Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @heycan hayırlı olsun çok güzel bi deneyim bilgilendirici bi paylaşım olmuş Amerikadaki hayatınızda başarılar 👏


  • @fahri26 Çok teşekkür ederim Fahri bey


  • @heycan oncelikle tebrik ederim sizi. ne kadar bir birikim gosterdiniz acaba


  • @switch police certificate yani Türkiye'deki adli sicil kaydı gibi düşünebilirsin. Farklı bir ülkede 2 buçuk yıl yaşadığım için o ülkede suça karışmadığımı gösteren belge yani.


  • @heycan Detaylı güzel bir anlatım olmuş
    Vizeniz hayırlı olsun, Amerika serüveninizde başarılar.


  • @eray26 35k gösterdim Eray bey ama miktara pek takılmadılar, ben ve diğer girenlerden kimseye miktar hakkında ek bir şey sormadılar


  • @Turco teşekkür ederim, sizinde vizeniz hayırlı olsun, Gönlünüzdekilerin hep sizin olmasını dilerim.


  • Sayın @beyzakr hayırlı olsun. Darısı başımıza.


  • Sevgili @heycan vizeni almış olmana kendim almış kadar sevindim. Yeni hayatının sana mutluluklar getirmesini dilerim. Darısı bizlere olsun.


  • Sayın @Turco vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • @heycan 35k cok iyi bir rakam.tekrardan tebrik ederim sizi

  • ⭐⭐

    @heycan Tebrik ederim Ufuk bey, yolunuz acik olsun. ABD'de bahsettiginiz kaygilarinizi hizlica cozeceginizden ve hayallerinizi yasayacaginizdan eminim, bunu ictenlikle dilerim sizin icin.


  • @deep_blue merhaba, gördüğüm kadarıyla CN 2023EU3XXXX ve mülakat tarihi alabilmişsiniz. Ankara'dan mı mülakat yapacaksınız?


  • Herkese merhabalar,

    Sonunda ben de greencard vizemi alma deneyimimi sizlerle paylasabildigim icin cok mutluyum. Bu toplulugu olusturan, bu zamana kadar deneyimini paylasan ve sorularimi cevapsiz birakmayan herkese cok tesekkur ederim🙏🏻
    Ankara unganlar ve vize mulakat deneyimimi asagida iletiyorum.
    16 Agustos Unganlar'daki 9.30 randevum icin 15 Agustos 22.30 treni ile Istanbul'dan yola ciktim. Sabah 7.30'da Ankara Gar'dan taksi ile Kugulu Parka gecip kahvalti ettim. Saat 9.10' da Unganlar'a gidip islemlerimi baslattim. 10 dakika bekledikten sonra pasaport, covid asi belgesi ve case noyu gormek icin ds260 konfirmasyon ciktisi istendi(geri verildi). Online kayit, fotograf cekimi sonrasinda 3. Kattaki duzen lab yonlendirildim. Burada 48 dolar odedim. Kan verdim ve akciger rontgenim cekildi. Bu islemler sonrasinda tekrardan 4.kata ciktim. Yaklasik 20 dakika bekledikten sonra kilo ve boy olcumu yapildi daha sonrasinda siyah onlugu giyerek doktoru beklemeye basladim. Doktor bey fiziki kontrolumu gerceklestirdi o esnada da sorular sordu. Amerika'da bulundun mu? Ne kadar sure nerede kaldin? Ne icin gittin? Orada saglik sorunu yasadin mi? Hukuksal bir surecle karsi karsiya kaldin mi? Tekrar nereye gitmeyi ve ne yapmayi planliyorsun gibi Amerika'da 8 ay kaldigim icin bu sekilde bir sohbet oldu. Sigara iciyor musun? Psikolojik bir rahatsizlik gecirdin mi? Gozluk kullaniyor musun gjbi klasik sorularini da yoneltti. Genel olarak enerjisi guzeldi, benim acimdan keyifli ve kisa gecen bir saglik kontrolu deneyimi oldu. 2 asi yapti sanirim. Bunun icin de 310 dolar odeme yaptim.
    Unganlara yakin olmasi ve bir sonraki gunde sonuclarimi almam gerektigi icin Cinnah Oteli sectim (1 gece kahvalti dahil 1300TL) otel genel olarak iyiydi, tavsiye edebilirim.
    17 Agustos saat 15.00'da sorunsuz bir sekilde kapali sari zarfimi aldim. Bilincli olarak fotograf cektirmemistim onu da buradaki arkadaslardan ogrendigim Guven Color'da cektirdim. 4 adet ve elektronik posta icin 200TL odedim.
    18 Agustos 08.15 Vize Mulakati
    Mulakat saatimin erken olmasi sebebi ile konsolosluga yakin olan The Green Park Hoteli secmistim (1 gece 1800 TL verdim, temiz, islak alaninda vakit gecirebileceginiz bir yer, tavsiye ederim.)7.40 gibi konsoloslukta olup siraya girdim. Oncelikle pasaport kontrolu icin kapagi kaldirarak kutu icine pasaportumu biraktim. Polis isim okuyarak ust arama kontrolune cagiriyor. Yani herkesin bildigini dusunuyorum artik bizler mali yilin sonlarindayiz ama yine de poset, akilli saat, canta (cuzdan haric) almiyorlar. Siradan son dakika emanet icin cikanlar oldu o yuzden hatirlatmak istedim😊 Guvenlik kontrolunden sonra ana binaya yuruyorsunuz. Pasaport ve odeme noktasina yonlendirilme oldu. Odemeden sonra okumaniz icin size verilen red aciklamali kagidi geri vermeyi unutmayin😊Siranizin yanmasi icin bekleyip evrak teslimi yapiyorsunuz. Bana buradan okudugum gozluklu hanimefendi denk geldi😊 Pasaport, 2 fotograf, diploma asli ve fotokopisi, nufus kayit ornegi ve adli sicil, banka dokumanlari (ben dolar, altin, sterlin ve euro olmak uzere ayri hesaplar gosterdim yine buradan okudugum kapak fikri ile musteri varliklari diye bir cikti aldim bunlarin toplaminin dolar karsiligi diye) hanimefendiye isterseniz bunu da verebilirim dedim ben sizden istemiyorum siz kararinizi verin koymak istiyorsaniz koyun dedi tavirli ben de peki deyip koydum. Saglik raporumu teslim ettim ve o an acip kendisine vermemi soyledi. Adres degisikligi yapmak istedigim icin onu da verdim. Ais ve 260 konfirmasyon istemedi.
    Gorusmeyi Ingilizce yapabilecegimi soyleyip beklemeye basladim. Bu bana baya zaman kazandirdi. Benden once evrak teslimi yapan arkadaslar beklerken benim numaram yandi.
    Vize memuru beyefendi cok guler yuzluydu. Yemin edip parmak iziyle basladim. Hangi bolum mezunusunuz? Kac yilinda mezun oldunuz? Daha once baska bi ulkede yasadiniz mi? ( adli sicil icin 12 ay olup olmadigini teyit ediyor) Evlendiniz mi? Nereye tasinmayi planliyorsunuz? Newjersey dedim. Orada bir aile uyesi yada tanidik olup olmadigini sordu. Newyork'tan arkadasimin tasinmayi planladigini soyledim. Hesabimda ne kadar oldugunu sordu? Ben 8k dolar gosterdim. Ne tarz bi iste calismayi dusundugumu sordu. Insan Kaynaklari dedim ve onayliyorum 1 hafta sonra pttden pasaportunuzu alabilirsiniz dedi. Biraz uzun oldu yazim kusura bakmayin umarim faydali olur okuyan herkes icin. Amerika deneyimlerimizi de umarim paylasmaya ve birbirimize bilgi isigi tutmaya devam ederiz. Herkesin vizesini almasi dilegiyle🙏🏻


  • @bloom123 teşekkür ederim iyi şanslar dilerim mülakatınızda🙏


  • @Erdoğan-0 Vizeniz hayırlı olsun🙏🏻 Yeni hayatınızda başarılar.


  • @Erdoğan-0 vizeniz hayırlı olsun yeni yaşamınızda başarılar dilerim.


  • @Erdoğan-0 Vizen hayırlı olsun Başarılar 👍


  • merhaba,
    18 ağustos 7.45'teki mülakatım olumlu neticelendi.

    genel tekrara düşmemek adına konuyu çok uzatmadan belli sorulara yanıt verecek bilgileri paylaşmayı umuyorum.

    mülakat saatım 7.45 olmasına rağmen 7.50 gibi elçilik önündeydim. epeyce de sıra vardı. bir hak kaybı yaşar mıyım diye ilgililere soru sormaya gittiğimde pasaportumu sıradakileri geçerek doğrudan nakil çekmecesine koymamı söylediler. birkaç kişiden önlerine geçtiğim için özür dilemiş olsam da, herkesden dileyemedim. okuyanlardan bu vesile ile tekrar özür dilemiş olayım 🙂

    içeri girişte yeşil kart talihlileri yalnız pasaportlarını vererek sıraya giriyor ve gelen sırada yalnızca harç bedellerini yatırıyorlar. harç bedeli kısmı içeride ayrı bir sırayı haiz olduğundan, temelde randevuya geç kalmak bir hak kaybına yol açmıyor. bunu da içeride görmüş oldum 🙂 o yüzden geç kalırsanız çok stres olmayın.

    (ücret için not: nakit öderseniz doğrudan sıra numarası alıyorsunuz. kart ile öderseniz şifresiz işlem neticesinde -slip çekiliyor- bankanızdan işlemi iptal ettirme imkanı doğduğundan, ödemeyi sizin yaptığınıza dair bir dekontumsu belge imzalatılıyor. orada vizeyi reddi yiyip parayı kurtaramyorsunuz yani 🙂 )

    akabinde sizleri evrak teslim bölümüne yönlendiriyorlar. burada evraklarınızın doğruluğu teyit edildikten sonra mülakat sırası için sizi para yatırdığınız vezne tarafına alıyorlar. mülakat AB ülkelerindeki gibi münhasır bölümde sorgu şeklinde geçmiyor. ortam gayet rahat.

    Bana nereye gideceğim ve bankada param olup olmadığı soruldu. görevlinin elinde belgeler olmasına rağmen detaylı incelemeden beyanımı esas alarak işlemleri neticelendirdi.

    Not: bir dönem kıbrısta ikamet etmiş ve okumuştum. greece de mi kalmıştın diye sorunca northern cyprus diye düzelttim sadece. belge üzerinden bu husus teyit edilerek gülünüp geçildi.

    neticeten her şey iyi ve hızlı idi.


  • @heycan vizeniz hayırlı olsun. En önemli kısmı atlattınız bundan sonrası umuyorum ki daha rahat geçecektir. Şimdiden hayatınızda bol şans. Yolunuz açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum