Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Ankara ve Fas mülakat dagıtmaya başladı, heyecanla diğer konsoloslukları bekliyoruz, hakkımızda hayırlısı herkese bol şans.


  • @gucarslan çok teşekkür ediyoruz gerçekten yeşilkart form iyi ki var 🙏🙏🙏


  • @canym bana ne zaman gelir sizce

  • ⭐⭐

    @gucarslan bey iyi günler dilerim, Almanyadan bir dil okulu ayarlayıp yasal olarak akrabalarımın yanında oturumumun olmasını sağlasam daha cut off içinde olmadığımız için (17k) KCC ile iletişime geçip oturum belgesini yollayarak dosyamı Frankfurt'a taşıma imkanım olur mu, yoksa bilmediğim farklı bir zorlukla karşılaşır mıyım?
    Ayrıca benim sıralamam genelde 6-8 ay içerisinde cut-off olabildiği için ekim ayı içerisinde eğer oturum alırsam tahmini kaç aylık bir oturum belgesine ihtiyacım olur ?


  • @Borankartl merhaba, tebrık edıyorum sizi. Ben de dosya taşımayı düşünüyorum? peki mail atmaya hangi tarihte başladınız?


  • @Revolter dosyanızı bu şekilde taşıma ihtimaliniz var ancak; bu sizin almanya'da mülakat alabileceğiniz anlamına gelmez. bu tamamen ilgili konsolosluğun da onayına bağlıdır. kcc'nin dosya taşımız olması garanti etmez.

    oturumunuzu da mali yıl sonuna kadar almanızı tavsiye ederim..
    yani 30 eylül 2024

  • ⭐⭐

    @gucarslan anladım hocam, yani başka bir ülkede oturum sahibi de olsak bu süreçte konsolosluğun 'hayır, kabul etmiyorum' deme ihtimalini ortadan kaldıramıyoruz. Hem de bu sefer dosyamız örneğin almanyada olduğu ve bu sebeple tekrar başka konsolosluğa taşımak için oturumsuz taşıyacağımız zamanki eforun aynısını sarfetmemiz gerekecek ve süreci daha da karışık hale getirmemize sebep olacak gibi.
    Anladığım kadarıyla bütün konsolosluklara mail atıp orda maili okuyacak bir bireyin insafına kaldık eğer aos yapma ihtimalimiz yoksa.


  • @symbi0te Genel olarak haftada bir gün gibi çalışıyorlar ama tüm konsoloslukların kendi düzeni ve süreç içersindeki aylar içinde değişiyor gibi gözüküyor


  • @symbi0te Konsoloslukların çalışma saatleri ve günleri değişebiliyor.


  • @tgctgctgc Merhaba, teşekkür ediyorum. Ben Mart ın sonlarına doğru mail atmaya başladım.


  • @Uçan-hollandalı ilk başvuruydu eşimle beraber yaptık. Ona çıktı


  • @Ege35 merhaba, dosya taşıma işlemi yapmışsınız sanırım. Dosya taşıma Mailini öncelikle hangi tarihlerde talep ettiniz? Ve Tiran ABD konsolosluğunun hangi mailine göndermiştiniz? Sayfada inceledim ancak göremedim. Bilgilendirirseniz sevınırım


  • @achillesoag merhaba, dosya taşımayla mı greencard sahibi oldunuz? Ne zaman ülkelerin konsolosluklarına mail atmaya başladınız? Dosya taşımada nasıl bir yol izlediniz? Bilgilendirirseniz çok sevınırım


  • @gucarslan Abi dosya taşıma konusunda cut-off olmadan dosya taşınabiliyor mu ya da dosya taşımak için cut-off olmak şart mı bu durum üzerinde ortak bi görüş hakim değil forumda ben DV23 mülakatlarının hepsini okudum cut-off olmadan dosyasını taşıyan arkadaşlara denk gelmiştim ama bu konu hakkında en doğru bilgiye sen sahip olduğun içim rica etsem bilgilendirebilir misin bizi bir de sen hangisini tavsiye edersin şimdiden teşekkürler


  • Herkese merhabalar, DV2024 talihlilerindenim ve süreç ile ilgili merak ettiğim kafama takılan birkaç soru var. Çok fazla bilgi/bilgi kirliliği olduğu için ve forumu da iş yoğunluğumdan dolayı takip edemediğim için sizlere sormak istedim.

    Green Card sonuçları ilk açıklandığı gün 24 saat geçmeden hızlı bir şekilde DS260 formunu doldurup gönderdim. Fakat bu aşamadan sonra ne yapmam gerektiğiyle ilgili pek bir bilgim yok.

    Bu konunun sabit mesajında şu anki aşama olarak " Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek" yazıyor. Bunu nasıl kontrol edeceğim ve bu süreçte dosya numaram aktif olana kadar başka ne yapmam gerekir.

    Sabit mesajda "KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemek" ve "Mulakat icin evraklarin hazirlanmasi ve Konsolosluk'ta Gocmen Vize Gorusmesi" aşamalarından önce şu anda yapmam gereken ön hazırlıklar var mıdır.

    Kısacası şu aşamada beklemek dışında ne yapmam gerektiğiyle ilgili yardımcı olabilecek olursa şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @Eren-Özpar Tebrikler 🎉 Darısı biz dahil tüm bekleyenlerin başına inşallah. Güzel kolay bir süreç geçirirsiniz umarım..


  • @sibrikoz merhaba, siz hangi ülkeden mülakat aldınız ? Dosya Taşıma işlemimi gerçekleştirdiniz


  • @Eren-Özpar Gözünüz aydın. Umarım hepimiz için sonu güzelliklerle mutlulukla biter


  • @Eren-Özpar Nasıl bir mail ile mülakat tarihi veriliyor. O hayalini kurduğumuz maille ilgili spoiler verir misiniz?


  • ........


Benzer Başlıklar

  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • Yardim edin arkadaslar

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum