Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre-Birand-Karabayraktar çok teşekkür ederim hayırlı olsun tekrardan


  • @Laths değerli dostum buradan da tebriklerimi ve yeni hayatında başarı ve mutluluklar dilemek istiyorum. Amerika da kısa zamanda görüşmek üzere sağlıcakla kal. (senaryosu sana ait bir filminde başrol isterim.) 😉 🤭


  • @tugbaokutan emeğiniz ve çabanızın karşılığını almanız çok güzel. vizeniz hayırlı olsun. yeni hayatınızda başarı ve mutluluklar dilerim.


  • @tugbaokutan Çabalarınızın karşılığını almanız mutluluk verici. Bundan sonraki hayatınızda kolaylık ve şans dilerim. Güzel günlerde kullanın vizenizi.


  • @tugbaokutan tebrikler vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar diliyorum

  • ⭐⭐

    @tugbaokutan Tebrikler Tugba hanim, kolay bir suec olmadi sizin icin de biliyorum, ama sonucta guzellikle bitti, yeni adimlarda da basarilar diliyorum. Yolunuz acik olsun.


  • @emiroz Detaylar için teşekkürler. Mulakatınızın da sorunsuz geçmesini dilerim.


  • @tugbaokutan tebrikler vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @Şener-Uysal tebrikler vizeniz hayirli olsun


  • @tugbaokutan vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim. Bizde enson mekedonyaya mail attık cevap gelmedi.Umman a mail attık cevap gelmesini bekliyoruz.Umman grubuna katıldık diye yazmıştınız o konuda bilgi verebilirmisiniz.


  • @Şener-Uysal tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @Gül-Kazancioğlu umman Viyana veya Hong Kong gibi gruplara girebilmeniz için öncelikle o konsolosluğun dosyanızı taşımayı kabul etmesi lazım


  • Selam Arkadaşlar!

    Ben DV2023 talihlilerinden Berkay! Sizlere geçtiğimiz haftalarda sağlık muayenesi deneyimimi aktarmıştım şimdi de vize mülakatımı anlatmanın heyecanını yaşıyorum. Arkanıza yaslanın, bir çay veya bir bardak kahvenizi 😀 alın ve bu macerada bana ortak olun!

    Hadi hazırsanız ulaşım ile başlayalım:

    (İki ay önceden) Mülakat tarihim belli olduktan sonra, yaşadığım şehir; İstanbul'dan ulaşım için önce arabayla gitmeyi planlamıştım. Ne yazık ki, son günlerde üst, üste yaşanan doğa olayları gözümü epey korkutmuştu. Kendi kendime -"Berkay, bu işi riske atma, uçakla git, bir gece otelde kal. Sonraki sabah erkenden kalkar mülakata gidersin" dedim . (Nitekim de böyle oldu! )😊

    13 Temmuz sabahı erkenden kalkıp Havalimanına gitmek için Soğanlık (Anadolu Yakasından) metro istasyonundan trene bindim, ortalama 30 dakika sonra havalimanındaydım.

    Kalabalıktan kaçınmak için fazla eşya taşımak istemedim, yanıma sadece el bagajımı aldım,. Havalimanında, Vakıf Miles Kredi kartımdan dolayı iGA Lounge Hizmeti 'ni kullanma imkânım oldu. (Orası özel yolcu bekleme salonuydu, mülakatımdan önce rahat bir şekilde vakit geçirmek için harika bir seçenek)

    Salonda güzel bir kahvaltı yapıp keyifli vakit geçirdim. Rahat koltuklar, lezzetli atıştırmalıklar ve sıcak içeceklerle dolu bir atmosfere sahip. Uçuşuma ortalama 2 saat vardı. Biraz dinlendikten sonra uçuş saatim yaklaşınca kapıya doğru ilerledim. Kimlik kontrolünden sonra koltuğuma oturup uçağın kalkmasını bekledik.
    (Uçuş en az benim kadar iri bir arkadaş ile benim aramda kalan kadın dışında herkes için son derece rahattı diyebilirim, ucuş ortasında daha fazla rahatsızlık vermemek için boş olan farklı bir koltuğa geçme centilmenliğini de göstermiş oldum) (+1 Puan daha kazanmış oldum yaratan tarafından 🙂 )

    1-2 Saat sonra uçağımız Esenboğa Havalimanına başarılı bir şekilde vardık. Zaten sadece el bagajım olduğu için direk Havalimanında çıkıp: kapısında duran HAVAŞ isimli şehir merkezine yolcu transferi yapan otobüselerden birine binip (Bilet ücreti :45 lira) ortalama 1 Saat'e AnkaMall isimli durakta indim. Sonrasında metro ile otelimin yer aldığı "Kızılay" semtine ulaştım (1 bilet 11 lira). Kızılay AVM’de Forumdan tanıştığım (Aynı gün mülakatımız vardı) 21 yaşındaki genç bi kardeş olan Serhat ile bir yemek yiyip sohbet edip evraklarımızı kontrol ettikten sonra ayrıldık.
    Ben AVM’de yarınki mülakat için daha ciddi ve resmi görünmek adına (Neticede hayatımdaki dönüm noktalarından birisi) bir gömlek bakmaya başladım velhasıl gömlek diye girdiğim mağazadan takım elbise alarak ayrıldım 😀 (Epey bir pazarlık neticesinde).

    AVM, Merkezi bir yerde olduğundan evraklar içerisinde talep edilen 5*5 ölçüsündeki 2 adet biyometrik yakınlarında bulunan bir esnafta fotoğraf çekildim (Dükkan ismi Best Color) , hemen karşısındaki iş hanı'nın girişten küçük bir ayakkabı tezgahı olan bir amca vardı, Aşırı sempatikti. Keyifli bir sohbeti eşliğinded yanımda getirdiğim kunduraları boyamaya başladı. ( gideniniz olursa benden de bir selam iletirsiniz 😊 ) Otelime 10 dakika yürüdükten sonra odama yerleştim. 1-2 Saat dinlendikten sonra yakınlarda bulunan bir restoranda yemek yiyip 15 dakika yürüdükten sonra bir soğuk limonata alıp otele döndüm.

    (Evraklarımı tekrar tekrar kontrol edip, yine Telegramda irtibatta olduğum arkadaşları darlamaya başladım. Bu evraklar tam mı sizce diye 😀 Herhalde 6-7 farklı arkadaşa tekrar tekrar sormuşumdur. 😀 Sağolsun sabırla yanıt verdiler her seferinde hakları ödenmez)
    Uğur Bey, Burak, Onur, Boran, Cengiz, Murat, Gülsüm Hanım , Evrim Hanım ve niceleri!
    Hepsine sonsuz teşekkürler*

    Mülakat günü

    Sabah 7 gibi uyanıp hazırlıklarıma başladım. Önce otelde kahvaltı yapıp sonrasında odama geri döndüm. Otelimin hemen karşısında taksi durağı vardı şansıma da bir tane taksi vardı. Binip kendisine ABD Elçiliğine lütfen! dedim. Ortalama 15 Dakika sonra 07:45 gibi bina önüne varmıştım.
    (Çantamı ve Elektronik Cihazlarımı Otelime emanete bıraktım, Sağolsun epey yardımcı oldular)

    Varır varmaz dışarıdaki ciddi kalabalığa gözüm takıldı! - "Hayda yarım saat erken gelmeme rağmen bu sıraya girersem bırak DV23'ü DV24'e bile zor sıra gelir bana" dedim içten içe. Sıra tam bir ölüm grubu gibiydi Sivas Sporun Şampiyonlar liginde Bayern M. - Liverpool - Real M. ile aynı gruba düşmemsini referans alabilirsiniz 🙂 Neyse sıranın başına doğru ilerledim Herkes'e "merhaba merhaba" 8:15'de randevüm var ama sıraya girmem gerekir mi diye mırıldandım. Saolsunlar -" Yok gerek yok pasaportunuzu verin görevlilere siz öncesiniz bir kaç dakikaya girersiniz" dediler. Nitekim de öyle oldu: önce en dıştaki bölüme yaklaştım pasaportumu verdim. 1-2 dakika sonra soldaki sıradan içeri alındım.

    Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ana binaya giriş yaptım: içeri girdiğimde ufaktan ufağa herkes işlemlerini bir şekilde yapmaya başlamıştı. Önce içerisinde - "Bakın bu koşulları taşımıyorsanız paranız yanacaktır" yazılı 3-4 farklı dilde yazılı bir kağı verdiler. (Onu okuyup geri vermenizi istiyorlar) Elçilik çalışanlarının yardımseverliği ve pozitif tutumu da takdire şayandı. Sandalyelerden birisine oturdum: 18. numaralı bankoda (sadece vize ücreti tahsili yapılıyor sırayla) sıraya girip ödemenizi gerçekteşleştiriyorsunuz, akabinde bize bir sıra numarası veriyorlar. O sıra numarasıyla da evraklarınızı teslimi için hemen diğer büyük salondaki bankoya gidiyorsunuz. Evrakları teslim ettikten sonra "siz oturun sıranız gelince görüşmeye alınacaksınız" dedi, Teşekkür edip yerime geçtim.

    14 Temmuz mülakat sabahı yanımda götürdüğüm evraklar:

    Pasaport(Şart)
    liste maddeFotoğraf 2 Adet 5 X 5 (Şart) - Aldılar
    Nüfus (Vukuatlı) Kayıt Örneği (Şart - E-Devletten)- Aldılar
    Adli Sicil (Sabıka) Arşiv Kaydı (Şart - E-Devletten) - Aldılar
    Askerlik Durum Belgesi (Şart - E-Devletten) - Aldılar
    Banka Hesap Dökümü (Şart - Bankadan ) - Aldılar
    Banka İmza Sirküleri(Şart - Bankadan ) - Aldılar
    Boşanma Kararı (Şart) - Aldılar
    Boşanma Kesinleşme şerhi (Şart-Adliyeden İmzalı) - Aldılar (mümkünse İngilizceye çeviri yaptırın)
    İş Davet Mektubu(Şart Değil- Ekstra Avantaj ) - Sadece baktı
    Mezuniyet Bilgisi( E-Devletten) & Diploması (Fiziki Şart) - Aldılar
    (Yoksa diploama Şart)Transkript (H.Eğitim M.'den İmzalı) - Sadece baktı
    (varsa Diploma Şart Değil)
    Ruhsatlar (Şart Değil - Ekstra Avantaj ) - Sadece baktı
    Sağlık Muayene Sonucu / Kapalı Zarf (Şart - Unganlardan) - Aldılar
    Bir süre sonra görüşmeyi gerçekleştirecek görevli benim numaramı ekranda göründü ve görüşmeye yemin ederek başladık, sorduğu sorular;
    Tabi bu sürede beklerken oradaki diğer talihlilerle konuşup sohbet etme fırsatımız oldu: herkes maşallah ilim irfan sahibi kişilerdi. Tam bir Şampiyonlar gibi kadrosu gibi: Mühendisinden tuttun Biyologuna kadar çok Kibar Beyler ve Nazik Hanımlardan oluşuyordu.

    Velhasıl: 25-30 Dakika beklemenin ardından nihayet sıra bana gelmişti. Bir can havliyle önümdeki sandalyeyi itip görüşme bankosuna yanaştım o an mülakat başlamıştı.

    Officer:O
    Ben: B

    • O: Merhaba Hoşgeldiniz Berkay Bey!
    • B: Teşekkür ederim, burada olmak heycan verici gerçekten!
    • O: Evet, Mülakatınızı Türkçe yapmak istemişssiniz.
      Buradan sonrası ingilizce olarak düşünebilirsiniz.
    • B: Evet, İngilizce biliyorum ama bir sakıncası yoksa Türkçe tercih ederim!
    • O: Burada ne iş yapmaktasınız?
    • B: Kendime ait bir şirketim var, E-Ticaretle uğraşıyorum
    • O: Orada ne yapmayı düşüşüyorsunuz?
    • B: Yakın zamanda iş teklifi aldım(Burada iş mektubumu gösteriyorum) başlangıç için Müşteri * Temsilcisi sonrasında da kendi işletmemi açmayı planlıyorum.
    • O: Gideceğiniz şehri Colorado olarak belirtmişsiniz, nasıl araştırdınız mı orada bir tanıdığınız var mı?
    • B: Evet Colorado'da hem fikirim. Fazlasıyla araştırdım,geçtiğimiz aylarda bu ay sonu için uçak biletimi dahil aldım. Tanıdık konusuna gelecek olursakta: evet abimin yanına gideceğim (brother in law).
    • O: Boşandığınızı görüyorum, Kendisiyle halen görüşüyor musunuz?
    • B: Hayır , boşandıktan sonra hiç görüşmedik.
    • O: Evraklarınızda bir sorun göremedim, Vizenizi onaylıyorum! Amerika'daki yeni hayatınıza, başarılar dilerim! ( 4-5 iş gününde PTT ile tarafınıza ulaşacak)
    • B: Teşekkür ederim, İyi Günler!

    Sonrasında sırada bekleyen arkadaşlara bol şans dileyip elçilikten ayrıldım.

    Evet gelelim yazımın sonuna : Mülakat deneyimim epey bi uzun oldu dimi! Umarım sıkılmamışsınızdır. Gerçi DV2023 talihlileri zaman - sabır denince fazlasıyla sınandıkları ortada (Geç gelen mülakatlar , boş geçen aylar , stres ve belkide göz yaşı)

    Artık Amerika'da yeni bir hayat beni bekliyor. Yeni işimde başarılı olmayı ve hayallerimi gerçekleştirmeyi umut ediyorum. Bu macerada benden desteklerini ve inancını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Dilerim ki bu süreci hak etmiş ve canı gönülden dileyen herkesin yaşamasıdır.

    Bu süreçte öğrendiğim birşeyde "Pes etmeyi düşünüdüğünüzde: siz dışında kimse kaybetmiyor" asla mücadeleyi bırakmamanız dileğimle!

    Sağlıcakla kalın dostlar! 🙏🏻


  • @Berkay-BHR tebrikler vizeniz hayırlı olsun 🎉


  • @Berkay-BHR Berkay hayirli olsun , tebrik ederim. Harika bir yazi olmuş.


  • @Mr-Dexter çook teşekkür ederim 🙏 Sizlerin de vizesi hayırlı olsun. Güzel günleriniz olsun 😊


  • @kuzey Çok teşekkür ederim. Ben de size mülakatınızda başarılar dilerim 🙏 Şimdiden hayırlı olsun vizeniz 😊


  • @ozzgedenizz Çok teşekkür ederim.. Darısı en güzel zamanda sizlere inşallah 🙏


  • @Berkay-BHR Kardeşim vizen hayırlı olsun tebrik ediyorum, yeni hayatında başarılar..


  • @lumos Çok teşekkür ediyorum tekrardan 😊 Destekleriniz o kadar kıymetliydi ki bizim için.. Şimdi bu şekilde paylaşımlarda bulunmamız çok güzel 😊 Sizin mülakatınızın da iyi geçeceğine eminim zaten 🥰


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum