Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Gebelik ve Doğum

Sağlık
76 39 11.1k 31

• @gizemyavuz92 sanırım bir de gıda kartı veriyorlar hamilelere beslenme için. Ayvayı bilmiyorum ama biz CA da envai çeşit ekmek bulabiliyoruz. Birisi daha demişti bunu TX dan. Halbuki Türk de çok nasıl olmaz şaşırdım. Andersen, Paris Baguette, Panera Bread vs yok sanırım orda ? Ayva görürsem size mutlaka göndermek isterim :) ama onlarca çeşit meyve var CA da, ayva görmedim henüz. Hurma bulun doğum sancısı gelince yiyin kolaylaştırır. Allah yardımcınız olsun sağlıkla gelsin bebişiniz

• Bence burdan yollayabiliriz hamile arkadaşlara yada eşi hamile olanlara canı ne çekerse ne dersiniz😁

• @reader bence yollayın elbette. Arkadaş burada. Direk adres alıp 👍🏻

• Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin

• İlginize, alakanıza ve iyi dileklerinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Hala canım ayva istiyor olsaydı ısrarla iletime de yazardım, bulanlar yollasın lütfen diye, ama dediğim gibi doğuma da az bir süre kaldığı için artık ayva derdinde değil, çocuğuma kavuşma derdindeyim :D
    @Femini92 gıda kartı olayını duymadım, dediğim gibi eyalete, durumlara, şartlara göre değişiklik gösterebilir bu tarz olanaklar. Benim sigortamı karşılasın yeter, gıdamı bende alırım hallederim. Panera bread vs. var ama pahalı oluyor genelde, ve bilirsiniz ki bizim ekmekler gibi değiller :)

• @gizemyavuz92 ben Türkiye’de de veya beyaz ekmeği bıraktığımdan o şekilde düşünmemiştim :) tahıllı cevizli vs var. Gıda kartı da arkadaş hamile olduğunu yeni öğrendi de doktor demiş devlet olarak bizim yükümlülüğümüzde sür yumurta türü şeyler alması için diye. Belki CA ile ilgilidir kendim tecrübe etmediğimden bilemedim şimdi

• @gizemyavuz92 uzunn bir aradan sonra sizi tekrardan görmek çok güzel.Sağlıklı bir şekilde çocuğunuzu kucağınıza almanız dileğiyle.

• Bu ileti silindi!

• @gizemyavuz92 bilgiler icin tesekkurler. Bebeginizi saglikla kucaklamanizi dilerim.

• @ayek Amerika'da Gebelik ve Doğum içinde söyledi:

@gizemyavuz92 bilgiler icin tesekkurler. Bebeginizi saglikla kucaklamanizi dilerim.

Ben teşekkür ederim okuğunuz için, faydam olduysa ne mutlu. Bebeğimiz 9 aylık oldu artık neredeyse yaşına girecek. dv2017'nin ilk bebeği :)

• Selam arkadaşlar. Buradaki yasamamızı yoluna koyduktan sonra eşimle bebek yoluna girmeye karar verdik. 13 haftalık hamile olarak bu başlığı en güncel bilgilerle doldurmaya çalışacağım :) şimdilik 2 kez doktora gidebildim. 1. Ziyaret ultrasonla bakılan ve bebeğin sağlığını teyit etmeye yönelik kontroldü. 8-12 hafta arasında randevu alabiliyorsunuz. Daha erken gelmenize izin vermiyorlar çünkü bebeği görmek mümkün olmuyor. 8. Haftaya kadar beklerken 1 saatlik hamilelik eğitimi aldım ücretsiz olarak. İlk muayenede doktorla tanıştım, ultrasonla bebeğe bakıldı ve kalbi dinlendi. Bir sürü kan ve idrar tahlili yapıldı. Sonraki 3 ziyaretim aylık görüşmeler olarak ayarlandı. 12,16,20. Hafta da. Diğer ultrasonum 20. Haftada olacak. Onun dışındakiler 10dakikalik doktor görüşmesi. Burada hamilelik boyunca en fazla 3 kez ultrasona girebiliyorsunuz. Çoğu yer 2 kez sokuyor. Doktorum bana boyun kalınlığını ölçen bir test olan NT isteyip istemediğimi sordu. Sigorta karşılıyor dediği icin kabul ettim. 12. Haftamda 1 saatlik kapsamlı ultrason yaptılar ve bebeğin kalbi tüm organları vücudu incelendi. Ayrıca Benden kan alındı. Henüz sonuçları öğrenmedim ama ultrason sonuçlarım normal çıktı. Eğer bu testi yaptırmasaydım 20. Haftaya kadar başka bir ultrason olmayacaktı. Süreç ilerledikçe gelişmeleri ve randevularımın iceriklerini yazmaya çalışacağım. Sorusu olan varsa da bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım :)

• @damladav simdiden hayirli ugurlu olsun :)

• @crazycells Amerika'da Gebelik ve Doğum içinde söyledi:

@damladav simdiden hayirli ugurlu olsun :)

Teşekkür ederiz :)

• @damladav Saglikla kucaginiza alin. Tecrubelerinizi takip edecegim :)
    Ilac ve bebekle ilgili sormak istediginiz sorular olursa @Nilorhan esim, sorabilirsiniz. Tecrubelerimiz buraya ait degil ama bilgilerimiz dogrultusunda yardimci olmak isteriz.

• @damladav tebrikler, saglikli bir gebelik sureci gecirmenizi dilerim. @caglaror un dedigi gibi sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz. gocmen anneler adinda bir facebook grubu var belki haberiniz olmustur. yurtdisinda yasayan turk annelerin saglik, sosyal hayat, yasam gibi her konudaki paylasimlarini iceriyor. o grubu da tavsiye edebilirim. sevgiler

• @nilorhan Amerika'da Gebelik ve Doğum içinde söyledi:

@damladav tebrikler, saglikli bir gebelik sureci gecirmenizi dilerim. @caglaror un dedigi gibi sorunuz olursa cekinmeden sorabilirsiniz. gocmen anneler adinda bir facebook grubu var belki haberiniz olmustur. yurtdisinda yasayan turk annelerin saglik, sosyal hayat, yasam gibi her konudaki paylasimlarini iceriyor. o grubu da tavsiye edebilirim. sevgiler

Aaa haberim yoktu hemen bakayım :) teşekkürler 😊

• @damladav bir de Seattle'da yaklasik 10 yildir yasayan ve orada dogum yapmis bir ogrencim var. Isterseniz onun adini da verebilirim size.

• Merhabalar Forumda gerçekten cok faydalı bilgiler yazmış arkadaşlar çok teşekkür ederim. Türkyeden kendi imkanlarımızda Dogum için DC'ye geldik. Yaklasık doğuma 1 ay kaldı. DC de malumunuz insurance siz pahalı özellikle Hospital Fee dedikleri 2 gün için ücret 40 bin dolara kadar gidiyor. Bazı firmalar Miami de 8000 dolara herşey dahil yapıyor. Madicaid icin takip ettiğim kadarıyla gebe için 5 yıl bekleme süreci gecerli olmuyor. Tavsiyeniz var mıdır? Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Merhabalar. Bizde vizemizi yeni aldık. Aralık ayı gibi abd ye gitmeyi planlıyoruz. Hamileligin 34 veya 35. Haftasında. Dayımım ebe sertifikasına sahip hemşire arkadaşı varmış. Ona ayarlatıyoruz biZde işleri. 5 ila 10 bin dolar arası tutarmıs tahmini dogum masrafları. Umarım giriştede sorun yaşamayız. Bu instagramda dogum islerini yapan sayfalara sorduk. Onlar 1 haftalık uçuş ve otel rezervasyonu ile giriş yapılmasını önerdi. Fakat uçak bileti icin iptalli rezervasyon oldugunu bilmiyorum ben. Ucak bileti icin böyle birşey yapılabiliyor mu? Bilen var mıdır?

• Evet bende gecen sene 6 bin $ a duymustum hersey dahil diye. Demekki bu sene 8 bin olmus. Asagi yukari en fazla 10 bin e rahat birsekilde ayarlaniyor demekki. Medicaid ile ucretsiz dogum yapan kisilerde duydum turist olarak gidip dogum yapan. Nasil yapiyorlar bilmiyorum ama birsekilde yolunu buluyorlar demekki. Hamileligin kacinci haftasina kadar ucaga binmeye izin veriliyor acaba kisiden kisiye gore degisiyor mu ? Birde ulkeye giris de hamile oldugunu gordugunde yana anlasildiginda turist ile ulkeye giris de problem cikiyor mu merak ettim acikcasi ?

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Saglik Sigortasi Yokken Tedavi Olmak

Sağlık
    14
    2 Oy
    14 İleti
    4k Bakış
    karaçayK
    selamlar, 2003 yılında work and travel ile J1 vizesi ile ABDde idim, o dönem, geniş kapsamlı sağlık sigortası ile gittiğimizden, bir kontrolden geçmiştim. hiç bir ödeme istenmemişti. Türkiye'ye döndükten sonra 300-350 dolar gibi bir ödeme geldiğinden bahsetmişti kuzenim, ama merak etme ödemeye gerek yok demişti. Green card ile oraya gidecek olursam bu ödeme çıkar mı karşıma acaba?
  • Amerika'da ilac almak ile ilgili bir soru

Kilitli Taşındı Sağlık
    10
    0 Oy
    10 İleti
    782 Bakış
    crazycellsC
    Konuya ilgili konudan devam edebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1593/i̇laç-fiyatları-sigorta-fiyatları
  • Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler

Sağlık
    58
    1 Oy
    58 İleti
    10k Bakış
    ATS16A
    https://www.nbcnews.com/politics/supreme-court/supreme-court-nixes-trump-attempt-limit-birthright-citizenship-rcna266935 25-365 Trump v. Barbara (06/30/2026)
  • Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Haklar

Taşındı Sağlık
    15
    10 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    KryptoniteK
    Arkadaşlar merhaba, iş yeri medical için 10, dental için 3 ve son olarak vision için de 2 farklı sağlık sigortası planı seçeneği sunuyor. Planları incelediğimde AETNA ve KAISER seçeneklerini görüyorum. Bunlardan birini deneyimleyen ve görüşlerini paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. Selamlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k