Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

Sabitlendi Yolculuk
286 100 67.6k 203

• @filth_grinder ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

@senay-sirin tecrubenizi paylastiginiz icin tesekkurler.

Ev alma konusunu biz de dusunduk. Daha dogrusu ben esime teklif ettim. Izmir' den alalim 100 bin liraya bi tane 1+1 degerli esyalari koyalim dursun hesabi. Bizde de esim yanasmadi bu fikre. Olu yatirim hesabi :)

Aslinda ben hala savunuyorum bu fikri ve sizin de oyle dusundugunuzu gorunce yalniz olmadigimi anladim. Dediginiz gibi TR tatillerinde de avantaj saglayabilir ve gelecekte ne olur kimse bilemez. Belki de yukselen bir emlak piyasasiyla bu para kendini katlayabilebilir :) Olur mu olur...

100 bin lira, 20 bin dolar, Amerikaya ilk gelip esya-araba-yasam masraflari derken 3-4 ay icinde harcayip bitireceginiz bir rakam olacak. Ilk geliste, sadece minimum gerekli olanlari da alsaniz, dolar kurundan dolayi burada duzen kurnak masrafli oluyor. Esinizin ve sizin ingilizce seviyesi, meslekleriniz icin amerikada is imkanlari, varsa cocuklarin yasi (esiniz kazandigini kres parasi mi odeyecek mesela), TR de ki eve odeyeceginiz paraya amerikada ne kadar ihtiyac duyacaginiz, baska birikiminizin oluo olmadigi ... gibi faktorler de onemli tabii.

Ise girdikten sonra amerikada ev alip, o parayi pesinat olarak odeyip, kiradan daha dusuk mortgage odemesiyle kendi evinizde oturabilirsiniz mesela. Amerikada en onemli masraf kira masrafi.. Bazi eyaletlerde satin almak, kiralamaktan daha ucuza geliyor. Charlotte icin konusursam, bir ev alsak, aylik mortgage odememiz (sigorta/vergi/aidat dahil olmak uzere) kiraya odedigimiz miktardan daha az olacak. 30 yil yerine 15 yillik mortgage alirsak, kiraya odeyecegimle mortgage ayni mesela.

Biz 4 kere TR-amerika arasi butun esyalari elden cikarip tasindigimiz icin, artik iki tarafta da kalici bir duzenimiz olsun istiyorum. Turkiyeye her sene gitmeyi istiyoruz. 3 cocukla annemin evinde bile rahat edemiyorum.Bizim durumumuzda tr de almak mantikli aslinda da.... para kisitli olunca secmek gerekiyor, ikisi birden olmuyor 😕

• Bu ileti silindi!

• @hadi fikra gibi olay 🤣 amerikada da oluyor boyle seyler. Hoarders deniyor yanlis hatirlamiyorsam. Celik kapi, pencereye demir falan fayda eder belki.

Duzeltme: squat deniyormus, hoarding degil. https://m.wikihow.com/Squat-in-Abandoned-Property

• @hadi oldukca ilginc bir deneyim :) paylasim icin tesekkurler. Kirk yil dusunsem kendi basima boyle bir sey gelecegi aklima gelmezdi sanirim.

• Biz evimizi eşyalı kiraya verdik. Ama önce ailelerin istediği eşyaları onlara verdik. Onlardaki eskileri de eve koyduk. Babamlar 10dk mesafede oturuyor. Annem her gün evin önünden geçiyor. Ama sonuçta yine de risk cunku kalkıp evin içine girmiyorlar. Biz de zaten o eşyaları bir daha kullanamayız, eşyalı kiraya verdiğimiz parayla da maliyetini çıkarırız diye böyle bir karar aldık.

• @damladav ev sahibi olanlar icin iyi bir cozum bana kalirsa. Degerli olanlari satip / dagitip hantal esyalari evin icinde kiraya vermek. Bence dogru olani yapmissiniz.

• Tüm çalışma vizesi ile gelecek olan çocuklu ailelere bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Gelir gelmez çocuğunuz için konsolosluklardan doğum belgesi alın. Türkiye’den alınabiliyorsa oradan alın (İngilizce olması şart)
    Green kartlı olanlar için bu gereksinim bildiğim kadarı ile yok. sayın @gkhanfeez ve @knnrn yanıtı ile aynı konu GC içinde geçerli olduğu belirtildi.

Defalarca çocuğumuzu bizim çocuğumuz olarak kanıtlayamadık. ABD’nin kendi verdiği vize üzerinde açıkça baba olduğum yazmasına rağmen, sağlık sigortasından tutun IRS’ine kadar bir çok kurumda sorun yaşadık. Aynı sorunları yaşamayabilirsiniz fakat yinede o “Birth Certificate” diye adlandırılan belgeyi almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sağlıcakla.

• ⭐⭐

@freeworld Çalışma Vizesi Sahibi Ailelere Önemli Bir Öneri içinde söyledi:

Tüm çalışma vizesi ile gelecek olan çocuklu ailelere bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Gelir gelmez çocuğunuz için konsolosluklardan doğum belgesi alın. Türkiye’den alınabiliyorsa oradan alın (İngilizce olması şart)
    Green kartlı olanlar için bu gereksinim bildiğim kadarı ile yok.

Defalarca çocuğumuzu bizim çocuğumuz olarak kanıtlayamadık. ABD’nin kendi verdiği vize üzerinde açıkça baba olduğum yazmasına rağmen, sağlık sigortasından tutun IRS’ine kadar bir çok kurumda sorun yaşadık. Aynı sorunları yaşamayabilirsiniz fakat yinede o “Birth Certificate” diye adlandırılan belgeyi almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sağlıcakla.

Vallaha o sorunu hala bizde yaşıyoruz. Ya 600km uzaktaki konsolosluğa gidecem ya da Türkçe alıp tercüme ettirecem. Daha kimlik çıkaramadık çocuklara anne babası olduğumuzu görmek istiyorlar.

• Sayın @gkhanfeez yazınızdan anladığım, GC sahipleride aynı sorunla uğraşıyor. O halde genel bir tavsiye olabilir sonradan gelecek arkadaşlara.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Benim işyerim de eşimi ve oğlumu "beneficiary" olarak kaydetmek için benzer belgeler istedi. Eşimle evli olduğumuzu göstermek için evlilik cüzdanının İngilizce çevirisini (evlilik cüzdanı pek çok dil var ama nedense İngilizce yoktu) noter onayı ile gösterdik. Oğlum için de Türkiye'den getirdiğimiz Formül A'nın İngilizce çevirisini kullandık.

• Gittikten sonra yapılacaklara state id almayı da ekleyebiliriz bence, ehliyet almayanlar/araç kullanmayanlar için.

• 5 ay oldu geleli, daha önce adres beyanı yapmadım. Green card, ssn, banka, telefon hattı vs resmi belgeler için aynı adresi vermiştim, bu beyan yaptım anlamına geliyor mu acaba? Değilse Green cardlı birisi adres beyanı için bu adresten AR-11 mi Change of Address mi doldurması lazım? Bu linklere tıklayınca önceki sonraki adres bilgisi istiyor.

https://www.uscis.gov/addresschange

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@haleluja ABD'ye Gitmeden Once ve Gittikten Sonra Yapilacaklar içinde söyledi:

5 ay oldu geleli, daha önce adres beyanı yapmadım. Green card, ssn, banka, telefon hattı vs resmi belgeler için aynı adresi vermiştim, bu beyan yaptım anlamına geliyor mu acaba? Değilse Green cardlı birisi adres beyanı için bu adresten AR-11 mi Change of Address mi doldurması lazım? Bu linklere tıklayınca önceki sonraki adres bilgisi istiyor.

https://www.uscis.gov/addresschange

Su anda kartlarin geldigi adreste kaliyorsaniz bir degisiklik yapmaniz gerekmiyor.

Evet, her adres degisikligini 10 gun icinde USCIS'e bildirmek zorunlu.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/667/amerika-da-adres-degisikligi-yapmak-uscis-ar-11-form

• Eger evli isen , sen onden git , hersey organize et ayarla gel aileni al dön , en kolayı ve sorunsuzu boyle oluyormuş , ben yalnışa düştüm , vizeyi aralık başı aldım gidişi ocak sonuna ayarladım , Turkiyedeki herşeyim yarım ve askıda kaldı, 3 araç var evde henüz satamadım , 15 gun kaldı, geride başkalarına yuk olacak onları satmak , şu an eksik kalacak işlerim için kabuslar goruyorum şimdiden.

• @sash asıl talihli eşim ama. o giriş yapmadan ben giriş yapabiliyor muyum.

• uzgunum hayır.

• @sash o zaman o dediğin de imkansız :) Neyse canım gidicez 2 hafta falan ssn beklicez sonra hesabı açıp transferi yaptırcaz artık.

• ⭐⭐

ABD'ye taşındıktan sonra Türkiye telefon hattımı da mobil imza ve bankacılık işlemleri için açık tutacağım, ancak arama kabul etmek istemiyorum. Beni TR numaramdan arayacaklar için nasıl bir çözüm en uygunu olur sizce?

1. Telesekreter servisi?
    2. TR numarasını ABD numarasına yönlendirme? (nasıl bir maliyeti olur bana ve arayanlara emin değilim)
    3. Herkese SMS & e-posta ile ABD numarasından haberdar etme? (bunu tercih etmezdim)
    4. ...?
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@saulgoodman şimdi telefonuma baktım var mı diye evet varmış ki sizinki de de vardır. ARAMA AYARLARINDA HIZLI REDDETME MESAJLARI VAR YANİ SİZİ ARAYAN KİŞİYE SİZ MESAJLA REDDET BASINCA DİREK MESAJ ATIYOR BU MESAJI DA İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAZIYORSUNUZ.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Benzer Başlıklar

• ABD'ye TR'den Valiz içi Eşya Taşınması

Yolculuk
    20
    0 Oy
    20 İleti
    2k Bakış
    A
    Merhaba, arkadaşlarım beats kulaklık istediler. Valiz içine kutusuz şekilde 4 tane koysam sıkıntı çıkar mı gümrükte? Orada bir sıkıntı yaşamak istemiyorum önceden bilip önlem alırsam iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
    4k
    1
    64 Oy
    4k İleti
    550k Bakış
    mekeM
    Merhaba, Ocak ayındaki ilk girişten sonra İstanbul’a dönmüştük. 10 Temmuz’da tekrar giderken Lutfhansa aktarmalı uçuşumuza kabul edilmedik. Pasaporta basılı 1 sene geçerli damga Schengen bölgesinde kabul edilmiyormuş. Kabul edilen sadece ilk geçerli olan 6 ay süresiymiş, o tarihten sonra uzatma yapan damga ile Schengen red veriyormuş. Transit yolcu olması fark etmez, Schengen bölgeye giriş yapmasak da kabul edilmezmiş. Gözen security ekibiyle uzun tartışmalar sonucu THY ile direkt uçmak ve yeniden bilet almak zorunda kaldık. Üstelik Lufthansa vize mevcudiyeti sorumluluğunun müşteriye ait olması gerekçesiyle bilet iadesini de red etti. Tesellimiz İstanbul Havaalanından ayrılmadan tesadüf boş yer olan THY uçuşuna binmek ve seyahate devam etmek oldu. Gözen security THY kabulde damgalı vizeye OK verdi ancak vize bilgilerini kayıt etmekte zorlandı. GC kaydı açtılar sonra boarding noktasında yeniden kayıt düzenlendi ve geçici vizeye dönüştürüldü. Boston girişte vize memuru damgalı vizeyi bilemedi, açıklamaları dinledikten sonra 2.ci kontrol noktasına sevk etti. Bu işlem ilk girişte damga basılan odada yapıldı. Odadaki memurlar pasaportlardaki vizelere ve damgalara bakıp kendi aralarında “bunu neden bize yollamışlar ki? Geçerli bu vizeler, yollayan memurun bilgisizliği” yorumlarıyla beraber “merhaba” vb Türkçe kelimelerle pasaportları bize geri verdiler ve hiçbir soru sormadılar. Henüz GC eline geçmemiş ve pasaportlardaki 1 sene geçerli damga ile Amerika seyahatı yapacak üyeler için bilgilendirmeyi paylaşmak istedim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k