Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @uogzh, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Arkadaslar bir sorum olacak

    Dun pasaportumu teslim aldim ve evliligimizin uzerinden henuz 2 yil gecmedi ama vizemi IR-1 olarak basmislar.

    Herhangi bir degisiklik mi oldu yoksa durum herkes icin boyle mi?

    Benim de IR-1 gözüküyor ceac'te henüz 1 yıl oldu evleneli.


  • Herkese tekrar merhabalar, süreci tamamlamış ABD'ye girmiş bulunmaktayım. 12 Temmuz'da mülakatım oldu, pasaportum 5 gün sonra bendeydi ama vizemi IR- 1 yerine CR-1 basmışlardı, yazışıp pasaportumu geri gönderdim onlar bana tekrar gönderdi derken pasaportun nihai gelişi Temmuz sonunu buldu. 9 Ağustos'ta ABD'ye girdim. Aktarmalı bir uuş tercih ettim, direkt uçuşlar çok pahalıydı sezondan dolayı. Hollanda'dan aktarma yaptım. Hollanda, ABD vize sahiplerinden transit geçişlerde ekstra vize istemiyormuş. Ordan ABD'ye geldim. Gümrükteki memurlar çok kibardılar. Pasaportumu uzattığımda beni başka bir alana alması gerektiğini söyledi. Arkada bir yere geçip polisin dosyamı inceleyip beni çağırmasını bekledim. Daha sonra ufak bir iki teyit sorusu sordu. Eşimin adresi değiştiği için onu yenilemek zorunda kaldı, green cardım yeni adrese gelmeli dedim. Hatta bir ara İngilizce konuşmada yetersiz kaldım, telefonla eşimi aradı bilgi aldı. Damgayı vurduktan sonra eşin seni kapının önünde bekliyor, ona gidebilirsin artık diyerek güleryüzle uğurladı. Umarım herkes için tüm süreçleri sorunsuz bir şekilde ilerler.


  • @Niv vallahi kimden ne isteniyor bilmiyor ve anlayamıyorum.Bizden NVC aşamasında henüz 2022 taxları yapılmadığı için 2021 olarak istediler yükledik.1099 ve W2 ları istediler onları da yükledik.Konsolosluk 2022 leri istedi ve Sponsor istediler..Bizde 2022 taxları yükledik ve yolladık.Ne sponsoru istiyor anlamadım.Zaten 150 k brüt 50 k vergilendirilmiş kazanç bildirdik eşimle..Kendi tabloları 37 k istiyor??? Şimdi AP oldu bekliyoruz ve ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz..


  • Merhabalar, yarın randevum var. Sizlere bir şey sormak istiyorum. Bu gece arabayla yola çıkacağız. Yakınlarda araba park edebilecegimiz otopark vs var mı?
    En yakın nerede bekleyebilir eşim? Çıkınca benim de kolay bulabileceğim 🙂


  • @baharikoo Büyükelçilik’in önünden sağdan düz devam edin ileriden sola girince Sağlık Ocağı’nın olduğu sakin bir sokak var. Biz oraya bırakmıştık. Hiç sorun olmadı. Sabah erken saat olduğu için de boştu. Biraz yürüme mesafesi var ama çok sorun olacak kadar değil.
    Mulakatinizin kolaylikla gecmesini dilerim.


  • @dpdemir çok teşekkür ederim. Umarım herkes için kolaylıkla geçer 🙂


  • Herkese merhabalar arkadaşlar, bugün Unganlarda randevum vardı. Deneyimimi sizinle paylaşmak isterim. Randevu saatimden tam 1 buçuk saat önce vardım, acaba erken alınır mıyım diye şansımı denedim hiç bekletmeden hemen kaydımı yaptılar. Ben şehir hastanesi Mikrobiyolojiden antikor testi yapıp doktora imzalatmıştım kabul edilmedi. E nabızda kayıtlı olan aşılarım dışında hiçbir belgeyi kabul etmediler. Aşağıya Düzen lab. yönlendirildim, orada 45$ ödeme istendi. (DÜZEN LAB. HER TÜRLÜ ÖDEMEYİ KABUL EDİYOR) 10 dk bekledim kan için seslendiler. 20 dk sonrada röntgen çekildi. Tekrar evraklarım verildi ve yukarı çıktım, 20 dakika kadar bekledim sonra içeri alındım. İçeri girerken maske takıyorsunuz ve size bir önlük veriliyor önlüğü giyiyorsunuz. Bir kaç dk sonra Mehmet bey geldi herhangi bir hastalığım olup olmadığını, kullandığım ilaç olup olmadığını, ameliyat vs. sordu. Sonra 2 iğneyle geldi hiç bir açıklama yapılmadan 2 sini yaptı ne yapıldığına dair hiçbir açıklama yapılmadı. Sonra ödemeye geçtim 2 aşı için 250$ ödedim. (Ödemeyi dolar olarak yaptım) çıkarken sekretere sordum ne aşı olduğumu 1 gün sonra size email gelecek orada detayları görürsünüz dedi.
    DÜZELTME: bana gelen emailde; Tdap ve MMR- 3 lü aşıları yapıldığı yazıyor.


  • @ynsmry maildeki aşıları söylermisiniz 2 iğne aşı vurmuşlar


  • @baharikoo Merhaba, ben de sizinle aynı tarihte 07:45’te mülakatta olacağım 🙂 Sizin ki saat kaçta ?


  • @ecom Benim görüşmem de 10 Mayıs 2023 tarihindeydi.Evlilik tarihim ise 04 Temmuz 2021 yani görüşmeye gittiğimde 2 yılımızın dolmasına 2 ay vardı ama green card’ım IR1 10 yıl olarak düzenlenmiş.İçinizi rahat tutun yani bir sorun yok.Tahmin ediyorum 6 aylık ülkeden çıkış sürecini de hesaba katarak tekrar tekrar operasyonel süreç yaratmamak adına 10 yıl olarak göndermişler.


  • @Adil-0 merhaba benimki randevu mailinde 8.30 görünüyor. Ancak kayıt olduğumda 9.30 yazdı. Her ihtimale karşı 8 de orda olacağım. Kolaylıklar dilerim


  • @yasmin982 merhabalar. 1 saat sonra faturam geldi emailime aşılama x 2 yazıyor fakat içeriği yazmıyor. Sekreter 1 gün sonra akşam tekrar email geleceği söyledi. Gelince güncelleme yaparım.


  • Merhabalar , yakın zamanda görüşme tarihi bekliyorum lakin bazı arkadaşlar görüşmede askerlik belgesi istendiğini yazmış. Ben şuanda bakaya durumundayım ve askerlik belgesi alamıyorum e devletten , konsolosluğun sitesinde istenen evraklarda askerlik belgesi istenmediği yazıyor ( Türk vatandaşlarından ) . Görüşmede bir sorun ile karşılaşırmıyım ?


  • Merhabalar, bugün mülakatım vardı. Çok güzel geçti ve vizem onaylandı 🙂 sorularıma cevap veren yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım herkes bir an önce kavuşur sevdiklerine..


  • @baharikoo Gozunuz Aydin. Hayirli, ugurlu olsun vizeniz. Bundan sonraki hayatinizda mutluluklar dilerim.


  • @dpdemir çok teşekkür ederim


  • Herkese merhaba, bugün saat 07:45’te mülakatım vardı ve sonuç olarak vizem onaylandı. Tamamen harika geçti diyemem çünkü evraklarımı ilk teslim ettiğim gişede Türk bir hanımefendi vardı ve bana o kadar stres yaşattı ki, bir an bütün mülakatın böyle devam edeceğini düşünüp üzülmüştüm. “Ellerini hareket ettirme, ses çıkartma, kımıldama, dosyaları kurcalamayın artık size diyorum anlamıyor musunuz” gibi cümleler kuruyordu, ona karşı kibar ve güler yüzlü olmama rağmen en ufak bir tebessüm bile etmedi 🙂 Umarım bu forumda ki diğer arkadaşlarım bu hanımefendi ile karşılaşmazlar. Evraklarımı teslim ettikten sonra bekleme alanına geçtim zaten ilk gelenlerden olduğumuz için çok hızlı bir şekilde sıra bana geldi, gayet güler yüzlü ve kibar bir beyefendi vardı. “Günaydın Adil bey umarım iyisinizdir, her şey yolundaysa başlayalım” dedi. Daha sonra eşimin nerede yaşadığını, doğum tarihini, nerede ve nasıl tanıştığımızı ve eşimin ebeveynlerinin adını sordu, hepsini cevapladıktan sonra parmak izimi aldı ve diğer evraklarımı teslim edip aile içi şiddet ile ilgili bir beyaz kağıt verdi. “Tebrikler vizeniz onaylandı, belirtmiş olduğunuz adrese PTT ile göndereceğiz, iyi günler dilerim.” Diyerek beni yolcu etti. Kısacası biraz gergin biraz neşeli ama neticesinde güzel bir mülakat oldu.

    Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. 😊🙏🏼


  • @ozgelinka bilgi için çok teşekkürler. Biz iki yılı doldurali çok oldu. Ama son zamanlarda diğer arkadaşlar çok sık bu durumla karşılaşınca onlar adına endiselendim ve o sebeple dönüşleriniz çok kıymetli. Dediğiniz gibi belki gereksiz iş yükünü arttirmamak adına yapıyor olabilirler. Bazende ülkeye giriş tarihi baz alınıyor.


  • @baharikoo tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @Adil-0 tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Bu günlerde konsolosluğa giden hemen hemen herkesin bahsettiği hanımefendi olmali. Orada ki hassas bir mikrofonun insanlar evraklarını düzenlerken aşırı ses almasindan kaynaklı sanirim bu sorun. Umarım başka bir çözüm bulurlar çünkü aynı tepkiyi herkese vermek bir çözüm değil kendisi için.


Benzer Başlıklar

  • 654
  • 41
  • 121
  • 116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum