Merhaba,
Food truck pemitleri bulundugunuz state ve citye gore degisiyor. Ornegin Texas’ta hizmet vereceginiz her city icin ayri ayri health ve fire departmanindan permit almaniz gerekiyor. Aldiginiz permit ise sadece bir location icin gecerli. Her yerde durup satis yapamazsiniz. Kural biraz enteresan ama boyle.
Giris maliyeti degiskendir. Trailerdan bahsetmiyorum. Trailer olayi hem daha zor hem de cogu yer icin uygun degil. Bazi lokasyonlara direk girme iz gerekiyor, trailer’i trucktan indirip ekstra bir kaldirac ile tekrar kaldirip ilerletmelisiniz. Hem tehlikeli hem zor. Bazi lokasyonlarda dar yerlerden gecip park etmeniz gerekiyor. Manevra kabiliyeti dolayisiyla trailerlar giremiyor. Bir de cekecek pickup truck almaniz gerekiyor. En azindan Silverado 2500 gibi bir sey olmali ki o da pahali.
Food Truck olarak 30bine de truck var, 150bine de. Truckin yilina, mutfaktaki dizayna, ekipmanlara, icindeki derin donduruculara, buzdolaplarina, klima, jenerator… gore fiyat degisir.
1.5 senedir Dallas’ta food truck isletiyorum. Ikinci is olarak yapiyordum fakat artik zaman ayiramiyorum. Yakin zamanda satisa cikaracagim. Dusunen olursa detaylari konusabiliriz. Yatirimci vizesine de uygundur.
Merak ettiginiz seyleri sorabilirsiniz. Cevaplamaya calisirim. Tesekkurler.

ama bunun icin nasil bir prosedur gerekiyor emin degilim