Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 549.9k 684

• @SemihPehlivan deneyimlerinizi keyifle okudım. Umarım bu deneyimleri aktarmaya devam edersiniz, bizler için yol gösterici oluyor. Amerika'daki hayatınızda başarılar.

• @evrimooloji, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@SemihPehlivan Deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler 🙏🏻 Ev kiralamada Vergi Levhasını kabul ettiklerini bilmiyordum. Bizimde İstanbul’da bir işletmemiz var, iyisi mi bizde ing. tercümesini yaptırıp gidelim mutlaka :)

Ben Google Translate ile tercüme edip verdim kabul ettiler.

• @SemihPehlivan Süper bu daha iyiymiş 😍 çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

• @SemihPehlivan Öncelikle yeni hayatınız size ve ailenize hayırlı olsun. Umarım büyük zorluklar ile karşılaşmaz ve her geçen gün her şey iyiye doğru gider. Bilgilendirme için çok teşekkürler, farklı farlı bizlerin öğrenmesi gereken ve/veya aman buna dikkat edin diyeceğiniz şeyler olursa bizleri bilgilendirme devam ederseniz sevinirim. (Bahsettiğim minor değil, major önemli konular) birde aşağıdaki madde ile ilgili biraz daha bilgi sahibiyseniz, detaylandırırsanız sevinirim.

"6. gün - Kredi skoru olmadığı için kredimiz -kefile rağmen- onaylanmadı. Biz de sıfır aracı nakit olarak aldık ama nakit paramızın önemli bir kısmını arabaya verdiğimiz için psikolojimiz bozuldu. İkinci el araçlara servis maliyetleri nedeniyle cesaret edemedik."

Kuzeninizin bununla ilgili maliyetli kötü tecrübeleri nedeni ile mi buna karar verdiniz? Bu konu özelinde bende çok kararsızım, Amerika'daki bütçeme 20$K araç tutarı koymuştum (2.El için) bu kafamı karıştırdı. Sıfır (0) alma şansım yok çünkü.. Sadece şunu öğrendim. Amerika'da "Toyota yada Honda" dışında 2. el almak riskli diye duydum. Amerika'da araç almadan da olmuyor :( En çok araç konusu bende endişe veriyor.. (Sürekli tamirhane'ye düşmemek için)

• @Kramer Mulakat deneyiminiz dahil nokta atışı bilgiler için teşekkürler. Hikayenizin devamını merakla bekliyor olacağım 🍀

• @zge Çok teşekkür ederim. Bundan sonra yaşadıklarımı da aktarmaya çalışacağım. Darısı sizlerin başına🙏

• @Redbeard, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@SemihPehlivan Öncelikle yeni hayatınız size ve ailenize hayırlı olsun. Umarım büyük zorluklar ile karşılaşmaz ve her geçen gün her şey iyiye doğru gider. Bilgilendirme için çok teşekkürler, farklı farlı bizlerin öğrenmesi gereken ve/veya aman buna dikkat edin diyeceğiniz şeyler olursa bizleri bilgilendirme devam ederseniz sevinirim. (Bahsettiğim minor değil, major önemli konular) birde aşağıdaki madde ile ilgili biraz daha bilgi sahibiyseniz, detaylandırırsanız sevinirim.

"6. gün - Kredi skoru olmadığı için kredimiz -kefile rağmen- onaylanmadı. Biz de sıfır aracı nakit olarak aldık ama nakit paramızın önemli bir kısmını arabaya verdiğimiz için psikolojimiz bozuldu. İkinci el araçlara servis maliyetleri nedeniyle cesaret edemedik."

Kuzeninizin bununla ilgili maliyetli kötü tecrübeleri nedeni ile mi buna karar verdiniz? Bu konu özelinde bende çok kararsızım, Amerika'daki bütçeme 20$K araç tutarı koymuştum (2.El için) bu kafamı karıştırdı. Sıfır (0) alma şansım yok çünkü.. Sadece şunu öğrendim. Amerika'da "Toyota yada Honda" dışında 2. el almak riskli diye duydum. Amerika'da araç almadan da olmuyor :( En çok araç konusu bende endişe veriyor.. (Sürekli tamirhane'ye düşmemek için)

Cevaben;
    Kuzenim 3,5 yıldır burada ve bir kaç kötü deneyim görmüş. Örneğin bir arkadaşı 6.000 usd'ye aldığı 2. el araç için daha sonra 5.000 Usd motor, şanzıman masrafı yapmış. 20K Usd ile 5 yıl garantili sıfır araç alabilirsiniz. Eğer hazır ABD'ye gelmişken devasa araçlara binme hayalinizi ertelerseniz örneğin Nissan Versa S şu anda 19.200 Usd. Tax ile birlikte 20.600 USD.
    Ben de sizin gibi duyduğum için Japon almaya karar verdim. Ben Nissan Sentra aldım ve vergi dahil 24.500 ödedim. Ama bugünkü aklım olsaydı Versa alırdım ve 4.000 usd cebimde dururdu. Sonuçta sürekli doordash yapıyorum ve modelin bir önemi yok.
    Alternatif olarak 2. el araçlarda "Certified" araçlar var. Bunlardan da alabilirsiniz.
    Amerika'da araçsız olmuyor ama benim gibi 6. gün araç almaya kalkışıp acele etmeyin. Çok iyi araştırın derim.
    Gelir gelmez kocaman 4x4'ler veya kamyonetler veya Mustang vs spor araçlar hedeflerseniz ya riskli ikinci el alırsınız ya da sıfır fiyatına yakın certified araç alırsınız. İlk yıllarda 15-18K Usd'lik Mustang yerine garantili Nissan Versa sizi daha iyi hissettirir.

• @crazycells kedinin konu ile bağlantısını anlamadım ama güzel olmuş :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @SemihPehlivan Çok değerli bilgiler edindim. Teşekkürler. Benim öyle lüks vs. gibi hayallerim yok. Tabir-i caiz ise ayağımızı yerden kessin yeterli :) Bütçe kısıtlı çünkü, en azından 2-3 sene masraf çıkarmayacak bir şeyler bulmam lazım. (Nissan VERSA'yı araştıracağım ve aklımda da tutacağım.)
    Tekrar çok teşekkürler,
    Saygılarımla..

• @SemihPehlivan elinize sağlık çok yararlı bilgiler içeriyor

• @SemihPehlivan istanbulda havalimanına giden havaş yada e10 e9 gibi belediye otobüsleri mevcut ama havaş daha garanti olur gideceğiniz saate göre bilet alırsanız beklmeden istediğiniz saatte gidebilrisiniz

• @senamd Merhaba,
    Extended Stay America - Atlanta - Alpharetta - Northpoint - East

Yorumlarim 5 yil oncesine ait. Kotu cikarsa karismam. ;)

• @endyilmaz, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@senamd Merhaba,
    Extended Stay America - Atlanta - Alpharetta - Northpoint - East

Yorumlarim 5 yil oncesine ait. Kotu cikarsa karismam. ;)

smi

• @Kramer kredi karti neden almadiniz ?

• @SemihPehlivan merhaba, paylaşımınız bizim için çok faydalı oldu çok teşekkürler. Bizim de uçuşumuz Chicago aktarmalı Philadelphia. Chicago’daki bekleme süremiz 2 saat ve 2 de kedimiz var, o nedenle bizi çok bekletirler mi diye tedirgin olmuştuk. Ek olarak sarı zarfları aldıklarında adres değişikliği ile ilgili bir şey sordular mı? Çok teşekkürler şimdiden

• @bernat Hiç bir şey sormadılar. Çok kolay geçtik. Toplam 1 dakika sürmez merak etmeyin. Yalnız şöyle bir durum var; Şikago uçağı çok kalabalık oluyor. Pasaport kuyruğunda sonlara kalmamaya dikkat edin. Ayrıca bavulları epey bekleyeceksiniz. Mesela bizim 1 kabin boy 2 tane de normal bavulumuz vardı. Bavulların biri hemen geldi ama diğerini yarım saatten fazla bekledik. Bir de çıkışta sıra var. O yüzden indikten 2 saat sonrası için Philadelphia uçağı almak bana göre riskli hareket. Kısacası;

• Uçaktan hızlıca inip pasaport kuyruğuna önlerden girerseniz,
    • Kontrolden sonra bavul bekleme alanına 3-5 dakikada ulaşırsanız
    • Şanslıysanız ve bavullarınız hemen gelirse
    • İç hatlar terminaline hızlıca giriş yapabilirseniz
    • İç hatlar uçuşunuza hızlıca check-in yapabilirseniz
      2 saat yeterli gelir ama ben olsam 4 saat ayırırdım.

• @SemihPehlivan çok teşekkürler öncelikle ayrıntılı cevabınız için. Şimdi yeniden kontrol ettim de aktarma uçuş süresiyle, aktarma bekleme süresini karıştırmışım. Beklememiz 3 saat 48 dak. Uçuşumuz 2 saat. Sanırım 3 saat 48 dak da bahsettiğiniz işlemleri hallederiz.

• @AE123 merhaba ben skype üzerinden gidecegim eyalete göre bir U.S. telefon numarası edindim. Aylık 50₺ gibi bir tutar ödüyorum tüm aramalarımı gerçekleştirebiliyorum.

• Herkese merhaba,
    Ben yaklaşık 1 ay önce Arizona’ya giriş yaptım. Yeşil kartı bekleme sürecindeyim. Hala ne yeşilkarttan ne de ssn den bir haber var. Bugün belki ssn numaramı öğrenebilirim diye social security administration a gittim. Gişedeki kadın bana benim Work authorization ım olmadığını, greencard ım gelince tekrar uğrayıp ssn ve work permit için başvuru yapmamı söyledi. Biraz kafam karıştı çünkü yeşil kart zaten çalışma izni yerine geçmiyor mu? Ben içeri girdikten sonra otomatik geliyor sanmıştım. Bu konuda bilgisi olan birisi varsa yardım edebilir mi?

Benzer Başlıklar

• Coronavirüs sonrası ilk giriş

Yolculuk
    176
    3 Oy
    176 İleti
    9k Bakış
    YollardakiAdamY
    @redsat2000 hos bulduk tesekkurler. Bir hafta kalip geri dondum :grinning_squinting_face:
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • ABD'ye Para koleksiyonu götürmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    865 Bakış
    VoomV
    @crazycells çok teşekkür ederim
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k