Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Kramer Çok teşekkürler paylaşım için..


  • @Kramer DV sürecinin tam tersi bir şipşak gidiş-dönüş olmuş 😅 Kendi sürecinizi sorunsuz tamamladığınız için çok mutlu oldum, darısı başımıza 🙏🏻


  • @evrimooloji Evet öyle oldu 🙂 Çok teşekkürler, darısı başınıza.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ozpirinc ozpirinc 

  • @AE123 vowifi ile arayabilirsiniz. Siz internette vowifi yazıp bilgi alabilirsiniz ama kısaca şöyle anlatayım. Yurtdışında olduğunuzu farz edelim. Türkiye'deki sim kartınızı telefonunuza takıyorsunuz, telefon ayarları kısmından wifi aramasını aktif ediyorsunuz, telefonunuzu uçak moduna alıyorsunuz, Türkiye'deki aramak istediğiniz numarayı normal telefon araması gibi arıyorsunuz ve tıpkı Türkiye'deymiş gibi konuşuyorsunuz. Hattınızda paket tanımlıysa dakikalarınızdan düşüyor, paket tanımlı değilse bakiyenizdeki liradan düşüyor. Yani Türkiye'deki baz istasyonunu, wifi üzerinden kullanmış oluyorsunuz.


  • Nihayet fırsat bulabildim ve yazmaya başladım. Amerika'daki ilk 10 günümüz

    1. gün - Eşimin sayesinde hak kazandığımız zorlu greencard sürecinin sonunda vizelerimize kavuştuk ve 4 Ağustos tarihi için THY İstanbul-Şikago biletini aldık.
      Biz yolda uyuruz diye sabah 06.40 uçuşunu aldık ama kimseye tavsiye etmiyorum. İstanbul dışında bir şehirden havaalanına mecburen geceden gidiyorsunuz ve sabaha kadar uçağı beklemek yorucu oluyor. Mülakattan önce 20.000 TL olan bir bilet mülakat günü 37.600 TL olmuştu. Oysa ki 20.000 TL'ye alıp olası aksaklıkta 70 dolar ödemek çok daha mantıklı olacaktı. Rakam iki kişi için 75.000 TL olunca mecburen gözüm gibi baktığım milleri harcayarak sadece vergi ve özel koltuk seçimi için toplam 20.000 TL ödeyerek uçtuk.

    Uçaktan inince pasaport kuyruğu için görevliye "Immigrant visa" deyinde bizi ABD vatandaşları sırasına yönlendirdi. Görevli memura zarfları verdik. Pamuklara sarıp koruduğumuz zarfları parçalayarak açtı. Kısa bir süre inceledi. Bir arkadaşına gösterdi. O da 10 sn baktı ve tamam dedi. Kaşeyi bastı ve pasaportları uzattı. Gidebilir miyiz dedim, evet dedi. Bir odaya falan alınmadık, bekletilmedik, ne kadar paramız olduğu söylenmedi. Bavulları aldık ve pasaport görevlisinin kaşeleyip verdiği ama bizim doldurmadığımız gümrük beyan kağıdını çıkışta verip havaalanından ayrıldık.

    Şikago havaalanında önceden rezervasyon yaptırdığım Budget firmasından araç kiraladım. Amazon USA üyeliği yaptırdığım için süper bir indirim alarak 120 dolara Passat kiraladım. Ellerinde Passat kalmadığını için -özür dileyerek- Lexus 4x4 dev bir araç verdiler. Hiç kızmadım ve devasa araca binip Indianaya yola çıktık. 4,5 saat sonra Indiana havaalanında aracı teslim ettim ve kuzenle yaşayacağımız şehre yola çıktık. Aracı alırken "Yakıtla uğraşmayın biz size eyalet fiyatından fatura ederiz" seçeneğini seçmiştim. Yolladıkları faturada yakıtı In 8/8 Out 4/8 göstermişler. Yani yarım depo kullanmışız. 97 dolar yakıt fatura etmişler. İtiraz ettik. 97 doların tamamını (Vergilerle 110,58 usd) iade ettiler.

    1. gün - Cumartesi sabahı (Bankalar öğlene kadar çalışıyor) üzerimizdeki paradan kurtulmak için First Financal Bank'ta hesap açtırdık. Sadece pasaport ile hesabı açtılar. Başka bir şey istemediler. Hatta ilk kullanım için 8 tane boş çek verdiler.

    2. gün - Pazartesi kuzenin oturduğu sitede ev tutmak istedik. Site müdürü SSN numarasını sordu ve olmadan veremem dedi. SSN bürosuna gittik, başvuru yaptık. Yarın gelin numarayı vereyim ama kartlar 15 gün sonra gelir dedi.

    3. gün - Salı günü sabahtan numarayı aldık ve tekrar kiralık ev için başvurduk. ABD'de henüz gelir kaydımız ve kredi puanımız olmadığı için Türkiyedeki emekli maaşlarımızı ve Türkiyedeki şirketimizin vergi levhasını verdik, kabul etti. Cuma gelin sözleşme yapalım dedi.

    4. gün - Çarşamba günü araç sorununu çözmek için bir sürü acente gezdik. Birine kredi için başvurduk, bizim kredi skorumuz olmadığı için kuzen kefil oldu ama o gün sonuna yetişmedi ve yarına kaldı.

    5. gün - Kredi skoru olmadığı için kredimiz -kefile rağmen- onaylanmadı. Biz de sıfır aracı nakit olarak aldık ama nakit paramızın önemli bir kısmını arabaya verdiğimiz için psikolojimiz bozuldu. İkinci el araçlara servis maliyetleri nedeniyle cesaret edemedik.

    6. gün - Sabah 9'da kira kontratını yapıp anahtarları aldık. Acilen bir mutfak masası, 4 sandalye, yatak, yastık ve nevresim takımı alıp otelden çıkış yaptık. Otelden 3 gün önce çıkış yaptık diye otel 132 usd ceza aldı. Ama sağolsun Booking bu cezayı üstlendi ve bize iade etti.

    7. gün - Evin eksiklerini tamamlamaya başladık. Ama sürekli nakit eksiliyor. En iyisi para kazanmaya başlamak. O yüzden dordash yapmaya başladık. Tabii bizim henüz ABD ehliyetimiz olmadığı için hesap açamadığımızdan kuzenle birlikte yapıyoruz.

    8. gün - Alışıyoruz sanırım. Bir taraftan gün içerisinde dordash diğer taraftan eksikleri tamamlıyoruz. Hayat burada çok güzel. Herkes birbirine gülümsüyor ve saygılı davranıyor. Eğer kurallara uyarsan ve çalışırsan ABD'de huzur içinde yaşarsın..

    Şimdilik bu kadar. Bugün 15. günümüz. 2 gün önce son eksiğimiz olan koltuk takımı da geldi. Şimdilik her şey tamam görünüyor. Yeni deneyimleri ve yeni gözlemleri ilk fırsatta paylaşırım.


  • @SemihPehlivan Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler 🙏🏻 Ev kiralamada Vergi Levhasını kabul ettiklerini bilmiyordum. Bizimde İstanbul’da bir işletmemiz var, iyisi mi bizde ing. tercümesini yaptırıp gidelim mutlaka 🙂


  • @SemihPehlivan deneyimlerinizi keyifle okudım. Umarım bu deneyimleri aktarmaya devam edersiniz, bizler için yol gösterici oluyor. Amerika'daki hayatınızda başarılar.


  • @evrimooloji, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @SemihPehlivan Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler 🙏🏻 Ev kiralamada Vergi Levhasını kabul ettiklerini bilmiyordum. Bizimde İstanbul’da bir işletmemiz var, iyisi mi bizde ing. tercümesini yaptırıp gidelim mutlaka 🙂

    Ben Google Translate ile tercüme edip verdim kabul ettiler.


  • @SemihPehlivan Süper bu daha iyiymiş 😍 çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için.


  • @SemihPehlivan Öncelikle yeni hayatınız size ve ailenize hayırlı olsun. Umarım büyük zorluklar ile karşılaşmaz ve her geçen gün her şey iyiye doğru gider. Bilgilendirme için çok teşekkürler, farklı farlı bizlerin öğrenmesi gereken ve/veya aman buna dikkat edin diyeceğiniz şeyler olursa bizleri bilgilendirme devam ederseniz sevinirim. (Bahsettiğim minor değil, major önemli konular) birde aşağıdaki madde ile ilgili biraz daha bilgi sahibiyseniz, detaylandırırsanız sevinirim.

    "6. gün - Kredi skoru olmadığı için kredimiz -kefile rağmen- onaylanmadı. Biz de sıfır aracı nakit olarak aldık ama nakit paramızın önemli bir kısmını arabaya verdiğimiz için psikolojimiz bozuldu. İkinci el araçlara servis maliyetleri nedeniyle cesaret edemedik."

    Kuzeninizin bununla ilgili maliyetli kötü tecrübeleri nedeni ile mi buna karar verdiniz? Bu konu özelinde bende çok kararsızım, Amerika'daki bütçeme 20$K araç tutarı koymuştum (2.El için) bu kafamı karıştırdı. Sıfır (0) alma şansım yok çünkü.. Sadece şunu öğrendim. Amerika'da "Toyota yada Honda" dışında 2. el almak riskli diye duydum. Amerika'da araç almadan da olmuyor 😞 En çok araç konusu bende endişe veriyor.. (Sürekli tamirhane'ye düşmemek için)


  • @Kramer Mulakat deneyiminiz dahil nokta atışı bilgiler için teşekkürler. Hikayenizin devamını merakla bekliyor olacağım 🍀


  • @zge Çok teşekkür ederim. Bundan sonra yaşadıklarımı da aktarmaya çalışacağım. Darısı sizlerin başına🙏


  • @Redbeard, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @SemihPehlivan Öncelikle yeni hayatınız size ve ailenize hayırlı olsun. Umarım büyük zorluklar ile karşılaşmaz ve her geçen gün her şey iyiye doğru gider. Bilgilendirme için çok teşekkürler, farklı farlı bizlerin öğrenmesi gereken ve/veya aman buna dikkat edin diyeceğiniz şeyler olursa bizleri bilgilendirme devam ederseniz sevinirim. (Bahsettiğim minor değil, major önemli konular) birde aşağıdaki madde ile ilgili biraz daha bilgi sahibiyseniz, detaylandırırsanız sevinirim.

    "6. gün - Kredi skoru olmadığı için kredimiz -kefile rağmen- onaylanmadı. Biz de sıfır aracı nakit olarak aldık ama nakit paramızın önemli bir kısmını arabaya verdiğimiz için psikolojimiz bozuldu. İkinci el araçlara servis maliyetleri nedeniyle cesaret edemedik."

    Kuzeninizin bununla ilgili maliyetli kötü tecrübeleri nedeni ile mi buna karar verdiniz? Bu konu özelinde bende çok kararsızım, Amerika'daki bütçeme 20$K araç tutarı koymuştum (2.El için) bu kafamı karıştırdı. Sıfır (0) alma şansım yok çünkü.. Sadece şunu öğrendim. Amerika'da "Toyota yada Honda" dışında 2. el almak riskli diye duydum. Amerika'da araç almadan da olmuyor 😞 En çok araç konusu bende endişe veriyor.. (Sürekli tamirhane'ye düşmemek için)

    Cevaben;
    Kuzenim 3,5 yıldır burada ve bir kaç kötü deneyim görmüş. Örneğin bir arkadaşı 6.000 usd'ye aldığı 2. el araç için daha sonra 5.000 Usd motor, şanzıman masrafı yapmış. 20K Usd ile 5 yıl garantili sıfır araç alabilirsiniz. Eğer hazır ABD'ye gelmişken devasa araçlara binme hayalinizi ertelerseniz örneğin Nissan Versa S şu anda 19.200 Usd. Tax ile birlikte 20.600 USD.
    Ben de sizin gibi duyduğum için Japon almaya karar verdim. Ben Nissan Sentra aldım ve vergi dahil 24.500 ödedim. Ama bugünkü aklım olsaydı Versa alırdım ve 4.000 usd cebimde dururdu. Sonuçta sürekli doordash yapıyorum ve modelin bir önemi yok.
    Alternatif olarak 2. el araçlarda "Certified" araçlar var. Bunlardan da alabilirsiniz.
    Amerika'da araçsız olmuyor ama benim gibi 6. gün araç almaya kalkışıp acele etmeyin. Çok iyi araştırın derim.
    Gelir gelmez kocaman 4x4'ler veya kamyonetler veya Mustang vs spor araçlar hedeflerseniz ya riskli ikinci el alırsınız ya da sıfır fiyatına yakın certified araç alırsınız. İlk yıllarda 15-18K Usd'lik Mustang yerine garantili Nissan Versa sizi daha iyi hissettirir.


  • @crazycells kedinin konu ile bağlantısını anlamadım ama güzel olmuş 😁


  • @SemihPehlivan Çok değerli bilgiler edindim. Teşekkürler. Benim öyle lüks vs. gibi hayallerim yok. Tabir-i caiz ise ayağımızı yerden kessin yeterli 🙂 Bütçe kısıtlı çünkü, en azından 2-3 sene masraf çıkarmayacak bir şeyler bulmam lazım. (Nissan VERSA'yı araştıracağım ve aklımda da tutacağım.)
    Tekrar çok teşekkürler,
    Saygılarımla..


  • @SemihPehlivan elinize sağlık çok yararlı bilgiler içeriyor


  • @SemihPehlivan istanbulda havalimanına giden havaş yada e10 e9 gibi belediye otobüsleri mevcut ama havaş daha garanti olur gideceğiniz saate göre bilet alırsanız beklmeden istediğiniz saatte gidebilrisiniz



  • @senamd Merhaba,
    Extended Stay America - Atlanta - Alpharetta - Northpoint - East

    Yorumlarim 5 yil oncesine ait. Kotu cikarsa karismam. 😉


  • @endyilmaz, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

    @senamd Merhaba,
    Extended Stay America - Atlanta - Alpharetta - Northpoint - East

    Yorumlarim 5 yil oncesine ait. Kotu cikarsa karismam. 😉

    smi


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum