IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@cowboy Gelen mailde 14 yas altindaki cocuklarin eger birincil başvuru sahibi olmadigi takdirde randevuya gelme zorunlulugu olmadigina dair bilgi verilmis. Herhangi bir problem yok icinizi rahat tutun. Istediginiz takdirde cocugunuz ile birlikte de girebilirsiniz. Randevum sirasinda bebegi ile birlikte olan arkadaslara rastlamistim
-
Arkadaslar bir sorum olacak
Dun pasaportumu teslim aldim ve evliligimizin uzerinden henuz 2 yil gecmedi ama vizemi IR-1 olarak basmislar.
Herhangi bir degisiklik mi oldu yoksa durum herkes icin boyle mi?
-
@cufer, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Herkese merhaba;
27 Eylül 2022’de başlamıştı USCIS sürecimiz. Bugün dosyamızın kabul edildiğini öğrendik. Darısı, bu uzun süreci bekleyen tüm arkadaşlara.Hayirli olsun. K3 basvurusu yapmis miydiniz ?
-
@Mihok Teşekkür ederim. Hayır, K3 talebimiz olmadı.
-
@baharikoo Merhaba, randevu mektubunu ne gün aldınız sorabilir miyim?
-
@uogzh altı ay ülkeden çıkma hakkınız var onun için olmalı bu sürenin içinde 2 yıl dolacağından sıkıntı çıkmasın diye İr1 olduğunu düşünüyorum.
-
@uogzh bir değişiklik oldumu bilgim yok ama normal şartlarda size cr1 verilmeliydi. Umarım bir yanlışlık yoktur. Yakın zamanda evliliğinde 2 yili dolmamış vize alan arkadaşlar yazarlarsa aldıkları vizenin cr1 mi yoksa Ir1 mi olduğunu bu şekilde anlamış oluruz bir yanlışlık olup olmadığını.
-
@uogzh, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
Arkadaslar bir sorum olacak
Dun pasaportumu teslim aldim ve evliligimizin uzerinden henuz 2 yil gecmedi ama vizemi IR-1 olarak basmislar.
Herhangi bir degisiklik mi oldu yoksa durum herkes icin boyle mi?
Benim de IR-1 gözüküyor ceac'te henüz 1 yıl oldu evleneli.
-
Herkese tekrar merhabalar, süreci tamamlamış ABD'ye girmiş bulunmaktayım. 12 Temmuz'da mülakatım oldu, pasaportum 5 gün sonra bendeydi ama vizemi IR- 1 yerine CR-1 basmışlardı, yazışıp pasaportumu geri gönderdim onlar bana tekrar gönderdi derken pasaportun nihai gelişi Temmuz sonunu buldu. 9 Ağustos'ta ABD'ye girdim. Aktarmalı bir uuş tercih ettim, direkt uçuşlar çok pahalıydı sezondan dolayı. Hollanda'dan aktarma yaptım. Hollanda, ABD vize sahiplerinden transit geçişlerde ekstra vize istemiyormuş. Ordan ABD'ye geldim. Gümrükteki memurlar çok kibardılar. Pasaportumu uzattığımda beni başka bir alana alması gerektiğini söyledi. Arkada bir yere geçip polisin dosyamı inceleyip beni çağırmasını bekledim. Daha sonra ufak bir iki teyit sorusu sordu. Eşimin adresi değiştiği için onu yenilemek zorunda kaldı, green cardım yeni adrese gelmeli dedim. Hatta bir ara İngilizce konuşmada yetersiz kaldım, telefonla eşimi aradı bilgi aldı. Damgayı vurduktan sonra eşin seni kapının önünde bekliyor, ona gidebilirsin artık diyerek güleryüzle uğurladı. Umarım herkes için tüm süreçleri sorunsuz bir şekilde ilerler.
-
@Niv vallahi kimden ne isteniyor bilmiyor ve anlayamıyorum.Bizden NVC aşamasında henüz 2022 taxları yapılmadığı için 2021 olarak istediler yükledik.1099 ve W2 ları istediler onları da yükledik.Konsolosluk 2022 leri istedi ve Sponsor istediler..Bizde 2022 taxları yükledik ve yolladık.Ne sponsoru istiyor anlamadım.Zaten 150 k brüt 50 k vergilendirilmiş kazanç bildirdik eşimle..Kendi tabloları 37 k istiyor??? Şimdi AP oldu bekliyoruz ve ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz..
-
Merhabalar, yarın randevum var. Sizlere bir şey sormak istiyorum. Bu gece arabayla yola çıkacağız. Yakınlarda araba park edebilecegimiz otopark vs var mı?
En yakın nerede bekleyebilir eşim? Çıkınca benim de kolay bulabileceğim :) -
@baharikoo Büyükelçilik’in önünden sağdan düz devam edin ileriden sola girince Sağlık Ocağı’nın olduğu sakin bir sokak var. Biz oraya bırakmıştık. Hiç sorun olmadı. Sabah erken saat olduğu için de boştu. Biraz yürüme mesafesi var ama çok sorun olacak kadar değil.
Mulakatinizin kolaylikla gecmesini dilerim. -
@dpdemir çok teşekkür ederim. Umarım herkes için kolaylıkla geçer :)
-
Herkese merhabalar arkadaşlar, bugün Unganlarda randevum vardı. Deneyimimi sizinle paylaşmak isterim. Randevu saatimden tam 1 buçuk saat önce vardım, acaba erken alınır mıyım diye şansımı denedim hiç bekletmeden hemen kaydımı yaptılar. Ben şehir hastanesi Mikrobiyolojiden antikor testi yapıp doktora imzalatmıştım kabul edilmedi. E nabızda kayıtlı olan aşılarım dışında hiçbir belgeyi kabul etmediler. Aşağıya Düzen lab. yönlendirildim, orada 45$ ödeme istendi. (DÜZEN LAB. HER TÜRLÜ ÖDEMEYİ KABUL EDİYOR) 10 dk bekledim kan için seslendiler. 20 dk sonrada röntgen çekildi. Tekrar evraklarım verildi ve yukarı çıktım, 20 dakika kadar bekledim sonra içeri alındım. İçeri girerken maske takıyorsunuz ve size bir önlük veriliyor önlüğü giyiyorsunuz. Bir kaç dk sonra Mehmet bey geldi herhangi bir hastalığım olup olmadığını, kullandığım ilaç olup olmadığını, ameliyat vs. sordu. Sonra 2 iğneyle geldi hiç bir açıklama yapılmadan 2 sini yaptı ne yapıldığına dair hiçbir açıklama yapılmadı. Sonra ödemeye geçtim 2 aşı için 250$ ödedim. (Ödemeyi dolar olarak yaptım) çıkarken sekretere sordum ne aşı olduğumu 1 gün sonra size email gelecek orada detayları görürsünüz dedi.
DÜZELTME: bana gelen emailde; Tdap ve MMR- 3 lü aşıları yapıldığı yazıyor. -
@ynsmry maildeki aşıları söylermisiniz 2 iğne aşı vurmuşlar
-
@baharikoo Merhaba, ben de sizinle aynı tarihte 07:45’te mülakatta olacağım :) Sizin ki saat kaçta ?
-
@ecom Benim görüşmem de 10 Mayıs 2023 tarihindeydi.Evlilik tarihim ise 04 Temmuz 2021 yani görüşmeye gittiğimde 2 yılımızın dolmasına 2 ay vardı ama green card’ım IR1 10 yıl olarak düzenlenmiş.İçinizi rahat tutun yani bir sorun yok.Tahmin ediyorum 6 aylık ülkeden çıkış sürecini de hesaba katarak tekrar tekrar operasyonel süreç yaratmamak adına 10 yıl olarak göndermişler.
-
@Adil-0 merhaba benimki randevu mailinde 8.30 görünüyor. Ancak kayıt olduğumda 9.30 yazdı. Her ihtimale karşı 8 de orda olacağım. Kolaylıklar dilerim
-
@yasmin982 merhabalar. 1 saat sonra faturam geldi emailime aşılama x 2 yazıyor fakat içeriği yazmıyor. Sekreter 1 gün sonra akşam tekrar email geleceği söyledi. Gelince güncelleme yaparım.
-
Merhabalar , yakın zamanda görüşme tarihi bekliyorum lakin bazı arkadaşlar görüşmede askerlik belgesi istendiğini yazmış. Ben şuanda bakaya durumundayım ve askerlik belgesi alamıyorum e devletten , konsolosluğun sitesinde istenen evraklarda askerlik belgesi istenmediği yazıyor ( Türk vatandaşlarından ) . Görüşmede bir sorun ile karşılaşırmıyım ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum