DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @yigitberberoglu Teşekkürler cevabınız icin. Ev tapusu ve araba ruhsatı götürecegim ama cogu okudugum deneyimde hiç bakmadıkları söylenmiş ama tabi ki ne olur olmaz ekstra olarak göstermek gerekebilir


  • Herkese merhaba tekrardan. 25 ağustosta vizeniz onaylandı dediler ardından kartın gönderileceği adres için bilgi talep etmişlerdi. Yeni adresi buldum gönderdim mail ile doğru mu mu yaptım başka şekilde mi yyapmak lazımdı bilemedim. Statu kontrolünde need info yazıyor ama güncelleme tarihi 1 eylül. Caec sayfasından kontrol ettiğimde vaka numarası hatalı yazıyor. Ortalama ne kadar sürede güncelleme yapılıyor durumlarda bilen var mı?


  • @misha90 Ev ve araba gösterirseniz çok da sorun olmaz bence tabii bir miktar para gerekebilir. Benim gösterdiğim düzeyde para gösterseniz bile araba ve evin bedeli dikkate alınınca baya iyi sonuç olur. Malum ülkede Tofaş için 200 bin isteyenler oluyor 🙂


  • @yigitberberoglu teşekkür ederim.


  • Merhaba 15 Ağustos Umman/Maskat mülakat deneyimimi paylaşacağım sizlere.

    Uzun uğraşlar, yüze yakın ülkeden olumsuz mail dönüşleri sonunda telegram grubunda Umman mülakat deneyimini gördüm ve bende mail attım(telegramdaki nickleriyle @bavuldahayat ve @halide aydın bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkürler. Sayenizde bu deneyimi yazabiliyorum). 1 yıllık vize alırsanız dosyanızı taşıyabiliriz diye dönüş aldım ve ardından 36B çoklu giriş vizesine başvurdum. Saat gece 02.00 civarıydı öğlen baktığımda vizem onaylanmıştı. Tekrar vizeyle beraber mail attım ve dosyamın Ankaradan istendiği söylediler 🙂 Dosyam taşınmadan 1-2 gün önce mülakat dağıtıldığı için bir ay boyunca mülakat dağıtılmasını bekledim. Bu süreçte 36B vizesinin şartı ilk bir ay içerisinde ülkeye giriş yapmaktı. Toplamda 3 kez Umman'a git gel yaptım.

    Mülakat günü görüşmem saat 10.00'daydı. 2 saat önceden gidip bekledik. Sıram gelince güvenlik kontrolünden geçip asıl binaya ilerledim. Güvenliğe araba anahtarını bırakabiliyoruz. Dosyaları teslim ederken asıl-çevirisi-fotokopisi şeklinde verdim. Sırasıyla pasaport ve fotokopisi, iki adet 5x5 fotograf, formül a belgesi, klinikten alınan dosya, adli sicil kaydı, banka hesap dökümüm ve iş evrağımı teslim ettim. Birth certificate isterken sadece formül a belgesini verdim ve vukuatlı nufüs kayıt belgesini vermeyi unuttum. Sonradan tekrar gidip sorduğumda formül a belgesi yeterli diyip almadı. Askerlik belgesinide istemedi. Ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası verdi ve beklemeye başladım.

    Sıra numaram yandı ve konsolos hanımla görüşmem başladı. Sağ elimi kaldırıp yemin ettim, ardından parmak izlerim alındı.

    Sorular sırasıyla B: ben, K: konsolos

    K: Daha önce evlendi mi?
    B: Hayır
    K: Çocuğun var mı?
    B: Hayır
    K: Daha önce Türkiye dışında bir ülkede yaşadın mı?
    B: Hayır
    K: Daha önce bir suça karıştın mı, sicilin temiz mi?
    B: Sicilim temiz
    K: Amerikada tanıdığın var mı?
    B: Evet, amcamın yanına gideceğim.
    K: Hangi üviversite , hangi bölüm?
    B: Bilgisiyar programcılığı mezunuyum diyince alanında çalışıyor musun dedi. Hayır dedim iş teklifim var orada çalışacağım dedim.
    K: Aaa evet burada görüyorum diyip vizeni onaylıyorum dedi.

    Banka hesabımda 8.5k dolar gösterdim. İş evrağımın olması ve amcamın orada yaşıyor olması bir artı olmuş olabilir.
    Mülakata girdikten sonraki hafta çarşamba günü(23 ağustos) sabah saatlerinde pasaportlarınızı alabilirsiniz tarzında mail geldi ve sarı zarfları ve pasaportları aldık 🙂

    Bu süreçte çok güzel arkadaşlıklar edindim. Umut'a, İlker'e, İlker'in arkadaşları Dinç ve Edaya çok selamlar.(Dönercimiz Sertan abiyi de es geçmeyeyim) Yine Ummanda tanıştığımız Burak abiye, Okan abiye, Seyfettin abiye, Nalan'a, Beyza'ya ve ismini hatırlamadığım diğer insanlara selamlar, sevgiler. Umarım Amerika'da umduğumuzdan daha iyi hayatlar yaşayabiliriz.

    Bu forumda ve telegramdaki tüm sorularımıza cevap veren herkese özellikle Gucarslan bey ve Tuğba hanıma çok teşekkürler.


  • @Engin2841 merhaba. Geçerli bir mesleği olanlardansanız (doktor, mühendis, mimar, pilot, vs.) bankadaki para miktarı konusunda çok fazla problem çıkartmıyorlar bence.


  • @Beykentli Doktor veya mühendislik gibi mesleklerde mülakat aşamasında sorun olacağını düşünmüyorum fakat amerikaya gidince doktorluğun tanınmadığını belirlenen sınavlara girilmesi gerektiğini duydum. Türkiyede uzman doktor olan birisi maalesef orda biraz daha geriden başlıyor sanırım bu da eğitim süreci ve hastane prosesleriyle ilgili olabilir.


  • @Engin2841 merhaba. Tıp Doktorluğu, Diş Doktorluğu, Hukuk, Veterinerlik, Eczacılık ve İnşaat Mühendisliği okuyanların diplomaları ABD'de direkt kabul görmüyorlar, bunu biliyorum. Benim yazdığım mülakatla ilgiliydi. Onlara mülakatta daha iyi karşılıyorlar benim gördüğüm.

  • ⭐⭐

    @mertekremh Tebrikler Mert Bey, yolunuz acik olsun. ABD'nde de bol sanslar.


  • @mertekremh tebrikler, yolunuz acık olsun


  • @mertekremh tebrikler Mert iyi ki tanismisiz bugun İlker'le de ayni konuyu konustuk. Muscat sadece mulakat degil guzel dostluk anilarida katti hepimize. Amerika'da gorusmek uzere👏 😊


  • @SeyfettinB, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @bendedimsize Tabiki, US Embassy Muscat'a öncelikle dosya transferi etmek için [email protected] adresine mail atarak başlayın. Maile cevap gelmeme ihtimaline karşı inqury form da https://om.usembassy.gov/visas/contact-us/ gönderebilirsiniz. Genelde uzun süreli vizeniz olduğu takdirde dosya taşıma yapabileceklerini yazdılar. 36B Multi-Enter vizesi https://evisa.rop.gov.om/ adresinden başvuruda bulunabilirsiniz. Vizeniz 24 saat içinde pdf olarak mailde gönderiliyor. Vize için 50 Omar ücret ödemeniz gerekiyor. Bana 2500 tl olarak yansıdı fakat kur farkından dolayı TL olarak yüksek çıkacatır. Konsolosluktan gelen maile cevap olarak 36B Multi-Enter vizenizin olduğunu ekte hem vizenizin pdfini hem de pasaport screenini ekleyerek gönderin.

    "Thank you for your email, consular Muscat requested your case, please wait for KCC to schedule your appointment date with Muscat."

    Bu cevabı alırsanız dosya taşıma işleminiz tamamlanacaktır. Sonraki sürelerde ceac.state.gov üzerinden ya da KCC'ye mail atarak dosyanızın hangi konsoloslukta olduğunu teyit edebilirsiniz. Sizin gibi dosya taşımayı düşünen arkadaşlara bol şans diliyorum.

    @BerkayHacımustafa Burada tüm detayı anlattım buradan ikinci link üzerinden gönderebilirsiniz.


  • Herkese merhaba.

    5 Eylül’de Muscat’ta eşim ve kızımla birlikte girdiğimiz mülakat deneyimimi, ilerleyen yıllarda mülakata girecek arkadaşlarımıza bir faydası dokunması dileğiyle sizlere paylaşacağım.

    Bu, yıllar sonra gc kazanan birinin sevincini, sonrasında 30bin cn’ı görünce hevesinin kursağında kalmasını ama sonu mutlululukla bitişini anlatan bir hikayedir. 😅 Evet gc çıkmıştı sonunda ama cn o kadar yüksekti ki (30***) eşimle birlikte sevincimizi tam yaşayamamıştık. Çünkü daha en başından US Ankara konsolosluğunun verimli ve bol mülakatlı bir yıl geçirmeyeceğini, Yeşilkart Forumdan okuduğumuz geçmiş yılların mülakat deneyimlerinden tahmin edebiliyorduk. E başka ülke vatandaşlığımız veya oturum iznimiz olmadığı için geriye iki yol kalmıştı. Ya pes edecek, süreci akışına bırakacak ve bir mücize olmasını bekleyecektik, ya da savaşacak ve dosyamızı başka bir ülkeye taşıyarak mülakat almaya çabalayacaktık. Eşimin ve benim “Pes etme” genleri eksik olduğundan biz ikinci yolu seçtik ve dosya taşımanın yollarını aramaya başladık.

    Günler haftaları, haftalar ayları kovalamaya başlarken, Ankara bizi şaşırtmamıştı ve kötü bir performans sergiliyor, çok daha iyisini yapabilecekken yapmıyordu maalesef…Bülten bir türlü bize göre ilerlemiyor ve bir türlü current olamıyorduk. Bu da yetmezmiş gibi dünya genelindeki onlarca ülkeye, yüzlerce kez dosya taşıma maili atmamıza rağmen ya cevap gelmiyor, ya vatandaşlık isteniyor, ya da kibarca reddediliyorduk…

    Dürüst olmak gerekirse süreç içinde insanın canı bi sıkılmıyor, karamsarlığa kapılmıyor değil. Ama son ana kadar hayallerinizin peşinden kosmalısınız. Elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız ki sonradan pişmanlık duymayın.

    Ümitlerimizin tükenmeye yüz tuttuğu bir dönemde, yoğun e-mail ve bazı konsolosluk sayfalarında bulunan “inqury” form üzerinden yapılan dosya taşıma taleplerine, Mayıs ayı sonlarına doğru US Muscat/OMAN konsolosluğundan mücize gibi bir kabul maili almıştık ancak bir şartları vardı; o da Umman’a 1 yıl süreyle geçerli olacak Multi-Entry turist vizesi almamızı istiyorlardı. Hemen araştırdık ki Umman’a evisa.rop.gov.om adresinden e-visa alınabiliyor. Başvuru formunu süratle inceledik ve Muscat konsolosluğunun bizden talep ettiği 36-B 1 year Multi-Entry vizeye başvuru yaptık. Fakat bir sorun vardı. Tüm bilgileri girmemize rağmen en son ödeme sayfasından sistem hatası yüzünden bir türlü ödeme işlemini tamamlayamıyorduk. Her seferinde sayfa bizi atıyordu. 🤦♂

    Eşim bir yanda laptopda ben bir yanda tablette defalarca deniyor ama bir türlü işlemi tamamlayamıyorduk. Kelimenin tam anlamıyla üç günlük uğraş ve toplamda 9-10 saatlik uykudan sonra 20 Mayıs’da nihayet sistem düzeldi, ödemeyi yaparak vizemizi aldık ve inqury form üzerinden Muscat’a ilettik. 22 Mayıs’da da Muscat’tan dosyamızı KCC’den istediklerine dair e-mail geldi. Tahmin edersiniz ki bu bizim için çok güzel bir haberdi tabi ama cn’ımızın current olacağı 1 Temmuz’dan önce mülakat alamayacağımızı biliyorduk.

    1 Temmuz’dan önce mülakat alamıyacağımız kesindi ama, bize bi Muscat yolları gözükmüştü sanki.🛫 Çünkü aldığımız 36-B vizenin kuralı gereği, vize onay tarihinden itibaren 30 gün içinde ülkeye giriş yapmazsanız vizeniz iptal ediliyor. Mecburen sanki İstabul’dan Kumburgaz’daki komşunun yazlığına gezmeye gider gibi 20 Haziran gidiş 22 Haziran dönüş uçak bileti alıp Muscat’a gidip döndük kuş misali… 😄 El mecbur…

    Sonra beklemeye devam. Sabırla, inatla, sukunet içinde, hayallerimizin umutlarımızın peşinde beklemeye devam ettik…

    Nihayet emeklerimiz meyvesini vermiş ve 24 Temmuz akşamı beklenen mülakat mailimizi almıştık. 🎉 E ortalık bayram yeri tabi… Mail’de “Amerika sensiz bir kişi eksik. 5 Eylül’de Muscat’a gelde sana vize verelim” yazıyordu. 😇

    5 Eylül…mülakat… hımmm… sevindik tabi sevindik de, cari yıl 30 Eylül’de sonlanacağı için bu seferde basılacak vize sayısının bitmesi, kotanın dolması riskiyle karşı karşıyaydık. Sizin anlayacağınız; vizeleri basılmış pasaportlarınızı cebinize koyana kadar bu işin hiç bir şekilde garantisi yok arkadaş…

    Velhasıl; kota dolar mı? Bizim mülakat iptal edilir mi? Emeklerimiz ve umutlarımız boşa gider mi? gibi sayısız soru işaretleri içinde daha önce detaylarını forumda paylaştığım şekilde 27 Ağustos’sa sağlık muayenemizi tamamladık.

    Veee 5 Eylül mülakat günü, tüm evraklarımızı ve sağlık raporumuzu tamamlamış şekilde mülakata girdik. Saat 09:00’da olan randevumuz için 08:30’da konsolosluk girişinde beklemeye başladık. 08:50’de güvenlik görevlisi bizi ilk kontrol noktasına aldı ( 2NL Updates veya Comf. Page sorulmadı.) X-ray cihazına girmeden cep telefonumuzu, TC kimlik kartımızla birlikte güvenliğe tesli ettik. İçeriye, saat, kolye, küpe, güneş gözlüğü gibi şeyleri sokabiliyorsunuz. Ayrıca ben evraklarımı standart evrak çantasıyla götürdüm bir sorun olmadı. Pasaport kontrolünden sonra bir bahçeden geçip konsolosluk binasına giriyorsunuz. Sizi ufak bir bekleme salonu olan 3 bankolu bir mülakat odası karşılıyor.

    Yanlız şunu belirteyim; içerisi bildiğiniz buzhane gibi soğuk. Önümüzdeki dönemlerde burada mülakata gireceklere, özellikle çocuklu ailelere üzerlerine hırka gibi şal gibi sıcak tutacak bir şeyler almalarını şiddetle tavsiye ederim.

    Birinci bankodaki hanımefendi sizden evraklarınızı aşağıda belirteceğim şekilde teslim alıyor. Size evrakları nasıl ve nereden aldığımı da yazıyorum.

    DİKKAT: Bu hazırlıklar US Muscat kons.luğu özelindedir. Başka konsolosluklar farklılık gösterebilir.

    1-Döküman: Pasaport
    Apostil: Yok
    Çeviri: Yok
    Kime: Kendisi, Eşi, Çocuğu

    2-Döküman: Pasaport copy (Renkli)
    Apostil: Yok
    Çeviri: Yok
    Kime: Kendisi, Eşi, Çocuğu

    3-Döküman: Fotoğraf 5x5 (2 Ad.)
    Apostil: Yok
    Çeviri: Yok
    Kime: Kendisi, Eşi, Çocuğu

    4-Döküman: Formül-A
    Apostil: Var (İlçe Nüfus’tan)
    Çeviri: Çok dilli + İng. çeviri yapıldı
    Kime: Kendisi, Eşi, Çocuğu

    5-Döküman: Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Apostil: Var (Noter+Valilik’ten)
    Çeviri: İng. çeviri yapıldı
    Kime: Kendisi, Eşi, Çocuğu

    6-Döküman: Formül-B
    Apostil: Var (İlçe Nüfus’tan)
    Çeviri: Çok dilli + İng. çeviri yapıldı
    Kime:Kendisi, Eşi

    7-Döküman: Aile Cüzdanı
    Apostil: Yok
    Çeviri: Yok
    Kime: Kendisi ( 1 Ad. renkli copy), Eşi (1 Ad. renkli copy)

    8-Döküman: Arşiv Kayıtlı Sabıka Kaydı
    Apostil: Var (Adliye’den)
    Çeviri: Orj.li İngilizce
    Kime: Kendisi, Eşi (Çocuk 18 yaşından küçük)

    9-Döküman: Askerlik Durum Belgesi (Terhis Belgesi)
    Apostil: Var ( Noter+Valilik’ten)
    Çeviri: İng. çeviri yapıldı
    Kime: Kendisi

    10-Döküman: Hesap Dökümü (Varsa tapu+Araç Ruhsatı)
    Apostil: Yok
    Çeviri: Hesap dökümü Türkçe/İng karışık. Kapak yazısı İngilizce ( 💵 karşılığı yazıyor) + Orj. Tapu ve İnglizce değer belgesi
    Kime: Kendisi

    11-Döküman: Diplomalar (Lise + Ünv.)
    Apostil: Var ( Noter+Valilik’ten)
    Çeviri: İng. çeviri yapıldı
    (Benim Llse Diplomam kayıp ama noter onaylı kopyası vardı elimde. Bir de Lise’den “Diploma Kayıp Belgesi” aldım. Bunları ve Üniversite diplomamı İng. Çeviri + Noter + Apostil yaptırdım)
    Kime: Kendisi ( Ne olur ne olmaz diye eşimin diplomaları da yanımızdaydı ama hiç bir çeviri v.s. yatırmadık)

    📌Bunlara ek olarak 2 NL updates sayfası ve Comf. page çıktılarını aldık.

    📌 Ayrıca tüm evrakların, Orijinali + Orj. Copy + Apostil + Apostil Copy.leri var.

    📌Tabi birde bunların arasına “Hastane Sağlık Raporu” da eklendi.

    Evrak tesliminde ben Ünv. diplomamı verdim ve lise diplomamı hiç sormadı. Eşimden de Formül-B ile aile cüzdanı fotokopisi istenmedi. Halbuki diğer arkadaşlarımızdan almıştı. Ben iki kere hatırlattım ama “hayır almama gerek yok” dedi. Bir de bir arkadaşımızdan, asıl talihli kendisi olmasına rağmen, kocasının askerlik durum belgesi istenmiş, bilginize. Ayrıca nakit birikimin miktarıyla hiç ilgilenmediler hiç bir şey de sormadılar.

    İçeri girdikten sonra tahminimce bir sistem hatası yüzünden yaklaşık 45-50 dk öylece bekledikten sonra evrak teslimleri ve mülakatlar hızlı bir şekilde başladı.

    Sırasıyla evrakları ve kopyalarını teslim ettikten sonra aynı bankoda üç kişi için 990 dolar ödedik ve bir sıra numarası alarak mülakatı beklemeye başladık. (Ödemeyi sadece nakit olarak yapabiliyorsunuz. Kredi kartı ile ödeme yapılmıyor.)

    Yaklaşık 5-10 dk sonra ikinci bankodaki sıra numaramız yandı ve bizi güler yüzlü ve pozitif enerjili bir görevli karşıladı. Önce sağ elimiz kaldırtıp yemin ettirdi ve parmak izlerimizi aldı. Sonra sırasıyla şu sorular soruldu:

    -Çocuğunuz kaç yaşında?
    -Bir tane mi çocuğunuz var?
    -Sizin ve eşinizin ilk evliliği mi?
    -Daha önce bir suça karıştınız mı?
    -Türkiye dışında başka bir ülkede 6 aydan fazla yaşadınız mı?
    -Mezun olduğunuz en yüksek eğitim derecesi nedir ve hangi bölümü okudunuz?
    -US’de hiç tanıdığınız var mı?
    -US’de nereye gideceksiniz?
    -İlk gittiğinizde ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?

    Sonrasında bi 2-3 dk.lık ürkütücü bir sessizlik oldu. Görevli ekrana bakıp bir şeyler yazdı habire. Biz içimizden “ne oluyor yahu” diye geçirirken görevli hanımefendi gülen bir yüzle birden,

    -“Everything looks good. I approve your visa. Congratulations.”

    dedi ve o anda bütün yorgunluğumuz, yaşadığımız endişeler, olumsuzluklar bir anda uçtu gitti. Tüm konsolosluk görevlileri güler yüzlü ve yardımseverdi.

    Mülakat sonrası tüm evrakların asıllarını bize geri teslim ettiler. Biz mülakatı ingilizce yaptık ama önceden müsaade almak kaydıyla İng. tercüman yardımıyla da yapılabiliyor. Pasaportlarımızı içeride bıraktık ve çıktık. Şimdi vizeler basıldıktan sonra pass.larımızı teslim almayı bekliyoruz.

    Bu süreci, yeşilkartforum, yöneticiler ve sayın @gucarslan olmasaydı asla bu şekilde yönetemez ve çok daha fazla zorlanırdık. Kendilerine çok teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Süreç içindeki destekleri nedeniyle özel bir teşekkürüde sevgili @lumos hanım hak ediyor. İyi ki varsınız.

    Umarım, araştıran, takip eden ve gerçekten isteyen tüm arkadaşlarımız vizelerine kavuşur.

    Bütün güzellikler sizinle olsun.


  • @deep_blue Vizeniz hayırlı olsun Amerika'daki hayatınızda bol şans diliyorum 🙏😊

  • Yasaklı

    @mertekremh, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba 15 Ağustos Umman/Maskat mülakat deneyimimi paylaşacağım sizlere.

    Uzun uğraşlar, yüze yakın ülkeden olumsuz mail dönüşleri sonunda telegram grubunda Umman mülakat deneyimini gördüm ve bende mail attım(telegramdaki nickleriyle @bavuldahayat ve @halide aydın bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkürler. Sayenizde bu deneyimi yazabiliyorum). 1 yıllık vize alırsanız dosyanızı taşıyabiliriz diye dönüş aldım ve ardından 36B çoklu giriş vizesine başvurdum. Saat gece 02.00 civarıydı öğlen baktığımda vizem onaylanmıştı. Tekrar vizeyle beraber mail attım ve dosyamın Ankaradan istendiği söylediler 🙂 Dosyam taşınmadan 1-2 gün önce mülakat dağıtıldığı için bir ay boyunca mülakat dağıtılmasını bekledim. Bu süreçte 36B vizesinin şartı ilk bir ay içerisinde ülkeye giriş yapmaktı. Toplamda 3 kez Umman'a git gel yaptım.

    Mülakat günü görüşmem saat 10.00'daydı. 2 saat önceden gidip bekledik. Sıram gelince güvenlik kontrolünden geçip asıl binaya ilerledim. Güvenliğe araba anahtarını bırakabiliyoruz. Dosyaları teslim ederken asıl-çevirisi-fotokopisi şeklinde verdim. Sırasıyla pasaport ve fotokopisi, iki adet 5x5 fotograf, formül a belgesi, klinikten alınan dosya, adli sicil kaydı, banka hesap dökümüm ve iş evrağımı teslim ettim. Birth certificate isterken sadece formül a belgesini verdim ve vukuatlı nufüs kayıt belgesini vermeyi unuttum. Sonradan tekrar gidip sorduğumda formül a belgesi yeterli diyip almadı. Askerlik belgesinide istemedi. Ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası verdi ve beklemeye başladım.

    Sıra numaram yandı ve konsolos hanımla görüşmem başladı. Sağ elimi kaldırıp yemin ettim, ardından parmak izlerim alındı.

    Sorular sırasıyla B: ben, K: konsolos

    K: Daha önce evlendi mi?
    B: Hayır
    K: Çocuğun var mı?
    B: Hayır
    K: Daha önce Türkiye dışında bir ülkede yaşadın mı?
    B: Hayır
    K: Daha önce bir suça karıştın mı, sicilin temiz mi?
    B: Sicilim temiz
    K: Amerikada tanıdığın var mı?
    B: Evet, amcamın yanına gideceğim.
    K: Hangi üviversite , hangi bölüm?
    B: Bilgisiyar programcılığı mezunuyum diyince alanında çalışıyor musun dedi. Hayır dedim iş teklifim var orada çalışacağım dedim.
    K: Aaa evet burada görüyorum diyip vizeni onaylıyorum dedi.

    Banka hesabımda 8.5k dolar gösterdim. İş evrağımın olması ve amcamın orada yaşıyor olması bir artı olmuş olabilir.
    Mülakata girdikten sonraki hafta çarşamba günü(23 ağustos) sabah saatlerinde pasaportlarınızı alabilirsiniz tarzında mail geldi ve sarı zarfları ve pasaportları aldık 🙂

    Bu süreçte çok güzel arkadaşlıklar edindim. Umut'a, İlker'e, İlker'in arkadaşları Dinç ve Edaya çok selamlar.(Dönercimiz Sertan abiyi de es geçmeyeyim) Yine Ummanda tanıştığımız Burak abiye, Okan abiye, Seyfettin abiye, Nalan'a, Beyza'ya ve ismini hatırlamadığım diğer insanlara selamlar, sevgiler. Umarım Amerika'da umduğumuzdan daha iyi hayatlar yaşayabiliriz.

    Bu forumda ve telegramdaki tüm sorularımıza cevap veren herkese özellikle Gucarslan bey ve Tuğba hanıma çok teşekkürler.

    Öncelikle tebrikler Amerika da ki hayatınızda başarılar diliyorum, bende bilgisayar prog. Mezunuyum iş teklifinizi amcanızdan mı aldınız ? Yoksa başvurduğunuz firmadan mı aldınız ? Şimdiden teşekkürler hocam


  • @deep_blue Heyecanla okudum deneyiminizi.Hakkınız olanı alnınızın teri ile almışsınız. Tebrikler. Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler.


  • @SeyfettinB Teşekkür ederim Seyfettin bey. Size de yeni hayatınız başarı ve huzur getirsin. 🙏


  • @zge Teşekkür ederim. Umarım ilerleyen dönemlerde dosyasını taşımaya çalışan veya mülakata Muscat’ta girecek olan arkadaşlarımıza bir faydası dokunur. Size de sürecinizde başarılar dilerim. İyi şanslar. 🤞


  • @deep_blue, Hayırlı uğurlu olsun , yeni hayatınızda bol şans..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deep_blue tebrikler, size ve ailenize güzel bir hayat diliyorum abd'de.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum