@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
Arkadaşlar merhaba. Formu yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum. Aranıza yeni katıldım. Eb2 niw başvurumu Temmuz 2025 te yaptım ve 26 Mart 2026 da pp yaptım. 43. İş gününde RFE geldi. Ancak RFE de sadece diploma denkliğim istenmiş. Sanırım diğer koşullar kabul edilmiş. Forumda sadece bu tip evrak eksikliğine dayalı RFE alan arkadaş var mıdır?
-
@ayvalik10 bende aynı şekilde size katılıyorum, erken gitmek için işi riske atmaya gerek yok bence, geç olsun güç olmasın
-
@Aslı-Yıldırım, içinde söyledi: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler
@scholarway eb3 benim pd temmuz 2024, welcome letter Nisan 17 de geldi ancak henüz evraklarım konsolosluğa girmedi
Muhtemelen yakın bir zamanda randevu maili gelir diye düşünüyorum.
-
@Gokalp-Ekici Buralar her zaman dutluk 🙂 Süreçler 5 yıl sürdüğü için ayda birkaç kez konuşma dönüyor. Onun harici herkes süreçlerinin tamamlanmasını bekliyor 🙂
-
-
@vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir?
"Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir.
Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var. -
The Immigrant Visa (IV) Scheduling Status'a baktım ve Ankara'daki ilerleme Mayıs 2025 olmuş, bekleyenlere müjde, umarım ki bu ay IL'yi alabiliriz..
Screen Shot 2025-11-13 at 08.51.16.png
-
-
@smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
-
@mdnone New Jersey'de 2019 Aralik ayinda bir ev aldik. Pesinat olarak verecegim parayi Turkiye'den banka uzerinden SWIFT etmistim. Mortage sirketi bu parayi kabul etmedi. "Para en az 6 ay once ABD'ye gelmis olmaliydi" dedi.
Bizim MASAK ile, ABD'nin kara para aklama kurumu, her ABD bankasindaki parayi 6 ay ile 1 yil icinde ya aklamis oluyor sanirim. Bu bilgiyi mortgage sirketinde calisan yetkili verdi. Mantikli bir bilgi aslinda.
Ben TR'den ABD'ye yuklu miktar (EB5'e yeter miktarda) para transferi yaptim, hic sorun cikmadi. "Nereden buldun" diyen olmadi bana. O para yaklasik 1 yil Turkiye'de bir kamu bankasinda duruyordu.Banka size $800K verecek ve nakit teminat sozlesmeye yazmayacak, hangi banka bu?
E2 ile ilgili cok fazla simsar var. Benim direkt tanidigim bir kisi veya firma yok. Dikkatli ve guvenilir firma bulmaya calisin, dikkatli olun. ingilizce sozlesmelerle devir alacaksiniz, size haklarinizi koruyacak bir avukat bularak ilerleyin mutlaka.
-
-
@charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ?
Teşekkürler, -
-
@Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
-
@crazycells hocam banka borcum var waiver verirler mi yoksa bu sadece öğrenim borcu olan arkadaşlar için mi geçerli?
-
Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
Kasım 2023'ünde H2-B vize statüsü elde ettim ve şu an bir fast food restoranında çalışıyorum. Bu süre zarfında da Amerika'da eb-3 süreciyle kalıcı olarak çalışmak ve green card sürecini başlatmak istiyorum. Bu sürecin ne kadar sürdüğü , denklik vs. noktalarında temel bilgilere sahibim.
Kısaca kendimden bahsedecek olursam yaşım 32. Türkiye'de dört yıllık örgün yüz yüze üniversitemi bitirdim. Bölümüm İngilizce Mütercim Tercümanlık. Fakat bölümümü bitirdikten sonra belirli sürelerde farklı işler yaptım. Bir giyim mağazasında satış personeli olarak yer aldım, bir lojistik firmasında satış destek elemanı olarak da çalıştım. Bununla yaklaşık dört yıl boyunca bir dil kursunda İngilizce (ikinci dil olarak) öğretmenliği yaptım.
Eb-3 süreci için sponsor bulmam şart fakat ben kendimi hangi meslek dalında görebilirim onu keşfetmeye çalışıyorum. İngilizce öğretmenliği dahil Türkiye'de yaptığım işlerin hemen hemen hepsi gün boyu bilgisayar kullanımını gerektiren masa başı işlerdi ve beni tatmin etmedi. İnsanlarla biraz daha fazla yüz yüze iletişime geçip biraz daha fazla ayakta yapabileceğim fakat aynı zamanda orta ve uzun vadede orta düzeyli bir gelir sağlayabileceğim bir meslek alanı bulmaya çalışıyorum. Bunun ötesinde bu mesleğin pazarda yabancı işçi gerektirecek uygunluğu ne derece olur? 'Event coordinator', ' tour guide', 'International Relations Specialist' tespit edebildiklerim.
Benzer tercihlere sahip olan arkadaşlar ya da duruma farklı bir bakış açısı ile yaklaşan arkadaşlar varsa tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card
-
Selamlar,
Bu şekilde beklerseniz şöyle bir durum var, bilginiz olması açısından yazayım. Zaten şu an girenler vize bülteninin mevcut durumuna bakıldığında minimum 3 yıl bekleyecek. Sürece dahil olmak için eğer bizim sonuçları beklerseniz vize alabilmeniz muhtemelen 7-10 yılı bulacaktır. Ona göre hesap yapmanızı öneririm.
-
Merhaba,
eşim ve 2 çocuğum için süreci planlıyorum. eş ve çocuklar için ödeme planı nasıl oluyor. vize basılı pasaport elimize geçtiğinde yine 6 ay gibi bir sürede mi amerikaya giriş yapmamız lazım yoksa farklı bir süre var mı ? -
@Fatih-Öztürk, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card
Merhaba,
eşim ve 2 çocuğum için süreci planlıyorum. eş ve çocuklar için ödeme planı nasıl oluyor. vize basılı pasaport elimize geçtiğinde yine 6 ay gibi bir sürede mi amerikaya giriş yapmamız lazım yoksa farklı bir süre var mı ?Merhaba Fatih Bey.
ABD dışından yapılan başvurularda başvuran kişinin toplam ücreti $20.000. Ödemeyi 3 taksit halinde alıyoruz. Sözleşme imzalanınca $5.000, sözleşme imzalandıktan 4 ay sonra $5.000, Çalışma Sertifikası onaylandıktan sonra bu da sözleşme imzalandıktan tahminen yaklaşık 15-16 ay sonra $10.000 olarak ödüyorsunuz. Son ödeme ile birlikte de eş ve çocuklarınızın her biri için $1.345 öderseniz onları da sürece dahil etmiş olursunuz.
Evet EB3 vizesi de bir göçmen vizesi olduğu için vize basıldıktan sonra 6 içinde ABD'ye girmeniz gerekmektedir.
-
Sormak istediğim bir kaç soru var.
-
ortalama şuna başvurdum benim Amerika’ya tam olarak gitmem ortalama süresi
-
iş yerleri ne kadar sürede güncelleniyor bizim ablamız chicagoda oturuyor, 2 kişi başvuracağız chicago veya yakın bir eyalette olması bizim için çok önemli sizce böyle bir iş ilanı gelir mi :))
-
-
Selamlar,
-
2-3 ay job adds (İş İlanı), 6-7 ay PWD (Prevailing Wage Determination), 6-7 ay PERM (Labor Certification), 15 gün I-140 onayı (Premium Processing ile) desek bu süreçlerin toplamı en kötü ihtimalle (eğer işveren audit yani denetime takılmazsa, takılırsa süreç 6 ay daha uzayabilir) 1.5 yıl yapar. Bunlar tamamlandığında bir sorun yoksa da Visa Bulletin'de, Priority Date'inizin (PWD'nin tamamlanıp Labor Certification'a başvuru yapılan tarih) Current olmasını beklersiniz. Buna tam olarak bir tarih vermek zor, işlem yoğunluğuna vs göre değişkenlik gösteriyor. Şu an en son Eylül 2023 bültenine göre, Temmuz 2020'de Labor Certification başvurusunu yapanlarınki Current olmuş durumda. Yani görünürde 3 yılı aşan bir sıra var. Hızlanırmı tahmin etmesi zor. Bu hızda devam ederse ve siz de şu anda PWD başvurusu yeni yapılan bir pozisyon için dahil olursanız vizenizi alabilmenize tahmini önünüzde minimum 3.5 yıl var diyebiliriz.
-
Ben Chicago veya Illinois eyaletinden bir şehirden şu ana kadar bir ilanı ne BDV Solutions'da ne de eb3vize'de görmedim. Açılırsa güzel bir alternatif olabilir, ama bekleyip vakit kaybetmeye değermi sizin kararınız.
-
-
- Herkesin başvurusu kendine özel olduğu için net süreler vermek sağlıklı olmamaktadır. Bu sürece etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Mesela Labor Certification başvurusu esnasında audit gelebilir veya Visa Bulletin'da Priority Date beklenebilir.
USCIS ve Department of Labor'ın açıkladığı geçmiş yıllara dair verilerine bakılarak sürecin ortalama 2-3 yıl arasında sürebildiği görülmektedir.
Audit, RFE, Priority Date ve sürece hangi aşamada bizimle başladığınız toplam süreyi etkileyen önemli faktörlerdir.
- Şu an Tennessee eyaletinde açık pozisyonumuz bulunmaktadır. Maalesef Chicago yakınlarında bir pozisyonumuz bulunmuyor. Zaten sadece 1 yıl kalacaksınız. Sonrasında istediğiniz eyalete taşınabilirsiniz.
-
Sayın yetkili,
-Ohio-Canton için başvuru yapanlar şuan 2-3 yıllık sürenin 7 ayını bitirmiş mi oluyor.
-Farklı eyalatte ki wendys veya mcdonalds açılırsa onların işlemleri sıralamaya göremi gidecek?
-Şuan biri size gelse 5bin ilk taksit yerine 10bin dolar verse (fazladan 5.000) verirse Canton grubuna koyarmısnız ?
-veya canton grubunda bir arkadaş hastalandı veya gitmekten vazgeçerse napıyorsunuz?
-Kimlerin ve kaç kişinin başvuruda olduğunu katılımcılar görebilecek mi? -
- evet sürecin 7 aylık kısmını tamamlamışlardır.
- değil 10bin 100bin verseniz de koyamayız çünkü kontenjan kapandı.
- kendisi ile görüşürüz vazgeçme belgelerini imzalatırız sonrasında şu an müşterilerimizden geçmek isteyenlere sorarız. Çünkü kendisi orada tandığı Charleston'da olanlar var. Onlar geçmek isteyebilirler.
- Evet başvuru yapanlar kimlerin başvurduğunu bilmektedirler. Şu an discord kanalındalar ama yakın zamanda panel üzerinde görecekler birbirlerini.
-
@eb3vize-com Discord kanalı kuruldu mu acaba? Kurulduysa beni de alabilir misiniz, haber verilecekti kurulduğunda diye hatırlıyorum.
-
@pigaro discord kanalı var ama şu an alım yapmıyoruz. Buna benzer bir uygulamayı panel içinde yapacağız. Ondan dolayı şu an discord'a alım yapmıyoruz.
-
süreç gerçekten uzun. bu kadar beklemek ne kadar mantıklı bilmiyorum. gerçi başka yol kalmadı bundan başka
-
@mikael firma özelinde söylemiyorum ama senelerce sadece ufak bir ihtimal olan Lotteryi bekleyenler varken şansın daha yüksek olduğu böyle bir yöntem beklenir bence
-
Selamlar, yeni açtığınız lokasyonu incelediğimde sadece bir tane Wendy's restoranı olduğunu gördüm. Pigeon Forge gibi tek restoranın olduğu küçük bir yer için 50 kontenjan fazla değil mi? Mesela çok daha büyük bir şehir olan ve çok fazla restoranı olan Charleston için de 50 kontenjan açılmıştı sanırım. Nasıl bir planlama yaptınız bilgi verebilir misiniz?
-
@Ryker_0 Hayır 1 tane yok. Knoxville ile Pigeon Forge arasına 7 adet restoran bulunmaktadır. Bundan dolayı 50 kişi istihdam ediyoruz. Genel olarak zaten 7-8 restorana alım yapıyoruz. Charleston için de böyleydi, Canton için de.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
tufank
-
@eb3vize-com Merhabalar, Ohio'da ki Mc Donald's kontenjanı tahminen ne zaman açılır?
-
@Uçan-hollandalı
bende ohio canton ekibindeyim, kontenjan açılmamak üzere kapandı diye biliyorum. -
@sezgisarikas Bu biraz üzücü oldu, teşekkür ederim hocam.
-
@eb3vize-com Cevabınız için teşekkürler. Lokasyon Pigeon Forge olunca sadece oradaki Wendys'e alım yapılacak gibi düşündüm. Bir sorum daha olacak. Bugün başvurursak sürecin kaç yılda tamamlanacağını düşünüyorsunuz? Araştırınca çok farklı görüşler olduğunu gördüm konuyla alakalı. 4-5 hatta 6 yıl süreceğini söyleyen avukatlar var. Sanırım siz 2-2,5 yıl demişsiniz daha önce forumda ve bu konuda görebildiğim en kısa süreyi siz veriyorsunuz. Bu çok optimistik bir tahmin gibi geldi bana. Neye dayandırıyorsunuz verdiğiniz süreyi? Şimdiden teşekkürler.
-
Selamlar,
Kesin bir şey söylemek zor. Geçmişteki case'lere ve vize bülteninin güncel durumuna göre yorum yapabiliyorlar. Aslında sadece eb3vize.com'un verisi değil bu, BDV Solutions'ta da örnek olarak gönderilen tüm case'lerin (önceki yıllarda) 24-30 ay aralığında Green Card'larını aldıklarını görüyoruz, ki bunların bazılarının iş yeri Audit sürecine bile takılmış.
Ancak son zamanlarda hem PERM(Labor Certification) sürecinde hem de Priority Date'lerde ciddi yavaşlama var. Fakat burada LC sürecinin yavaşlaması, adayı çok da etkilemiyor. Priority Date olarak LC'ye başvuru yapılan ay baz alınıyor zira. Dolayısıyla kabaca, LC başvurusuna kadar geçen süre + 3 yıl şeklinde düşünebilirsiniz şu anki Visa Bulletin'e göre.
Örneğin Canton, Ohio'ya için dahil olanlar genelde Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde dahil oldular. 25 Temmuz'da PWD süreci sonuçlanmıştı. Sonrasında ilan süreci oluyor sanırım 2 ay kadar. Şimdi herhalde Eylül ayı içerisinde LC başvurusu yapılırsa bu arkadaşların Priority Date'leri September 2023 olacak. Visa Bulletin'e göre sıra May 2020'deydi geçen ay. Yani 2-3 ay LC başvurusuna kadar bekleme süresi + 3 yıl 3 ay Visa Bulletin bekleme süresi desek, mülakata kadar 3.5 yıl geçmiş olacak. Tabi bu muhtemelen en kötü senaryo. Örneğin Temmuz ayı bülteninde, 4 aylık bir ilerleme olmuştu aniden. Sonbahardan itibaren hızlanacağına dair tahminler var, bu gerçekleşirse 3 yıldan az bir sürede de neticeye ulaşabilir.
Aşağıdan güncel vize bültenlerini takip edebilirsiniz.
-
@Ryker_0 Emre Bey açıklama yapmış ama ben yine de söyleyeyim. Biz USCIS ve DoL'ın açıkladığı geçmişteki sürelere istinaden bir tahminde bulunuyoruz. Zaten bu süreleri ilgili kurumlar her ay websitelerinde yayınlıyorlar. Asıl 5-6 yıl sürecek diyen avukatlar neye istinaden söylüyor bunun hakkında bir bilgimiz bulunmuyor maalesef. Ama zaten şu da var. Eğer bir kişi Green Card istiyorsa zaten pek seçeneği yok. Bundan dolayı sürece ne kadar erken başlarsa o kadar hızlı olacaktır kendisi için.
Benzer Başlıklar
115
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
The Visa Bulletin