Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @efe3535 boşanma kararınızı yeminli tercüme ettirmelisiniz. çocuğunuz sizinle gelmeyecek olsa bile onu forma eklemelisiniz. vize almayacaksa mülakata katılmaması yeterlidir.


  • @Nurca Çok öğretici bir yazı. Gerçekten çok teşekkür ederim. @Hope-Breaker gibi bende de 3. yöntemde invalid case number diyor. Cut-offf ile ilgili olmadı diye düşünüyorum.


  • @Eren-Özpar, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhabalar,

    04 Ekim tarihinde mülakata çağırıldık. Umarım forumdaki bekleyen herkese mülakat tarihi verilir ve herkesin gönlünce olur. 🙏🏻🙏🏻

    Hadi Hayırlısı ile alırsınız inşallah. Herşey gönlünüzce olsun.


  • @Eren-Özpar 100 küsur dosya numarası ile gayet hızlı bir mülakat tarihi almışsınız, tebrik ederim.


  • Ayda bir mülakat vererek ilerlemezler inş 😊 İlk mülakat ilk önce sahibine sonrasında hepimize hayırlı olsun o zaman 🥂


  • @Eren-Özpar tebrik ederim ,her sey gonlunuzce olur umarim


  • @Eren-Özpar Tebrikler, umarım güzel bir mali yıl olur herkes için.

    Sizden güzel bir Unganlar deneyimi ve sonucu güzel olan bir konsolosluk görüşmesi yazısı bekliyoruz.


  • Untitled-1.jpg

    2023 için mülakat tarihi verilecek mi daha ?


  • @ferhatdemirhan Ferhat bey, kafa karıştıracak bir şey yok size cutoff olmadan dosyasını taşıyan yüzlerce insan sayabilirim. Bunlardan biri de benim… Dosyasını taşıyıp vizelerini alan bir çok arkadaş şu an US’in tadını çıkartıyor…

    Siz Ekim itibarı ile arzu ederseniz dosya taşıma talep edebilirsiniz.

    Hala “Taşınmaz” diyenler varsa da; ne diyeyim… Bırakın Onlar cutoff olduktan sonra talepte bulunsunlar…

  • ⭐⭐

    @Ümit-Karabayır Bunu kimse bilmiyor, DV2023 sureci hala devam ediyor ama bunu biliyoruz.


  • @Pamuk-0 kaymakamlıktan ingilizce alabiliyorsunuz.


  • @ozkan-akbulut cutoff türkiye'de verilen mülakatlarla ilgili ilerlemiyor. vize bültenini takip etmeniz lazım. 25 binde büyük ihtimal cutoff olursunuz bu mali yılda.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Mülakat alan DV2024 talihlilerinin dikkatine!


    öncelikle hepinizi tekrar tebrik ediyorum.
    DV mülakatı, göçmen vize türleri içinde en kolay ve kısa süren göçmen vize mülakatıdır. bu mülakatın kolay ve sorunsuz geçmesi tamamen ama tamamen sizlerin konuya ne kadar ilgili ve hazırlıkla olmanızla alakalıdır, bunu asla unutmayın.

    mülakat tarihi aldıysanız, aşağıdaki adımları eksiksiz yerine getirdiğinize emin olun!

    1 - sağlık muayenesi için randevu alın;
    muayene tarihinizi mülakattan 1 ay öncesine kadar almış olun. çünkü unganlar oldukça yoğun bir yer ver boş randevu bulmanız oldukça zor olabilir. eğer sizden balgam testi istenirse (tüberküloz geçmişi olanlardan kesinlikle istenir) endişe etmeyin. bu test 8 hafta sürer ve raporunuz bu süre sonrasında teslim edilir. eğer böyle bir durum olursa, yani sağlık raporunuz çıkmazsa kesinlikle mülakata katılın! vizeniz, sağlık raporunuz çıktıktan sonra basılacaktır.

    2 - evraklarınızı bu iletide yazdığı şekilde hazırlayın ve konsolosluktan mülakattan 10-15 gün önce size gelecek mailedeki evrak listesi ile kontrol edin. öncesine yurtdışından almanız gereken polis sertifikaları varsa kesinlikle temin edin. arşiv kayıtlı sicil kaydınızda çıkan bir şuç kaydınız varsa, bunları tercüme ettirin ve ilgili suça ait kanun maddesini de yeminli tercüme ettirmeyi unutmayın.

    3- mülakattan önce çocuğunuz olduysa ya da evlendiyseniz yeni aile üyelerini forma eklemeyi sakın unutmayın! bunun için [email protected] adresine, yeni aile üyerinin pasaportunun ilk sayfasının taranmış halini gönderip mülakat öncesi aile üyesini forma eklemek istediğinizi aktarın.

    4- pasaport süreniz 8 aydan azsa kesinlikle yeni pasaport ile mülakata gidin. yeşil paspaort sahibiyseniz mülakata yeşil pass ile gidebilirsiniz. önceki yıllarda bordo pasaport talep edilmişti ama son iki yıldır bu sorun olmadı. gri, kırmızı ya da siyah pasport sahipleri kesinlikle bordo (hususi) pasaport çıkartmak zorundadır. gri, kırmızı ve siyah pasaportlara göçmen vize basılamaz.

    5- yeni evliyseniz (3-5 ay) kesinlikle evliliğinize ait düğün fotoğrafları (anne - babaların dahil olduğu) mülakatta yanınızda bulundurun.

    6- abd'de verebilecek bir adresiniz yoksa ve bunu DS260'da belirtmediyseniz kesinlikle bir abd adresi temin edin. bunu küçük bir kağıda yazıp evrak tesliminde görevliye elden teslim edin.

    7- yeni bir evlilik yapmış ya da yeni bir çocuğa mülakat öncesi sahip olmadıysanız, bunun dışındaki hiçbir konu için DS260'ı açtırmayın, gerek yok. siz artık mülakat aldınız ve önemli olan da buydu.

    8- bankadaki birikimlerinizi mülakattan önce bile olsa arttırmaya gayret gösterin. 3 ~5 bin dolar ile mülakata girip, sponosr bulma riski ile karşı karşıya kalmayın. eş, dost, akraba kim varsa hesabınızda gösterecek kadar birikimi 1 saat bile olsa hesaba koyup döküm alın ve iade edin kendisine. evet, bu ülkede dolar sahibi olmak zor ama; sponsor bulmak emin olun daha zor.

    9- abd için bir planınıza olsun. gideceğiniz eyalet, ilk başlarda yapacağınız bir iş konusunda basit de olsa bir plan yapın. abd'de yaşayan eş, dost, akrabanız varsa bunları söylemekten çekinmeyin. size destek olmaları yanlış bir şey değil.

    10- mülakatta AP'ye kalabilirsiniz, telaş etmeyin. her yıl onbinlerce kişi AP durumuyla karşı karşıya kalabilir. bu durum muhtemelen NNCP ya da geçmiş AP durumlarınız ile alakalı olabilir. çok kullanılan isim + soyisim kombinasyonlarından birine sahipseniz AP durumu yaşamanız yüksük ihtimaldir. bu sizin değil, bu isim + soyismi seçenlerin suçu 😉

    11- havacılık (pilot, uçuş görevlisi, kule kontrol görevlilileri vb.) mesleklerde iştigal edenler de yüksek ihtimalle AP durumu ile karşı karşıya kalacaklardır. hiçbir sorun yok, rahat olun. bu, özellike 11 eylül sonrası yaşanan bir durum ve ilgili kural gereği bir güvenlik soruşturmasından geçeceksiniz.

    12- mülakat sonrası eğer AP'ye kalırsanız bana özelden ulaşın ve bu başlıkta durumunuzdan kısaca bahsedin. eğer böyle bir durum olursa size mülakat sonrası paspaortlarınız iade edilir ve sarı bir kağıt verilir. bazen, sadece bir aile bireyi AP'ye kalabilir ve diğer aile üyeleri vizelerini alır. bu çok normaldir. bu da demektir ki sadece bir aile üyesi idari işleme kaldı ve onun vizesi bu işlem sonrası basılacak.

    13- rahat olun!
    dünyanın en basit ve kısa sürecek mülakatına girip o hep hayalini kurduğunuz green card vizesiniz alacaksınız.

    son olarak sokak hayvanlarına yardım etmeyi unutmayın!

    ışık sizinle olsun
    namaste 👊🏻


  • @ferhatdemirhan siz direkt konsolosluktan case numaranız cutoff olmadan da talep edebiliyorsunuz, kafanızın karışmasına gerek yok. siz talebinizi bulunursunuz,konsolosluk siz cutoff olmadan dosyanızı taşır. Eger süreç içinde dosya numaranız cutoff olursa size de mail atarlar. Bunu bu sene 100 lerce kişi yaşadı.


  • @Eren-Özpar Düşünüyorum da hem GC çekilişini kazanıyorsun hem de CN ilk sıralarda oluyor. Hayal gibi. Dert yok tasa yok. Tek stres apar topar yeni bir hayata başlamak olur ki ona da gönül razı tabi. Tebrik ediyorum sizi, güzel başlangıçlarınız olsun inşallah..


  • @MuratA-0 mülakat alınca açtırıp işleyin kızınızın pasaportunu da.

  • ⭐⭐

    @gucarslan Çok detaylı açıklayıcı harika bilgiler, tabi okuyanlara 🙂
    Elinize sağlık.


  • @MuratA-0 Evet dosyanızı taşımadıysanız ankara elçiliği ile sürecinizi sürdüreceksiniz.


  • @norta Çok teşekkürler


  • @norta @ferhatdemirhan Ben dosyamı Muscat'a taşıdım, herhangi bir oturum izni veya vatandaşlık olmadan.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum