Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @SemihPehlivan Aynı sorunu nasıl hızlıca çözebileceğimi düşünüyordum. Bunu araştıracağım çok teşekkür ederim.


  • @vecihi Hocam can-i gönülden tebrik ediyorum. Bu süreci birlikte sonlandırmış olmak benim için mutluluk vericiydi. Bu vizenin başarı ve mutluluk getirmesini diliyorum.


  • @buyysse Tebrik ediyorum. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum..


  • @ozzgedenizz Geçmiş olsun biraz stresli ve uzun bir süreç olmuş ama sonu iyi bitmiş. Vizeniz ve evliliğiniz hayırlı olsun.


  • @bozyuruk çok teşekkür ederiz umarım siz de hemen alırsınız vizenizi

  • Yasaklı

    @ozzgedenizz çok zorlu ve stresli bir süreci geride bırakmışsınız gerçekten sizi tebrik ederim. Amerika'daki hayatınızda eşinizle mutluluklar diliyorum.


  • @maximtk çok teşekkür ederiz umarım siz de hemen vizenize kavuşursunuz 🙏🏻


  • @ozzgedenizz Çok maceralı olmuş yolculuğunuz. Benim de çocukken geçirdiğim bronşitten dolayı ciğerimde leke var. Bizde bu lekeyi tüberküloz sanarlarmı acaba diye çok korktuk. Çok şükür öyle bişe olmadı. Vizeniz hayırlı olsun sınuna kadar haketmişsiniz😍😀 Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum size


  • @zeynomistan çok teşekkür ederiz 🙏🏻 Hong Kongdaki doktor her lekenin şeklinin farklı olduğunu bir çizelge üstünden teklikeli olanlarun işaretlendiğini göstermişti sizin ki çok şükür anlaşılmış süreciniz daha da uzamamış


  • @ozzgedenizz tebrik ederim 🥳 kendim aldığımdaki kadar sevindim vizeyi almanıza. Umarım hayat önünüze hep güzel şeyler çıkarır bundan sonra 🫶


  • @ProofMoon Çok uğraşmışsınız sizde çok fazla emek vermişsiniz. Hayırlı olsun vizeniz güzel günleriniz olsun inşallah ❤


  • @aggdk92 çok teşekkür ederiz 🤗 umarım hepimizin yolu çok güzel olur


  • @binbasitom tesekkurler iyi dileklerin icin, umarim bu vize hepimizin daha mutlu,huzurlu ve basarili bir hayata sahip olmamıza vesile olur.


  • @ozzgedenizz bu zorlu vize.surecinden sonda,amerikada umarim hayalini kurdugunuz hayata kavusursunuz.yolunuz acik olsun.


  • @vecihi çok teşekkür ederiz umarız herkes Amerika'da hayalini kurduğu hayatı bulabilir 🙏🏻


  • Herkese selamlar,

    Nereden başlamam gerektiğini tam olarak kestiremiyorum fakat bir yerden de başlamak lazım.

    Ben teşekkürü sona bırakmayacağım. Bu forum, yardımsever yöneticileri ve özverili kullanıcıları olmasaydı geçen haftaki mülakatıma muhtemelen çok daha az şey bilerek ve dolayısıyla fazlasıyla gergin girecektim. Bu nedenle başta @gucarslan olmak üzere tüm yöneticilere müteşekkirim. Şahsım adına bu emeğin karşılığını ufacık da olsa verebilmek için elimi taşın altına koyacağım ve forum ile olan ilişkimi artık hayatımın bir parçası haline getirerek paylaşımda bulunmaya devam edeceğim. Tüm emekler ve paylaşımlar için teşekkür ederim.

    Greencard dediğimiz süreç benim için 2021 yılında başvuruların bitmesine 1 gün kala başladı. Bir arkadaşım bahsedene kadar gerçekliğine bile inanmadığım bir olguydu. Son gün başvurup ilk başvurumda talihliler arasına girmiş olmak en azından benim adıma bunun bir işaret olarak algılanması için yetti. O dönem benim adıma hayatımın bireysel olarak alt üst olduğu ve bir şekilde hayatımdan kaçmaya çalıştığım bir dönemdi. Greencard ise uyanmamı ve hayatı yaşamaya devam edebileceğimi bana hatırlattı. Bunun bir mülakat deneyimi olmadığını biliyorum fakat bu süreci başından beri sizlerle yürüttüğüm için hayatıma yansıyan etkisini sizlerle paylaşmak istedim. Tam da en çok ihtiyacım olan anda geldi bu işaret bana. Sonrası ne olur bilinmez fakat şu ana kadar olan şeyler için bile şükrediyorum. Süreç sırasında olan olan gerilimlerden ise sizlere bahsetme gereği duymuyorum bunları hep birlikte yaşadık. Yalnızca 6 Şubat depreminden etkilenen tüm arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben de ailem dolayısıyla ne yazık ki bu etkiyi yaşadım ve günün sonunda "gitme" fikri "gidiyor olma" durumu daha da değerli hale geldi. Lafı fazla uzattığım için özür diliyorum ancak bu paylaşımı yapmak için çok uzun süre bekledim herkes gibi. Lütfen mazur görün.

    Mülakat deneyimine gelecek olursak. Tüm evraklar, hatta yedek fotokopileri ve fazladan çıkardığım birkaç finansal dökümanlar ile sabah 7'de büyükelçiliğin önündeydim. Mülakatım ise 7.45'te idi. Evrak listesi hem forumda hem excelde bulunduğundan tekrar burada listelemiyorum. Ancak ben bankada gösterdiğim Dolar cinsi 12k paranın yanı sıra yaklaşık 30k USD'ye tekabül eden bir de araç gösterdim. Bu aracın rayiç değerini ise arabam, tsb gibi sitelerden aldığım raporlar ve sahibindenden bulduğum benzer bir aracın ilanı ile sundum. Araç ruhsatının fotokopisini lütfen unutmayın. Ruhsat aslını almıyorlar fotokopisini alıyorlar.

    Sabah mülakat için bana eşlik eden 2 arkadaşım (İdil ve Ege, kendileri de evlilik yolu ile greencard sürecinin bir parçası. Onlara da teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum) ile beklemeye koyulduk. Yaklaşık yarım saatin ardından 7.45 mülakatlarını çağırdılar ve ben de sıraya girdim. Sırada @vecihi hocam ile karşılaştık kendisine buradan süreçteki desteği için tekrar teşekkür ediyorum. Güvenlik kontrollerinden sonra içeriye geçtikten sonra okumamız için bir evrak verildi ve geri alındı. Ben önceki pasaportumun süresi bittiği için 2 pasaportla mülakata katıldım. Tüm işlemler yeni pasaportum üzerinden yapıldı. İçeride 10 dakika bekledikten sonra vize ücreti ödemek adına yeniden sıraya girdik. Bizler sıranın başlarında olarak ilk mülakata giren insanlardık. Bunun günün sonunda bir avantajı olduğuna inandım açıkçası. Benim tüm işlemleri tamamlayıp çıkmam 45-50 dakika sürmüşken sonralarda yığılma yüzünden bu süre 2-3 saatlere çıkmış ve çalışanların da yorgunluğu üstüne eklenmiş tabii. Vize ücretini öderken lütfen nakit ödeyecekseniz fazladan banknot götürün çünkü makineden geçmeyen banknotları kabul etmiyorlar ve geçip geçmeyeceği hiç belli olmaz. Kart ile ödeyecekseniz de sıkıntı çıkabiliyor. Bir çift bu nedenle ödemesini yapmakta çok zorlandı. Vize ücretini ödedikten sonra evrak teslimi sırasına geçtim.

    Evrak teslimi için sıra numaram yanınca vezneye gittim ve söylenilen evrakları teslim ettim. Araç ruhsatının aslı, Ais kaydı, Mülakat maili çıktısı gibi belgeler istenmedi. Aracı da finansal kaynak olarka gösterebileceğimi belgeleri vermem gerekip gerekmediğini sorduğumda "yalnızca bu aşamada belge verebilirsiniz o nedenle göstermek istiyorsanız vermenizi öneririm" dendi. Sonrasında teşekkür ederek mülakat sırasına geçtim yeniden. 2 dakika geçmeden evrak teslimi veznesinde yeniden sıra numaram yandı ve çağrıldım. Evrakları alan beyfendi tatlı ve komik bir ifadeyle "mülakatı ingilizce yapabilir misiniz?" dedi. Ben de "Yapabilirim ancak türkçe olmasını tercih ederim, kendimi daha rahat hissederim" dedim. Ardından tekrar mülakat beklemeye koyuldum.

    Her şey çok hızlı ilerliyordu ilk mülakata girecek ekipte olduğum için. Henüz vize ücreti ödeme sırası hiç azalmamışken hemen yanlarında mülakatlar başlamış ve ilerliyordu. 2 görevli sırayla 2'şer 2'şer mülakata çağırıyordu. 3. kişi olarak sıra numaram yandığında mülakat için ilerledim. Gözlüklü, sakallı, beyaz tenli beyfendi ile selamlaştık. İlk olarak mülakatı ingilizce yapıp yapamayacağımı sordu. Ben ingilizce olarak "yapabilirim ancak türkçe olması çok daha iyi olur, çok daha rahat hissederim" dedim. Hemen ardından çok komik bir şekilde dönüp tabiri caizse trip atarak "Ama çok güzel ingilizce konuşuyorsun neden türkçe yapalım ki" dedi. Ben fazla gülmemek için uğraşarak yeniden daha rahat hissedeceğimi ve bir yanlış anlaşılma yaşamak istemediğimi belirttim. Tercüman hanımefendiyi çağırdı ve parmak izlerinin alınmasının ardından yemin ederek başladık.

    Bir yandan evraklarımı incelerken diğer yandan sırasıyla sormaya başladı:

    -Amerikada nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? (ing)
    +Texas, Houston.
    -Mesleğiniz nedir? (ing)
    +Avukatım (ing)
    -Daha önce hiç evlendiniz mi? (ing)
    +Hayır. (ing)
    -Daha önce yurt dışında bulundunuz mu? (ing)
    +Hayır. (ing)
    -Peki, gidince ne yapacaksınız? Ne düşünüyorsunuz? (ing)
    +Hukuk yüksek lisansımı orada yenileyip aynı zamanda ikinci işim olan proje yöneticiliği işiyle devam edeceğim. Proje yöneticisi olarak uluslararası projeler yönetiyorum. (türkçe)
    (Burada türkçe cevap verdiğim için tecüman çevirdi ve yalnızca "yüksek lisans yaptıktan sonra çalışacakmış" dedi. Bu nedenle ben yeniden devraldım ve ingilizce olarak ekledim.
    +Ben aynı zamanda proje yöneticisiyim. Uluslararası örgütlerden ve büyükelçiliklerden hibe alarak projeler yapıyoruz. Hatta US Embassy ile de birlikte çalışıyoruz. Orada da bu işle devam etmek çok daha mantıklı geliyor. (ing)
    -Peki. Vizeniz onaylandı, PTT 1 hafta. (Bozuk bir türkçe ile en son bu cümleyi duydum)

    Ardından hem rahatlamış hem şok olmuş bir şekilde teşekkür ederek ayrıldım. Çıkarken arkadaşlarla selamlaştım ve 8.50'de büyükelçilikten ayrılmıştım. Öğlene kadar diğer arkadaşları bekledim ve sonrasında birlikte bir kahve içerek süreci, mülakatı değerlendirdik kendilerine teşekkür ediyorum. Hem de yeniden çağırmaları ihtimali olduğundan gitmek istemedik. Arkadaşlarla konuşmamız sonucunda fark ettik ki yalnızca ben ve benden önce mülakata giren arkadaşlardan finansal evraklar alınmış ve geri verilmemişti ancak diğer tüm arkadaşların finansal dökümanları geri verilmişti. Bu biraz kafamızı kurcaladı ancak sonuç olarak hiçbir probleme yol açmadı. Yalnızca denk gelmiş olabilir. Aynı akşam statüm AP olarak değişti ve sonraki ilk pazartesi günü Issued olarak yeniden değişti. Salı günü de pasaportumu PTT'den elden teslim aldım. Ankara'da yaşıyor olmamın avantajı olarak hem 2 gün evvel almış oldum hem de sağlık muayenesi ve mülakat süreçlerinde ulaşım, konaklama zorluğu yaşamadım.

    Sonuç olarak vize alma süreci bu şekilde sonuçlandı. Herkese, en ufak emeği olan, bir kelime bile paylaşmış olan herkese çok ama çok teşekkür ederim. Bu süreç başlı başına insan hayatında unutulmayacak bir deneyim olmasına rağmen yukarıda bahsettiğim nedenlerden ötürü benim hayatımda belki de şimdiden en önemli kilometretaşı oldu. Bizler gibi bütün talihlilerin tatlı ve asla bitmek bilmeyen telaşlarına defalarca katlanan ve sabırla dinleyen tüm yöneticilere de gönülden teşekkür ediyorum. Tüm talihlilerin en kısa zamanda vizelerine kavuşmalarını ve bekleyen herkesin de ilk çekilişte talihli olmalarını diliyorum. Uzatarak anlattığım için affınıza sığınıyorum.

    Selam ve sevgilerle.


  • @vecihi Umarım..


  • @binbasitom Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Bizim kazanma haberimizde hayatımızın en karışık döneminde herşeyin alt üst olduğu bir anda geldi. Her işte bir hayır vardır dedik ve kendimizi bu sürece hazırladık. Uzun bir beklemenin ardından bizde haftaya mülakata giriyoruz. İnşallah bir hafta sonrada biz deneyim yazacağız.


  • @bozyuruk Çok teşekkür ederim. Size de şimdiden başarılar diliyorum. Umarım sizler için de bu süreç en hayırlı şekilde sonuçlanır. Güzel haberlerinizi bekliyorum..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @binbasitom vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda huzur ve mutluluk diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum