Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Hangi eyalet?

Eyaletler
92 46 21.7k 40
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Turkceye yerlesmis ve her tehlikeli olay ardindan "Her yer Texasa Dodnu" gibi deyimler olmasa idi muhtemelen Turkiye'den Amerika'ya yerlesmek isteyenlerin %80inde Texas tehlikeli bir yermis onyargisi olmazdi... Ne demisle o meshur viral olan lafta unlu dusunur... Onyargiyi kirmak atomu parclamaktan ashahasfsgahf :) :)

• @semavi Gerçekten öyle. Biz baştan görüntüye aldanıp hep Florida'ya gideriz diye düşünüyorduk. Vizeyi aldıktan sonra oturup ciddi bir şekilde araştırma yapınca gördük ki Texas daha mantıklı. Bunu aile büyüklerine söyleyince onlardan bile Texas'ın tehlikeli olduğuyla alakalı olumsuz geri dönüşler alıyoruz :)

• amerikada uzun süre yaşamadım ama 3.5 ay kadar texas - houston yakınlarında kaldım, diğer bir çok yerden daha güvenli geldi, rahatça gezip eğlenebildik. Akşamları rahatça sokakta dolaştık. 4-5 civarı eyalette bulundum, en beğendiğim Texas oldu diyebilirim. Hele ki Austin e bir akşam gittik sokaklar çok hareketli ve güzeldi. GC çıksa ilk yerleşmeyi düşüneceğim yer Texas'dır. Tek sıkıntısı kasırga, fırtına vs. durumları çok oluyor sanırım. Ben oradayken bir kaç sefer uyarı gelmişti ama bir olumsuzluk yaşamadık. Kaldığım şehir 2008'de komple yerle bir olmuş tekrar kurulmuştu. Eşimin bir kaç mühendis yeni mezun arkadaşı texas gidip rahat bir şeklilde işe başlayıp, adapte olmuşlardı. İş imkanları açısından da iyi bir eyalet diye biliyorum.

• @caner92 California ve New York'tan sonra Amerika'nın en büyük 3. ekonomisi diye biliyorum. Yüz ölçümü olarak çok büyük ve aynı zamanda ticaret dostu bir eyalet. Özellikle de covid sonrası daha gözde bir yer olduğu söyleniyor.

• @ozzy22 aynen öyle. ben yazlık bir şehir olan galveston adasında bulundum. Bir eğlence parkında çalışmıştım, insanları çok saygılı ve içtendi. Özellikle ilk gittiğimde kaldırımda yürüyen insanlar yanından geçerken sürekli Excuse me diyerek geçmelerine çok şaşırmıştım :)) diğer hiç bir eyalette texasdaki kadar kaliteli insanla karşılaşmadım . Hiç güvenlik problemimiz olmadı, tabi biraz yazlık yer olmasının etkiside vardır. Evde verdiğimiz bir partide arkadaşımızın telefonun çalınması olayı hariç :)) Yine bu süreçte houston, san antonio, austin şehirlerini falanda gezdim. Hiç birinde kendimi tehlikede hissetmedim ki abd dede güvenlik problemi olduğunu son gittiğim georgia eyaletinde öğrenmiş oldum. Hayırlı olsun sizin için, umarım istediğiniz gibi olur her şey.

• Bu ileti silindi!

• Ben teksasa houstona gelmeden önce çok ön yargılıydım şuan 5 aydır burda yaşıyorum ve haklıymışım, umarım burdan taşınırım geleceklere burayı düşünenlere bol şans

• @çakıl nedir istemediğiniz yada rahatsız olduğunuz şeyler

• @caner92 Çok değerli tecrübeler aktarmışsınız. Şu an karar aşamaasında olan bizler için gerçekten değerli bunlar. Teşekkür ederiz :)

• Connectıcut eyaletinde yaşayan varmı yada oraya gitmeyi düşünen varmı?

• Hayaller Massachusetts, gerçekler new jersey :)

• @Ümit-Karabayır bu biraz da kişisel benim beğenmediğim şeyleri bazıları çok begenebilir en çok motivasyonumu düşüren şey işsizlik biraz da , belki her yerde iş bulmak zordur bilemiyorum tabi bir de çok sıcak insan bir orman dag havası arıyor ama nem cigerlerimize kadar işliyor Adana da yaşadıgım için nemden ve sıcaktan bıktıgım için biraz serin yer istiyorum, ama buraları seven de çok seviyor , gördüğüm kadarıyla uber ve doordash de fazla kazandırmıyor bunları yapan burada çok fazla, ama güzel bi işiniz olursa her yer oldugu gibi houstonda cennet olur tabiki burdaki evler çok güzel,

bir sene boyunca bizde MA da yaşıyacakmışız gibi planlar kurduk bizimde hayaller hayatlar oldu

• birşey sormak istiyorum bizim iki çocuğumuz var amerikada iki çocuk için illa 3+1 daire tutmamız gerekiyor diye bir dayatma varmı yoksa biz kendi ekonomimize göre bir süre 1+1 veyahut 2+1 tutabilimiyiz çocuklar 5. 7

• @Emre-Oktay, 2+1 tutabilirsiniz. Bizim ve karşı komşunun iki çocuğu var. Hatta komşunun çocukları sizinkilerle aynı yaşta. 2+1 de oturuyorlar. Yer: Dallas/TX.

• @Not_Born_Yesterday Merhaba, henuz mulakata girmesek te simdiden biraz biraz eyalet / sehir secimi uzerine dusunuyorum. Dallas ta seceneklerden birisi ama cok cok sıcak oldugunu goruyorum. Bu havada yasam nasil yorum yapabilir misiniz acaba?

Simdiden tesekkur ediyorum.

• @Not_Born_Yesterday Çok teşekkürler

• @jtcarlos, hava 40C derece olabiliyor ama nem az olduğu için biz çok yakınmadık sıcaktan. Çok daha sıcak şehirleri var Texas’ın. Eşimle konuştuğumuzda Adana/Antalya daha sıcaktı diyoruz.

• @Not_Born_Yesterday cok sevindim bunu duyduguma , tesekkurler cevap icin 😊

• @Emre-Oktay 1+1’de 6 kişi yaşayan aile biliyorum demişti bizim emlakçı 😅 Fakat bazen site yönetimleri sorun çıkarabiliyormuş. Ama bütçenize göre 1+1 daire bile tutabilirsiniz. Its up to you diyor birçok yer.

• Washington :))

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k