Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tolgasatir, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    @Ercan-Geçgin yani açıkçası bavul kaybetme olayı havayolu şirketinden çok havalimanı bant sisteminden kaynaklanıyor baktığınız zaman herkes suçu havayolu şirketine atar ama her havalimanında 20-40 km arası bavul bant sistemi vardır arka planda bavulunuz bantta bir yere takılırsa veya üstündeki etiketler düzgün yapıştırılmadıysa (bir büyük etiket tutma yerine iki küçük barkod sağına soluna yapıştırılır büyük etiket koparsa bu barkodlardan bulurlar bavulu) uçak zamanı geldiğinde 1-2 bavul için bekletilmez ve kalkar. Dolayısı ile bunu havayolu şirketine yıkmak hiç etik olmaz 🙂 benim yaptığım borajet uçuşunda 1 yolcu 1 parça bagaj vardı o 1 parça bagaj kalmıştı 😂küçükmüş bantta yuvarlanıp durmuş

    Siz de demek ki bu konuda olumsuz tecrübe yaşamışsınız 🙂 Evet herkes genelde havayolunu suçlar. Ben daha önce böyle kötü tecrübe yaşamadım, fakat yaşamış olsam ve bu yazdıklarınızı şu an öğrenmemiş olsam ben de suçu havayolu şirketine atabilirdim 🙂 fakat doğal bir durum gibi görünüyor. Elbette kayıp sonrası şirketin verdiği hizmet de önemli olacaktır. Kayıp valizler mevzusu da sayenizde açıklığa kavuşmuş oldu. 😄

    Kontuara son anda gidişin de olumsuz etki yaratacağı bu noktada mantıklı elbette. Daha önce kalabalık var diye sırada beklemektense genelde sona kalmayı tercih ediyordum ama bu defa biz de ön saflarda olacağız demek ki.

    baggage

  • ⭐⭐⭐

    @jtcarlos yer hizmetleriyle de çoğu zaman alakalı olmasa da az da olsa onlardan da kaynaklı hatalar oluyor 🙂


  • @jtcarlos Evet
    @tolgasatir beyefendinin de açıklığa kavuşturduğu gibi çoğu valiz sorunları bantlar ve buna benzer durumlardan kaynaklı olduğundan elbette suçu tamamen şirketlere yüklemek haksızlık olacaktır.


  • Mesela evinizin havuzunu yaptiracaksiniz. Bu renovation icin bir contractor firma ile kontrat yaptiniz. Ancak bu contractor firma plaster isini baska antlasmali oldugu bir subcontractor firmaya yaptirdi. Is bitiminde contractor firmasina borcunuzu odediniz. Ama 1 ay sonra baktiniz ki subcontractor firmanin yapmis oldugu sivada discoloration var. Bu durumda suc kimin olur? Elbette ki siz contractor firma ile anlastiniz ve ucreti ona odediniz, o yuzden o firmaya gideceksiniz ve yasadiginiz kalite problemi o firmanin sucudur. Cunku contrati yaparken size boyle bir durumda taahhut vermistir. Bu olayi havaalaninda bavul kaybolmasina baglayacak olursak elbette havayolu sirketinin kusuru sayilacaktir. Siz cezayi ona keseceksiniz, o da sizin kestiginiz cezanin fazlasini subcontractoruna kesecek. Yazismalari gorunce olaya benim nacizane bakisimi ozetlemek istedim. Ucacak olanlara iyi ucuslar. Insallah ben de kasim 13 te Zurih uzerinden Izmir e, anacigima kavusacagim 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @hasbelkader yok illa ki ceza havayolu firmasına kesilir o başka konu havayolu firması bavulu bulup getirmek yada zararı karşılamak ile sorumludur. Bahsettiğim olay arkadaşın sorduğu air serbia çok bavul kaybediyormuş diye firmaya özelleştirmek çok doğru olmaz hani firma özelinde olan ve diğer firmaların başına gelmeyen bir şeymiş gibi onu açıkladım yoksa zaten zararı air serbia karşılamak zorunda bunu tartışmıyoruz.


  • @ecdeniz, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Arkadaşlar merhaba,

    Antalya-JFK için bilet almak istiyordum Swiss Airlines ile Zürih aktarmalı vardı ancak İsviçre transit vize istiyormuş. Fiyatı da uygundu ama almadım mecburen THY den alacağım. Zürih'ten giden olduysa bilgi almak isterim. Yada farklı seçenekler varsa bilgi almak isterim. Bir de mesela İngiltere, Hollanda, Almanya vb. gibi ülkeler transit vize istiyor mu istemiyor mu?

    Şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılar

    Selamlar,
    Eşim ve kendim için Antalya-İstanbul-Hollanda AMS-Orlando olacak şekilde biletimizi aldık. Amsterdam da 16 saat aktarma süresi var transit vizeye ihtiyaç yok (dış işleri sitesinde açıklamalar mevcut, geçerli amerika vizeniz var ise vizeden muafsınız). Hatta AMS havalimanında transit otel de konaklama imkanı da mevcut.


  • Selamlar herkese,
    TR-USA ucusu sonrasinda ulke iceirisinde kalma amacli yapilacak statu degisikliklerinde, donus bileti aciga alinsa bile olusacak yeni fiyat farklari nedeniyle anlamini yitiriyor. Bunun yerine tek yon TR-USA bileti alinsa ve donus bileti olarak daha ucuza temin edebilecegimiz USA-Meksika,Panama (veya vize problemi olmayacak baska bir guney amerika ulkesi) bileti gosterilse ve gercekten bu bilet alinsa giriste problem olur mu?
    tesekkurler simdiden,


  • Star alliance üyesi olan Egypt Air firması kahire aktarmalı Jfk-Newyork uçuşları çok uygun tavsiye ederim, aktarma süreleri çok uzun değil.


  • Herkese merhaba, Amerikaya çikolata ve onun tarzı şeyler sokmakta bir sıkıntı var mı? Et ve et ürünleri sokmak yasak diye biliyorum. Aburcubur ürünlerimi hakkında bir bilgim yok


  • @tuncayarat Merhaba, cikolata, biskuvi tarzi yiyecekler goturdum daha once. Bir sorun olmadi. Peynir, zeytin goturmuslugum de var. Vakumlu paket yaptiriyorum kahvaltilik gotureceksem. Et urunu hic goturmedim. Yas meyve, sebze sorun oluyor. Bir keresinde, New York’a indigimde havaalaninda polis kopegi sirt cantami kokladi. Yanimdan ayrilmadi. Polis geldi. Cantama bakti. Ici cikolata, biskuvi doluydu bu arada. Bunlara bir sey demedi. Meyve var mi? diye sordu. Ben de elma yemistim. Copu var, pecetenin icinde dedim. Onu attirdi. “Tamam, gec” dedi. Yani, yas meyve, sebze olmasin. Sorun oluyor.


  • @dpdemir teşekkür ederim cevabınız için


  • @tuncayarat Ben her gittiğimde yanımda çikolata, bisküvi, çay, kahve olur. Bir keresinde girişte sordular "yanınızda gıda var mı?" diye. Ben de çikolata, bisküvi olduğunu söyledim, "sorun yok geçin" dediler.


  • @Müberra-Dikici teşekkür ederim


  • @tuncayarat Merhaba Haziran ayında bizimde JFK girişimizde kızımın çantasında kek ve bisküviler vardı sorun olmadı. Yanınızda sebze ve meyve var mı diye sordular.


  • @tuncayarat ne goturdun abi bir poset dolusu


  • @tuncayarat Amerika’da bulunan çikolata ve bisküvi ürünleri aslında bizimkilerden daha iyi gibi özel bir sebebi yoksa neden buradan götürüyorsunuz.


  • @timtim daha bir sey götürmedim düşünme aşamasındayım 😅


  • @sibrikoz oradakiler fazla şekerli geliyor bana açıkçası her seye şekeri sonuna kadar basıyolar, fazlasıyla bayıyor ve zevk vermiyor. Bir de arkadaslarım istedi zaten yani bana kalsa götürmem de 😁


  • @tuncayarat Haklısınız 😂


  • Uçak yolculuğunda koltuk açısından özellikle tavsiye ettiğiniz bir sıra ya da taraf var mı? 2-4-2 şeklinde uçakların genel dizilimi gördüğüm kadarıyla


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum