Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @Famel teşekkür ederimmmm

• Güncelleme: Tekrardan selamlar. En son 7 Temmuz'da süreç hk durumu paylaşmıştım. 7 Temmuzdan 17 Ağustos akşam üzeri saatlerine kadar farklı bir gelişme olmamıştı. Her geçen gün haber beklemek ve hiç bir haber gelmemesi maalesef çok fazla strese sokuyordu. Hatta 13 Temmuzda dosyası teslim edilen farklı birine (yine Miami'de) Biometric randevusu gelmişti. Bizim dosyamızda hiç bir gelişme olmadığı için iyice stres olduk.
    Ardından @Figen Hanım neler yapmamız gerektiğini, nereyi nereden nasıl "darlamamız" gerektiği konusundaki bilgileri paylaştı. 17 Ağustos sabah 7'de USCIS'i aramaya başladım. En sonunda live agent'a bağlanabildim ve agent sürecimde her hangi bir schedule olmadığını, tek yapmamız gereken şeyin beklemek olduğunu söyledi. Moraller yine yerlerde tabii.
    @Figen Hanım ile görüştüğümüzde kendisi, Uscis sisteminde bir çok hata gördüğünü, bu nedenle moralimizin bozulmaması gerektiği söyledi.
    Ardından akşam üzeri o postayı aldık. Interview schedule olmuş, 5 Eylül tarihine 🙂 Daha sabah USCIS agent'ı "hiç bir durum"un olmadığını söylerken 14 Ağustos'ta interview oluşturulmuş, 15 Ağustosta da postaya verilmiş.

Henüz biometric gelmedi ancak bunun sıkıntı olmadığını söyledi @Figen Hn. Mülakatımıza kadar biometric bekleyeceğiz, gelmezse ya mülakat yerinde ya da oradan biometric için yönlendiriyorlarmış.
    5 Eylülde mülakat sonrasında yine deneyimlerimizi burada paylaşacağım.

• @Ceren-Ozbek Hayırlı olsun green cardınız. Darısı bana ve benim gibi bekleyenlere olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar.

• ⭐⭐⭐

@Ceren-Ozbek Tebrikler, gozunuz aydin.

• @Ceren-Ozbek tebrikler umarım bekleyen herkes müjdeli haber alır

• @OzdeNeslihan Harika haber, şimdi tatlı bir geri sayım kalmış ☺️ Darısı başımıza

• Merhabalar . Biz greenkartlıyız ve kızımız var 14 aylık, onu turist vizesiyle Amerikaya getirdik . Ve 6 aydan sonra uzatmaya başvurduk uzatma yapıldı şimdi vizesi tamamen bitiyor . Bizim ülkemiz 1 yıllık vize veriyor . Eylül sonu vize bitiyor. İ-485 doldurmak istiyoruz , sadece biz 485 doldurdukdan sonra çoçuğun vizesi bitse bile yanımızda kalıb bekleye bilirmi? İkinci sorumda bu forumu doldurduğumuzda aşıyı falan öncedenmi istiyor sonradanmı? Mülakata girildiyindemi?

• bunu yazmamın ardından 21 Ağustos tarihinde Biometric letter geldi. Biometric randevu: 28 Ağustos 2023 :)

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • crazycellsC crazycells bu başlıktan bahsetti
  • I ICu bu başlıktan bahsetti
  • Emre KurtulmuşE Emre Kurtulmuş bu başlıktan bahsetti
  • deep_blueD deep_blue bu başlıktan bahsetti

• Selam herkese, surecimle ilgili dosyamin bekledigi FO'e interview icin hizlandirma talebi olusturdum. Daha once benzer talep olusturup sonuc almis olan var mi? Tesekkurler

• @barlaymash ben red aldim bu sene.

• @onami Hizlandirma talebine mi red aldin yoksa genel surec ile ilgili mi red aldin?

• @barlaymash yok hizlandirma icin 2 kere basvurduk 1ine red geldi digerine cevap gelmedi.

• @onami hizlandirma icin gerekli sartlari saglamadiginiz icin kabul edilmez .

• @Figen evet biliyorduk zaten bunu sans deniyoruz sadece. Expedite icin soylenen sartlar zaten herkesin karşılaşabileceği sartlar degil. Bu kadar kapi duvar field office olunca bizdeki her sansi zorluyoruz ister istemez

• Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim ve CN 16binlerde. Ankara'da mülakat tarihi almak biraz zor görünüyor o yüzden alternatif yollar arıyorum. AOS (Adjustment of Status) ve CP (Consular Processing) yeni duyduğum terimler. Hali hazırda B1/B2 vizem mevcut. Haliyle benim için AOS yada CP daha olası yollar gibi duruyor. Önceki yıllara bakarak aktif (current) olacağım zamanlar Şubat yada Mart 2024 gibi görünüyor. Bu süreç hakkında yeni bişeyler öğreniyorum ve bazı sorularım var, o yüzden sorularım saçma ise lütfen mazur görün.

1. Amerika'ya giriş yaptıktan sonra 3 ay süresince işlem yapamayacağımı duymuştum. Mart 2024 gibi current olacaksam 6 aylık kalma süresini de göz önüne aldığımda Ocakta gitmek mantıklı geliyor. Giriş yaparken normal turist vizesiyle giriş yapmam gerekiyor ve DV sürecinden bahsetmemem gerekiyor, değil mi?
    2. AOS ve CP arasında süreç olarak fark var mı? Forumda aradım ancak bulamadım, eğer bir konu varsa ve linki paylaşabilirseniz çok çok memnun olurum.
    3. DS-260 formunu Ankara olarak doldurup Mayıs 2023 başında submit etmiştim. Onunla ilgili bir değişiklik yapmam gerekecek mi?
    4. I-485 formunu current olduktan sonra doldurup göndermem gerekecek, doğru mu anladım?
    5. Service Center yoğunluklarına bakmak için Processing Times sayfasından I-485 için bir kaç Service Center'a baktım (category ne seçilmesi gerektiğinden emin değilim ancak) ama genel olarak yaklaşık 30 ay gibi süreler çıkıyor. Bu süre DV 2024 Eylül tarihiyle bir alakası yok değil mi? Yoksa bu sebepten mi CN yüksek olanlara CP tavsiye ediliyor?
    6. Son olarak tecrübeli arkadaşlardan biraz kişisel fikirlerini sormak istiyorum. Biliyorum kimse kimseye şöyle yada böyle yap diyecek değil ancak kendimce belirlediğim bu planı mantıklı bulup bulmadığınızı merak ediyorum. Hali hazırda US vizem olduğundan bu yolu tercih etmek daha doğru geldi ancak başka fikirlere de tabii ki açığım. Başka bir ülke vatandaşlığım yada başkaca aktif vizem yok.
      Yeniden teşekkürler ve eğer konuyu yanlış yere açtıysam lütfen bildirin ve mutlulukla doğru yere taşıyacağım. Umarım herkesin gönlüne göre olur her şey.

• @sunrise Merhabalar, çok uzun zmaan olmuş ama benzer bir durumla karış karşıyayız sanırım. Merak ettim, vizenizi alabildiniz mi?

• @avc Hayırlısı olsun. Vizen olduğu için çok şanslısın. Bildiğim kadarıyla yanıtlayacağım, yanlış bir şey yazar isem forum'un değerli üyeleri ekleme yada düzeltme yapacaktır.

1. Ocak çok mantıklı görünüyor. 3 Aylık süre ideal olması gereken bir süre ama yazılı bir kanunu yok bunun, sanırım 3 aylık süre farklı vize türleri için gerekli olduğu için GC için de kullanılması önerilmekte sanırım. DV sürecinden bahsetmemen gerekiyor. Normal turist gibi giriş yapman gerekiyor aksi taktirde problem yaşarsın. Bu arada Ülkeye giriş yaptıktan sonra mutlaka I-94 formuna internetten bak. Genelde 6 aylık süre veriyorlar ama yine de mutlaka ve mutlaka bakın lütfen! Örneğin; siz girerken 15 gün kalacağım dediyseniz ve 15 günlük süre vermişler ise kalışınız problem olabilir.
    2. Bu konu hakkında bilgim yok.
    3. Bununla ilgili bir değişiklik yapmana gerek yok. Dosya taşıma gibi düşünme, AOS , vize statü değişikliği diye düşünün. Dolayısıyla Amerika'dayken GC süreci sayesinde I-485 formu ile statü değişikliğine gitmiş olacaksın.
    4. Bildiğim kadarıyla current olmadan AOS sürecini başlatamıyorsun. Dolayısıyla evet, I-485 Current olduktan sonra gönderiliyor.
    5. Eyaletten eyalete değişiyor süre sanırım ama 4-5 ay gibi sürüyor diye biliyorum. Ama Mali yılın sonuna doğru "SC'ler" biraz hızlanıyorlar sanırım. Forumda şunu gördüm. Mayıs-Haziran'da ülkeye giriş yapıp, tüm prosedürleri tamamlayıp GC alan hikayeler okudum. Covid etkisi mi bilmiyorum, mülakata çağrılmayıp direkt GC alan da olmuş :)
    6. AOS süreci anladığım kadarıyla çok basit değil, çok zor da değil. Dosya taşıma sürecine bakabilirsin Dosya taşımak yerine AOS bana daha mantıklı geliyor. Eğer "imkanın" var ise, sonuçta 3 ay bekleme süreci, sonra prosedürün başlatılması ve işlemleri tamamlama süresi 4-5 ay (maks.) sürüyor. 7-8 ay aslında maddi bir güce ihtiyacınız olacak. Tanıdık var ise, zaten süreç kolay olur, tanıdık yok ise o zaman konu tamamen maddi açıkçası. Eğer imkanınız var ise AOS , değil ise dosya taşıma ama dosya taşımanın garantisi yok. AOS'da GC almayan görmedim. (Ben kaçırmış isem , değerli üyelerden birisi yanıtlar diye düşünüyorum.) Bu arada turist vizesi ile daha önceden amerika'ya giriş yaptınız mı bilmiyorum ama ülkeye girişte problem yaşamamak için önerim iyi bir tatil planı yapmanız ve gerektiğinde bunu anlatmanızdır. (İyi den kastım maddi olarak değil, buraya gideceğim, şurda ....... kalacağım, buyrun otel rez. , sonra şuraya gideceğim ........... süre de kalacağım , buyrun belgeleri, Vb. anlamında dedim.)

yanlış bir şey ifade ettiysem bir arkadaşımızın düzelteceğine eminim. Bazen korkuyorum yanlış yönlendirmekten. Sonuçta hayatımız için çok önemli bir gelişme GC.

Not: Muhtemelen bende "AOS" yapacağım gibi görünüyor ama gönül ister Ankara'da yapalım, çünkü maddi olarak 7-8 aylık bir bütçe sağlam meblağ yapıyor. (Tam full bir bütçeden bahsediyorum. İçerisinde "Araba almak, Özel Sağlık sigortası, Konaklama Vb. kalemler")

Saygılarımla,

• @avc 1. maddeye bir düzeltme, benim ,CN 10XXX'lerde avukat görüşleri Kasım - Aralık gibi en geç ülkeye girmem yönündeydi. Ben minicik bir risk alıp, Kasım ve Aralık'ta Ankara'nın performansına göre Ocak'da Amerikaya gitmeyi düşünüyorum. Bakalım yaşayıp göreceğiz..

• @Redbeard avukatınız neden kasım aralık gibi önerdi acaba? 10k sıralama için çok çok erken değil mi ben mart gibi giderim diye düşünüyordum eğer ona karar verirsem. Yanlış bir karar mı olur?

• @Hope-Breaker İdeal süreler için önerdi. 3 Ay bekleme , 4-5 ay I-485 'in gönderilmesi, biyometrik, sağlık raporu vb. süreçler nedeni ile.. Ben de hep sizin gibi Mart gibi düşünüyordum. 4 Avukatın da görüşü hep aynıydı. Hepsi Kasım - Aralık dedi. Hepsi diyorsa tecrübe ile sabit ki öyle dediler..

Not: Mart düşünmemin nedeni; Mart + 3 ay , Haziran gibi işlemlere başlarım, Eylül'e kadar bitiririm diye düşünüyordum. Standart ve az stressiz dünya için Kasım , Aralık gibi dediklerini düşünüyorum.

Sorunuza net cevap veremiyorum, Belki çok deneyimli arkadaşlar yada Figen hanım belki yorumlar. Kendisinin çok kişiye "danışmanlık" yaparak yol gösterdiğini ve GC süreçlerini tamamladığını forumda gördüm. @Figen, Figen hanım değerli yorumlarını esirgemez diye düşünüyorum.

Saygılarımla,

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k