@Ashtrem
Evet, 4 yıllık fakülte bitirenler ve alanında en az birkaç yıl iş tecrübesi olanlar Professional kategorisinde başvurabiliyor. Fakat burada şöyle sorunlar var. Bu pozisyonlar doğası gereği tek ya da nadiren maksimum birkaç kişilik açılabiliyor. Ayrıca firmanın neden sizi istihdam etmeye çalıştığını devlete ispat etmesi, tüm masraflarınızı karşılaması, verdiği ilanlara başvuru olmaması, ve tüm bunlar olurken yıllarca, en az 2-3 sene sizi beklemesi gerekiyor. Eğer özellikle Türkiye üzerinden başvuracaksanız bu yöntem maalesef pek sağlıklı değil ve olabiliyesi çok zayıf. ABD üzerinde çalışma vizeniz varsa ve Adjustment of Status ile basvuracaksaniz mantıklı olabilir.
Şöyle söyleyeyim, 7 sene üzeri tecrübem, C2 civarı İngilizcem var. Halihazırda Avrupadan bir şirketle freelance iş yapıp Türkiyenin en büyük firmalarından birinde çalışıyorum. Ek olarak yazılımcıyım ve mühendislik diplomam var uluslararası geçerliliği olan. Yine de girmedim Professional topuna. Tanıdık, akraba vs olsa ya da start up vs olsa ya denetimlerden patlarsınız ya da size verilecek maaşa onlarca başvuru gelir ABD vatandaşlarından öyle patlarsınız 
Unskilled'ın avantajı, ABD de rağbet görmeyen, sürekli işçi açığı olan pozisyonlar olması. Burada siciliniz temizse, yaşınız gençse, 1 yıl o maaşa razı olup çalışma sözü verirseniz ve bir de üzerine belli bir düzey İngilizceniz varsa Amerikan kapitalizmi için biçilmiş kaftansınız. 1 yıl sonra zaten istediğiniz işte çalışabilirsiniz. Benim eşim de sizin durumunuzda, onun üzerinden başvurduk o sebeple. Ben eş durumundan alırsam direkt kendi işimi yapabilmiş olacağım.