DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @incomprisa merhaba. Ben bugün kızımla (5)girdim mülakata. Merak etmeyin. Bu şekilde sizin tabirinizle isterik krizi gelen çocuklu aileler oldu. Ama onlar sadece evraklarına odaklıydı ve süreçlerini tamamladılar. Orada çizgifilm oynatılan bir bölğm yapmışlar. Çocuk sandalyesi ve masası da var. Çizgi film sessiz… ama çocuklar oraya oturdu ve izlediler. Güneşgözlüğü ve akılsız saat ile gitenler vardı. Lolipıpa izin verirler diye düşünüyorum. Vermezlerse orda çöp var atıverirsiniz gider. Çok kısa sürüyor süreç. 1 saat dolmadan ayrıldık konsolosluktan. Ben yanima su bile almadım. Gitmeden önce tuvaletini yaptırdım. 1 saatte de çok ekstrem bir durum olmadıkça çocuklar sorun çıkarmaz gibi geliyor.


  • @Berkay-BHR Vizeniz hayırlı olsun bol şanslar


  • Öncelikle herkese merhaba, 15 Mayısta Viyana'dan girdiğimiz mülakatımızda maalesef eşim APye kaldı ve 75 gündür devam eden AP sürecimiz henüz sonlanmadı. Ancak sürecin neredeyse sonuna gelmiş olmamız ve belki deneyimimizin bundan sonra mülakata girecek arkadaşlara bir faydası olması adına deneyimimizi paylaşmak istedim.

    Case Numaramızın 13binlerde olması sebebiyle biz de birçok arkadaşımız gibi bir süre Ankara'dan mülakat bekledik. Foruma sürecin en başında üye olmuş olmama rağmen, dürüst olmak gerekirse büyük hata ederek, Aralık ayına kadar sıklıkla takip etmedim. Ankara'nın durumundan, dosya transferi imkanından hiç haberim yoktu. Ocak-Şubat aylarına geldiğimizde dosyamızda herhangi bir gelişme olmadığını ve bunun sürecin normali olmadığını forum sayesinde öğrenerek ne yapabileceğimi araştırmaya başladım. Bu noktada forum grubundan, dosya taşıma konusunda beni bilgilendiren ve cesaretlendiren arkadaşlar oldu. Başta Cebrail bey olmak üzere bu yönde destek olan tüm arkadaşlara gönülden teşekkür ederim. Öncelikle Viyana U.S. Konsolosluğuna dosyamızı transfer etmek üzere bir talepte bulundum ancak kapasitelerinin dolu olduğu yönünde bir dönüş aldım. Konsolosluğu çok bunaltmadan sabırla bir süre bekledim ve başka arkadaşların transfer onayı almaya devam ettiklerini görünce ilk mailimden yaklaşık 2 hafta kadar sonra yeniden kendimi hatırlatarak, özetle "herhangi bir boşluk açılıp açılmadığını, dosyamızı transfer etmenin mümkün olup olmadığını" belirten bir mail daha gönderdim ve bu kez dönüş olumlu oldu. Dosyamızın transferi kabul edildi ve hemen bir sonraki visa bültende 15 Mayıs için mülakat tarihimiz verildi. Zaman kaybetmeden Viyana'daki konsolosluğun çalıştığı Molnar Sağlık Kliniğine mail atarak vize mülakatımızın 15 Mayıs Pazartesi günü olduğunu ve yakın bir tarihe randevu almak istediğimizi belirttik. 16 Mayıs Salı, mülakattan 1 gün sonrası için randevumuz verildi. İyi ki de öyle oldu, öncesinde 14 Mayısta seçimin olması sebebiyle gitme imkanımız olamayacaktı. Randevu tarihlerimizi onayladıktan sonra Schengen için evrak hazırlama sürecine girdik ki bu süreç, Avusturya'dan o dönemde çok sayıda arkadaşımıza red gelmesi sebebiyle bizi en çok strese sokan süreç oldu. Eşimin de benim de daha önceden çok sayıda Schengen vizesi vardı ancak Avusturya'ya gitmemiştik ve daha önce vize almış olmanız bir artı olsa da yine onay alacaksınız anlamına gelmiyor. Başvuruda bir hata olmaması adına eşimin yıllardır vize işlemlerini yapan bir danışman ile süreci yürüttük. Yunanistan'dan daha hızlı ve olumlu sonuç alabileceğimizi belirtti ve kendisini dinleyerek Schengen'e Yunanistan üzerinden başvuru yaptık.

    Schengen'i bekleme süresinde sağlık muayenesinde bizden talep edilecek aşıları Türkiye'de olabilmek üzere bir uğraşa girdik. Taksim Eğitim Araştırma Hastanesinden Enfeksiyon Bölümünden bir randevu aldık. Doktorumuza talep edilen aşıları gösterdik ve bu aşılara bağışıklığımız olup olmadığına dair antikor testi yaptırmak istediğimizi belirttik ve durumumuzu anlattık. Çok anlayışlı bir doktora denk geldik ve hemen kan alımı yapıldı, tüm sonuçların çıkması araya bayram da girmesi sebebiyle 10 günü buldu. Doktordan antikor sonuçlarımızın çıktısını kaşeli ve ıslak imzalı olarak aldık. Benim Tdap harici tüm aşılara bağışıklığım vardı ancak eşimin kızamık da vurulması gerekiyordu. Tdap her ikimiz içinde bir eczaneden temin ettik ve sağlık ocağımıza giderek aşıları yaptırmamız ve sonrasında tüm aşıların yapıldığına dair resmi bir belge edinmemiz gerektiğini izah ettik. Yine çok anlayışlı insanlarla karşılaştık ve aşılarımız sağlık ocağında yapıldı ve belgemizi aldık.

    Mülakatımıza yaklaşık 1 hafta kala Schengen vizemiz onaylandı. ve hemen birkaç gün içinde mülakat için gereken evraklarımızı hazırladık ve onay sonrası pasaport teslimi için gereken Atlas Kaydını (Viyana özelinde Ankara'daki AİS, Atlas tarafından yürütülüyor) sistemden oluşturduk. Daha önceki tecrübelerimizden ileriki yıllarda Schengende sıkıntı yaşamamak adına Yunanistan'a giriş yaparak Viyana'ya gitmemiz gerektiğini biliyorduk ancak yine 14 Mayısta seçimde oy kullanacağımız için 11 Mayısta Yunanistan'a giriş yaptık 1 gün kaldık 12sinde yeniden İstanbul'a döndük. 14 Mayıs oyumuzu kullanıp akşamında Viyana'ya uçtuk. Airbnb den küçük, temiz ve makul bir fiyata daire tutmuştuk. Mekan ve ev sahibi hakkında yorumlar çok iyiydi, özellikle dikkat etmiştik. Ev son derece temiz görünüyordu, çarşaflar sabun kokuyordu vs ancak evde ilk gün itibariyle gece bir şeylerin bizi ısırdığını fark ettik, asla bulamadık, sinek olduğunu düşündük ve sonunda seyahatimizin son günü bedbug denen illetle karşılaştık. Ve maalesef bu böcekler bavulumuza yumurta bırakarak bizimle birlikte İstanbul'a evimize de geldi. Özelikle airbnbden ev seçerken çok ama çok dikkat etmenizi, bavulunuzu asla zemine koymamanızı tavsiye ederim.

    MÜLAKAT GÜNÜ:

    Önceki gece stresten hiç uyuyamadığımı ve sabah 6 da kalktığımı itiraf edeyim 🙂 Mülakatımız saat 13:00 daydı. Tekrar tekrar tüm evrakları gözden geçirdim. 12:30 gibi konsolosluğun bulunduğu binanın girişine geldik ve bizimle aynı saatte mülakatı olan Caner bey, bize destek olmak için gelen sevgili Esra Hocam ve Nejla Hanım da oradaydı. Biraz sohbet ettik ve tam mülakat saatinde konsolosluğun olduğu 4. kata çıktık (Öncesinde kesinlikle içeri almıyorlar). Güvenlikten geçtik. Çantamdaki powerbank dışında hiçbir şeyi almadılar telefonumuz dahil. Powerbanki emanete bıraktık ve çıkışta yeniden teslim aldık. İçerde biraz bekledikten sonra evraklarımızı almak üzere bankoya çağrıldık. Pasaportlarımız ve fotokopileri, 2 şer adet biyometrik fotoğrafımız, E devletten barkodlu olarak aldığımız doğum belgesi (Formül a), evlilik belgesi (Formül b), evlilik cüzdanının aslı, adli sicil kaydı, asıl talihli ben olduğum için benim diplomamın aslı ve fotokopisi, yine benim banka dökümüm ve yanımda getirdiğim varlıklar görevli tarafından alındı. Amerika için belirttiğim adresi değiştirmek istediğimi söyleyerek evraklara bir de yeni adresi ekledim. Daha sonra ücret ödemek üzere başka bir bankodan çağrıldık ve kişi başı USD330, totalde USD660 nakit olarak ödedik. Ve yeniden çağrılmayı bekledik. Yaklaşık 20 dakika sonra başka bir bankodan çağrıldık ve mülakatımız başladı. Mülakatımın diğer arkadaşların aksine biraz zorlayıcı olduğunu belirteyim öncelikle. Yeminlerimizi edip, parmak izi verdikten sonra görevli hanım bana dönerek:Asıl talihli sizsiniz sanırım tebrikler dedi. Teşekkür ettim. Önüne diplomamı aldı ve mülakat aşağıdaki şekilde devam etti.Buraya sizlere katkısı olacağını düşündüğüm bir ek not düşeyim. 10 yıldan fazladır diplomamda mezun olduğum alanda çaılşmıyorum ve bunu DS260 Formumda da belirtmiştim şu an asıl mesleğim farklı. Fakat mesleki soruların neredeyse tamamı diplomamdaki bölüm özelinde geldi. Neredeyse 20 yıl önce mezun olmam sebebiyle benim için zorlayıcı kısım burası oldu.

    -Hangi tarihte mezun oldunuz?
    2006-2007 yılları arasında
    -Mezun olduğunuzda kaç yaşındaydınız?
    Burada bocaladım. Sanırım 23 dedim. şu an 40 yaşındayım ve üzerinde çok zaman geçtiği için birden aklıma gelmedi.
    -Mezun olduktan sonra ne yaptınız?
    Bir süre üniversite rasathanesinde çalıştığımı ve hocamla araştırmaya katıldığımı belirttim.
    -Akademik araştırma mıydı? Kaç yıl sürdü?
    -Ne üzerine araştırma yaptınız.
    Araştırmanın konusunu ilettim.
    -Tamam çok teşekkürler. Fakat yeni meslek hayatınıza (şu an tamamen sanatla uğraşıyorum) başlamanızla okul bitimi arasında çok boşluk var, bu boşlukta ne yaptınız?
    İş geçmişimi anlattım ve sonrasında yeni meslek hayatıma yöneldiğimi bununla ilgili eğitim aldığımı ilettim.
    -Çok güzel, anladım. Peki eşinizle ne zaman tanıştınız dedi.
    7 yıl önce tanıştığımızı ve corona süreci itibariyle de aynı evde yaşadığımızı ilettim.
    -Çok iyi anlıyorum karantina sebebiyle insanlar birbirini göremedi. Nasıl tanıştınız? İkinize de soruyorum dedi.
    7 yıl öncesinden tanışma hikayemizi anlattık. Daha sonra eşime dönüp siz de mi sanatçısınız dedi. Eşim sanat yöneticisi olduğunu belirtti.
    -Evlilik kararını nasıl aldınız?
    -Amerika'da nereye gideceksiniz?
    -Tanıdıklarınız var mı? Gibi sorular sordu ve sonrasında
    -Çok güzel. Her şey çok iyi görünüyor, herhangi bir sorun yok yarınki sağlık raporunuzu bekleyeceğiz onay için dedi ve sonra eşime dönerek sizin için AP görünüyor. dedi ve açıklamasını yaptı. Size yollayacağımız soruları en hızlı şekilde bize iletin dosyanız hızlı çözülsün dedi.
    Hiçbir şey demedik ve teşekkür ederek ayrıldık. Fakat burada ben Apye kalmamama rağmen benim de pasaportumu iade etti.

    Hemen eve gittik ve soruları cevaplamaya başladık. Şanslıyız ki eski pasaportlarımız yanımızdaydı ve ilk soru son 15 yıl yaptığınız seyahatleri ve detaylarını içeriyor.Yurtdışına çok fazla giriş çıkışı olması sebebiyle soruları cevaplamamız gece yarısını buldu. Özellikle yurt dışında mülakata girecek arkadaşların bu sebeple eski pasaportlarını mutlaka yanlarında götürmesini öneririm.

    SAĞLIK MUAYENESİ:

    Ertesi gün sağlık muayenemize gittik. Klinikte herkes son derece samimi ve sempatikti. Belgelerimizi verdik, bir form doldurduk (bu forma Amerika'da kalacağınız adres bilgisine kadar herşeyi giriyorsunuz), aşılarımız kabul edildi. Muayeneye girdik, kan alındı.Tüm aşılarımızı Türkiye'de yaptırıp gittiğimiz için ekstra hiçbir şey ödemedik. Kişi başı EURO390, totalde EURO780 nakit olarak ödeme yaptık (Kredi kartı ya da dolar kabul edilmiyor) 20 dakika kadar bekledikten sonra röntgen için başka bir adrese yönlendirildik. Röntgen merkezi otobüsle 15-20dak mesafedeydi. Numaramızı aldık, belgelerimizi verdik ve röntgen için bekledik. İsmimiz çağrıldığında röntgen çekildi ve çıkıp yaklaşık 1 saat kadar CD almak için ortak alanda bekledik. CDmizi aldık ve o günlük süreç bizim için sonlandı. Ertesi gün Molnar kliniği tarafından eşime bir mail geldi ve röntgen filminin düzgün görüntülenmediği ve yeniden film çekilmesi gerektiği bilgisi geldi. Yeniden röntgene gittik ve film çekildi. Bu sebeple de sürecimiz sağlık muayenesi konsolosluğa gidemediği için ekstra uzadı. Bir sonraki gün resmi tatildi ve biz herhangi bir sonuç alamadan haftasonu İstanbul'a dönmek durumunda kaldık.

    İstanbul'a döndükten sonra sürekli olarak ceac üzerinden durumumuzu kontrol ettiğimde ben de AP de görünüyordum ve bu ikimizin de moralini çok bozdu. Belirsizlikte kalmak gerçekten çok kötü. Dönüşümüzün üzerinden yaklaşık 10 gün geçtikten sonra Viyana'da mülakata gidecek arkadaşımız vardı ve konsolosluğa mail atarak "bu süre zarfında yurtdışına seyahat planımız olmadığını, güvendiğimiz bir arkadaşımızın haftaya oraya geleceğini ve AP sürecinin sonlanma ihtimaline karşılık pasaportlarımızı onunla iletebileceğimizi, Konsolosluk için bir sorun teşkil etmeyecekse pasaportlarımızın işlem hızlandırmak adına ofislerinde durabileceğini" belirttik. Konsolosluk pasaportlarımızı gönderebileceğimizi hatta yanlarında 2şer adet de fotoğraf iletmemizi istediklerine dair bir dönüş attı ve biraz umutlandık açıkçası. Pasaportlarımız bir yanlış anlaşılma sonucu giden arkadaşımızla alınamadı ve Viyana'da olan ve ilerleyen günlerde mülakata girecek olan sevgili Batuhan bu konuda bize yardımcı olarak, pasaportlarımızı diğer arkadaşımızdan teslim alarak kendi mülakatında konsolosluğa teslim etti. Pasaportlar iletildikten sonra benim vizemin onaylandığı ve gün içinde basılacağı ancak eşimin AP sürecinin devam ettiği, pasaportları ne şekilde bize göndermemizin uygun olacağını sordukları yeni bir mail aldık. Ve mülakata giden arkadaşlarımızdan Melih beyin pasaportumu alabileceğini iletmesi üzerine kendisine Atlas kaydımı gönderdim ve tekrar teşekkür ediyorum, benim pasaportumu verdiğim kayıtla teslim alarak İstanbul'a getirdi.

    Bu kadar uğraş sonunda maalesef 75 gün oldu ancak eşimin AP süreci henüz sonuçlanmadı. Beklemedeyiz. Biraz uzun bir metin oldu ancak sonraki dönemlerde kazanan ya da bu sene mülakata girecek arkadaşlara belki bir katkısı olur diye düşünerek yaşadığımız her şeyi hatırladığım kadarıyla paylaşmak istedim.

    Süreç içerisinde ve halen sabırla beni yanıtsız bırakmayan ve bilgisini cömertçe paylaşan @gucarslan beye, sevgili adminlerimize, Viyana sürecinde burada tanışarak yol arkadaşlığı, dert ortaklığı ettiğim tüm dostlarıma tek tek teşekkür ediyorum. Süreç sonlanmadan her birinizin emeklerinin sonucunu almasını, güzel haberlerle karşılaşmanızı gönülden dilerim. Yardımcı olabileceğim her konuda buradayım. Hepinizin şansı bol olsun. Sevgiler

  • ⭐⭐

    @bernat Sizi çok tebrik ederim, eşinizin de bir an önce vizesine kavuşmasını diliyorum. Geçirdiğiniz bu süreç ilerde "neydi o gergin günler" diye anacağınız bir anı olarak kalacak.


  • @Serapp ben de öyle umuyorum Serap hanım. Çok teşekkür ediyorum. Umarım herkes sorunsuz, güzel sonuçlar alır. Çok sevgiler


  • @burcugulsn Çok sevindim. Tebrik ederim. Mülakatta başarılar diliyorum.


  • Bugün(28 Temmuz) Mükakat Deneyimimiz.
    Ankara’daki 07:45 mülakatımız için 1 gün önceden Sakarya’dan eşim ve oğlumuzla beraber 15:00 da yola çıktık hafif yağmur altında yavaş yavaş dinlene dinlene 18:30 gibi Ankara’ya ulaştık. Otel için 1 hafta önce The Green Park Hotel Ankara da rezervasyon yaptırmıştım. Burayı seçmemin sebebi hem kaliteli olması hemde konsolosluğun çok yakınında olması sebebiyleydi. Tabi sabah erken ayrılacağımız için rezervasyon yaparken kahvaltıyı iptal ettirip fiyattan düşürmüştüm. Otele yerleştikten sonra heyecanı bastırması için konsolosluğu gören bir noktada akşam yemeği yiyerek vakit geçirdik. Otele döndükten sonra oğlumuz henüz 13 aylık olduğu için sürekli uyanıp bizide uyutmadı sayılır. 1 saat uyuduk uyumadık diyebilirim. Sabah 7:30 gibi konsolosluğa geldik. Aracınızı yan sokağa yol boyunca park edebilirsiniz bilginiz olsun. Güvenlik kapısına geldiğimiz anda bir görevli 07:45-08:00 mülakatı olanlar sıraya girsinler dedi. Güvenliğe pasaportları teslim ettik. Ve sırayla içeriye girdik. Araba anahtarı, bebek arabası, parmaktaki yüzük sormama rağmen sorun olmadı xray den geçerek pasaportlarımızı geriye alarak içeriye girdik. Düz bahçede ilerleyerek sola dönüp o meşhur kapıdan içeriye girdik. Hemen soldaki masadaki görevliler pasaportlarımızı aldı ve üzerine numara yapıştırdı sonra talimatlarla ilgili bir kağıt verip okuyup geriye vermemiz söylendi. Yine hemen soldaki ödeme ve mülakat alanında beklemeye başladık. Yaklaşık 5 dk sonra bir görevli isimlerimizi okuyarak bizi ödeme sırasına davet etti. Ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası verdiler ve üçüncü sırayı aldık. Sonra evrak teslimi içim sağ taraftaki bankoya yönlendirildik orada 10 dk bekledikten sonraki en uzun beklediğimiz yer burası idi, numaramız yandı ve bankodaki iyi ve sempatik hanımefendinin karşısına geçtim. Ben önceden şeffaf çıtçıtlı dosya ile evrakları 3 kişi için ayrı ayrı hazırlamıştım. Hızlı bir şekilde teslim ettim.
    İstenen evraklar;
    Asıl talihli eşim için;
    -Pasaport
    -2 adet resim
    -Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi
    -Diploma aslı ve fotokopisi
    -Banka hesap dökümleri
    -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    -Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği
    -Sağlık raporu
    Benim için;
    -Pasaport
    -2 adet resim
    -Askerlik bitirme belgesi
    -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
    -Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği
    -Sağlık raporu
    Çocuk için;
    -Pasaport
    -2 adet resim
    -Eşime ait vukuatlı aile nüfus kayıt örneği
    -Sağlık raporu
    Sormama rağmen Ais kayıtları, Ds260 form çıktıları ve mülakat davet mektubunu almadılar. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sordu Türkçe talep ettim.
    Sonra mülakat için yine soldaki alana geldik ve 5 dk sonra numaramız yandı ve hadi hayırlısı mülakat başladı.
    Konsolos Bey sarışın, gözlüklü, sempatik ve yanındaki Tercüman Bey’de aynı şekilde iyi birisiydi baştan yazayım. Bankoya gelerek ikisiylede karşılıklı selamlaştık.
    -Konsolos yemin edeceğiz.
    -Biz tabi.
    -Konsolos parmak izinizi alacağız.
    -Eşimden başlayarak önce sol dört parmak sonra sağ dört parmak ve baş parmaklar olmak üzere 3 seferde parmak izlerimizi verdik. Oğlumuz için yine eşimden parmak izi alındı.
    -Konsolos neden Amerika?
    -Eşim gülümseyerek ve heyecanlı bir ses tonuyla gitmeyi çok istiyoruz.
    -Konsolos nereye gideceksiniz?
    -Houston Texas
    -Konsolos neden orası?
    -Başlangıç için güzel bir yer
    -Konsolos ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?
    -Başlangıçta gündelik işler yapıp en kısa sürede kendi mesleklerimize yönelmek istiyoruz
    Konsolos eşimin diplomasına bakıp teyit etme amaçlı sanırım bölümü sordu eşim cevapladı.
    (Eşim ve benim adıma olan banka hesap dökümlerinin tamamını TL olarak almıştık. Telegram grubundan Orkun Uslu Bey’e ayrıca teşekkür ediyorum onun paylaştığı hesap özeti dosyasını bu dökümlerin üzerine kapak olarak ataçlamıştım.)
    Konsolos sadece en üstteki hesap özeti dosyasına bakarak baya birikim varmış güzel dedi hesap özetlerine bakmadan geriye verdi. Bu karşılıklı güvene o anki samimiyete bağlı sanırım ama kapak dosyasının faydası oldu.
    Finalde konsolos vizelerinizi onaylıyorum pasaportlarınız 1 hafta içinde teslim edilecektir dedi ve kazandığımızı öğrenmemizin üzerinden geçen 15 aylık stresli süreci güzel bir şekilde noktaladı. Biz mutlu bir şekilde konsolosluktan ayrıldık araca gelince hemen telefonu elime alıp Telegram grubuyla sevincimi paylaştım.
    Konsolosluk girişi mülakat vs hızlı geçti ama sürecin başında başta @gucarslan Uğur Bey’in ve diğer saygıdeğer yöneticilerin yazdığı “Kazandınız ama bu işin en stresli ve psikolojiyi yönetmeniz gereken kısmı mülakat tarihi beklemek” cümlesini gerçekten yaşayarak öğrendik.
    Saat 17:00 ye kadar Ankara’dan ayrılmayın kuralını uyguluyor ve fışkiyeleri terk etmiyoruz hala.
    Sürecimizde emeği bulunan başta @gucarslan Uğur Bey olmak üzere diğer yönetici arkadaşlara ve Telegram grubu ve forumda bulunan, yardımcı olan tüm arkaşlara çok çok teşekkür ederim. Müsait olduğumda elimden geldiğince bilgimin yettiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım. Her şey gönlünüzce olsun.


  • @mstfak Vizenizi tebrik ediyorum. Hayatınızda başarılar diliyorum...

  • ⭐⭐

    @mstfak tebrikler.Vizeniz hayırlı olsun.Amerikadaki yeni yaşantınızda başarılar dilerim.


  • @bernat Tebrik ediyor ve eşinizinde en kısa sürede vizesinin onaylanmasını temenni ediyorum.


  • @incomprisa Biz 13 aylık oğlumuzla girdik mülakata bugün ve sadece biberonu eşime içirip test ederek içeriye aldılar. Parmak izinide eşimden aldılar.


  • @isotti Tebrikler vizeniz hayırlı olsun.


  • @binbasitom Çok teşekkür ederim.


  • @selamibasaran Çok teşekkür ederim.


  • @utkuuck Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @binbasitom Tebrik ederim yeni hayatınızda başarılar.


  • @ozzgedenizz Vizeniz hayırlı olsun tebrikler.


  • @rebul59 Hayırlı olsun tebrik ederim.

  • Yasaklı

    @binbasitom tebrik ederim. vizeniz hayırlı olsun.


  • @isotti Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Yaşamınızın yeni döneminde sağlık ve kolaylıklar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum