Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba eşime green card çıktı 4 yıl önce kamudan ihraç oldu hakkında adli idari işlem yok pasaport alabiliyor ama nüfus hala tahdit kaldırmıyor bunun İçin uğraşıyoruz pasaport Bilgisi girmeden formu yolladık bize mülakat verirler mi bu şekilde en azından mülakat verilene kadar pasaport alabiliriz belki

• Merhabalar Amerika'dan alacağım bir job offer formu için tarihe gerek var mı yani varsayalım aralikta mülakat mail geldi ama ben arkadaşımdan job offer teklifini öncesinde ekim veya kasım gibi istesem sorun olurmu yani gönderilecek olan job offer ın bir tarih aralığı veya başlangıç tarihi olmak zorunda mı veya bu dosyanın geçerliliğini yitirdiği bir tarih?

Bir de aklıma geldi de job offer letter ıslak imzalı sayfanın kendisi veya mail den gönderilmis imzalı çıktısı alınmış şekli önemli mi yada ikisi de aynı gecerlilikte mi?

• ⭐⭐⭐

@symbi0te Teklifin ise baslama tarihi mulkattan sonrasinda olmasi lazim... calisanin teklifi kabul etme tarihi mulakat tarihinin oncesinde olabilir.

• Herkese merhaba,
    Cut off içerisinde görünüyor numaram ama Ankara için yazılan yorumlardan sonra tedirgin olmadım değil. Dosyamı taşımam ne kadar doğru olur şansımızı baltalamış mı olurum diye de düşüncelere daldım. Her gün kontrol ederken buluyorum kendimi ama süreçlerde aşırı yavaş ilerliyor gördüğüm kadarıyla.
    Başvuru zamanı bekar olarak sisteme kayıt oldum fakat nişanlandım ve bu sene içerisinde nikah işlemlerimi tamamlamayı düşünüyoruz. Bu süreçte mülakat randevusu gelirse eğer nikah işlemlerini hızlıca tamamlayıp formu güncellemem uygun olur mu emin olamadık?
    Herkese bol şans :)

• @lumos cevap için teşekkür ederim düzenleme yaptım size düsmemis olabilir offer için ıslak imzali dosyanın kendisi veya e-mail üzerinden gönderilnis çıktıli hali olması öenmli mi yani farkeden bir durum olur mu

• ⭐⭐⭐

@symbi0te Rica ederim.

@symbi0te, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@lumos cevap için teşekkür ederim düzenleme yaptım size düsmemis olabilir offer için ıslak imzali dosyanın kendisi veya e-mail üzerinden gönderilnis çıktıli hali olması öenmli mi yani farkeden bir durum olur mu

Bu konsolosluga gore degisebiliyor, bazen islak imzali ve hatta noter onayli istedikleri olmus ama ben dijital teklifin ve yazismalarimizin (emaillerin) ciktisini aldim, yeterli oldu. Vaktiniz varken posta yoluyla istek yapabilirsiniz bence bu arada.

• @Mervc bu cn ve submit tarihi ile dosya taşımayı düşünmeyin şuan için.
    evliliğinizi de tavsiyem bir an önce yapın ve mülakat aldığınızda eşinize form duldurup kendi formunuzda da güncelleyin.
    ne kadar erken evlilik yapıp mülakata giderseniz sizin yararınıza

• @rebul59 inşallah ya çok güzel dilekler bunlar çok teşekkür ederim. Tabi 16.000lerde olmanın bi dezavantajı olcak Ankara yavaş kalırsa taşıyacağım ve gittiğim ülkede de bu esneklik olur umarım 🙏

• ⭐⭐⭐

@Mervc Merhaba, henuz Ekim ayi bile gelmedi ki, bence beklemenizde fayda var, numaraniz da kucuk neyse ki. Tabii bir yerde oturumunuz/vatandasliginiz varsa beklemeyin KCC'e yazin dosyanizi tasimak icin.

Evlilik konusuyla ilgili olarak ABD yolunda evlilik isimli basliga yonlendiriyorum sizi.

• @onurr-Ersöz Dv sürecinin %90 sabırla beklemek, case numberiniz henüz cut off içinde değil, bülteni takip edin lütfen.

• @Kerem-1 teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Güzel listeler yapmaya başladım kendimce. Söylediğinizi dikkate alacağım.

• @SeyfettinB size de çok teşekkür ederim. Sizin söylediklerinizi de her tecrübelinin fikirlerini dikkate aldığım gibi dikkate alacağım.

• @lcncpkw Ankara ciddi sayılmayacak harf hataları konusunda katı bir konsolosluk değil, mülakat alana kadar DS-260 Formunu kesinlikle açtırmayın, mülakat aldığınızda mülakata gitmeden önce formu açtırıp düzenleme yapabilirsiniz.

• Ankara sadece 100 cn numarasına kadar mı dağıtım yaptı? Yoksa Excele mi girilmedi acaba?
    Umarım bu kadar yavaş ilerlemiyordur.

• @Cansu-Yanc Dosyanız aynı anda 2 farklı ülkede bulunamaz ve işleme alınamaz sadece tek bir ülkede olabilir dilerseniz dosyanızı taşıyabilirsiniz ve o ülkede ki konsolosluğa dosyanız transfer edilmiş olur. Dosya Transferi konsolosluklar arasında her zaman yapılabilir

• @Yıldıray81 DV Sürecinde hiç bir şey imkansız değil daha hiç farklı ülkelerden hiç dosya kabul etmeyen konsoloslukların dosya kabul ettiğini defalarca gördük, İsviçrede oturum ve çalışma izni almaya çalışın, bu süreçte stratejik ilerlerseniz isviçre ve diğer avrupa birliği ülkelerine dosya trasnfer edebilirsiniz. Bu hayal değil

• @cicek Hangi aşıları olacağınıza mülakat öncesi sağlık muayenesi sırasında doktorunuz buna karar verir, o liste ki tüm aşıları olmak zorunda değilsiniz doktorunuz yaşınızı ve daha önce olmuş olduğunuz aşılara göre karar verecektir.

• @ibrahimhalılll Maalesef öyle gibi görünüyor..

• @teknomer Oturum izni almak için şu an Almanya çok mantıklı ayrıca yeni yasa gereği turist olarak gittiğinizde iş bulursanız oturum ve çalışma izni veriliyor, süreç uzun planlarınızı uzun vadeli yapın.

• @Mert-Çarkı Viyana muscat hong kong gibi konsolosluklar 2023 yılınca oturumsuz dosya kabul ettiler.

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k