DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Tuğberk-Önder Ben de seninle ve esinle tanistigima cok memnun oldum. Umarim yollarimiz Amerika'da da kesisir. Mulakatlarimizinda basarili bir sekilde gecmesi dilegiyle 🙏🏻😊


  • @mstfak cok tesekkurler


  • @tugbaokutan cok tesekkurler umarim hepimiz icin ayni sekilde olur 🙏🏻


  • @binbasitom cok tesekkurler 🙏🏻


  • @jacky_y ABD de sağlıklı mutlu bir gelecek dilerim


  • @uraz-mert Amerikadaki Turk Konsolosluklarindan Birth Certificate alirsaniz kabul ederler . Ayrica asi karnesi ve Doktor saglik Raporu isteyecekler Okula kayit yaptirirken .


  • Tarih 2022 Mayis 7. Saatse sabaha karsi 3:00. Uykumun en tatli yerinde esim geldi uyandirip dedi ki "uyan green card cikmis”. Uyku sersemi olayi idrak edemedim tabi. Anlayinca da inanamadim. Esime surekli diyorum yalan soyleme’ kandirma beni, saka yapiyorsun vs. Sonra sayfadaki you have been selected gorselini gosterdi, Hala diyorum ki sen photoshopla hazirladin, ki esim oyle taraklarda bezi yoktur hic isi olmaz photoshopmus geceyarisi sakaymis. Sonra gercek oldugunu anlayinca evde bir ciglik kiyamet, Sabaha kadar oturup youtube USA videosu izledik. O zaman cahilim tabi green card konusunda, zaten cikacagina da hic inanmadigim icin arastirma geregi de duymamisim o zamana kadar. Saniyorum ki her kazanan hemen gidebiliyor, Ama nerdeeee!!!

    Ertesi gun basladim ufaktan arastirmaya. Ogrendim ki ds form submit edilmesi diye bir islem varmis ve en kisa surede yapilmasi lazimmis. Esimin isler yogun, ben tek basima cesaret edip yapamiyorum, bir yandan sistem zaten kilit, gece gunduz deniyoruz ama giremiyoruz. Sonunda 11.05.2022 de Almanya uzerinden arkadaslarin ip kullanarak ve sabaha karsi 04:00 kadar deneyerek benim ve esimin ds leri tamamladik. Cocuklarin pasaport yoktu. Ondan onlarin submiti ilk basta yapamadik.Forumla da daha tanismadim bilmiyorum ki pasaport ana talihli de olsa yeterli diger aile uyeleri other documents secebilir. Onu arastircam darken de 1 gun daha gecti. O ara yesilkart forumla tanistim. Ve sagolsun Ugur Bey basta olmak uzere tum adminler sorularima cevap verdiler.

    BAska sosyal platformlarda da yesilkart forumun cakma benzerleri vardi. Oralardan bilgi de toplamaya calisiyordum ama baktim ki hep yanlis eksik bilgiler var, hepsinden ayrilip sadece yesilkartforumu takip etmeye ordan bilgi edinmeye basladim. Cunku diger gruplara kalsa cocuklara pasaport almayi beklemem lazimdi, bizim pasaportlarin suresi 3-4 ay sonra dolacagi icin de bizim ds formlari bile acin yeniden submit edin gibi yapayalnis bilgiler verdiler ki bu yanlis bilgilerden dolayi onlarca kisi ya gec submit yapti ya da geri actirdi bosuna ve dusuk cn olmasina ragmen mulakat alamadilar. Sonra yesilkart forumda iki kisi gozume takildi hep; @achillesoag ve @rkngrsy. Dedim bunlardan iyi dost olur, arastiriyorlar -takip ediyorlar- surekli insanlara yardim ediyorlar . tam benim kafadanlar 😊

    Sonra surekli haberlesmeye, beraber durum takibi yapmaya, beyin firtinasi yapmaya Sureci takip etmeye basladik. Analizler yapiyoruz. Ben exceller hazirlayip mulakatlar kaca gelir kacta kalir inceliyorum. Erkan ve Ogune anlatiyorum vs derken baktik ki ucumuz de Telegram grubuna admin olmusuz. Bu zaten ilk gunlerden belliydi. Bu kadar kendimizi adamistik ki green card surecine. Hepimiz ailelerimizden kendimizden vaz gecip sureci takip ediyoruz, eslerle sorun ysiyoruz bu kadar surece daliyoruz esleri cocuklari ihmal ediyoruz diye.derken geldik Eylul ekim aylarina. Ama bakiyoruz gitmiyor mulakatlar. Ben deli gibi dosya tasimak icin careler ariyorum. Erkan zaten cn 5k, Ogun 17 k onlar hadi kurtarir da bana mumkun degil gelmeyecek Ankaradan belli. Bana gelmeyecek diye benim kadar onlar da benim icin arastiriyor. Ilk hedef Bosnaya okul kaydi oldu, gruptan da dosya tasima planlayan baska arkadaslarla irtibattayiz. Herkes biseyler bir yerler arastiriyor. Ama Bosna 3-4 ayda oturum verecekti, oturum verse de dosya tasimayi konsolosluk kabul edecek mi belli degildi ve bana en cok uymayan konu okula devam zorunlulugu olacagi soylenmisti (ama bunun sonradan gercek olmayip devam olmasa da sorun olmayacagini ogrenecektik). Bilgiler boyle olunca Bosna ve benzer okullara kayit ile dosya tasima iptal ettim.

    Macaristan falan is kurma baktim. 1 ayda is kuruluyor da gene konsolosluk kabul edecek mi belli degil ve danisman is vizesi alana kadar 1 ay orda kalinmasi gerektigini soyledi, cok guven vermeyince bunu da eledik. O siralarda diger dostumuz Ugur Ummetogluna mulakat gelmesi ile biraz nefes aldik., yurtdisindaki esden dosttan alakasiz insanlardan is talep ediyorum beni calisan olarak ise alsinlar calisma vizesi alayim da dosya tasiyim diye. Simdi yazdikca dusunuyorum da ne sacma olmayacak yerlerden kisilerden medet ummusuz.

    Sonra baktim milletten is istemekle olmayacak esim de ben de basladik is basvurusu yapmaya, ikimiz de global sirkette calistigimizdan oluru vardi. Bir yandan da shengen almaya calisiyorum sirket uzerinden ama sansizlik hic de bahanem yok mudurden bunu talep edecek is gezisi egitim vs. Derken hoop bana Ingilteden is teklifi geldi Aralik gibi-Esim de Danimarka ile gorusuyordu. Bir yandan tum gidilebilecek konsolosluklarin iletisim bilgileri son 5 yilin verdigi vize sayilari vs vs bilgisi olan exceller hazirladik. Basladik her ay Ogunle periyodik olarak dosya tasima talep maili atmaya. 100 e yakin ulke var. Taslak hazirladik bas forwarda bas forwarda.

    Derken Philipinler Manila bana dosya kabul ederiz gibi bir isik yakti ama sonra 2 ay boyunca ulasamadim surekli mail box dolu mesaji aldim. Twitter istagram heryerden ulasmaya calistim mumkun degil ulasamayinca umudu kestim. Devam ettim mail bombardimanina diger ulkelere. Shengen ulkelerine mail atsak mi vize alabilirmiyiz diye degerlendirip hep konusup konusup iptal ettik ta ki Ocak ayina kadar. Ama baktik baska yol yok heryer red ediyor, yazalim heryere shengen ulkeleri dahil dedik. Ve o hafta ilk onayi kardeslerimden @Bnharry Hayri aldi mujdeyi verdi. Akabinde bana ve Ogune Viyanadan dosya tasima onayi geldi. Allahim bu nasil bir sevinc . Tek engel benim current olmama kaldi.

    Onceki senelerde dosya tasima icin herkes ayni yerlere yuzlerce mail atip sonunda konsolosluklari kilitledigi icin ayni sorun olsun istemiyoruz ama bir yandan bu bilgiyi kendimize saklayamayiz. Sene basindan beri zaten telegram gruptaki herkese dosya tasima tavsiye ediyorduk, mail taslagi hazirliyorduk, calisma veya oturum vize almasina dosya tasimasina destek oluyorduk ama basladik surekli ”dosya tasimayi heryerden vizeli vizesiz shengen vizeli yerlerden talep edin, vize almaya calismaktan korkmayin” seklinde tavsiye vermeye, amac yigilma olmadan mumkun oldugunca cok kisiye dosya tasitip Ankaradan kurtarmak. Ki basarili da oldu. Yuzlerce kisi Viyanaya tasidi. Ama bu sure zarfinda esim Danimarkadan is kabul aldi ve biz rotayi cevirdik Danimarkaya.

    Ve bu zamanlarda yolumuz, kardesim, can dostum her konuda destekcim @lumosts ile kesisti. Cunku Ogun vizesi alacakti-ben Danimarkaya yerlesecek ve grupla ilgilenemeyecektim. Gruba insanlara destek olacak konuya hakim arastiran yeni admin lazimdi. Ben Tubayi, Ogun de @hahmtp Ahmeti onerdi. Ve ikisi de admin oldular. Ve Nisan ayina current oldugum gibi Nisan sonuna mulakat geldi. Sorun su ki Mayis basina da esime is baslama termini verdiler. Ve biz mulakat ile cakisacagi icin mecburen Viyanadan rica ettik, mulakati ertelettik. Cunku diger sorun 9 yasindaki kizin 2 defa kovid asi vurulma gerekliligiydi. Turkiyede istenmese de bircok Avrupa ulkesinde bu zorunlu saglik kontrolu parcasi. Ama Turkiyede asla 12 yas altina asi vurulmuyor. Bunu yapabilmek icin de gene schengen alip yurtdisina cikabiliyor olmak lazimdi. Tabi ben bir yandan Danimarka tasinacagim icin sureci Danimarkaya tasimaya niyetlendim. (Danimarkada DV konsolosluk yok, Isvecte giriliyor). Ama bunu yapmam icin oturum almam lazimdi zira Isvec Viyana gibi degildi, oturumsuz kabul etmiyordu. Ogun Ahmet Tuba Viyanada mulakata girmem konusunda israr ediyorlar, cunku zaman gectikce onlarca kisi Viyanadan mulakatini basari ile tamamliyordu, Alize Hanim herkese yardim ediyordu her konuda. Isvec bilinmez bir kutuydu. Gruptan birkac kisi danimarka ve Isvece tasimaya niyetlenmis ama basarili olamamisti. Ben dosya Danimarka tasicam desem de Danimarka oturum vizemiz cikmasina engeller cikiyor surec de uzuyordu. Bu surecte de gene dostlarim Ogun Ahmet Erkan ve Tuba hep yanimdalardi ki ozellikle Tubam tum shengen oturum vizesi basvuru ve takip sureclerinde ful destek oldu.

    Ha geldi ha gelecek derken Temmuz ayina mulakat zamanina geldik- ve ben ne yazikki dostlarimin uyarilarini dinlemeyip cocuklara yedek turist vizesi almadigim ve de bana ,esime oturum vizesi ciksa da cocuklara 3,5 ayda oturum vize cikmayinca cocuklar olmadan Viyanaya gelmek zorunda kaldim. Burda da mulakat gene erteleme talep etsemmi diye cok degerlendirsek de vizelerin bitiyor olmasi, onemli olanin asil talihlinin vize almasi gerekliligi gibi sebeplerden cocuklar olmasa da Viyanaya gelmeye karar verdik. 17 Temmuz sabahi esimle ben Viyana geldik. Saglik 18 temmuz, mulakat 20 Temmuzda idi. Ama tum plani cocuklar da gelecek gibi yaptigimiz icin bir gun oncesine covid asi olmasi icin plan yapmistik. Sali sabahi saglik kontrolune gittik. Evraklari aldilar. (Evrak listesini yazmiyorum defalarca mulakat deneyimlerinde yazildi.) Bizim cocuklarin konusunu gorustuk. Saglik sorunlarimiz olup olmadigi ilac kullanimi olup olmadigi bilgilerini aldilar ve kan alim sonrasi fiziki saglik kontrol yapildi. Benim igne fobim oldugundan hatta doktor hanim hem yatarak aldi hem de oyle profesyonel davrandi ki hissetmedim bile. Sonra rontgen cekilmeye gittik. Orasi baya dolu ve kalabalikti. Ertesi gun oglene dogru saglik raporlari konsolosluga iletildi. Pazartesi ve Sali gunleri herhalde stres oldugumuzdan fazla Viyana gezemedik. Carsamba bazi ana caddeleri parklari gezebildik. Persembe oglen de mulakata girdik. Kapida pasaportlari verdik. Sonra Alize ile sohbet edip evraklari o soyledikce tek tek verdik, cocuklarin durumundan konustuk. Ankaraya cocuklarin dosyalaeri geri tasima onerdi ve bunun mumkun olmadigini mulakat alamayacagimizi belirttim ve tek carenin Viyana oldugunu acikca anlattim. O da elinden geleni yapacagini belirtti. Sonra konsolos Bey ile gorustuk. O da Danimarkaya niye tasindigimizi pek anlayamadi 😉 zira ben de hala anlamis degilim cunku ABD de yasamak icin dosya tasiyalim diye baslayan aksiyon nasil Danimarkaya yerlesmeye evrildi hala saskinim 😉 nereye gideceksiniz, ne is yapacaksiniz seklinde klasik sorulari sordu. Cocuklarin gelememe durumunu onla da konustuk. Ve sonunda ”Approved” dedi.

    Vizeyi yarin alabillirmiyiz diye sordum, sistemsel olarak zaten 24 saat gecmesi gerektigini ona mudahele edemeyecegini ve haftaya kalacagini belirtti. Bir taraftan 1,5 yila yakin emegimin en azindan bir kismini tamamladim diye sevinirken diger taraftan cocuklara vize alamayip tekrar ayni sureci yasayacagimiz icin burulduk-ama hic kimsenin alamamasindansa dogru aksiyon buydu. Yoksa ben de gec kalip vize alamasam tum sansimizi kaybedebilirdik. Simdi sira Viyana 3-4 gun gezmekte. Sari zarfimizi da haftaya alicaz sonra cocuklar ile tekrar gelip kolaylikla onlarin da vizeleri alicaz insallah. Simdilik benden bu kadar. Arkasi cocuklain vize aldiktan sonra.

    Mumkun oldugunca sureci detayli anlatmaya calistim. Umarim sikilmazsiniz okurken. Basta @gucarslan Ugur Bey`´e tum sorularima sabirla cevap verdigi icin, 2022 adminlerine tecrubelerini hep bizle paylastiklari icin ozellikle @EzgiTin ve Duygu Hanimà; dostlarim @rkngrsy @archillesoeg @hahmetp @lumosts hep yanimda olduklari icin ve tum destek olan arkadaslarima tesekkur ederim.
    2023 kazananlarina bende bir nebze olsun destek olabildiysem de ne mutlu bana 😊 herkese mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @cerkezkizi09 Adeta bir DV macera serisi gibi oluyor bu sene deneyimler, sevgili
    @cerkezkizi09 senin ki e ozel sayi gibi oldu, en yakin surede miniklerin de guzel haberlerini deneyimlerde paylasman dilegiyle, yolunuz acik olsun. 🤗🔥🤍 Gidildi ve alindi o vizeler, Ankara'ya ragmen. 🥳


  • @cerkezkizi09 Gökçe hanım herkese elinizden geldiğince hep yardımcı oldunuz bu vize gerçekten sizin alın teriniz hakkınızdı. Tebrikler umarım en kısa zamanda ailecek Amerika'ya yerleşirsiniz


  • @cerkezkizi09 Hayırlı olsun vizeniz Gökçe Hanım 🙂 Baya deneyimli bir yol olmuş sizinki. En kısa sürede çocuklarınızın da vizesini alırsınız umarım 🙂


  • @cerkezkizi09 Tebrikler Gökçe Hanım, bir meşakkatli serüven daha mutlu sonla bitmiş 🎉 ABD'deki hayatınızda başarılar ve mutluluklar, umarım çocukların süreci de hızla tamamlanır.


  • @cerkezkizi09 Vizeniz şimdiden hayırlı olsun , Sizlere Amerikadaki yeni yaşamınızda başarılar dilerim! 🙏


  • @cerkezkizi09 Tebrik ederim. Geç olsun güç olmasın derler.

    Sizin mülakat ile bizim Abd'ye taşınmamız aynı döneme denk geldiği için tecrübelerimi aktarma konusunda çok yardımım dokunamadı kusura bakmayın meşguliyetten. Ama Tuğba ve Ogün sağolsun zaten yetiştiler 🙂

    Darısı çocuklara artık.

  • ⭐⭐⭐

    @cerkezkizi09 vizeniz hayırlı olsun çocuklarada kolayca vizelerini alacaksınız inşallah 🙏


  • @cerkezkizi09 tebrikler baya uzun ve yorucu bi yoldu bitti şükür çocuklarda vizelerini alacak hayırlısıyla, çok sevindim sizin adınıza

  • ⭐⭐

    @cerkezkizi09 Son bir dans kaldı viyana'dan alacağımız sonrasında her şey daha güzel olacak. En kısa sürede bekliyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cerkezkizi09 Tebrikler Gökçe, çocuklar içinde umarım vizeleri alacaksınız. Bu azim ve kararlılık ile herşeyi başarabilirsin.

    Umarım herşey istediğiniz gibi olur. Yeni hayatınızda mutlulukkar.

    ABD'de görüşmek dileği ile...


  • @cerkezkizi09 vizenizi alma konusunda harcadığınız emeği çok takdir ettim. Yazinizi okurken aynı olayları durumları ben de yaşamış gibi oldum. Size ABD de sağlıkli mutlu bir yaşam dilerim


  • @cerkezkizi09 hayırlı uğurlu olsun 🙂 umarım çocuklarınız içinde bi çırpıda alırsınız 🙂


  • @cerkezkizi09 hak edilmiş bir mutluluk olmuş. çok tebrik ederim. yolunuz açık, şans sizinle olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum