DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @maximtk Çok teşekkür ederim.. Size de başarılar dilerim


  • @mstfak Çok teşekkür ederim. Ben de sizi tebrik ederim.


  • @mstfak ben de sizi tebrik ederim. Ailenizle yolunuz açık, şansınız bol olsun.

  • Yasaklı

    @isotti vizeniz hayırlı olsun. Amerika'daki yeni hayatınızda başarılar.


  • @bernat Sizin adınıza çok sevindim. Eşinizin de en kısa sürede vizesini almasını diliyorum. Yeni hayatınızda başarılar 🙂


  • @mstfak Yeni hayatınızda başarılar dilerim 🥳

  • Yasaklı

    @bernat vizeniz hayırlı olsun. umarım eşinizin AP süreci de bir an önce olumlu sonuçlanır. bol şans diliyorum.


  • @maximtk çok teşekkürler. Sizin de mülakatınız sorunsuz geçer umarım. Şimdiden bol şans


  • @ozzy22 çok teşekkürler. Umarım yakın zamanda sonuçlanır da tam anlamıyla bir mutluluk yaşarız. Çok sevgiler


  • @binbasitom Çok teşekkür ederim.


  • @bernat çok teşekkür ederim.


  • @ozzy22 Çok teşekkür ederim.


  • @burcugulsn cok sevindim Burcu hanim hayirli olsun


  • Ne güzel haberler bugün! Vize alan herkezi tebrik ediyorum. Nihayet bu yorucu süreç sizin için bitmiş.
    Açıkçası ben de bizim mülakatımızı dört gözle bekliyorum. Artık iki sene beklememin sonucu almak istiyorum..


  • Öncelikle herkese merhaba,

    Bu yazıda Green Card serüvenimi baştan sona anlatacağım. 22 yaşındayım ve kazanan en gençlerden biriyim. 2022 Mayıs ayında Green Card sonuçlarının açıklandığı ilk gün sonuçlarımı kontrol ettim ve kazandığımı gördüm. Dosya numaram 251XX’di. Bu sayının yüksek olduğunu ve Türkiye için riskli bir numara olduğunu daha önceki araştırmalarımdan biliyordum.

    Hiç vakit kaybetmeden DS-260 formunu doldurmaya başladım. İlk denemelerimde site çok fazla hata verdi ve formu dolduramadım. Formu doldurmak için bir gece uyumadım ve yavaş yavaş kaydederek ilerledim. DS-260’ın hızlı doldurulması gerektiğini ve bu durumun DV-2022’de önemli olduğunu, bu sene de önemli olma ihtimalinin yüksek olduğunu biliyordum. Formu 2. gün doldurup gönderdim.

    Sonra uzun bir bekleyiş başladı. Ankara son zamanlara nazaran güzel başlamıştı. Matematiksel hesaplamalara göre gerçekten iyiydi, fakat 2022’nin bitimine doğru 2023’te çok yavaşladı. Geçmiş senelerde olduğu gibi toplu bir mülakat gelmedi ve şubat-mart ayı geldi. AOS (Adjustment of Status) yapmak için Amerika’da bulunmanız veya vizenizin olması gerektiğini öğrendim. Çünkü eğer yeni bir vize başvurusu yaparsanız DS-260’ın doldurulduğunu görüyorlar ve büyük ihtimalle reddediyorlardı. Dosya taşımayı merak ettim ve bunu da öğrendim.

    Kendime bir mail şablonu oluşturdum ve çeşitli konsoloslukların listesini hazırladım. 8 Mart’ta bu mailleri atmaya başladım.

    Mail Şablonu;
    Mail Konusu: Dosya Numaranız

    ————————————————————————-
    Case Number :
    Principal Applicant :
    Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY
    Date of Birth :
    Dear Sir/Madame

    My name is [ADINIZ,SOYADINIZ], I won the green card lottery (DV-2023) from Turkey via the European region.
    According to my high case number and Ankara's previous years data I think it will be very difficult for me to get an interview in Turkey. Due to many visa requests in Ankara with the global problems and Turkey not requiring a Schengen visa, I believe my chance in getting an interview decreases extremely, making it almost impossible.
    I am a [YAŞINIZ]-year-old [MESLEĞİNİZ] who really wants to get a Green Card therefore I am planning my future accordingly which includes a plan to attend a [AMERİKAYA GİTMEK İSTEME NEDENİNİZ]. I would be most grateful if you could spare me a space in your future work schedule and accept the transfer of my DV file.

    So that I kindly request you to transfer my case from US Embassy Ankara /TURKIYE to US Embassy [HEDEF ŞEHİR / ÜLKE]
    I am looking forward to hear your positive response.  
     
    Thanks in advance for your time.

    [ADINIZ SOYADINIZ]
    [TARİH]
    Sincerely,
    ————————————————————————-

    Birçok konsolosluktan “Dışarıdan dosya kabul etmiyoruz” şeklinde yanıt geldi, bir kısmı ise hiç yanıtlamadı. Viyana ise “Şu an kapasitemiz dolu durumda, dosyanızı ve isteğinizi kaydediyoruz. Eğer ilerleyen zamanlarda müsaitliğimiz olursa sizi bilgilendireceğiz” şeklinde bir mail attı.
    Bende cevap olarak;
    Dear Sir/Madam,
    Thank you so much for considering my email and responding. I am grateful for your attention to my request. Obtaining a Green Card and being able to go to the USA would have a significant impact on my life, and I am very eager to pursue this opportunity. If you have availability for an appointment, please let me know as I would be honored to attend. I look forward to hearing from you and thank you once again for your time and consideration.
    Best regards,

    Şeklinde bir teşekkür maili gönderdim.
    Bana yine dönüş yaptılar;

    “It might be possible that we open up more appointments in the summer and we will then notify you.”

    Viyana’nın Türklere mülakat verdiğini duymuştum ve bu yanıt beni umutlandırmıştı.

    7 Nisan’da, yani ilk mailden tam bir ay sonra diğer konsolosluklara ve Viyana’ya tekrar mail attım. Viyana’ya attığım mail ilk attığımdan farklıydı çünkü “reply” şeklinde ilerledim ve daha farklı bir şey yazmak istedim. Bu şekilde bir mail attım:

    Dear Sir/Madam,
    I am writing to follow up on my previous request for an interview with the Vienna American Consulate. I am still waiting to be scheduled for an interview and I was wondering if there is any chance that you could provide me with an opportunity to attend an interview? If you had previously mentioned that there might be an opening in the near future, I would be very grateful if you could consider me for that opening. Thank you for your assistance and support. I am hoping to receive good news from you soon.
    Best regards,

    Aynı gün içinde bana “DV dosyanızı kabul ediyoruz” içerikli bir mail attılar. Dosyam artık Viyana’ya taşınmıştı ve çok mutlu oldum. Ancak daha önce hiç yurtdışına çıkmamıştım ve Schengen vizesi de yoktu. 24 Nisan’da Molnar’a (Viyana’daki konsolosluğun anlaşmalı olduğu poliklinik) sağlık işleri için mail attım ve randevu aldım. Schengen vizesi için Hollanda’dan başvurdum, çünkü Avusturya’dan red alanlar olduğunu duymuştum. 22 Mayıs’ta Edirne VFS’e evraklarımı teslim ettim, fakat parmak izi problemi nedeniyle tekrar çağırdılar ve 24 Mayıs’ta tekrar Edirne’ye gidip parmak izi verdim.

    Bu süreçten sonra Schengen vizesini beklemem gerekiyordu. Beklerken Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde antikor testlerimi yaptırdım. Sağlık ocağına gittiğimde kızamık aşısının tekrarlanması gerektiğini söylediler. Viyana’nın istediği TDAP (Adacel markalı tetanoz aşısı) aşısını aldım ve sağlık ocağında iki aşıyı da oldum. Aşı kartıma ve e-Nabız’a işlettim.

    Mülakatın haftası geldi ve 12 Haziran Pazartesi günü sağlık randevuma gittim. Tüm gerekli aşılarımın tam olduğu söylendi. Üre testi yapıldı ve fiziksel bir testten geçtim. Hastalıklarımı, ameliyatlarımı sordular ve kan aldılar. Çok güleryüzlülerdi ve yardımcı oldular. Molnar’a 390€ ödeme yaptım. Testler sonuçlandıktan bir kaç gün sonra konsolosluktan mail geldi ve “Yarın Pack & Weg ofisi aracılığıyla pasaportunuzu alabilirsiniz” dediler. Sabah gittim ve pasap ortumu aldım. Viyana’daki işlemlerim tamamlanması 9 gün sürdü. Viyana’yı çok beğendim, gerçekten güzel bir şehir.

    Şansıma, ertesi gün Polonya üzerinden Chicago’ya giden bir aktarmalı uçuş vardı ve cumartesi olmasına rağmen hafta içi uçuşla aynı fiyattaydı. Hemen biletimi aldım ve sorunsuz bir şekilde Chicago’ya ulaştım. Green Card basım ücretini de ödedim (220$). Giriş yaptıktan tam 3 hafta sonra, 14 Temmuz’da Social Security Number (SSN) kartım elime ulaştı. SSA ofisine gittiğimde SSN’i vermediler ve 2 hafta içerisinde adresime geleceğini söylediler. Green Card’ım 17 haziranda geldi, ödemesini yaptıktan 21 gün sonra ulaştı.
    17 Haziranda bir sigorta şirketinde insurance agent olarak işe başladım, şu an hayatıma sigortacı olarak devam ediyorum.

    Bu süreçte ailemin ve özellikle kız arkadaşımın bana verdiği destek benim için çok önemliydi. Ayrıca forumda tanıştığım birkaç kişi de her zaman yardımcı oldu, isimlerini vermek istemiyorum ancak gerçekten çok iyi insanlar. Tabii ki Gucarslan ve diğer yardımsever admin arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Umarım kazanan herkes Green Card’ını alır. Herkese bol şans dilerim.

    Bu yazıda Green Card serüvenimi detaylı bir şekilde anlattım. Umarım ilham verici olmuştur. Her adımda sabırlı olmanız ve hedefinize ulaşmanız dileğiyle. Başarılar! Son olarak ANKARAYA GÜVENMEYİN!


  • @burcugulsn Tebrik ederim. Darısı mülakat bekleyen arkadaşlara olsun


  • @Ediz-İNCE Başarılarının devamını dilerim. Son cümlen aslında @gucarslan Uğur Beyin de sıkça hatırlattığı "Ankara'ya güvenmeyin, dosyanızı taşıyın" cümlesiyle bitiyor ve anlamlı olmuş. Tekrar tebrikler.


  • @Ediz-İNCE Merhaba, vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun mutluluklar dilerim. Bizlere yardımcı olabilmesi adına oluşturduğunuzu belirttiğiniz iletişim mailleri listesini paylaşma imkanınız olur mu?

    Teşekkürler.

  • Yasaklı

    @mstfak vizeniz hayırlı olsun. yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • Yasaklı

    @Ediz-İNCE oturumsuz dosya taşımayla ilgili yararlı deneyimlerden biri olmuş, tebrik ederim. yeni hayatınızda başarılar.


Benzer Başlıklar

  • 11427
  • 89
  • 482
  • 1206
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

172
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

432.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum