Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

@bigbang007 Sadece USA vatandasi olursa, Turkiye'de yabanci statusunde oluyor ve giriste sadece 3 aylik muhur basiyorlar passportuna. Kanunen 3 ay dolmadan cikis yapmasi gerekir. Her Turkiye'ye giriste de bir damga pulu almasi gerekiyor. Bir zamanlar $20 idi, simdi bilemiyorum. Ayrica, Turkiye'deki saglik sigortalarindan yararlanamiyor, hastaneye gittiginizde yabanci uyruklu diye kayit yapiyorlar ve ona gore hesap cikartiyorlar. Askerlik falan konularini bilemiyorum.

Sadece belirli ulkelerde yapilan askerlikler sizi Turkiye'deki askerlikten muaf yapiyor sayin @MySea , ama ABD bu ulkelerden biri degil...

Ilgili baslik surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/278/çifte-vatandaşlık-ve-askerlik-muafiyeti

• Selamlar. Dogum sonrasi sunnet isteyip istenilmedigi soruluyor. Bu konuda bilgisi/tecrubesi olan arkadas var mi? Sunnet yontemi tam olarak nasildir? Turkiyede olanla arasinda herhangi bir fark var mi ?

• ⭐⭐

Selam millet bir sorum olacak. Turist vizesi ile gelip doğum yapınca cocuk ABD vatandasi oluyor mu?

Hala geçerli mi bu durum. Trump sonrasında zorlaştırıldı diye biliyorum.

• @yusufalak merhaba evet hala geçerli Trump değiştiremedi.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese selamlar,
    Doğru başlık altında yazdığımdan emin değilim ama yanlış ise de yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Kısa bir süre önce Greencard sürecimiz tamamlandı ve vizemi aldım. Henüz ABD'ye giriş yapmadık, Ekim sonuna doğru yapacağız muhtemelen. Şu an hamileyim ve Ocak sonu-Şubat başı gibi doğum bekliyorum. ABD'ye gittiğimizde hamileliğimin 6. ayında olacağım. Yanlış bilmiyorsam Türkiye'de doğum iznine doğumdan 1 ay kadar önce ayrılabilirim. Fakat o süreçte ABD'de olacağım. Mevcut işimden istifa etmeden bir süre daha ABD içindeyken de çalışmayı düşünüyorum fakat doğum izni süreci konusunda bilgiye ihtiyacım var. ABD sınırları içindeyken doğum izni alabilmem mümkün mü? Doğum izni, sağlık raporu vs gibi işlemler konsolosluk aracılığıyla mı ilerliyor? Daha önce bu tarz bir konuda tecrübe edinmiş olan varsa bilgilendirebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Merhabalar son zamanlarda Amerika hamile olarak giden var mı?Ya da tanıdığı olan.Miamiden hamile iki kişi ülkeye alınmadanngeti gönderilmiş diye bir olay duydum doğru mudur acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@epsilon05 nereden duydunuz tam olarak?

• @gucarslan, içinde söyledi: Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

@epsilon05 nereden duydunuz tam olarak?

• @gucarslan takip ettiğim bir instagram hesabında gördüm.Florida yaşayan bir tanıdığım var onun sayfasında paylaşmışlar.Doğum için gelenler konsoloslukla iletişime geçsin iki tane hamile turisti geri ülkelerine göndermişler diye bir paylaşım yapmışlar.Florida_rehberi diye bir sayfa

• @MySea merhabalar mevcut vize sahipleri içinde geçerli mi acaba bu durum.24 haftalık bir hamile içinde sorun olur mu acaba?Ya da hesabında yeterli miktarda para mı olması gerekir?

• @epsilon05 Bu konuda kesin birsey soyleyebilmek mumkun degil. 20 Ocak'da imzalanan baskanlik kararnamesi, her ne kadar olay mahkemeye tasinsa da, hamileler icin turist vizesi alma surecini ve ayrica ABD'ye gelmek icin ucuslara alinma surecini etkileyebilir. Eger hamile birisinin ulkeye girisi red olursa, havayolu sirketi donus masrafini karsilamak zorunda oldugundan, havayolu sirketleri ucuslara kabulde artik daha fazla dikkatli olacaklardir bu konuda.

• @MySea evet anladım uçuşa alırlarsa da sorumlulukları onlara ait sanırım.Yani karışık bir süreç

• Merhabalar, gecen sene dogum surecimizi Houston, ABD`de gerceklestirdik, yardimci olmasi acisindan buraya deneyimlerimizi eklemek istiyorum.
    33.haftada ucusumuzu gerceklestirdik. Doktorumuzdan her ihtimale karsi ucusa engeli yoktur raporu aldik. Ulkeye girerken neden geldigimizi sorduklarinda, dogum icin geldigimizi soyledim. Sadece kalacagim adresi istediler ve ulkeye giris yaptik. Kiraladigimiz eve aylik 2000 dolar arti cleaning fee, security deposit gibi odemeler yaptik, ortalama olarak 2300 dolar gibi dusunun. Toplam surec 10 hafta surdu. Pasaport vb. islemleri de 10 gun icinde tamamladik. Ulkeden cikarken her ihtimale karsi zero balance letter aldik, hastaneden vermediler ama kadin dogum uzmanimizdan aldik. Cikista herhangi bir soru ile karsilasmadik.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?

• @Figen 24 Ocak 2020 tarihindeki bir kural ile konsolosluklara dogum turizmi suphesi ile gocmen olmayan vize basvurularini kabul etmeme veya iptal etme yetkisi verildi.

Tespit edilen bu durumdaki kisilerin vizelerini iptal ediyor olabilir. Biden doneminde bircok kural uygulanmadi ama Trump doneminde herseyi inceleyip, uyguluyorlar.

• @MySea Gectimiz hafta ve bu hafta toplamda 18 Ailenin vizesini iptal ettiler Konsolosluga cagirip bu konu ile alakali . Ayrica 4 Kasim tarihi icinde bircok Aile gorusmeye cagirildi ayni konu icin. .Aslinda tamda bu yeni Olay icin bilgi tecrube duyumu olan varmi diye sormak istemistim .

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |