Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, Green card için 17 Mart'ta parmak izi verdim ve o günden bu güne kadar herhangi bir gelişme olmadı ve süre de git gide daralıyor. Green card işlemleri için bir avukatla çalışıyorum. Ancak avukat şu an için yapacak bir şey olmadığını söylüyor. Hızlandırma talebinde bulunmak için ise ekstra ödeme almak istiyor. Ben hali hazırda green card işlemleri için zaten 2500 dolarlık bir ödeme yaptım avukata. Merak ettiğim birkaç soru var. İlk sorum Green card işlemleri için şu aşamada yapabileceğim bir şey var mı? İkinci sorum ise olası bir durumda green card'ı alamazsam avukata yaptığım ödeme yanıyor mu? Yoksa ödemeyi geri almak gibi bir hakkım olabilir mi?


  • @emreaydıner hizlandirmak icin elinizden geleni yapin. benim dusuncem avukatiniza guveniyorsaniz ekstra ucretini odeyin ve hizlandirsin.

    avukatiniz, hizmet bedelini greencardi alsanizda alamasanizda tahsil edecektir.


  • Evet arkadaşlar, gorunen o ki durumlar biraz karışık. Bu senenin yani 2023’ün kota sinirina dayanmis bulunuyoruz. Ağustos ayinin geri kalanında kotanin dolmasi muhtemel, Eylül ayi icin ise kesin gibi.

    Bu aşamada gecen sene olduğu üzere AOS ve CP’lere mulakat ve greencard verilmeye devam mi edilecek yoksa bir noktada birakacaklar mi belli degil. Umarim gecen sene gibi olur, kendi adima ben hala AOS mülakati bekliyorum.

    2017 yilinda AOS yaparken kota doldugu icin greencard alamayanlar olmuş. Bu sene böyle bir sey olmamasını umuyorum.

    Belirsizlik gerçekten zor, herkese tekrar sabir diliyorum.


  • @mikhail_tal, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @emreaydıner hizlandirmak icin elinizden geleni yapin. benim dusuncem avukatiniza guveniyorsaniz ekstra ucretini odeyin ve hizlandirsin.

    avukatiniz, hizmet bedelini greencardi alsanizda alamasanizda tahsil edecektir.

    Anladım teşekkür ederim. Hızlandırma talebini az önce ben kendim yeniden gönderdim. Avukatımın bu süreçte gerekli özeni göstermediği kanaatindeyim. Zaman zaman kendisine sorularımı yönettiğimde dönüş alamıyorum bile. O yüzden daha fazla ödeme yapmak istemiyorum şu aşamada. Zaten vakit artık çok daraldı ve green card'ı alamama ihtimalim alma ihtimalimden daha yüksek gibi duruyor. Yakınlarımdaki bir USCIS ofisine gitsem işlemler için yapabileceğim bir şey olur mu? Orada yardımcı olurlar mı?


  • @emreaydıner bulundugum field USCIS ofiste infopass gibi randevuleme sistemi yapmislar. elinizde dosyalarinizla gidip bilgi isteyebiliyorsunuz.

    online randevu sistemi de var, bulundugunuz yerin USCIS field ofisine kapidan giderek yada randevuyla bilgi almayi calisabilirsiniz.


  • @emreaydıner biz ofise gittik bilgi vermediler. Direk almiyoruz diyorlar randevusuz giderseniz. Randevu alip gidince de surec normal surecinde diyip geri gonderdiler. Belki siz de ise yarar.


  • @mikhail_tal @onami Teşekkürler yanıtlarınız için. Eğer randevu alabilirsem gidip bilgi almayı deneyeceğim.


  • Merhaba,
    DV2024 talihlisiyim. Ankara'nın mülakat randevu performansı sebebiyle şimdiden dosya taşıma ve AOS ihtimallerini araştırmaya başladım. ABD turist vizem mevcut. Turist vizesi ile ABD'ye girip daha sonra AOS için başvuru yapabilmek için gerekli bir 90 gün bekleme uygulaması var malum. Ancak 90 gün beklemeden AOS başvurusu yapanda birçok kişi var gibi gözüküyor.
    DV2023 talihlisi olup B1/B2 turist vizesi ile ABD'ye girip daha sonra AOS başvurusu ile GC alanlar toplamda ABD'de ne kadar süre geçirmeleri gerekti? Paylaşabilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler.


  • @Kerem-1 ekonomik durumunuz el veriyorsa bütün şartlarınızı zorlayın. benim şahsi fikrimi sorarsanız vakit kaybetmeden uçak bileti bakmanızı tavsiye ederim.


  • @Kerem-1 Kerem Bey sorunuza cevap vermek çok güç. Çünkü 30 günde de, 60 günde de, 90 günde de, ya da çok daha fazla-az günde süreci tamamlanan kişiler var. Bu gideceğiniz eyalete göre değişebilir. Şu bölge erken, bu bölge geç veriyor demek de yanlış. Çünkü bir algoritması yok görünende 🙂
    Biz 9 Haziranda B1-B2 vizesi ile ABD'ye AOS için giriş yaptık. 26 Haziranda dosyamız teslim edildi. Hala Biometric ve mülakat için bekliyoruz. Ve sürecimiz ne zaman, nasıl tamamlanacak bilmiyoruz. Ancak turist vizeniz var ise zaman kaybetmeden AOS sürecinize başlayın derim. Daha önceki yıllarda Ağustos ayında gelip süreci olumlu sonuçlanan case'ler var.


  • @Figen Figen hanım artık ben bülten takibini bırakayım mı 32xxx ler için yeni şans gelmez değil mi? AOS yapacaktık current olsaydı 😞


  • @Kerem-1 Bu süreç bulunduğunuz eyalete gore degisiyor ve her sene degiskenlik gosteriyor. 5 aydir bekleyen de var, 1.5 ayda alan da var.


  • @Mehmet-Selam Ne yazik ki DV2023 bulteni 32000 olarak sona erdi. Bundan daha yukari cikmayacak. Ortaya cikan durumdan dolayi cok uzgunum. Case number’i 32000 ustu olup AOS yapmak icin hali hazirda Amerika’ya gelen arkadaslarimiz vardi, geri donmek durumunda kaldilar.


  • @koray2000 Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   lumos lumos 

  • Merhabalar. Eşim greencard sahibi. Amerika'da evlendikten iki ay sonra ilk belgeleri ve I-130 formunu yolladık. Case durumunu kontrol ettiğimizde 'we received your response to our Request for Evidence for your Form I-130, Petition for Alien Relative. We will send you a decision or notify you if we need something from you.' şeklinde bir yazı görüyoruz nisan ayından beri. I-130 formunu yolladığımız ilk hafta elimize form I-797C gelmişti ve içinde receipt ve başvurumuzun alındığı yazdığı için pek dikkat etmemiştik. Lakin formda priority date'imiz zaten varmış ve 03/17/2023 yazmakta. Şu an bir an önce AOS sürecini mi başlatmamız gerekiyor? AOS süreci içinde ilk olarak AOS fee ücreti ve I-485'i yollamamız mı gerekiyor yoksa sağlık raporu ve diğer belgeleri de beraberinde yollamamız mı gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.


  • Herkese merhaba,

    Bugun bir kac yeni bilgi edindim. Oncelikle bundan sonra AOS yapacak arkadaşlara tavsiyem, gideceğiniz eyaletin, şehrin geçmiş yıllardaki davranışlarini arastirmaniz.

    Mesela ben bugun dosyamin bekledigi Brooklyn, NY field office’nin 2022 yilinda da AOS dosyalarini FY’nin sonuna doğru işledigini ögrendim.

    AOS yapacağınız Field Office cok kritik.

    Bu asamada adres değişikligi yaparak FO degistirebilir miyim? Bu degisiklik sureci kisaltir mi? Onu arastiriyor olacagim, bu bilgilere aranizda sahip olan varsa ve paylaşırsa cok sevinirim.


  • Merhabalar, AOS yapmak için cut-off olmak gerekiyor mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @asilolcu evet, ilk kural budur.


  • @asilolcu AOS dosyanizin isleme alinmasi icin cut-off olmaniz gerekiyor. Ancak $330 dolarlik "Adjustment of Status Fee Payment” odemesini current olmadan önce yapanlar oldu bu sene biraz zaman kazanmak için.

    Yine de bülten aciklanmadan basvurmamakta fayda var cunku cutoff içinde olmadığıniz takdirde bir sonraki bülteni beklemeniz gerekecek.

    Bu gibi kararlar AOS yaparken gecireceginiz sureyi etkileyecektir.


  • @koray2000 Burada cevap aradığım sorularin cevaplarina ulastim. Maalesef AOS surecini baslatip, adresinizin bagli oldugu Field Office’e yonlendirildikten sonra yapilacak adres değişikleri Field Office’nizi hemen degistiremiyor. Oncelikle bu Field Office’te bulunan Interview Officer’in dosyanizi incelemesi ve adres değişikligine onay verip Field Office’nizi degistirmesi gerekiyor. Benim durumumda zaten sorun Interview Officer’in dosyami ele almamasindan kaynaklaniyor. Bu bilgiyi de eklemiş olalim buraya.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum