Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @gucarslan yorumsuzlar ya


    1. Merhaba, DS260 formu submit etmek için biraz geç kaldım, şimdiden dosya taşıma başvurusu yapmalı mıyım?

    2.Bir de eşimle şu an boşanma aşamasındayız. Ds260 formunda eşiniz sizinle birlikte US’e göç edecek mi sorusuna Hayır dedim. Eş için olan formu da submit etmedik. Bu sorun yaratır mı?

    3.Mülakata kadar boşanma gerçekleşmiş olursa, DS formunu açtırıp güncellemek gerekir mi? Yoksa boşanma evrakları ve yeni pasaportla mülakata gitmek yeterli midir?

    Teşekkürler.


  • @gucarslan dosya taşımayı genelde biz kendi aramızda konuşurduk ama demek ki artık direkt konsolosluk kendisi tavsiye ediyor bize güvenmeyin dosya taşıyın diye. Gerçekten ne denir bilmiyorum 2024 talihlilerine sabırlar diliyorum


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozzi

    1- eğer DS submit kuralı değişmezse, bu cn ve bu submit tarihi ile mülakat almanız imkansız diyebilirim.
    imkanınız varsa 1 ekim sonrası dosyanızı farklı kons. taşıyın.

    2- yaratmaz

    3- mülakata gittiğinizde söylersiniz. boşanma evraklarının yeminli tercümesi ve yeni pass ile mülakata gidebilirsiniz.


  • @teknomer teşekkürler


  • Merhaba, ben us consullar sitesinden basvuru formunu yeniden cıkarmak ıcın gırdıgımde confirmation numaramı kabul etmedıler. Sebebı nedır acaba


  • @ozmell daha önceden bana da oldu aynı hata arada sistem hata verebiliyor sanirim


  • Merhabalar sormak istediğim soru dv2024 için gelmesini beklediğimiz veya beklicdgimiz 2024 mali yılı ilk mülakat mailleri için ağustos veya eylül başı gibi dersek mailler ana Posta'ya mi yoksa spam a düsme gibi ihtimaller dahilin de mi?


  • @symbi0te Selam, her ikisi de ihtimal dahilinde. Düzenli olarak posta kutularınızı kontrol edin.


  • @nicksiz1i Mart 2024 basina kadar bekleyin , TR nin durumuna gore karar verirsiniz su an icin erken bunu dusunmeye . Insallah bu sene hizli ve daha verimli ilerler be Ailecek TR den alabilirsiniz vizenizi


  • Merhaba ilk yayınlanacak bülten hangi günler arası oluyor? geçen sene 8 temmuz ve 8 ağustosta yayınlanmış, bir önceki sene ise 14 temmuz ve 14 ağustosta.


  • @misha90 genellikle ayın15’ine doğru cuma günü Ankara mülakat dağıtıyor umarım herkes en kısa sürede mülakat alır sizin Cn numaranız ve ds260 form gönderme tarihi iyi


  • @Figen Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Genelde şubat mart aylarında bu dosya numaraları çağrılmış fakat son birkaç senedir durumu görüyorsunuz. Bana da 17 sene sonra çıktı ve bu fırsatı kaçırmak istemiyorum. Genelde sorduklarım vizen varsa bekleme Ankaraya güven olmaz numaran açıklanınca direk başvurursun diyor. Marttan sonra gidersem 3 ay bekleme süresi olacak ve sonrasında yetişmeme durumu olursa çok kötü olur. AOS zor süreçmi sizce? Birde avukat ücretleri hakkında bilginiz varmı acaba?
    Tekrar teşekkür ederim.


  • @Darwin önce mulakat maili sonra cut off , ters iş degil mi bu 😊


  • @Darwin inşallah sizin de mulakat guzel geçer ve vizenizi alırsınız


  • @symbi0te Mülakat maili alıp almadığınızı kontrol etmenin farklı yolları da var. Mesela bunlardan biri kazandığınızı öğrendiğiniz ekran. Mülakat maili aldıktan sonra o ekranda mülakata gireceğiniz gün ve saat gibi detaylar yazıyor olacaktır.


  • @gucarslan gercekten yazik, bunca hayal, emek, beklenti bir tweetle hic oluyor. Salakca gelebilir ama merak ettigim bir sey var; KCC’ ye bu durumu sikayet edemiyor muyuz ? Veya Konsolosluklar kendi icinde denetime tabii degil mi ?


  • Merhabalar, foruma çok giremiyorum güncel bilgilere biraz göz gezdirdim ve bir şey sormak istiyorum, mülakat yerinde istanbul ve ankara seçenekleri vardı ve ben istanbulu seçmiştim, başka istanbul seçen var mı?
    Sıram çok iyi sayılmaz ama geçen senelere baktığımda Martta mülakat maili almışlar benim sırama yakın olanlar,
    sizce taşımalı mıyım sıra gelmeme ihtimali yüksek midir? 😞


  • Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum.mulakatı gectikten sonra hemen amerikada yasamak mı gerekıyor? En az kac sene yasamak gerekıyor? Bir bilgi alabılırmıyım?


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    ugurswayU
    @Erdi-Gultekin Merhaba, dosyaniz ozelinde henuz mulakat planlanmadigi icin KCC’den bu cevabi aliyorsunuz. Dolayisiyla yine mulakat planlanmadigi icin ilgili konsoloslukta da size bu sekilde bir cevap veriyor. Bu durumda yapmaniz gereken, sabirla mulakatinizin planlanmasini ve pause kararinin kaldirilmasini beklemek. Bu surecte mulakat yerinizin Montreal oldugundan emin olmaniz adina KCC’ye yeni bir email gondererek mulakat yerinizin neresi oldugunu sorabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.
  • Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum