Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @stclouds sürecinizi imzanıza taşır mısınız hangi yılın kazananısınız göremiyoruz. sorularınıza cevap alma performansınız düşer.


  • @salih-atilla diyelim çıktı bu süreç devam ederken ne olacak peki ?


  • @ferhatdemirhan Normalde konsolosluklar aracılığı ile taşımak isterseniz cut off olmanız gerekmektedir. Eğer ki dosyanız cut off olmadan taşımak isterseniz de KCC ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Ancak
    dosya taşımanızda oturum-çalışma veya vatandaşlık gibi yasal statüleriniz olmadan KCC dosyanız taşımayı yapmayacaktır. Genel olarak bu şekilde işlemekle birlikte DV2023 döneminde Viyana cut off olmayan ve Avusturya da yasal oturum-çalışma izni ve vatandaşlığı olmamasına rağmen bir çok arkadaşımızın dosyasını taşıdığını gördük. Dosya taşımayı Viyana konsolosluğu KCC den talep ediyor tabi ki. Ama sonuçta Viyana'nın böyle bir zorunluluğu yoktu. Bu da bize gösteriyor ki her yolu denemekte fayda olabileceğidir. Yani bunu yaparsam olur mu demekten ziyade onu yapmanız ve sonucunu (olumlu-olumsuz) görmenizdir. Kendinizi sınırlamadan elinizden ne gelirse yapmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Yapmadığınız bir hareketin veya çabanın sonucunun olumlu veya olumsuz sonuçlanacağını da bilemezsiniz.


  • @Mr-Dexter Teşekkür ederim bekleme yapmadan çalışmalara ekimde başlıyoruz tabi ki 🙂


  • @salih-atilla DV dönemleri birbirinden bağımsız olduğu için kazanan birisi tekrar DV katılışına başvuru yapabilir.
    Ayrıca DV2024 kazananı ola ki DV2025'te de kazanır ise bunu olumsuz etkilemeyecektir. Bizim DV2023 kazananlarından DV 2024 talihlisi olan arkadaşlar var. Bu arkadaşlardan bazıları vizeyi aldıkları için DV2024 sürecini başlatmayacaktır. Ancak vizesini alamayan arkadaşlar DV2024'te sürecine yeniden devam edecektir ve vizesini de DV2024 talihlisi olarak almayı çabalayacaktır. Bunun için DV2024 kazananları DV2025 çekilişi için de başvuru yapmalarında bir sakınca yoktur.


  • Merhaba arkadaşlar, başka bir ülkeye oturum almaya çalışıyorum dosyamı cut off olmadan kcc aracılığıyla taşımak için ; ama oturum alabilmek için sigorta yatıracaklar ve ben devlet memuruyum bu sıkıntı yaratabilir mi burda memur olarak çalışıp başka Bi ülkede sigortam yattığı için


  • @erme11 Cn 4 k olan kişilere bile ''Numaranız bence iyi fakat siz yine de dosya taşımayı aklınızda bulundurun. Ankara'ya güven olmaz.'' şeklinde yaklaşımda bulunuluyor. Biz millet olarak bazı konuları abartmayı, aşırı tepki göstermeyi, huzursuz etmeyi severiz. Fakat sizin numaranız bence de riskli seviyede. Yerinizde olsam taşıma için araştırma yapıp süreci başlatırdım.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S selamibasaran 

  • @ferhatdemirhan ben söyle yaparım en kısa sürede ds 260 doldurur ve gönderir önceki süreçte problem yaşarsam onu hallederim 2024 vize alırsam mülakata girmem şimdi bazı arkadaşlar derki başkasının hakkına girdin öyle değil ne malum benim yerime kazanacak olan belkide ab ülkelerinden olacak


  • @salih-atilla haha merak edenlerden biri de bendim 🙂 sabah aklıma geldi formda baya eskilere gittim buldum. hiç bir problem olmuyormuş. başvuru yapabiliriz yani 🙂 15k sıra numaram gelir mi gelmez mi endişeliyim. o yüzden başvuru yapacağım. diğer yandan da hiç kazanamayanlar için haksızlık da oluyor bence 😞 ama sonuç olarak adamlar başvuru yapma hakkını vermiş önceki sene talihlilerede..

  • ⭐⭐

    @salih-atilla Sikinti yasamaz, bunu bir cok kimse (kazanan, kazanmayan) yapiyor. Yasal hakkinizdir.


  • @Hanhun bu dediğinizi DV2023 olupta CN'ı 2K-3K olup Ankaradan mülakat alamamış ve dün süreci sonlanarak hayallerine veda etmiş arkadaşlarımız duymasın.Çok üzülürler...


  • @Hanhun abartma, aşırı tepki ve huzursuz etme konusuna katılmıyorum. Ne olacağı belli olmayan bir süreçte insanlara yol göstermek örnek teşkil etmek önemli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hanhun, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @erme11 Cn 4 k olan kişilere bile ''Numaranız bence iyi fakat siz yine de dosya taşımayı aklınızda bulundurun. Ankara'ya güven olmaz.'' şeklinde yaklaşımda bulunuluyor. Biz millet olarak bazı konuları abartmayı, aşırı tepki göstermeyi, huzursuz etmeyi severiz. Fakat sizin numaranız bence de riskli seviyede. Yerinizde olsam taşıma için araştırma yapıp süreci başlatırdım.

    hangi veriye ya da dataya dayanarak "abartıyolar" diyorsunuz peki?
    bir kaç sayılar veri paylaşırsanız biz de taşlayalım o abartanları..


  • Ekim ayı bülteni bugun açıklanır mı sizce?


  • Arkadaşlar DV2023 kazananı ve vizesini almış biri olarak, şimdiden tüm talihlileri tebrik ederim umarım bizim senemizde ve önceki senelerde yaşanan hiçbir zorluğu yaşamadan herkes vizesine kavuşur. Merak ettiğiniz, bilgi almak istediğiniz durumlar için bizler her zaman buradayız. Güzel bir mali yıl olması dileğiyle.


  • Mülakat tarihi beklerken tekrar kazanan olursa alnından öpmek isterim arkadaşı. Belki öperken kıyısından köşesinden o kısmet bana da bulaşır belli mi olur.


  • DV2024'ü kazanmış, CN: 12000'in üzerinde olan veya DS-260 Submit Tarihi Mayıs-2023'ten sonra olup, şimdilik mülakat yeri Ankara olan adaylara benim naçizane tavsiyem DV2025'e de başvurun. Çünkü Ankara'daki Konsolosluk sizleri hayal kırıklığına uğratabilir.


  • @Yıldıray81, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Mülakat tarihi beklerken tekrar kazanan olursa alnından öpmek isterim arkadaşı. Belki öperken kıyısından köşesinden o kısmet bana da bulaşır belli mi olur.

    Hayırlısı demek lazım dostum. Gerçekten hayırlısı olacaksa cıksın. Dilerim rabbim sanada nasip eder. Heyecanı stressi farklı birşey insan çıkmadan önce dağları devirecek kadar emin hissediyor. Fakat işler ciddiye binince hafiften korkuda geliyor. Aile iseniz bu korku biraz daha yüksek oluyor. Sonuçta düzen kurmak kolay değil. Herşeye sıfırdan başlayacaksınız.

  • Yasaklı

    Umarım bu sene DV2023 den çok daha iyi bir performans gösterir Ankara ve hepimizi şaşırtır.


  • Geçen sene Ekim ayı cutt-of numarası bu seneye göre daha büyük yani geçen sene daha fazla kişi Ekim ayında current olmuş görünüyor. Bu durumda Ankara'nın mülakat verme olasılığı bu sene daha düşük diyebilir miyiz? Bu bir felaket tellallığı olarak algılanmasın ancak böyle bir tez var mıdır süreç hakkında bu tarz çıkarımlar belki daha erken yol gösterici olabilir CN numarası yüksek olan arkadaşlar için. Bu nedenle soruyorum yakından takip edenlere.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum