DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @deep_blue çok tebrik ederim. Darısı bizlere olsun.


  • @deep_blue Tebrik ederim yeni hayatınızda bol şans diliyorum. 🙂


  • @deep_blue Çok güzel ve detaylı bir yazı olmuş tebrik ederim sizi ve ailenizi 🙂


  • @deep_blue hayırlı uğurlu olsun vizeniz 🙂 darısı başımıza .🙏


  • @gucarslan Sağolun Uğur bey. İyi ki varsınız. 🙏🫶


  • @misha90 Çok teşekkür ederim. 🙏 Darısı başınıza. 🍀


  • @Engin2841 Teşekkür ederim Engin bey. Size de yeni hayatınızda kolaylıklar dilerim.


  • @segulay76 Çok sağolun inş. Her şey gönlünüzce olsun. 🙏


  • @yigitberberoglu Teşekkürler Yiğit bey size de yeni hayatınız mutluluklar getirsin. 🙏


  • Herkese merhaba, Ben de mülakat deneyimimi paylaşmak istedim, belki birine faydası olur. Normalde Muskat’ta yaşamamıza, Umman oturma ve çalışma vizemiz olmasına rağmen yoğunluk ve çalışan eksikliği sebeplerinden dolayı dosyamızı Muskat’a taşıyamadık. Mülakata Muskat’ta girmeyi çok istedik fakat kısmet olmadı. 1 Eylül’de Muskat’tan Istanbul’a geldik, fotoğraf çekimi ve son kontrolleri de yaptıktan sonra 3 Eylül’de arabayla Ankara’ya geldik. 4 Eylül sabah 9.30da Unganlar’da sağlık muayenesi olduk, burası aşırı kalabalıktı, bizim dışımızda bekleyenlerin %90ı İran ve Irak pasaportlu kişilerdi bu kısım beni biraz şaşırttı. Ben, eşim ve 4 yaşındaki oğlumuz ile muayeneyi gerçekleştirdik, önce 4. Katta kayıt açtırdık, sonra üçüncü katta ilk önce kan verdik daha sonra röntgen filmi çektirdik ve yeniden dördüncü kata çıkıp fiziksel muayenemizi gerçekleştirdik. Ben ve eşim üçer aşı olduk (Tdap,MMR ve Varicella) ve oğlumda iki aşı oldu(bunlar MMR ve varicellanın ikinci dozuymuş, bu kısmı bizde beklemiyorduk ama yaşı gelmiş yapılması gerekiyor zaten deyip yaptı), en zorlu kısım burasıydı yalan yok 🙄
    Toplamda 910 $ para ödedik ve sabah 9:30’da girdiğimiz yerden öğlen 12 gibi anca çıktık, 5 Eylül saat 15.00 civarı sağlık dosyalarımızı teslim aldık.(Bu arada bu dosyaların üzerine zımbalanan kağıtları ve ciğer filmi olan CDyi sakın kaybetmeyin Amerika’ya girişte lazım olacak diye görevli kadın sıkı sıkı tembihledi.)
    6 Eylül günü mülakatımız sabah 7:45teydi, konsolosluğa alımı 8.00de başlattılar, ilk giren kişi biz olduk, bu sebeple de her şey çok hızlı ilerledi 8.45’te binadan çıkmıştık. İçeriye kesinlikle telefon,akıllı saat,herhangi bir elektronik cihaz kabul etmiyorlar bizim elimizde cam şişe su vardı çocuk için, bu şişeyi de girişte teslim etmek zorunda kaldık içeri almadılar. Girdikten sonra ilk bankoda, kişi başı 330 $ ödemenizi gerçekleştirdik, daha sonra dosyalarımızı teslim edeceğimiz bankoya gittik, burada pasaportlar, fotoğraflar, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, adli sicil kayıtları(biz Türkiye,Umman,İngiltere ve Malta’dan sicil kayıtlarını aldık), askerlik belgesi, diploma ve fotokopisi, nüfus kayıt örneklerini ve Umman’da kullandığımız bankadaki son 6aylık dökümü verdik, kadın ilk başta para az gibi görünüyor dedi, biz bu bedelin riyal olduğunu ve kabaca 2.7 ile çarpması gerektiğini söyledik, başıyla onayladı, yanımızda araba ruhsatı ve tapuda olmasına rağmen hiç bakmadı ve gerek yok dedi. Sonra bizi mülakat için diğer bankoya yönlendirdi, burada bir Amerikalı adam ile mülakat yaptık, mülakatı İngilizce gerçekleştirdik, önce sağ elimizi kaldırıp yemin ettik ve sonrasında gayet sohbet havasında bir mülakat oldu, Umman’da yaşadığımızı söyleyince oraya tatile gittiğini çok sevdiğini vs gibi anılarını anlattı 😌 nereye gideceğimizi sordu, New Jersey’de Amerikan vatandaşı bir ablamız olduğunu ve ilk onun yanına sonra ise nereden iş bulursak oraya yerleşeceğimizi söyledik, daha sonra ne mezunu olduğumu sordu, bölümümü ve mezun olduğum yılı söyledim, benim yüksek lisansım yok ama eşimin var onun diplomalarını verebiliriz diye belirttik ama gerek yok yeteri kadar kalifiyesiniz dedi vizenizi onaylıyorum dedi ve ayrıldık. Bu arada oğlumuz yanımızda olmasına rağmen salonda bulunan televizyondaki çizgifilme dalmıştı, onu hiç görmedi ve görmek için ekstra bir soru da sormadı bile, Unganlar’da ne kadar beklediysek burada hiç beklemedik her şey su gibi aktı geçti çok şükür, girmemiz ve çıkmamız tam 45 dakika sürdü. Bu arada ben içeride nasıl çocuk oyalarım diye düşündüğüm için 3 tane küçük araba, küçük bir boyama kitabı ve bir kaç boya yanımda götürmüştüm hiç problem olmadı bunları içeri aldılar. Şimdi pasaportların teslim edilmesini ve Umman’a geri dönmeyi bekliyoruz sonrasında da yıl bitmeden bir Amerika yolculuğu planlıyoruz, umarım dileyen herkes sorunsuzca vizelerini teslim alırlar 😌


  • @SeyfettinB Bey vizeniz hayırlı olsun. Amerika'da kalmak istediğiniz eyalet hangisi acaba?


  • @busradincer Bu arada biz eski Amerika vizesi(öğrenci vizesi) bulunan pasaportları da yanımızda götürmüştük, bunları da teslim aldılar hatta ana binadan çıktıktan sonra unuttuk zannedip geri dönüp eski pasaportlarımızı istedik,bunları vermeyeceklerini vize basılı yeni pasaportları gönderirken eski pasaportları da göndereceklerini söylediler.


  • @Borankartl teşekkürler. Sizin de hayırlı olsun. İlk giriş olarak Houston,TX a gideceğiz. başlangıç için uygun bir eyalet. Ehliyet, araba alımı, ssn, greencard teslimi gibi işlerimizi hallederken bir yandan iş görüşmeleri yapmayı planlıyoruz. Belki daha sonrası için California'ya geçebiliriz. Süreç içinde netlik kazanacaktır.


  • Anladım @SeyfettinB Bey. Evet Texas başlangıç için iyi bir eyalet. Amerika'daki hayatınızda başarılar diliyorum 🙏🏻


  • @beyzakr aynı grup amerikadada görüşüp bu günleri yad ederiz artık 🙂


  • @Prm-oguzhan amcamın bir tanıdığının şirketi vardı, ben kendisini tanımıyorum.


  • @busradincer Vizeniz hayırlı olsun :)) darısı biz bekleyenlerin başına inşallah


  • @busradincer tebrik ederim vizenizi. Amerika'ya gidince Umman'i ozler misiniz merak ediyorum 🙂


  • @beyzakr Umman’a da 1,5 sene önce gitmiştik, sözleşmemiz 2024 Haziran’da bitiyor, yaşaması çok kolay bir şehir Muskat, özellikle de Istanbul gibi bir kaostan sonra bize aşırı yavaş ve sakin geldi Maskat, bir de bizim yaşadağımız yer yazlık gibi bir yer, bitmeyen bir yaz tatili oldu bizim için bu süre, 4 ay çok sıcak dışarı çıkılmıyor ama kalan 8 ay bahar olması da başka bir tecrübe oldu bizim için 😌 özlemeyiz gibi geliyor ama gidince tekrar konuşalım 😌


  • @SeyfettinB Ben de Houston’ın nispeten uygun bir şehir olduğunu duymuştum. Özellikle ev kiraları açısından. @Borankartl @SeyfettinB vizeleriniz tekrardan hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum