Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @ozzgedenizz mülakata gittiğinizde belirterek düzelttirebilirsiniz.


  • @ltsc :clapping_hands_medium-light_skin_tone:


  • Merhaba, yakın zamanda dosyasını taşıyabilen oldu mu acaba? Yaklaşık mayıs ayının sonundan beri uğraşıyoruz ama hep olumsuz dönüş alıyoruz. Genellikle oturum izni veya personel yetersizliği nedeniyle taşıyamayacaklarını belirtiyorlar. Eylül ayına kadar zamanımız da kısıtlı.. Tekrar tekrar aynı konsolosluklarla belirli aralıklarla mail iletiyoruz ama olmuyor... Öneriniz var mıdır acaba? Şimdiden teşekkür ederim.


  • @Begum Benim için de maalesef aynı sorun söz konusu Almanya'da oturumum olmasına rağmen mailime dahi cevap alamadım diğer konsolosluklardan da cevap gelmiyor veya olumsuz cevap geliyor. Hala yapabilecek bir şey var mı? Yardımcı olabilenler yazabilirse sevinirim. Mesela doğrudan ABD vizesine başvurup gidilse kesin gc alınabilir mi?

  • ⭐⭐⭐

    @afrkns Merhaba, lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

    Mali yil bitmeden turistik vize randevusu alabiliyor musunuz once ona bakmalisiniz. Kaldi ki gocmenlik niyeti olan bir form doldurdugunuz icin vize alma sansiniz cok dusuk, yine de deneyin tabii ben teknik bir detayi aktariyorum. Bu dediginiz isleme AOS- Adjustment of Status- deniyor, isterseniz o basligi da inceleyin.


  • @afrkns umarım çok vakit kaybetmeden olumlu dönüş alırız.


  • @Begum bizde aynı durumdayız şuan Ummana mail gönderdik cevap bakmiyoruz.


  • @bates7 Mail hazırlama sürecinde ChatGPT'den de yararlanabilirsiniz. Çok daha güzel cümlelerle durumu ifade ediyor.


  • @ozzgedenizz Mülakatta tek tek her şeyi sorup yeniden yazıyorlar zaten. Kaygılanacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Başarılar :)


  • Merhaba, mülakatım başarılı geçti elime passaportum ulaştı, şu anda vizem üzerinde ve Ocak 2024 son tarih. Umarım burada ki herkesin hayalide gerçekleşir. Öncelikle bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İlerleyen süreçte işimden vakit buldukça kendi hayatıma dair sizlere daha fazla bilgi paylaşmak isterim amerikaya gidince. Umarım bu bilgiler sizlerede yardımcı olur.

    Son bir sorum olucaktı. Şu anda Türkiyede işlerimi bitirip gitmek istiyorum. Bu da Aralık 2023 e denk geliyor. Green Card ücretini Amerika'ya giriş yapmadan ödememiz gerekiyor. Ücreti Aralık ayında ödesem ve ve Aralık ayında Amerika'ya gitsem sizce bu sıkıntı olur mu ? Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum son gün 8 Ocak 2024 gözüküyor vizemde. Ben biraz aralığın 23-30 Aralık 2023 gibi Ülkeden çıkabilirim gibi gözüküyor. Sizlerinde fikirini almak istedim.


  • @mrozan tebrikler. yeni hayatinizda basarilar.


  • @mrozan tebrikler vizeniz hayırlı olsun


  • @mrozan tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum.


  • @mrozan öncelikle tebrikler Amerika'ya giriş yapmadan önce ödemeniz yeterli olur


  • @mrozan tebrikler yeni hayatınız size şans getirsin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mrozan
    Tebrikler. Yaptığınız plan biraz riskli gibi. Gidişiniz 8 Ocak'tan bir ay öncesi olsun en azından. Ne olur ne olmaz. Salgın olur, uçak seferlerinde sorun olur, akla gelmeyen her şey olabilir. Olmayabilir de ama işi sağlama almak lazım.


  • @mrozan Bahsettiğiniz tarihlere göre sorun teşkil etmez gibi. Şunu hatırlatayım; USCIS FEE’yi ödemeden GC basım süreciniz başlamıyor. O yüzden son dakikaya bırakmasanız iyi olur. Giriş yapmadan bi 30 gün önce yatırabilirseniz iyi olur. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @mrozan Tebrik ederim. Hayırlı olsun vizeniz :) Ben böylesine bir fırsatı elde etmişken riske atmamak adına erken gitmeye çalışırdım. Resmiyette herhangi bir problem olmasa da hastalık vs. durumlarına karşı sona bırakmak biraz riskli gibi. Yine de siz bilirsiniz. Amerika'daki yaşamınızda mutluluklar diliyorum :)


  • umman konsolosluğuna taşımak istiyorum dosyamı ancak e posta adreslerini hiçbir şekilde bulamadım. yardımcı olabilir misiniz


  • @mrozan
    Bende buradan birşey sormak istedim.greencard ücreti çocuklar içinde ödeniyor mu?bildiğim kadarıyla çocuklara greencard gelmiyor anne babaya geliyor ama ödeme yapılacak mı bilemedim?cocuk 4 Yaşında.bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim,,


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    521k Bakış
    SerappS
    @ReLoad said: @Serapp said: Ustraveldocs sitesinde başka ülkede olup Ankara yapmak isteyenler bir de şunu deneyin: https://ustraveldocs.com sitesine gidin. O saatte mesaide olan bir ülke seçin. Seçtikten sonra sayfanın sonundaki contact us tıklayın. Live Chat’i varsa tıklayın ve yazışmaya başlayın (bazı ülkelerin Live Chat’i yok, olanı bulun). Profilinizdeki ülkeyi değiştirmek istediğinizi söyleyin. Sizden isim, pasaport, CN number gibi bilgiler ister, verin. Hangi ülke olarak değiştirelim diye sorar, siz Ankara deyin. Bir kaç saat sonra profilinizdeki ülke sizin istediğiniz ülke olarak düzelecektir. Live Chat operatörlerinden hiç biri yanıt vermiyor sadece otomatik Merhaba cevabı geliyor. Başka bir yolu var mı? O ülkenin mesai saatlerinde olup olmadığına dikkat edin. Örneğin sabahları Asya, gündüz Avrupa, akşamları Orta veya Güney Amerika'dan bir ülke seçerseniz cevap verirler.
  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    887k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum