Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
1.5k 214 145.4k 246

• @Ashtrem

Evet, 4 yıllık fakülte bitirenler ve alanında en az birkaç yıl iş tecrübesi olanlar Professional kategorisinde başvurabiliyor. Fakat burada şöyle sorunlar var. Bu pozisyonlar doğası gereği tek ya da nadiren maksimum birkaç kişilik açılabiliyor. Ayrıca firmanın neden sizi istihdam etmeye çalıştığını devlete ispat etmesi, tüm masraflarınızı karşılaması, verdiği ilanlara başvuru olmaması, ve tüm bunlar olurken yıllarca, en az 2-3 sene sizi beklemesi gerekiyor. Eğer özellikle Türkiye üzerinden başvuracaksanız bu yöntem maalesef pek sağlıklı değil ve olabiliyesi çok zayıf. ABD üzerinde çalışma vizeniz varsa ve Adjustment of Status ile basvuracaksaniz mantıklı olabilir.

Şöyle söyleyeyim, 7 sene üzeri tecrübem, C2 civarı İngilizcem var. Halihazırda Avrupadan bir şirketle freelance iş yapıp Türkiyenin en büyük firmalarından birinde çalışıyorum. Ek olarak yazılımcıyım ve mühendislik diplomam var uluslararası geçerliliği olan. Yine de girmedim Professional topuna. Tanıdık, akraba vs olsa ya da start up vs olsa ya denetimlerden patlarsınız ya da size verilecek maaşa onlarca başvuru gelir ABD vatandaşlarından öyle patlarsınız 😃

Unskilled'ın avantajı, ABD de rağbet görmeyen, sürekli işçi açığı olan pozisyonlar olması. Burada siciliniz temizse, yaşınız gençse, 1 yıl o maaşa razı olup çalışma sözü verirseniz ve bir de üzerine belli bir düzey İngilizceniz varsa Amerikan kapitalizmi için biçilmiş kaftansınız. 1 yıl sonra zaten istediğiniz işte çalışabilirsiniz. Benim eşim de sizin durumunuzda, onun üzerinden başvurduk o sebeple. Ben eş durumundan alırsam direkt kendi işimi yapabilmiş olacağım.

• @emre911 teşekkür ederim aydınlatıcı bir metin olmuş. Ellerinize sağlık.

• @Ashtrem şu andan böyle bir şey söylemek mümkün değil maalesef.

• @Ashtrem hiç sorun değil. istediğiniz zaman sorularınızı sorabilirsiniz. Şu anda ilan aşamasındalar. Muhtemelen Ekim ayı içinde LC başvuruları yapılacak.

• @Ashtrem neden ret olduğuna ve sonucun ne olduğuna göre değişir. Şu andan olamamış bir case üzerinde yorum yapmak çok sağlıklı olmaz. Ama elbette sizin Green Card alabilmeniz için her türlü adım atıyor olacağız.

• @Ashtrem eb3vize ile başlattım

• @Ashtrem Hayır kardeşim ben J-1 ile çalışmaya gelmiştim sonra bana sponsor olmak istediler

• @Ashtrem @eb3vize-com cevaplamış zaten. Aynen katılıyorum. Size tavsiyem eb3vize.com üzerinden randevu oluşturup bir görüşme sağlarsanız aklınızdaki tüm soruları cevaplandırırlar.

• @eb3vize-com bunu yazili olarak sozlesmenizde belirtiyor musunuz ? Kesin olarak calisma alanlarini ,avukatin gorevlerini sizin saglayacaginiz destegin sinirlarini.Cunku yazili olan herseyin taahutu olur ki bir sikinti oldugunda hukuki olarak haklarimiz sakli kalsin

• @Henry-bloor evet bunların hepsi sözleşmede belirtiliyor.

• @eb3vize-com o zaman sıkıntı yoktur.Gelen kisilerin hem sizin yapacaklarinizin sinirini hemde basvuranlarin ne kadarlik bir destek alabileceklerini bilmek ve ona gore iliski kurmak onemlidirm.Yoksa beklentiler bawka yere gider hem o hemde siz madur olursunuz yanlis anlamadan dolayi

• açıkcası bizde başvuranların sonucunu bekliyoruz. olumu olursa kayıt olacağız.

• @Ashtrem avukatlık firmasını mı soruyorsunuz, yoksa aracı firmayı mı? herhangi bir aracı firma ile çalışmadım

• @drcfamily

Selamlar,

Bu şekilde beklerseniz şöyle bir durum var, bilginiz olması açısından yazayım. Zaten şu an girenler vize bülteninin mevcut durumuna bakıldığında minimum 3 yıl bekleyecek. Sürece dahil olmak için eğer bizim sonuçları beklerseniz vize alabilmeniz muhtemelen 7-10 yılı bulacaktır. Ona göre hesap yapmanızı öneririm.

• Merhaba,
    eşim ve 2 çocuğum için süreci planlıyorum. eş ve çocuklar için ödeme planı nasıl oluyor. vize basılı pasaport elimize geçtiğinde yine 6 ay gibi bir sürede mi amerikaya giriş yapmamız lazım yoksa farklı bir süre var mı ?

• @Fatih-Öztürk, içinde söyledi: eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

Merhaba,
    eşim ve 2 çocuğum için süreci planlıyorum. eş ve çocuklar için ödeme planı nasıl oluyor. vize basılı pasaport elimize geçtiğinde yine 6 ay gibi bir sürede mi amerikaya giriş yapmamız lazım yoksa farklı bir süre var mı ?

Merhaba Fatih Bey.

ABD dışından yapılan başvurularda başvuran kişinin toplam ücreti $20.000. Ödemeyi 3 taksit halinde alıyoruz. Sözleşme imzalanınca $5.000, sözleşme imzalandıktan 4 ay sonra $5.000, Çalışma Sertifikası onaylandıktan sonra bu da sözleşme imzalandıktan tahminen yaklaşık 15-16 ay sonra $10.000 olarak ödüyorsunuz. Son ödeme ile birlikte de eş ve çocuklarınızın her biri için $1.345 öderseniz onları da sürece dahil etmiş olursunuz.

Evet EB3 vizesi de bir göçmen vizesi olduğu için vize basıldıktan sonra 6 içinde ABD'ye girmeniz gerekmektedir.

• @eb3vize-com

Sormak istediğim bir kaç soru var.

1. ortalama şuna başvurdum benim Amerika’ya tam olarak gitmem ortalama süresi

2. iş yerleri ne kadar sürede güncelleniyor bizim ablamız chicagoda oturuyor, 2 kişi başvuracağız chicago veya yakın bir eyalette olması bizim için çok önemli sizce böyle bir iş ilanı gelir mi :))

• Selamlar,

1. 2-3 ay job adds (İş İlanı), 6-7 ay PWD (Prevailing Wage Determination), 6-7 ay PERM (Labor Certification), 15 gün I-140 onayı (Premium Processing ile) desek bu süreçlerin toplamı en kötü ihtimalle (eğer işveren audit yani denetime takılmazsa, takılırsa süreç 6 ay daha uzayabilir) 1.5 yıl yapar. Bunlar tamamlandığında bir sorun yoksa da Visa Bulletin'de, Priority Date'inizin (PWD'nin tamamlanıp Labor Certification'a başvuru yapılan tarih) Current olmasını beklersiniz. Buna tam olarak bir tarih vermek zor, işlem yoğunluğuna vs göre değişkenlik gösteriyor. Şu an en son Eylül 2023 bültenine göre, Temmuz 2020'de Labor Certification başvurusunu yapanlarınki Current olmuş durumda. Yani görünürde 3 yılı aşan bir sıra var. Hızlanırmı tahmin etmesi zor. Bu hızda devam ederse ve siz de şu anda PWD başvurusu yeni yapılan bir pozisyon için dahil olursanız vizenizi alabilmenize tahmini önünüzde minimum 3.5 yıl var diyebiliriz.

2. Ben Chicago veya Illinois eyaletinden bir şehirden şu ana kadar bir ilanı ne BDV Solutions'da ne de eb3vize'de görmedim. Açılırsa güzel bir alternatif olabilir, ama bekleyip vakit kaybetmeye değermi sizin kararınız.

• @Halenaz-Ok

1. Herkesin başvurusu kendine özel olduğu için net süreler vermek sağlıklı olmamaktadır. Bu sürece etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Mesela Labor Certification başvurusu esnasında audit gelebilir veya Visa Bulletin'da Priority Date beklenebilir.

USCIS ve Department of Labor'ın açıkladığı geçmiş yıllara dair verilerine bakılarak sürecin ortalama 2-3 yıl arasında sürebildiği görülmektedir.

Audit, RFE, Priority Date ve sürece hangi aşamada bizimle başladığınız toplam süreyi etkileyen önemli faktörlerdir.

1. Şu an Tennessee eyaletinde açık pozisyonumuz bulunmaktadır. Maalesef Chicago yakınlarında bir pozisyonumuz bulunmuyor. Zaten sadece 1 yıl kalacaksınız. Sonrasında istediğiniz eyalete taşınabilirsiniz.

• Sayın yetkili,
    -Ohio-Canton için başvuru yapanlar şuan 2-3 yıllık sürenin 7 ayını bitirmiş mi oluyor.
    -Farklı eyalatte ki wendys veya mcdonalds açılırsa onların işlemleri sıralamaya göremi gidecek?
    -Şuan biri size gelse 5bin ilk taksit yerine 10bin dolar verse (fazladan 5.000) verirse Canton grubuna koyarmısnız ?
    -veya canton grubunda bir arkadaş hastalandı veya gitmekten vazgeçerse napıyorsunuz?
    -Kimlerin ve kaç kişinin başvuruda olduğunu katılımcılar görebilecek mi?

Benzer Başlıklar

• İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • 7 Oy
    5k İleti
    370k Bakış
    S
    Değerli hocalarım, merhaba. Az önce mülakattan çıktık. Sizlerle deneyimlerimi paylaşmak isterim. Biraz uzun olacak ama detayları merak edenler için iyi olacağını düşünüyorum. Randevumuz 07.30 da idi. O sebeple Ankara'ya bir gün önce geldik ve konsolosluğa yakın bir otele yerleştik. Hotel bulma uygulamalarından uygun fiyatlı teklifler bulabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Sabah 07.00 gibi konsolosluğun önünde idik. Yakında emanet alan bir büfe tarzı yer var. Çanta ve hiçbir elektronik cihaz konsolosluğa alınmıyor. Konsolosluğa 7.30'da randevu saatlerimizi sorarak almaya başladılar. Pasaport kontrolü ve güvenlik kontrollerinden sonra bahçede yürüyüp vize mülakatlarının yapıldığı binaya girdik. Girişte green kart mülakatı olduğunu söyledik. Bize bir sıra numarası verdiler. İlk olarak evrak teslimi için numaramız yandı. Şunları istediler: -Aile Nüfus Kayıt Örnekleri. -Adli sicil belegeleri. -Askerlik belgesi. -Evlilik cüzdanı ve fotokopisi (iki fotokopi hem kendim hem de eşim için) -İş teklifi ya da davet mektubu. (EB2-NIW da zorunlu değil ama çok önemli, olmasını mutlaka tavsiye ederim.) -Hangil dil ile mülakat girmek istediğimizi sordular. Ben İngilizce dedim. İngilizceme çok güvendiğimden değil. Ama bir EB2-NIW' lunun mümkünse Türkçe kendimi daha iyi ifade edebilirim dediği için red aldığını biliyordum (daha önceki bir zamanda yaşanmış bir olay). DS260 onay sayfası, UID numaralı confirmation page vb. hiçbirini istemediler. Sonra mülakat için sıramızı beklemeye başladık. Bizden önce bazı yabancı ülke vatandaşlarını (sanırım İranlı idiler) mülakata çağırdılar. Onlar tabii sınırlamalardan dolayı vize alamadılar. Neyse... Benden önce bir aile mülakata girdi. EB1A dan kabul almıştı. Ancak onu çok fena zorladılar ve en sonunda bir üniversiteden davet mektubu olmadığı için onaylayamayacaklarını, bu mektubu alıp konsolosluğa pasaportları ile gönderirse onay vereceklerini söylediler. Mülakata giren kişi çok uğraştı ikna etmek için, "Böyle bir zorunluluk yok, avukatım da böyle söyledi" gibi... Ama memur başkalarına gitti sordu, geldi ama yine de bir türlü ikna olmadı. Hatta sanki benim anladığım kişinin durumuna özel olarak bunu istedi, diye anladım. Maalesef onay alamadılar, çok üzüldüm. İnşallah en kısa zamanda bir davet mektubu alarak onayını alır. Ve sıra bize geldi... Aynı sıra mumaramız ile bizi çağırdılar (başka bir memur çağırdı). Önce ilk olarak yemin ve parmak izi işlemleri... Sonra verdiğimiz evrakların kontrollerini yaptı (ayrı ayrı benim, eşimin ve çocuklarımın). Ben İngilizce tercih etmeme rağmen memur benimle Türkçe konuşmaya başladı, hiç bozuntuya vermedim. Bana daha önce Amerika'da bulundunuz mu diye sordu (ayrı zamanlarda iki kere sordu), hayır dedim. Eşime ve bana ilk evlilikleriniz mi diye sordu, evet dedik. En yüksek akademik dereceniz nedir dedi, doktora dedim. Doktoramın hangi alanda olduğunu sordu (sadece bunu İngilizce sordu). Amerika'da nereye yerleşmeyi düşünüyorsunuz dedi, yerleşme ile ilgili bana yardımcı olacak bir arkadaşımın olduğunu ve davet mektubu aldığım üniversitenin şehrine yerleşmeyi planladığımı söyledim. İngilizce konuşabiliyor musunuz diye sordu (bir de bunu İngilizce sordu). Sadece "Yes, I can" dedin. Başka hiçbir şey sormadı. Hiçbir belge (diploma vb. bile) istemedi. Finansal hiçbir şey sormadı, istemedi. Ve o harika cümle "Vizeniz onayladı. Pasaportlarınız bir kaç gün sonra gönderilecek" Çok şaşırdım ve heyecanlandım. Nasıl yani bu kadar mı ... dedim. Evet dedi... Bu heyecanla, DS260 formuna yazdığım permanent adresi değiştirmek istediğimi söylemeyi unutmuştum. Geri dönüp onu söyledim. Benim ilk evrak teslim edilen gişelerden birine yönlendirdi. Oraya gidip adres değişikliğini yaptırdım. Hiçbir zarf vb. bir şey vermediler, açıkçası sormayı da unuttum. Sanırım artık online işleniyor. Ama pasaportlarla birlikte belki bir şeyler gelebilir. Hepsi bu kadardı. Mutlu bir şekilde konsolosluktan çıkıp otelimize geldik ve unutmadan bu bilgileri dört gözle bekleyen (ben her tecrübeyi dört gözle okumuştum) sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizler de kolaylıkla onay alacağınız bir mülakat tecrübe edersiniz. En önemli tavsiye; 1-İngilizce tercih edin, emin olun zorlanmazsınız (ya da bana olduğu gibi doğrudan Türkçe konuşurlar). 2-Gerekli olmasa bile, bir davet mektubu alarak mülakata gidin. Hepiniz için güzel haberler alacağınız günler diliyorum...
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k