Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Bilişim Teknolojileri
818 125 93.6k 128

  • @Kramer biz de vizemizi senden 1 hafta sonra kadar aldık. Eşim Senior Software Developer pozisyonunda remote olarak bir firmaya çalışıyor. İlk etapta oraya gittiğimizde aktif işine çalışmaya devam edecek ve bir yandan da iş arayacak. Başlangıç olarak daha az uzmanlık gerektiren pozisyonlara da başvurup bir an önce sisteme dahil olmayı planlıyor. Orada bir şirkette çalışmaya başladıktan sonra tekrar iş aramak daha avantajlı olabilir. Bir an önce oraya gitmek bu süreçte daha avantalı olur gibi duruyor. Ancak ekonomik olarak da bir yandan zor olacak tabiki. LinkedIn hesabında konumu oraya gitmeyi planladığımız için Seattle olarak güncelledi. Ne kadar çok başvuru o kadar çok şans demek. Bir de oradaki şirketlerde tanıdığınız insanlar varsa sizin için referans olduklarında süreç çok daha hızlı ilerleyebiliyor. En azından CV aşamasında direk elenmeyebiliyorsunuz. Umarım gönlüne göre bir iş bulursun.


  • @fxu biz de benzer şekilde düşünüp ona göre plan yapmaya çalışıyorduk. Tavsiyelerinizi okuyunca biraz daha da erken gidebiliriz diye düşünmeye başladık. Ekonomik imkan varsa bir an önce oraya gidip iş aramaya başlamak en mantıklı seçenek gibi duruyor. Tecrübe paylaşımınız için teşekkürler.


  • Burada iş başvurularında kullanılan Resume/CV çok önemli, başvurularınızın çoğu IK’nın önüne düşmüyor bile olabilir. O yüzden ATS friendly bir resume hazırlamak gerekiyor. ATS botları resume’nizi ilgili job’da yazan detaylara göre tarıyor ve ancak belli bir oranda match olursa IK’nın önüne düşürüyor.


  • @celica, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    StackOverFlow devri neredeyse bitti. AI tüm soruları notka atışı cevaplamakta. Bugün neredeyse AI sayesinde yeni bir dil öğrendim. Her cevabı doğru değil bu yüzden saatlerce uğraşmak zorunda kaldım fakat genel olarak baya yardımcı bir araç. Tek eksik özelliği tasarım yapamamakta.

    Tasarım yapan yapay zeka da var. Bizim bir abimiz afişleri ona yaptırıyor.


  • @tugbaokutan, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    @Kramer biz de vizemizi senden 1 hafta sonra kadar aldık. Eşim Senior Software Developer pozisyonunda remote olarak bir firmaya çalışıyor. İlk etapta oraya gittiğimizde aktif işine çalışmaya devam edecek ve bir yandan da iş arayacak. Başlangıç olarak daha az uzmanlık gerektiren pozisyonlara da başvurup bir an önce sisteme dahil olmayı planlıyor. Orada bir şirkette çalışmaya başladıktan sonra tekrar iş aramak daha avantajlı olabilir. Bir an önce oraya gitmek bu süreçte daha avantalı olur gibi duruyor. Ancak ekonomik olarak da bir yandan zor olacak tabiki. LinkedIn hesabında konumu oraya gitmeyi planladığımız için Seattle olarak güncelledi. Ne kadar çok başvuru o kadar çok şans demek. Bir de oradaki şirketlerde tanıdığınız insanlar varsa sizin için referans olduklarında süreç çok daha hızlı ilerleyebiliyor. En azından CV aşamasında direk elenmeyebiliyorsunuz. Umarım gönlüne göre bir iş bulursun.

    Teşekkürler Tuğba hanım yorumunuz için. Güzel fikirler verdiniz. Ben de eşiniz için aynı şekilde bol şans dilerim.


  • ..........


  • Arkadaşlar merhaba. Ben Amerika'da IT üzerine master yapmak istiyorum. Hangi alanı tavsiye edersiniz.


  • Merhabalar , 6 aylik Sdet , Yazilim Tester kursunun 4,5 ayini geride biraktim bitirmek icin geriye 1,5 ayim kaldi.Kursu almak isteyenler icin tavsiyem eger bu surecte calismama gibi bir sansiniz varsa 6 ay bu kursa odaklanmaniz.Cunku kursun saatleri toplamda mentoringle birlikte 4 saat olsa da alt yapi olmadan dersleri anlamak oturtmak ve hatirlamak zor olacagindan dolayi gunun diger kismini da bunlari tekrar ederek ornek cozerek geciriyorsunuz.topmada belki de 1 sene veya 1,5 sene olmasi gerekn bu egitimi 6 aya sikistirdiklari icin hergun yeni bir bilgi ile karsilasiyorsunuz ve ayni gun pratik yapip ertesi gun yepyeni bir baslik ile karsilasiyorsunuz.6 ay kesinlikle yeterli bir zaman oldugunu dusunmuyorum ziraa kurstan ciktiktan sonra da cogunluk bir 6 ayda kendi tekrar yaparak mulakatlara hazirlanarak is bulma surecini tamamliyor bazilari ise bunu kurs bitiminden 1 yil sonraya da atabiliyor.Konular agirlikla teknik oldugu icin teknik altyapisi olan kisiler icin daha tanidik geleceginden hizlica kavrayip ogrenebiliyorlar.Ancak yine de fazlaca calisilmasi gereken bir surec oluyor.Bu tarz bootcampe giden kisiler de deneyimlerini paylasabilirlerse sevinirim. Tesekkurler.


  • ..........


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT Merhabalar evet benim aldigim kurs online gunde 4 saat suruyor.Ucretlendirme toplamda 10.000 dolar ancak yarisi pesin yarisi is bulunca seklinde bir anlasma yaptik yarisini da 6 taksite bolduler. Kurs toplamda 6 ay suruyor.Ancak yukarida bahsettigim gibi eger bir altyapi yok ise gunde kursun verdigi 4 saat disinda da bir 5 saat calismak gerekiyor cok fazla konu ve bilgi var.Simdiden size de kolay gelsin.


  • ..........


  • @Ömer-Şerif-BAYAZIT Wise Quarter


  • ..........


  • Arkadaşlar bir sorum olacak, Amerika içerisinden remote junior developer olarak çalışmak için iş kabulü aldım, greencardım var. Saatliği 65 dolardan başlıyormuş, bu maaş bana çok geldi de sizce de öyle mi? Acaba uzaktan çalışınca vergilerden mi çok kesiyorlar vs. Bunun hakkında bilgisi olan var mı acil?


  • @Laçin-Boz Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Saatlik ücret ile anlaştıysanız büyük ihtimal full-time değil contract-based çalışacaksınız. Büyük ihtimal vergilerinizi kendiniz ödüyor olacaksınız ve sağlık sigortanızı da kendiniz ödüyor olacaksınız


  • Chicago IT alanında iş fırsatları açısından nasıldır merak ediyorum. Ayrıca orada yaşayıp bootcamp almış arkadaşlar varsa tavsiye eder mi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.


  • @beyzakr, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

    Chicago IT alanında iş fırsatları açısından nasıldır merak ediyorum. Ayrıca orada yaşayıp bootcamp almış arkadaşlar varsa tavsiye eder mi? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

    İzninizle takipteyim hocam bende


  • @Prm-oguzhan tabii👍🏻


  • teksas yazılımcılar için bir cennet


  • @mikael bunu duyduguma cok sevindim, ozellikle bir sehir var mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum