Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Bu ileti silindi!

  • Acil randevu sonucu kac gunde belli oluyor arkadaslar?


  • AIS ekranında isim yerine soyisim, soyisim yerine isim yazmışım yanlışlıklr. Bu durum mail yoluyla düzeltilebiliyormuş. Ben de ilgili adrese mail yolladım. Başvuru sahibinin mevcut pasaportunun biyografik sayfasının bir kopyasını göndermemi istediler. Ben de o sayfanın fotoğrafını çekip yollamam rağmen, aynı mail tekrar geldi. Biyografik sayfanın kopyası ne demek? Sadece fotoğrafını çekmek yetmiyor mu? Ya da ben yanlış yeri mi çekiyorum diyecem ama bildiğimiz fotoğraflı kısmın fotoğrafını çekiyorum. Bilenler varsa yanıtlarsanız sevinirim.

  • ⭐⭐

    @aslanaslan ben de yeşil pasaporta regular işaretleyerek vize aldım. Hatta yalnız ben de değil, eşim, oğlum ve eşimin annesi de.


  • @Emre08 Emre Bey merhaba, size bir sorum olacak. Eşiniz ile aynı anda randevu saati alabilmek için ne yapmamız gerekiyor öğrenebilir miyim ?

  • ⭐⭐

    @CptBarbo Ais hesabınızı açtıktan sonra.Grup oluşturup randevuyu alıyorsunuz.Aile randevuları bu şekilde oluşturuluyor.


  • @selamibasaran çok teşekkür ederim. mutlu günler. :)


  • Bu ileti silindi!

  • @ea83, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba,iki sorum olacak.
    1)1 sene önce eşimle abd b1/b2 turistik vize başvurusunda bulunmuştuk.Bazı nedenlerden dolayı vize görüşmesini gelecek haftaya kadar erteledik.Ds-160 formunda değişiklik yapılmıyormuş.Ds160 daki abd gezi planları,gelir vs güncel değil,bu sorun olur mu?

    2)10 aylık bebeğimiz bizimle görüşmeye içeri girebilir mi?
    Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

    Merhaba,vize görüşmesine girdik.Ds-160 formunu güncellemedik,sorun olmadı.Fakat fotoğraflarıımız bir yılı geçtiği için tekrar fotoğraf çekmek zorunda kaldık.Bebek ile görüşmeye girilebiliyor,hatta bebek arabasında da sıkıntı olmadı.


  • Herkese merhaba. Ablam turist vizesine başvurup yanıma gelecek ama o gelene kadar şu an yazdığımız ev adresimden farklı bir adrese taşınabilirim.

    DS-160 formunda yazdığımız Amerika'da ki adresi DS-260 formundaki gibi mülakata girmeden önce maille ya da mülakat sırasında A4 kağıda yazdığımız adresle değiştirebiliyor muyuz? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bilings değişen bilgiler için yeni ve güncel bir DS-160 doldurmanızda fayda var. DS-260 gibi değil işlemler, görüşmede herhangi bir güncelleme yapılamaz. Görüşmede görevli karar verirken doldurduğunuz formu dikkate alır. Şu iletide https://yesilkartforum.com/forum/topic/1453/ds160-formunu-mülakattan-önce-güncellemek-mümkün-mü/308?_=1691577442382 ve öncesinde bu işlemden bahsetmiştim.


  • @tufank Hocam Şimdi Size Sorum Şu Olucak Ben Kontrol Ettiğimde Turist Vizesi Başvrumu Aşağı Yukarı 5-6 Ay İleri Çekebiliyorum. Boş Pasaport İle Görüşmeye Gitmek Ne Kadar Sağlıklı Yaşım Henüz Genç 19 Yaşındayım İrlanda'ya Dil Okulu İle Öğrenci Olarak 3 Aylığına Gitmeyi Düşünüyorum. Ardından Dönüp Aldığım İrlanda Vizeme Referans Olarak Schengen Vizesi Başvurusu Yapma Gibi Bir Ton Düşüncem Var Bunları Yapıp Pasaportumu Güçlendirdikten Sonra Amerika İçin Görüşmeye Gitmek Daha Mantıklı Sanki? Çünkü Bana Boş Pasaport İle İntihara Gidiyorum Gibi Gelmeye Başladı Hocam Değerli Tavsiyelerinizi Bekliyorum Saygılarımla.


  • @tufank Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben green card süreci gibi sanıyordum.

    O halde DS-160 doldurup randevu alacak. Sonra bilgiler değişirse sizin verdiğiniz linkteki gibi randevuyu iptal etmeden yeni bir DS-160 doldurabilir.

    Teşekkür ederim.


  • @tufank bir de sormayı unutmuşum.

    Attığınız linkteki "create new application" yaptığımızda randevu iptal olmuyor değil mi?

    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bilings ds-160 formu ile randevu arasında doğrudan bir bağ yok. Randevuyu etkilemez. istediğiniz kadar DS-160 formu doldurabilirsiniz ancak görüşmeye gireceğiniz formu 1 kere değiştirme hakkınız var( randevuyu iptal etmeden) bu güncelleme işlemini de AIS üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Yani AIS üzerinden görüşmeye gireceğiniz DS-160 form numarasını belirliyorsunuz.


  • @Ekto-Oktan @tufank Yani Kısacası Hocam Gitmelimiyim? Yoksa İleri Çekip Biraz Pasaportumu Güçlendirip O Şekilde Mi Gitmeliyim? EB-3 Deniyeceğim İleri Zamanda AOS Yapmayı Düşündüğüm İçin Bu Turist Vizesi Benim İçin Kritik EB-3 Sürecimin Hızlanması Gibi Bir Avantajı Var Bana Onun için Bu Kadar Üstündeyim Tavsiyenizi Belirtirseniz Çok Sevinirim Teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ekto-Oktan Bence pasaportunuzu güçlendirip , Avrupa seyahatleri yapmanızda fayda var. Aynı zamanda üniversite kaydı önemli. Bu haliyle benim görüşüm boşuna girmeyin görüşmeye, paraya yazık. Yani özel bir durum olsa anlarım ama ilk turistik gezi ve yaşınız çok genç olduğu için olumlu sonuçlanacağını düşünmüyorum.


  • @tufank Amcamın Restoranında Sigortasız Bir Şekilde Çalışıyorum Tanıdık Diye Babam Hiç Sigorta Yaptırtmadı Bana Üniverste Kaydı Yerine Sigorta Yapmalarını Rica Etsem Sigortalı Olarak Çalıştığım Gözükse Bu Da Aynı Şekilde Etki Edermi Üniverste Trenini Kaçırdım Çünkü Yer Yazmadım :grinning_face_with_sweat:

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ekto-Oktan yani bu dediğiniz bir süreç gerektiriyor. kısa süreli çalışma hayatı pek bir avantaj sağlamıyor yine de bir yerden başlamak lazım tabi. eb3 süreci için mutlaka AOS seçeneği diye bir şart yok. Size belkide sadece 6-8 ay kazandıracak. Bunun için turist vizesi iyi bir seçenek değil, bu risklere girmeye de gerek yok. Kaldı ki turist vizesi 6 ay kalma izni veriyor, bu süreyi uzatmakla veya statü değiştirmekle uğraşmanız lazım.Öğrenci vizesi olsa anlarım bir şekilde şansınız var ama bence bu haliyle eb3 için consular processing seçmeniz daha iyi olur.


  • 17 Agustosda tibbi tedavi b1b2 vize gorusmem var ds160 formunu doldurmam uzerinden 6 aydan fazla geçti adres degisikligi yaptim 3 cu çocuğum oldu ne yapmaliyim.
    1 ds160 yeniden acip doldurmalimiyim.
    2 baska neler yapmaliyim lutfen yardimci olun


Benzer Başlıklar

  • Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum