DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bernat Umarım dilekleriniz gibi güzel olur her şey. Çok teşekkürler. Aynı şekilde sizin için de her şeyin hayal ettiğinizden daha güzel olması dileğiyle..


  • @kdone Çok teşekkürler, bilemiyorum yarım saatten daha kısa bir sürede vizesini alan henüz olmadıysa rekor bende diyebiliriz haklısın :))

  • Yasaklı

    @hydyrova, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Herkese Merhaba,
    Ben Dv2023 kazananı, kendim Türkmenistan vatandaşı. Biz eşimle ayrı ayrı tarihlerde mülakata girdik. Sizinle mülakat deneyimi mi paylaşmak istedim ve umarım yararlı olur.
    İlk mülakat yerimiz Ankara'yı di, sonra Mart ayında mülakat yerimizi Aşgabat olarak transfer yaptık ,KCC ye mail gönderdik , mailde ben ve eşimin Türkmenistan vatandaşı ve mülakat yerimizi Aşgabat olarak degistirmelerini rica etdik ve passaportlarimizi ekledik. Hemen hızlı şekilde 3 günde cevap geldi. ilk 8 Mayıs'ta mülakat günü verildi,ama benim pasaport yenileme işlemim biraz uzun sürmüşti ve onun için mülakat günü değiştirmelerini konsolosluğa rica ettik ,sonra Aşgabat konsolosluğu 28 Mayıs olarak gün verdiler, ama eşim benim le mülakata giremedi ( türk visa kimliği zamanında çıkmadığı için Türkmenistana giriş yapamadi) sonra ben tek kendim bir hafta öncesinden doktor kontrolünden geçtim ve 28 günü mülakata geldim . Mülakat çok kısa sürdü, 5 dk belki.
    Biz eşimle green kart kazandıktan sonra resmi nikahlandik o yüzde mülakat ta sorular genelde bizim evlilik hakkında oldu
    "Ne zaman tanıştınız?
    Ve nerde tanıştınız?
    Amerika'ya kimin yanına gidiyorsunuz? Eşimin neden benimle mülakata gelemediğini sordu . Bende tabiki doğrusunu söyledim . Ülkeye Türkiye oturum kimliği olmadan giriş yaparsa deport alacağını söyledim. Sonra beyefendi bizim dün fotoğraflarımizi , kazanmadan önceki fotografları istedi ve bana visaniz onayladığını söyledi. İki gün sonra pasaportumu ve sarı zarfı aldım. Ve biz hemen Ankara konsolosluğu na eşim için mülakat vermelerini rica ettik ve maile benim visa aldığımı ve visa resmini ekledik. Yaklaşık bir ay bekledik . Bu sürede tabi her iki üç günden mail atmayı devam ettik. Ama maalesef onlardan hiç bir haber olmadı.
    Sonra Aşgabat konsolosluğa aynı şekilde mail gönderdik ve mülakat günü vermelerini rica ettik . Bir gün sonra dönüş yapıldı. Eşime 28 Ağustos mülakat verildi ve onun tek kendisi mülakata gelebilecegini söylediler. Ve onunda mülakatı çok kolay oldu. Ona da aynı soruları verilmiş :
    Nasıl ve nerde tanışdiniz ?
    Dün fotoğraflarımizi istemişler.
    Şuanda ne iş yapyorsunuz? Ve teşekkürler visaniz onaylandı.
    Sonra benimde paspordumu istediler ve visa günü eşim ki ile aynı gün olarak degiştirdiler.
    Bu süreçte bize yardımcı olan herkese çok minnettarız. Herkesin yolu açık olsun ve Herkese de bol şanslar dilerim!

    Adınıza sevindim hocam abd de başarılar


  • @Jiyan-Zoroğlan Kesinlikle. +Hong Kong'u ekleyelim, onlar da iyi performans sergilediler.


  • Herkese Merhabalar,
    Unganlar Randevusu;
    Mülakat mailinin gelmesiyle birlikte 21/08/2023 tarihinde Unganlardan randevumu oluşturdum. Sabah 9.00 olan randevuma erkenden gittim. 4 üncü katta evrakları kontrol eden kadın beni bir alt kata yönlendirerek orada Kan tahlili ve Akciğer grafisini işlemini gerçekleştirdim. Alt katta yaptığım ödeme 1285 TL ödeme yaptım. Daha sonrasında üst kata tekrar çıkıp Fiziki muayene işlemi için beklerken sıra geldi ve 330 $ ödeme işlemini yapıp asistanın sorduğu klasik soruları yanıtladım. Ameliyat oldunuz mu? Kronik rahatsızlık ve düzenli kullandığınız ilaçlar var mı gibi sorulardı. Bunları cevapladıktan sonra geçmişte safra kesesi ameliyatı olduğumu ve düzenli kullandığım ilaçlar ile ilgili bilgileri paylaştıktan sonra doktoru beklemek için içeri odaya geçtim. Kıyafetlerinizi komple çıkarıp size verilen önlüğü giyip bekliyorsunuz. Doktor Mehmet bey geldikten sonra biraz konuşmaya başladık ameliyatı ne zaman olduğumu ve kullandığım ilaçlarla ilgili bilgileri yanıtladıktan sonra içeriğinde 4 farklı aşı olan karma aşıyı yaptı. Saat 10.30 gibi işlemim orada bitmişti. Perşembe günü gelip evrakları kendim teslim alacağımı söyledim.

    25 Ağustos 2023 Mülakat günü
    Randevu Saati 08:45
    Beklenen an gelmişti. Otelden erkenden ayrılmıştım. Çantamı otele bırakabilir miyim diye sorduktan sonra ve konsoloslukta işlemleri bitirip geleceğimi söyledim sorun olmaz dediler. Konsolosluk önünde heyecanlı bekleyiş vardı sabah 08.00 de oradaydım. Görevli polis arkadaş önce 08.00-08.30 arasında randevusu olanlara işlem yapacaklarını söylediler. Fakat sonradan gelenler duyuruyu bilmeyip sıraya geçince pekte saate göre hareket edilmedi. Kapıdaki kadın polis biraz gergindi. Güvenlikten geçtikten sonra içeriye bir önceki haftanın popüler sinirli olan kadın görevlisinin olduğu yere gelmiştim. Bu hafta sakindi. Evrakları teslim etikten sonra düz devam edip sıramı beklemeye başladım. İçeride duvarlarda saat falanda yoktu. Saatin kaç olduğunu nedense çok merak etmeye başlamıştım. Konsolosluk ücretini ödeme için sıram gelmişti. 330 $ ödemeyi yaptıktan sonra tekrar beklemeye başladım. İçerde resmen zaman benim için durmuştu . Bir yandan mülakata giren arkadaşları izleyip heyecanımı azaltmaya çalışıyordum. 2 bankoda greencard ile ilgili personel mülakat yapıyordu sadece. Numaram tekrar yandıktan sonra sağ tarafta evraklarınızı teslim alan başka bir bankoya gitmiştim. Evrakları teslim ettiğimde görevli kişi bana greencard bu adrese mi gidecek diye soru yöneltince ben sistemdeki adrese gitmeyeceğimi iş teklifi aldığımı şirketin adresine gitmesini rica ettim. O sisteme girip adres değişikliği yapıyorum o zaman onaylıyor musun dedi evet dedim. Banka imza sirkülerinde GARANTİ BANKASININ verdiği imza sirkülerinde bütün personellerin imzasını görünce bunun neden böyle olduğunu sordu bende banka sistemini değiştirmiş artık böyle veriliyormuş dedim. Mülakatını Türkçe mi İngilizce mi yapacaksın diye sordu Türkçe cevabını verince elindeki zarfta Türkçe seçeneğini işaretleyip evrakları teslim aldı. Artık son aşamaya gelmiştim heyecanla oturdum Mülakat için çağırılmayı bekliyordum. Benden önce o kadar kişi mülakata girmişti ki benim için güzel bir deneyim olmuştu. İçerde bir aile birde ben kalmıştım neredeyse bir yandan düşünüyordum niye bu kadar sürdü falan diye kafamda sorular oluşuyordu. Sonunda sıra gelmişti ve çağrılmıştım derin bir nefes alıp gittim. Mülakatı Türkçe mi istiyorsunuz diye soruldu tekrar evet cevabını verince biraz bekleteceğim dedikten sonra arkadaşını çağırıp mülakat için sorulara başladı. İlk önce sağ elimi kaldırıp sorulara doğru yanıt vereceğime dair yemin etmemi istedi.
    Görevli: Türkiyede ne iş yaptığımı sordu?
    Ben: Akü makineleri imalatı yapan bir şirkette Tasarım yaptığımı söyledim.
    Görevli: Bankadaki hesap bilgilerimi sordu?
    Ben: 6100$ 2000 € 2000 tl olarak söyledim
    Görevli: Mezuniyet durumu mu sordu?
    Ben: Kocaeli Makine Önlisans bilgisini verdim.
    Görevli: Hangi yılda mezun oldun diye sordu?
    Ben:2015 yılında Mezun oldum dedim.
    Görevli: Amerika’da ne iş yapacaksın diye sordu?
    Ben: İş teklifi aldığımı Georgia eyaletine gideceğimi ve Kalite Kontrolcü olarak çalışacağımı söyledim. Sonrasında tasarım ve imalat sektöründe çalışmayı hedefliyorum dedim.
    Gülümseyerek vizenizi onaylıyorum. Tebrikler dedi o an heyecandan ne yapacağımı bilemedim.10 gün içerisinde pasaportunuzu kargo ile göndereceğiz dedi.
    03/09/2023 Tarihinde de USCIS ödemesini gerçekleştirdim. Artık geriye uçak biletini almak kaldı.

    31/08/2023 tarihinde pasaportum gelmişti ve artık macera yeni başlıyordu dedim kendime yakın zamanda Atlanta’ya uçuş biletimi alıp gideceğim. Grupta emeği geçen Yöneticiler ve diğer bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Uçuş deneyimleri ve devamlarında yaşadıklarımı artık her Pazar günü foruma aktarmaya devam edeceğim. 😊 Sağlıcakla kalın.


  • @Engin2841 Öncelikle tebrik ederim Amerikadaki hayatınızda başarılar, belirttiginiz tutarla acaba vizeyi onayladı mı diye merak edip heyecanlanmıştım ama ayrıca iş teklifi aldıgınızı da belirtmişsiniz, iş teklifi olmasaydı acaba kabul eder miydi bu miktarı konsolos asla bilemeyeceğiz (keşke bilseydik) cunku benim de birikimim kısıtlı bir referans gibi düşünmüştüm sizi 🙂


  • @misha90 belirtilen tutar gideceğiniz eyalet ve şehir özelinde değerlendirilip, dikkate alınıyor. O nedenle her case için tutar değişkenlik gösterebilir. Gideceğiniz eyalete göre orada iş bulamasanız dahi 5-6 ay idare edebilmenize yetecek bir tutar, birikim göstermeniz diğer evraklarınızda da bir sorun yoksa yeterli olacaktır.


  • @Engin2841 tebrikler Engin bey şimdiden yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐

    @Engin2841 Vizeni hayirli olsun, tebrikler. ABD'de bol sans.

  • ⭐⭐

    @phenex Viyana yine yuz guldurdu, tekrar tebrikler, yolunuz acik olsun.


  • @Engin2841 Vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @Gül-Kazancioğlu Teşekkür ederim.


  • @lumos Teşekkür ederim.


  • @bernat Teşekkür ederim.


  • @misha90 Şöyle düşünün ben tek gidiyorum. Aile ile gitsem belki sorun çıkardı bilemiyorum. Georgia eyaleti diğer eyaletlere göre bir tık normal sayılabilir. Siz tek başınıza mı gideceksiniz. 2024 talihlisi olarak ülkemizde ki mevcut durumu göz önüne alıp ona göre birikim yapmanızı tavsiye ederim. Benim en büyük hatam dolar 17 tlde iken kredi çekip almadım sonradan 25-26 civarina yükseldi. Görüşmeniz Ankarada olacaksa 1 yılda ortalama dolar %40 yükselse siz ona göre paranızı ayırın .Keyfi harcamalarınız varsa hepsini mümkün olduğunca kısıtlayın. Birde 2024 talihlisi arkadaşlara en büyük tavsiyem ingilizce çalışın. Çünkü Ankaraya güvenerek beklemeyin olurda dosya transferi planlarsanız diğer ülkelerde az da olsa dil bilip gidin şansınızı zorlayın. Eyalet seçiminde ucuz olan eyaletleri tercih edebilirsiniz. Yada amerikada arkadaşınızda yada akrabanızda kalacaksanız mutlaka vurgulayın .Kira gibi masraflarım olmayacak deyin. Şimdilik bunlar geldi aklıma umarım Ankara 2024 talihlileri için çok güzel geçer ve vay be demekki çalışıyorlarmış deriz. 🙂


  • @Engin2841 Öncelikle teşekkürler cevabınız icin. Evet ben de tek kişiyim. mayısta sonucu öğrendikten sonra yatan maaşımın büyük kısmını dolara çevirmeye basladım fakat biliyorsunuz ki 15000 bile cevirsek ancak 500 dolar yapıyor. Harcamalarımı ise kredi kartıma taksitle yapmaya basladım. İngilizcemin iyi oldugunu düşünüyorum tanıdık var amerikada ama bilmiiyorum kabul ederler mi evlerine belli bir süreliğine 🙂


  • @misha90 oradaa yaşayan tanıdıklarınız sizin greencard kazandığınızı biliyor mu? Greencard adres gönderimi için bir adres girmişmiydiniz? O tanıdığa söyleyin en azından kart basımına kadar orada kalabilir miyim diye evin bir odasını size kiralamasını teklif edersiniz. Kabul ederse sorun olmaz. Ben sürecin başında iken greencard gönderimi için adres dahi bulamadım sözde o kadar tanıdık vardı ama insanlar bir adres paylaşımını bile yapmak istemediler.Cevap vermeye tenezzül etmediler. Ama olur da orda denk gelirsem bir çift lafım olacak. O yüzden ordaki Türkleri kafamda sildim. 7 kat yabancı bana yardımcı olmuştu.


  • @misha90, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    @Engin2841 Öncelikle teşekkürler cevabınız icin. Evet ben de tek kişiyim. mayısta sonucu öğrendikten sonra yatan maaşımın büyük kısmını dolara çevirmeye basladım fakat biliyorsunuz ki 15000 bile cevirsek ancak 500 dolar yapıyor. Harcamalarımı ise kredi kartıma taksitle yapmaya basladım. İngilizcemin iyi oldugunu düşünüyorum tanıdık var amerikada ama bilmiiyorum kabul ederler mi evlerine belli bir süreliğine 🙂

    Yapabildiğiniz kadar birikim yapıp Usd’ye çevirin bunun haricinde araç veya tapu var ise mülakat esnasında onların değerini gösteren belgeyi de hesap hareketlerinize ekleyebilirsiniz.

    Unutmayın ki maddi sebepten dolayı reddedilmeyeceksiniz , en kötü sizi Ap’ye bırakıp sponsor bulmanızı isteyebilirler.

    Ama tabii Ap’ye kalmak isteyeceğiniz en son şey olacağı için yapabileceğinizin en iyisini yapmaya devam edin ve gösterebileceğiniz herşeyi gösterin birikiminiz ile beraber.


  • @Engin2841, içinde söyledi: DV2023 Mülakat Deneyimleri

    Herkese Merhabalar,
    Unganlar Randevusu;
    Mülakat mailinin gelmesiyle birlikte 21/08/2023 tarihinde Unganlardan randevumu oluşturdum. Sabah 9.00 olan randevuma erkenden gittim. 4 üncü katta evrakları kontrol eden kadın beni bir alt kata yönlendirerek orada Kan tahlili ve Akciğer grafisini işlemini gerçekleştirdim. Alt katta yaptığım ödeme 1285 TL ödeme yaptım. Daha sonrasında üst kata tekrar çıkıp Fiziki muayene işlemi için beklerken sıra geldi ve 330 $ ödeme işlemini yapıp asistanın sorduğu klasik soruları yanıtladım. Ameliyat oldunuz mu? Kronik rahatsızlık ve düzenli kullandığınız ilaçlar var mı gibi sorulardı. Bunları cevapladıktan sonra geçmişte safra kesesi ameliyatı olduğumu ve düzenli kullandığım ilaçlar ile ilgili bilgileri paylaştıktan sonra doktoru beklemek için içeri odaya geçtim. Kıyafetlerinizi komple çıkarıp size verilen önlüğü giyip bekliyorsunuz. Doktor Mehmet bey geldikten sonra biraz konuşmaya başladık ameliyatı ne zaman olduğumu ve kullandığım ilaçlarla ilgili bilgileri yanıtladıktan sonra içeriğinde 4 farklı aşı olan karma aşıyı yaptı. Saat 10.30 gibi işlemim orada bitmişti. Perşembe günü gelip evrakları kendim teslim alacağımı söyledim.

    25 Ağustos 2023 Mülakat günü
    Randevu Saati 08:45
    Beklenen an gelmişti. Otelden erkenden ayrılmıştım. Çantamı otele bırakabilir miyim diye sorduktan sonra ve konsoloslukta işlemleri bitirip geleceğimi söyledim sorun olmaz dediler. Konsolosluk önünde heyecanlı bekleyiş vardı sabah 08.00 de oradaydım. Görevli polis arkadaş önce 08.00-08.30 arasında randevusu olanlara işlem yapacaklarını söylediler. Fakat sonradan gelenler duyuruyu bilmeyip sıraya geçince pekte saate göre hareket edilmedi. Kapıdaki kadın polis biraz gergindi. Güvenlikten geçtikten sonra içeriye bir önceki haftanın popüler sinirli olan kadın görevlisinin olduğu yere gelmiştim. Bu hafta sakindi. Evrakları teslim etikten sonra düz devam edip sıramı beklemeye başladım. İçeride duvarlarda saat falanda yoktu. Saatin kaç olduğunu nedense çok merak etmeye başlamıştım. Konsolosluk ücretini ödeme için sıram gelmişti. 330 $ ödemeyi yaptıktan sonra tekrar beklemeye başladım. İçerde resmen zaman benim için durmuştu . Bir yandan mülakata giren arkadaşları izleyip heyecanımı azaltmaya çalışıyordum. 2 bankoda greencard ile ilgili personel mülakat yapıyordu sadece. Numaram tekrar yandıktan sonra sağ tarafta evraklarınızı teslim alan başka bir bankoya gitmiştim. Evrakları teslim ettiğimde görevli kişi bana greencard bu adrese mi gidecek diye soru yöneltince ben sistemdeki adrese gitmeyeceğimi iş teklifi aldığımı şirketin adresine gitmesini rica ettim. O sisteme girip adres değişikliği yapıyorum o zaman onaylıyor musun dedi evet dedim. Banka imza sirkülerinde GARANTİ BANKASININ verdiği imza sirkülerinde bütün personellerin imzasını görünce bunun neden böyle olduğunu sordu bende banka sistemini değiştirmiş artık böyle veriliyormuş dedim. Mülakatını Türkçe mi İngilizce mi yapacaksın diye sordu Türkçe cevabını verince elindeki zarfta Türkçe seçeneğini işaretleyip evrakları teslim aldı. Artık son aşamaya gelmiştim heyecanla oturdum Mülakat için çağırılmayı bekliyordum. Benden önce o kadar kişi mülakata girmişti ki benim için güzel bir deneyim olmuştu. İçerde bir aile birde ben kalmıştım neredeyse bir yandan düşünüyordum niye bu kadar sürdü falan diye kafamda sorular oluşuyordu. Sonunda sıra gelmişti ve çağrılmıştım derin bir nefes alıp gittim. Mülakatı Türkçe mi istiyorsunuz diye soruldu tekrar evet cevabını verince biraz bekleteceğim dedikten sonra arkadaşını çağırıp mülakat için sorulara başladı. İlk önce sağ elimi kaldırıp sorulara doğru yanıt vereceğime dair yemin etmemi istedi.
    Görevli: Türkiyede ne iş yaptığımı sordu?
    Ben: Akü makineleri imalatı yapan bir şirkette Tasarım yaptığımı söyledim.
    Görevli: Bankadaki hesap bilgilerimi sordu?
    Ben: 6100$ 2000 € 2000 tl olarak söyledim
    Görevli: Mezuniyet durumu mu sordu?
    Ben: Kocaeli Makine Önlisans bilgisini verdim.
    Görevli: Hangi yılda mezun oldun diye sordu?
    Ben:2015 yılında Mezun oldum dedim.
    Görevli: Amerika’da ne iş yapacaksın diye sordu?
    Ben: İş teklifi aldığımı Georgia eyaletine gideceğimi ve Kalite Kontrolcü olarak çalışacağımı söyledim. Sonrasında tasarım ve imalat sektöründe çalışmayı hedefliyorum dedim.
    Gülümseyerek vizenizi onaylıyorum. Tebrikler dedi o an heyecandan ne yapacağımı bilemedim.10 gün içerisinde pasaportunuzu kargo ile göndereceğiz dedi.
    03/09/2023 Tarihinde de USCIS ödemesini gerçekleştirdim. Artık geriye uçak biletini almak kaldı.

    31/08/2023 tarihinde pasaportum gelmişti ve artık macera yeni başlıyordu dedim kendime yakın zamanda Atlanta’ya uçuş biletimi alıp gideceğim. Grupta emeği geçen Yöneticiler ve diğer bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Uçuş deneyimleri ve devamlarında yaşadıklarımı artık her Pazar günü foruma aktarmaya devam edeceğim. 😊 Sağlıcakla kalın.

    Hayırlı uğurlu olsun , yeni hayatınızda bol şans dilerim.


  • @Engin2841 Tanıdıklar daha gideli 20-25 gün oldu oraya 🙂 Zar zor bi arkadaşın adresini göstermiştim formda. Tanıdıklar kazandıgımı biliyor işler inşallah o raddeye gelince konusacagım kendileriyle. Dediginiz gibi insanlar cok bulasmak istemiyor güvenleri kırılmıs sanırım


Benzer Başlıklar

  • 116
  • 3440
  • 516
  • 9490
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

41.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

431.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum