Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba boyle birsey yapmak istesek hangi eyaletlerde evde uretime izin veriliyor bilgisi olan var mi? Bu tur bilgileri iceren bir web sitesi varsa paylasirsaniz sevinirim.Bildigim kadariyla Ny ta izin verilmiyor urunlerin endustriyel mutfaklarda uretilmesi gerekliymis aksi taktirde satisini yapamiyormusuz... Simdiden tesekkurler.


  • Ilgili kisiler icin soyle bir web sitesi var.Ilgili seyler buldukca bu baslik altinda patlasirim... http://www.pickyourown.org/CottageFoodLawsByState.htm


  • Faydalı bir başlık sayın @aliarmgn, teşekkürler.


  • Evde yapmak zor iş değil mi? Beş altı tane ekmek yapıp satmanın size bir getirisi olmayacağı için günde en azından 20-30 arası satış yapmanız gerektiğini düşünüyorum.


  • @greentayfun ben pasta icin arastirma yapmistim,genel olarak yemek isleriyle ilgili...


  • Konuyu çok araştırmadım ancak satış için çok fazla prosedür yok ise garaja matador fırınlarından koyulup çok seri şekilde ekmek yapılabilir diye düşünüyorum.


  • matador firini bilmem ama baya ekmek firinini garajina kurdurmus bir marka adiyla marketlere paketleyip urunu satani gordum 🙂 ama bunun icin nasil bir prosedur gerekiyor emin degilim 🙂

    @yalta Evde pasta ekmek vs. uretip satmak. içinde söyledi:

    Konuyu çok araştırmadım ancak satış için çok fazla prosedür yok ise garaja matador fırınlarından koyulup çok seri şekilde ekmek yapılabilir diye düşünüyorum.


  • Zahmetli iş gibi görünüyor bana.


  • Kek, pasta v.s. ekmek üretip satmaktan daha kolay ve katma değeri daha fazla... Her yerde, çokça yapılan sokak festivallerine giderek bir masa koyup satılabilir. Belediyeye az bir ücret ödeyip permit alınıyor. Dükkan kirası da yok.


  • @murat-taskin Biliyorum Murat bey de sikinti uretilecek olan yer 🙂 Markette satilan urunler icin de ticari bir mutfak sarti var mi? Biliyor musunuz?


  • @aliarmgn Profesyonelce marketlere falan satis yapiyorsaniz dediginiz dogru olabilir ama festivallerde kendi urununuzu satıyorsanız evde uretmenin bir sakincasi olmasa gerek. Her sey gibi sanirim o da eyalete göre degisiyordur. Ben de bir taraftan arastirayim. Bir de buyuk marketlere girmek zordur. O kapasiteyle marketin ihtiyacini karsilamak mumkun degil. Ancak mahalle aralarindaki bufe, bakkaliye tarzi isletmelere ya da zincir olmayan coffee shoplara mal verilebilir.

    Benim hep aklimda olan, bir zamanlar yapmayi dusundugum bir is var. Artik yas geciyor siz yapin 🙂
    Tatliyi Amerikalilar cok sever biliyorsunuz. Gordunuz mu bilmiyorum. Hani bizim Izmir'de carsida sokakta insanlara bedava lokma tatlisi dagitilir. (mini donat ya da top seklinde) TR'den gotureceginiz aleti bir araca yukleyip istediginiz yerde imalat yapip yerinde sıcak sıcak pazarlayabilirsiniz. Mısır surubu, un ve su... maliyeti dusuk, imalatı kolay. Porsiyonu 5-6 $ dan rahatlikla satilir. Ister sehir merkezinde belediyeden permit alarak bir sokak kosesinde, ister festivallerde satabilirsiniz. Eger buyuk oynamayi seviyorsaniz eleman bularak bir araba zinciri bile kurabilirsiniz. Hatta franchisinge bile acik bir konu.
    (Bu tatlinin uzerine Amerikalilarin damak tadina uygun dondurma, cikolata sosu, renkli sprinkle lar falan da konarak daha cazip bir hale getirilebilir.)


  • @murat-taskin Yunanlilar yapiyordu bu bir eyalette 🙂 Tesekkurler bilgi icin hocam ben de ysim gecmeden yapyim diye biraz hizlandim 🙂


  • @aliarmgn Evde pasta ekmek vs. uretip satmak. içinde söyledi:

    @murat-taskin Yunanlilar yapiyordu bu bir eyalette 🙂 Tesekkurler bilgi icin hocam ben de ysim gecmeden yapyim diye biraz hizlandim 🙂


  • @murat-taskin dogru diyorsunuz bayılırlar. Ben Amerika’da yemek İsinin her zaman tutacağını düşünüyorum. Sokak aralarında 2-3 masalı izbe yerlerde bile oturup yemek yiyen insanlar var.


  • Onların da burnunu sokmadığı yer kalmadı. Her neyse onlar yapıyor diye vazgeçecek halimiz yok. İş yapıp yapmadıklarını da görmüşsünüzdür o zaman. Karar vermek kolay olur.


  • @aliarmgn gelisme var mi is fikrinizde 🙂


  • Merhaba, su an icin sadecece bilgi topluyorum. Ev arkadaslarim amerikali birisi doktor olacak(intern), digeri bankada uzman olarak calisiyor her ikiside restaurant acmayi dusunuyorlar 🙂 Onlara danisiyorum,kendim fransiz pastanesinde calisiyorum zaten. Onunuzdeki hafta superviserim kendi dukkanini acicak ny ta(7senelik tecrube) ondan fikirler aliyorum gelisme bu sekilde. Ama bu dukkan konusunda gittikce netlesiyorum,acabalarim ortadan kalkiyor... Tek sikinti maddi.. 🙂 umarim onu da cozerim,bu basligi acma sebebim de biraz o sikintiyi azaltacak biseyler yapmakti... Onumuzdeki sene bu ise baslamam lazim. 🙂

    @filth_grinder Evde pasta ekmek vs. uretip satmak. içinde söyledi:

    @aliarmgn gelisme var mi is fikrinizde 🙂


  • Burnunu sokmak degil de daha cesur olmak diyelim bence. Biz biraz daha ince eleyip sik dokuma pesindeyiz 🙂 Yoksa burada bir yunan pastanesine/lokantasina gittiginizde gordugunuz kadayif ve baklava bizimkilerle kiyaslanamaz ki Turkiye’ye gitmis yabancilarda bunun farkinda .Daha gecen hafta ev arkadasimin kiz arkadasi buradakiler cok farkli ozellikle cok sert ve kuru demisti.Gercekten de oyle. @murat-taskin Evde pasta ekmek vs. uretip satmak. içinde söyledi:

    Onların da burnunu sokmadığı yer kalmadı. Her neyse onlar yapıyor diye vazgeçecek halimiz yok. İş yapıp yapmadıklarını da görmüşsünüzdür o zaman. Karar vermek kolay olur.


  • @aliarmgn hocam pastane işinde olduğunuz için bilirsiniz her unla baklava poğaça börek pasta kek yapılmaz . Büyük ihtimalle gerekli özellikleri taşıyan un bulmakla uğraşmadıkları içindir . Baklavanın tarifi her yerde aynıdır . Ayni tarife uyarak baklavayı baklava için üretilmiş özel unla yapmak ayrı . Marketten veya bir distiburotorden aldığınız özellikle baklava için üretilmemiş un ile yapacağınız baklava ne gevreklik ne incelik ne pişirme ne de tat açısından aynı olmaz . Baklavalık unun diğer unlardan farkı içindeki gluten miktarının az olmasındandır. Aslında uğraşılsa glutensiz un ile gluten içeren unu karıştırıp usta bir göz sadece hamurundan bile gereken miktarı bulur ve bunun üzerine üretim yapabilir . Yunanların sorunu da tam olarak bu baklavalık unla uğraşmıyor direkt buğday tortillasi unu veya normal un kullanıyorlar


  • @mr-hakan Hocam sizin kadar detaylı araştırma yapmadım açıkcası yada o kadar bilgi sahibi değilim baklava üzerine... Sadece pudra şekeri ve unun karışımı kullanılıyor yufka açılırken ve şerbet döküldükten sonra da biraz pişiriliyor sanırım... Ama şundan eminim yunanlılar yapmasa daha iyi olur 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum