Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @gucarslan çok teşekkür ediyoruz gerçekten yeşilkart form iyi ki var 🙏🙏🙏

• @canym bana ne zaman gelir sizce

• ⭐⭐

@gucarslan bey iyi günler dilerim, Almanyadan bir dil okulu ayarlayıp yasal olarak akrabalarımın yanında oturumumun olmasını sağlasam daha cut off içinde olmadığımız için (17k) KCC ile iletişime geçip oturum belgesini yollayarak dosyamı Frankfurt'a taşıma imkanım olur mu, yoksa bilmediğim farklı bir zorlukla karşılaşır mıyım?
    Ayrıca benim sıralamam genelde 6-8 ay içerisinde cut-off olabildiği için ekim ayı içerisinde eğer oturum alırsam tahmini kaç aylık bir oturum belgesine ihtiyacım olur ?

• @Borankartl merhaba, tebrık edıyorum sizi. Ben de dosya taşımayı düşünüyorum? peki mail atmaya hangi tarihte başladınız?

• @Revolter dosyanızı bu şekilde taşıma ihtimaliniz var ancak; bu sizin almanya'da mülakat alabileceğiniz anlamına gelmez. bu tamamen ilgili konsolosluğun da onayına bağlıdır. kcc'nin dosya taşımız olması garanti etmez.

oturumunuzu da mali yıl sonuna kadar almanızı tavsiye ederim..
    yani 30 eylül 2024

• ⭐⭐

@gucarslan anladım hocam, yani başka bir ülkede oturum sahibi de olsak bu süreçte konsolosluğun 'hayır, kabul etmiyorum' deme ihtimalini ortadan kaldıramıyoruz. Hem de bu sefer dosyamız örneğin almanyada olduğu ve bu sebeple tekrar başka konsolosluğa taşımak için oturumsuz taşıyacağımız zamanki eforun aynısını sarfetmemiz gerekecek ve süreci daha da karışık hale getirmemize sebep olacak gibi.
    Anladığım kadarıyla bütün konsolosluklara mail atıp orda maili okuyacak bir bireyin insafına kaldık eğer aos yapma ihtimalimiz yoksa.

• @symbi0te Genel olarak haftada bir gün gibi çalışıyorlar ama tüm konsoloslukların kendi düzeni ve süreç içersindeki aylar içinde değişiyor gibi gözüküyor

• @symbi0te Konsoloslukların çalışma saatleri ve günleri değişebiliyor.

• @tgctgctgc Merhaba, teşekkür ediyorum. Ben Mart ın sonlarına doğru mail atmaya başladım.

• @Uçan-hollandalı ilk başvuruydu eşimle beraber yaptık. Ona çıktı

• @Ege35 merhaba, dosya taşıma işlemi yapmışsınız sanırım. Dosya taşıma Mailini öncelikle hangi tarihlerde talep ettiniz? Ve Tiran ABD konsolosluğunun hangi mailine göndermiştiniz? Sayfada inceledim ancak göremedim. Bilgilendirirseniz sevınırım

• @achillesoag merhaba, dosya taşımayla mı greencard sahibi oldunuz? Ne zaman ülkelerin konsolosluklarına mail atmaya başladınız? Dosya taşımada nasıl bir yol izlediniz? Bilgilendirirseniz çok sevınırım

• @gucarslan Abi dosya taşıma konusunda cut-off olmadan dosya taşınabiliyor mu ya da dosya taşımak için cut-off olmak şart mı bu durum üzerinde ortak bi görüş hakim değil forumda ben DV23 mülakatlarının hepsini okudum cut-off olmadan dosyasını taşıyan arkadaşlara denk gelmiştim ama bu konu hakkında en doğru bilgiye sen sahip olduğun içim rica etsem bilgilendirebilir misin bizi bir de sen hangisini tavsiye edersin şimdiden teşekkürler

• Herkese merhabalar, DV2024 talihlilerindenim ve süreç ile ilgili merak ettiğim kafama takılan birkaç soru var. Çok fazla bilgi/bilgi kirliliği olduğu için ve forumu da iş yoğunluğumdan dolayı takip edemediğim için sizlere sormak istedim.

Green Card sonuçları ilk açıklandığı gün 24 saat geçmeden hızlı bir şekilde DS260 formunu doldurup gönderdim. Fakat bu aşamadan sonra ne yapmam gerektiğiyle ilgili pek bir bilgim yok.

Bu konunun sabit mesajında şu anki aşama olarak " Dosya(case) numarasinin aktif olmasini beklemek" yazıyor. Bunu nasıl kontrol edeceğim ve bu süreçte dosya numaram aktif olana kadar başka ne yapmam gerekir.

Sabit mesajda "KCC'nin bir mulakat tarihi vermesini beklemek" ve "Mulakat icin evraklarin hazirlanmasi ve Konsolosluk'ta Gocmen Vize Gorusmesi" aşamalarından önce şu anda yapmam gereken ön hazırlıklar var mıdır.

Kısacası şu aşamada beklemek dışında ne yapmam gerektiğiyle ilgili yardımcı olabilecek olursa şimdiden çok teşekkür ederim.

• @Eren-Özpar Tebrikler 🎉 Darısı biz dahil tüm bekleyenlerin başına inşallah. Güzel kolay bir süreç geçirirsiniz umarım..

• @sibrikoz merhaba, siz hangi ülkeden mülakat aldınız ? Dosya Taşıma işlemimi gerçekleştirdiniz

• @Eren-Özpar Gözünüz aydın. Umarım hepimiz için sonu güzelliklerle mutlulukla biter

• @Eren-Özpar Nasıl bir mail ile mülakat tarihi veriliyor. O hayalini kurduğumuz maille ilgili spoiler verir misiniz?

• ........

• ........

Benzer Başlıklar

• Sayılarla DV2024

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    450
    4
    23 Oy
    450 İleti
    55k Bakış
    srdrS
    @EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    907 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    943 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k