Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Şener-Uysal Teşekkür ederim. Aslında basit bir şeye takıldık ama sonuca ulaştık şükür.


  • @Jiyan-Zoroğlan Amin. Umarım herkes dileğine ulaşır.


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT Cok tesekkur ederim. Hersey sizin de gonlunuzce olsun 🙂


  • Unganlar Deneyimimiz - 21 Temmuz 2023
    Selamlar ,
    9.15 te randevumuz vardı, saat 9 gibi randevu sırasına göre işleme başladılar.
    Ben ,eşim ve 4 yaşındaki oğlumun pasaportları, covid19 aşı belgeleri, antikor testleri(eşim ve benim) ve oğlumun aşı kartını verdik.Burada webcam üstünden fotoğraflarımızı çektiler.
    Sonrasında 3. Kata yönlendirdiler , burada kan ve akciğer filmi çektirdik. 95 dolar ödeme yaptık, çocuk için herhangi bir test yapılmadı.
    Sonrasında 4. Kata çıktık , 11.30 gibi tekrar gelip doktor muayenesi olacağını söylediler.
    11.30 da muayeneye geçtik,doktor Mehmet Bey antikor testlerimiz ve belgelerinizi çok güzel getirmişsiniz fakat bazı aşıları tekrar yapmamız gerekiyor dedi. 2 aşı bana 2 aşı eşime yapıldı.
    Çocuğa da 1 aşı yapıldı.
    Burada 540 dolar ödeme yaptık.
    Cumartesi günü 11 gibi sonuçları aldık, burda hangi aşıların yapıldığı yazıyor, mailde gönderiyorlar detaylarını.

    28 Temmuz 2023 Mülakat Deneyimimiz
    Mülakatımız 07.45 teydi. 07.00 gibi büyükelçiliğin önündeydik. İlk güvenlik kısmında mülakat saati 7.45 ve 8.00 olanlar için iki ayrı sıra oluşturmamızı istediler. Bizim önümüzde çocuklu bir hanımefendi vardı, sıraya girdik. Pasaportlarımızı verdikten sonra güvenlik noktasından geçerek o meşhur uzun yoldan ilerledik.
    İçeriye girdikten sonra pasaportlarımız teslim ettik, pasaportlarımızın arkasına sıra numaraları verildi ve okuyup geri getirmemiz için bir form iletildi.Bu kısımdan sonra vize ücreti için sıra numaramız geldi ve 3 kişi için 990 $'lık ödemeyi yaptık.
    Sonrasında evrakların teslimi için diğer sırada numaramızın gelmesini bekledik. Burada evrakları teslim ettik ,forumda yazan evraklar dışında bir evrak istenmedi zaten ve mülakatın hangi dilde olacağını sordular ingilizce diye belirttik . Akabinde 10 dakikalık bir bekleme süresinden sonra mülakat için numaramız yandı ve o heyecanlı an başladı.
    Mülakatımız yapacak olan beyefendi sıcak bir karşılama sonrasında ellerimizi kaldırıp yemin etmemizi belirtti, parmak izlerimizi verdikten sonra (Çocuk için ana talihliden bir parmak izi daha alıyorlar) mülakatımız başladı.

    -Ana talihli olan eşime hangi üniversite ve bölümden mezun oldunuz?
    -Daha önce evlilik yaptınız mı?
    -Bankada ne kadar birikiminiz var?
    -Hangi eyalate gideceksiniz ve orda ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    olarak 4 soru sordu, bunları cevapladıktan sonra, mülakatınız onaylandı , 1 hafta içinde ptt'de olacak cümlesini duyduktan sonra eşimle sevinçten havalara uçtuk.

    Sürecin başında beri hem forumdan hem de telegram grubundan desteklerini esirgemeyen , bizlere her konuda destek olan başta @gucarslan olmak üzere tüm değerli adminlerimize bir kez daha teşekkür etmek isterim. Böylesine güzel insanların karşılık beklemeden birbirlerine destek olmasını özlemişiz, hepiniz iyi ki varsınız.
    Herkese süreçlerinde bol şans diliyorum, umarım hepiniz hayallerinize kavuşursunuz.


  • @tugbaokutan hayırlı olsun vizeniz güzel günlerde kullanın

  • ⭐⭐

    @Jiyan-Zoroğlan tebrikler vizeniz hayırlı olsun.Amerika'da yeni yaşantınızda başarılar dilerim.


  • Merhabalar, dosya taşıma için yazmadığım ülke kalmadı ama halen umut var diyerek mail atıyorum. bugün Hindistan a mail attım ve
    Thank you for writing to the U.S. visa service desk. We have received your email and will respond accordingly within 1 to 2 business days.

    Please note, if you are signing in for the first time refer to the instructions mentioned below:

    1. Go to http://www.usvisascheduling.com/
    2. Click on "Sign up now"
    3. Enter Username, setup the Password and Email Address, and click on "Send Verification Code"
    4. Enter Verification Code received on email ID
    5. Click on "Verify Code" and set the security questions
    6. Click on "Create"

    böyle bir mail aldım. önce vize mi almam gerekiyor acaba ?


  • @idilgokcen Teşekkür ederim. Denk gelmemişiz ama olsun en azından erkenden işiniz hallolmuş. Artık issued olmuştur diye tahmin ediyorum ama olmadıysa da yakında gelecektir 🙏🏼


  • @Redbeard Çok teşekkür ederim. Sizin için de aynısını dilerim 🙏🏼☺


  • Maskatta Sağlık muayenesi 2 küçük çocukla (3 ve 7 yaş)
    Gelmeden önce ilk antikor testi yaptırdık, eksik aşıları tamamladık. Bir de herkese grip aşısı yaptırdık.
    (Ve bir tane daha kredi kart çıkardık lol)
    Raporları kendimiz İngilizce hazırladık, doktor aşıları kontrol edip kaşe ve imza koydu. Çocukların da aynı bizim şeklinde raporları yaptık imzalattık.
    Kovid aşıları da ayrıca yaptık.
    Herkesin resimleri da yanımıza aldık.

    Sağlık muayeneye 1 gün önceden gittik, çocuklarla biraz dinlenmek şart. Yoksa aynı gün git gel yapmak da mümkün.
    En zor bölüm çocuklarla gitmek oldu..orada herkes yardımcı oluyor.

    Aşıları hariç başka hiç bir rapor almadık..
    Ben lens takıyorum..
    eşimin 10 sene önce safra kesesi ameliyatı vardı..bunları söyleriz diye düşündük.

    Geldik, evrakları doldurduk, 5er resim aldı herkesten, Amerika’da adres lazımdı, yazdık. Sonra kilo boy ölçümü, bizden kan ve tansiyon. Doktorla konuşma (ağrınız rahatsızlığınız var mı) sonra doktor boyuna ve karnına basarak soruyor ağrınız var mı.
    Sonra akciğer filmi çektirdik ve bitti. Bu orada hiç bir bedenimizin kısmı açmadık.
    13000TL ödedik (75+75+15+15 rial olarak kredi karttan)

    Yani muayene en kolaydı. Zannedersem en önemlisi mülakat tarihi almaktı. Her şey ekmeğe tereyağı sürmek gibi oluyor 🙂
    İnşallah mülakatı da kolay atlatırız.


  • Arkadaşlar Selamlar
    Viyana - Ankara - Umman - Viyana, olacak şekilde bir süreç sarmalı geçirdim, Uzun yorucu ve yıpratıcıydı, o yüzden deneyim yazım biraz uzun olacak affola !

    Öncelikle kazandığımı öğrendiğim gün foruma kayıt oldum, sonra forumdaki deneyimlere ve dv22 sürecine göre ds formunun erken doldurulması gerektiğini farkettim. O sırada ki nişanlım şuan eşim ile evlendikten sonra ds formunu doldurmamızın daha uygun olacağına karar vererek aileleride ikna ederek erken nikah yaptık mayıs 31 de ds260 formunu doldurup beklemeye başladık.

    Forumu gayet iyi takip edip tüm dv22 sürecini de takip ettim, Ankara konsolosluğu genel olarak problemdi, oturumsuz dosya taşıyanlar vardı onlardan ilham alarak bende süreç başlamadan oturum ile dosya taşımaya karar verdim. Temmuz ağustosta araştırmaya başladım. Öncelikle vizesiz gidebileceğim Balkan ülkelerine yüksek lisans veya şirket kurma bahanesiyle oturum almayı düşündüm, o sırada ilk bülten açıklanmış ankara mülakat dağıtmıştı. Çay kaşığı ile olsada ilk aylardan mülakat vermesi umut vericiydi birazcık... O ay aksiyon almadım derken yüksek lisans kayıtları kapanmıştı.
    Forumdan tanıştığım Aycan ve hemen sonrasında tanıştığım forum adı yusuf gerçek adı hayri olan arkadaşla ülkeleri araştırmaya mail atmaya vs başladık. Şubatta tekrar kayıtlar açılacak bizde kayıt olup oturum alacaktık plan buydu, o sırada aycan makedonyada şirket kurmak için bir danışman bulmuştu lakin oturum alma işlemleri 3-4 ay sürdüğünden gözümüz korktu. Daha sonra Ocakta açıklanan bültenle cut off a girdim. Aycan da şirket işlemlerine başlamıştı ben ve hayri mail atmaya başladık yaklaşık 30-40 konsolosluğa mail atmıştım ocakta, ve sadece papua yeni gine, malezya ve uruguay üstü açık cevaplar vermişti. Başlangıç için umut vericiydi. Schengen bölgesinden sadece italyaya mail atmıştım anında red cevabı gelmiştiki cumartesi sabahı yusuf( Hayri ) Abi viyadan kabul aldım hemen yaz dedi, akabinde hemen mail attım önce schengen bölgesi olması gözümü korkuttu schengen alamazsak vs diye çekinsem de mail attım, pazartesi dosyamı kabul ettiklerine dair cevap gönderdiler, sürecin daha başı gibiydi ama dosya taşımıştım açıkçası bi rahatlamıştım süreçle ilgili. Aynı hafta hayri ve bir kaç kabul alan arkadaş için mülakat maili gelmişti ben şubat a kalmıştım.

    6 Şubat o kara gün geldiğinde sabah 4-5 gibi bir telefonla uyandım, arayan arkadaşım ailen iyimi diye soruyordu pek anlayamadım. Telefonu kapattıktan sonra google a baktığımda deprem olduğunu gördüm... Ailemi aramaya başladım telefonlar çalıyordu lakin açan yoktu, başka akrabalarıma kuzenlerime ulaşmaya çalışıyordum, Hatay antakya yerlebir olmuştu. Annem babam o gün dedemlerin evde kalmışlardı ve bina çökmüş enkaz altında kalmışlardı. Hemen atlayıp hatay'a doğru yola çıktım.
    Yolda acayip feci tipi ve kar vardı 18 saatte ulaşabildim. Çok şükür bizimkileri sağ salim enkazdan çıkarsakta dedemi kaybettik malesef..
    O sırada telefona pek bakmadığımdan mülakat maili gelmiş ilk viyana grubu kurulmuştu. İstanbula dönene kadar pek bakamadım telefona. 13 şubatta istanbula döndüm, gökçe hanım a bahsetmiştim oda Uğur bey e bahsetmiş durumumdan. Mülakatım 17 Mart taydı lakin ertelemem gerekiyordu, Uğur bey dosyanı Ankaraya taşıyalım boşuna yorulma oralara kadar dedi, onu dinleyerek aynı gün viyanadan rica edip Ankara'ya taşıdık dosyayı. Ankaradan mülakat beklerken günler haftalar hatta aylar geçmeye başladı.... Telegramdan beste hanım ve mehmet bey le konuşuyorduk onlarda hong kongtan kabul aldıklarını oraya mail atmamı söylediler, onları dinlemeyip ankarayı beklemek istedim. Sonraki dağıtımdada ankaradan mülakat gelmeyince, schengen randevusu aldım hollanda üzerinden, randevuya 1 ay vardı o sırada forumda ummanda bir mülakat deneyimi gördüm onun üzerine umman a yazdım vizeniz varsa dosyanızı taşırım cevabını almıştım ama emin olamadım. 1 hafta bekledikten sonra Aysel hanım telegramda ummandan kabul aldığını yazınca geç kalmamak için o gün 1 yıllık e-vize alıp umman a mail gönderdim. Onlarda dosyamı kabul ettiklerini mülakat planlayacaklarını belirttiler. Bi yandan schengen için beklerken ummandan kabul almış olmak bi nebze garanti gibiydi. Schengen randevumuza girdik yaklaşık sonuçlanması 20 gün sürdü, o sırada umman mülakat dağıtmıştı ve bana mülakat gelmemişti onlarla iletişime girdiğimde otomatik mail gibi dosyanı isteyeceğiz gibi ccevaplar veriyolardı. Schengen onaylanınca tekrar viyanaya yazıp 25 temmuz için mülakat planladık. En çokta umman gibi bir konsolosluktan kurtulduğuma sevinmiştim açıkçası.

    Mülakat gününden önce hollandadan giriş yapıp orada 2gün kaldıktan sonra eşimle viyanaya geçtik. Sağolsun sabah erken saatte geldiğimiz için valizlerimizi @lumos Tuğba hanım kabul etti, onlara bırakıp sağlık raporu için Molnar a gittik.

    Aşılarımız ve antikorlarımız tamdı lakin eşimin kızamıkçık değeri ara değerde olduğu için aşı yaptılar, 42 euro ücreti vardı ama almayı unuttular sanırım, iki kişi için 750 euro ödeyip oradan çıktık. Mülakata girecek arkadaşlarla konsolosluğun yanındaki kafede buluşup kahve içtikten sonra beraber konsolosluğa geçtik.

    Bizden ilk kenan bey'ler girdi, sonra Hasan, ondan sonra sırada biz vardık lakin ds260 formunu çıkartmadığımız için Alize Hanım beklememizi söyledi, tuğba hanımlarında işlemleri bitince en son sıra bize geldi

    Klasik sorularla mülakat devam etti, ek olarak sadece evlilikten önce kanıt görmek istedi, instagramdaki eski fotoğrafımızı gösterdik. Neden texas dedi, ucuz olduğu için dedim güldük biraz, genel olarak mülakat heyecanlı olsakta güzel geçti. Heyecandan ingilizce konuşamam diyordum lakin hiç zorlanmadım. Vizenizi onaylıyorum lafını duyduktan sonra sevinçle oradan ayrıldık.

    Sürecin başından beri forumda telegramda herkese yardımcı olan @gucarslan Uğur bey'e
    Mart ayından beri telegramda sohbet ettiğimiz @qermenco Ümit'e
    Mülakat günü bize çok yardımcı olduğu için @lumos Tuğba Hanım'a

    Ve diğer adını saymadığım arkadaşlara çok çok teşekkür ederim, Yolunuz bahtınız açık olsun.


  • @incomprisa Hadi bakalım sıra mülakatta. Vizeyi almadan gelmeyin. 💪


  • @incomprisa Türkiyeye göre oldukça ekonomik olmuş. 😁


  • @tohma31 Geçmiş olsun ve başınız sağolsun, Amerikada bol şans.


  • @tohma31 Kayıplarınız için başsağlığı diliyorum. Uzun ve yorucu bir süreç sonunda vizenize kavuşmuşsunuz. Tebrik ederim. Yolunuz açık olsun.


  • Unganlar sağlık muayene deneyimi
    Bizim muayene deneyimi unganlardan once başladı. Ben covit asisi olmamıştım unganlarin sitesinde tek doz asi kabul ediliyordu. Ayrıca telefon ile sorduğumda muayeneden önce ikinci dozun tarihi gelmedi ise tek doz eger ikincj dozun tarihi geldi ise iki doz kabul ediliyordu. Bende tek doz sinovac asisini muayeneden bir hafta önce oldum. Fakat burada küçük bir kriz yaşadım. Gittiğim hastanelerde aşı yoktu. Bi kac günlük stress ve gerginlikten sonra aşı oldum.

    2 Ağustos unganlar saat 9 randevunu icin zamanında kapıda olduk ilk sırada bizdeydi. Kayit alındıktan sonra alt kattaki düzen laboratuvarinda esim ve benden kan ve röntgen icin (42-41 yaş) 8 yaşındaki kizimiza bir tahlil yapılmadı. 90 usd aldılar. Muayene icin 10.45 te çağırdılar muayenede tanıştığımız forumdan Muhammet bey ile kahvaltıya indik kahvaltı gelmeden telefon ile arayip gelebilirsiniz dediler. Biz sipariş beklediğimiz için yarım saat sonra geleceğimizi belirttik tamma dediker. Kahvaltı sonrası biraz bekledikten sonra Mehmet bey klasik sorular eşliğinde muayene yaptı ve iki enjektör ile aşı yaptı. Eşime de ayni şekilde. 8 yaşındaki kızımın tüm aşıları tam olmasına rağmen o na da bir aşı yaptı. Ne aşısı diye sorduğumda su çiçeği 2. doz aşısı dedi. Türkiye de tek doz yapılıyor Amerika'da 2 doz oluyor dedi. 3muz icin unganlara da 790 usd ödeme yaptık ve yarin raporumuzun 3 ile 5 arasında hazir olacağı söylendi.
    Sirada 4 Ağustosta mülakat var.


  • @tohma31 Zorlu bir süreç olmuş ama sonu mutlu olmuş. Daha da mutlu olur umarım.


  • @bozyuruk Mülakatta başarılar. Zor kısmı bitmiş.


  • @Serkan-YILDIZ evet ya, en az bu yandan kazandık sanki. Bir de davranışlar oldukça nazik.


  • @deep_blue sağ olun, inşallah. Biz de artık bu maceralı yolumuzun olumlu sonucu görmek istiyoruz. Maskata bir yolculuk daha olacak 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum