
    26k Bakış
    crazycellsC
    Değerli arkadaşlar, Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık. Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri: https://www.youtube.com/watch?v=mR00DG-jua8 Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz. Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim. Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim. Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k