Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
@kundekari Ben iş başvurularında (Özellikle Güvenilir Firmalarda) Additional document US Immigrant visa kopyasını yolluyorum. Ayrıca başvurularda Amerika'da legal çalışma hakkımın olduğunu beyan ediyorum. Bu şekilde başvurularda süphe ve yanlış beyanı önlemiş durumdayım. Green card kazandığıma ait cover page deki beyanlarda ağırlıklı olarak süratli şekilde reject yazı gelmekte idi. Şuan sky pe den bir hattım var oradan şirketler temas kuruyor. Ayrıca Resume ,cover page, indeed ve linkedin gibi kontrol yerleri SSN için verdiğim adres gözükmekte (Başlangıcı c/o ile başlamak kaydı ile ) . Dönüşler bu şekilde artış gösterdi ve telefon ile sıcak mülakat görüşmeleri yaptım. Size de Bu şekilde başvuru yapmanızı öneririm.
-
@redsat2000 şirket içi görüşmeler yaptığım için güvenlik sorunu yok. Bundan sonraki görüşmelerde bu yolu deneyeceğim. Çok teşekkürler.
-
Merhabalar 9 kasim 2018de ssnye basvurdum ama bu vakit oldu hala posta kutumuza herhangi bi card gelmedi. Daha ne kadar surecek bilgisi olan var mi?
-
@06mert Basvurunuz sonrasi size verilen bilgilendirme kagidinda kartinizin 2 hafta icersinde adresinize gonderilecegi bilgisi de yer aliyordu diye hatirliyorum. Eger oyle ise bu hafta icinde gelir muhtemelen.
-
@Edelweiss Thanksgiving var bu Cuma insallah bi aksilik cikmaz da ssne ulasirim ne ehliyet ne banka hesabi acabiliyorum
-
@06mert SSN olmadan banka hesabı açabilmiştim ben. Yalnız bunun icin 4 5 tane ayrı Bank of America Subesi gezmem gerekmişti :) süresi henüz dolmamış Green card vizesi basılı pasaportunuz banka hesabı açmak icin yeterli. SSN numaranız geldiğinde ise bankanıza bildirmek zorundasınız.
-
Girişte adresimi değiştirdim, Green Cardlar geldi ama SSN lerden haber yok. Girişten sonra yaklaşık 1.5 ay oldu. Bu tür gecikmeler normal midir?. Şu an Türkiye'deyim. Nisan da gideceğim. Buradan takip edeceğim bir adreste yok yanılmıyorsam.
-
@arnblt Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Girişte adresimi değiştirdim, Green Cardlar geldi ama SSN lerden haber yok. Girişten sonra yaklaşık 1.5 ay oldu. Bu tür gecikmeler normal midir?. Şu an Türkiye'deyim. Nisan da gideceğim. Buradan takip edeceğim bir adreste yok yanılmıyorsam.
bir sekilde dosyaniz USCIS'ten SSA'ya aktarilamamis. ABD'ye gidince ofise ugrayip basvuru yapabilirsiniz.
-
Yani bu saatten sonra gelmez gözüyle bakabiliriz o zaman :)
-
@arnblt Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Yani bu saatten sonra gelmez gözüyle bakabiliriz o zaman :)
yine de oyle demeyelim :) ama gelmeme ihtimali yuksek.
tabii hic belli olmaz, ama gelmemesi de sizi rahatsiz etmesin. -
SSN başvurusundaki yaptık bizde 2- 3 hafta söylendi, Grencard ödemesini amerikaya gitmeden ödedik ve 3 hafta oldu Greencard gelmedi.
grencard gelmez ise veya adrese verilmezse nerden biz kontrol edeceğiz ... Nereye başvurmamız lazim? -
@meer uscis in sayfasında bir üyelik oluşturun. Orada vizedeki bilgilerinizle bir kayıt oluşturup akibetini sorgulayabiliyorsunuz. Hatta postaya verildikten sonra detaylı bir şekilde tracking bilgisi veriyor.
-
@meer Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
SSN başvurusundaki yaptık bizde 2- 3 hafta söylendi, Grencard ödemesini amerikaya gitmeden ödedik ve 3 hafta oldu Greencard gelmedi.
grencard gelmez ise veya adrese verilmezse nerden biz kontrol edeceğiz ... Nereye başvurmamız lazim?Green Card icin resmi olarak bekleme suresi 120 gun, bilginize.
-
Merhaba soruldumu bilmiyorum ama, eşim work and travel ile ABD ye gitmişti bi 10 sene önce. Ssn numarası geçerli midir hala? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
-
@hgkd Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
Merhaba soruldumu bilmiyorum ama, eşim work and travel ile ABD ye gitmişti bi 10 sene önce. Ssn numarası geçerli midir hala? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
evet numara gecerlidir, sadece yeni kart alarak ayni SSN'yi kullanabilir.
-
@crazycells teşekkür ederim peki eski kartı duruyor. Hemen yenileyebiliyor mu acaba yoksa diğer aile üyelerininki ile birlikte mi alacak
-
@hgkd Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@crazycells teşekkür ederim peki eski kartı duruyor. Hemen yenileyebiliyor mu acaba yoksa diğer aile üyelerininki ile birlikte mi alacak
Eger DS260 formunda istediyseniz bekleyebilirsiniz, eger istemediyseniz ya da beklemek istemiyorsaniz bir SSA ofise gidip eski kartla basvuru yapabilirsiniz.
-
@crazycells Ogrenci olarak aldıgimiz SSN, ogrencilik donemi (tarihi) bittikten sonra 6 ay veya 1 senelik aldigimiz F1 vizesi ile ve okuldan aldigimiz calisma vizesinide aldigimizi varsayarsak 6 ay veya 1 sene dolduktan sonra yani ogrenci vizesi (F1) bittikten SSN haala kullanilabiliyormu? Calisabiliyor, ev kiralayabiliyor veya bir seyler satin alabiliyormucuz? Bize ogrenci vizesi ile verilen SSN'den ?
-
@carpediem Social Security Number (SSN) ve Basvurusu içinde söyledi:
@crazycells Ogrenci olarak aldıgimiz SSN, ogrencilik donemi (tarihi) bittikten sonra 6 ay veya 1 senelik aldigimiz F1 vizesi ile ve okuldan aldigimiz calisma vizesinide aldigimizi varsayarsak 6 ay veya 1 sene dolduktan sonra yani ogrenci vizesi (F1) bittikten SSN haala kullanilabiliyormu? Calisabiliyor, ev kiralayabiliyor veya bir seyler satin alabiliyormucuz? Bize ogrenci vizesi ile verilen SSN'den ?
hem evet, hem hayir :)
SSN numaranizi calisma izni veren vizeniz ya da statunuz oldugu surece kullanabilirsiniz. SSN uzerinde sadece vize ile kullanilabilecegi yaziyor, dolayisiyla sizi ise alan ciddi kurumlar bunlari kontrol ederek sizi isi alirlar. Ama ev kiralarken SSN olmasi sart degil, bir sey satin alirken SSN olmasi sart degil, sadece kayitli yani yasal olarak calisiyorsaniz, IRS'e vergi oderken onemli oluyor SSN.
Eskiden SSN varsa, calisma izni vermeyen bir statude olsaniz bile calismaniz sorun olmuyordu, fakat 9 Agustos'tan itibaren illegal calismak yasal statunuzu de sona erdiriyor, bilginize:
Gunu gecmis SSN ile IRS'e vergi oderken bile sorun yasamiyorsunuz, IRS sizin gocmenlik statunuzle ilgilenmiyor, sadece ne kadar kazandiginiz ile ve ne kadar vergi odediginizle ilgileniyor. Sizin gocmenlik statunuzle ya da yasal calisip calismamanizla ICE adinda bir birim ilgileniyor sadece.
-
@crazycells Teşekkürler cevabınız için, bir sorum daha olacaktı
-Eğer ben bir işveren ile file olmadan imza anlaşma falan olmadan çalışıyorsam, atıyorum ; bana "şunları taşımama yardım edersen $25 saatine vereceğim" ama bende karşındakine güveniyorum, tamamen koşulsuz çalışıyorum. bu illegale giriyor mu?
-ve de dil okulu süresini 10 sene 20 sene kadar çıkartabiliyor muyuz? varsayalım çıkarttık bunun ile çalışabilir miyiz bazı dil okulları çalışma izni veriyor imiş?
-atıyorum LYFT, DoorDash gibi applicationlarda Dil okulunun F1 vizesinin SSN'i ile çalışıyorum. vize sürem(F1) bittikten sonra SSN geçerliliğini bu gibi uygulamalarda yitiriyor mu?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
55
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum