DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ilaydan Şimdi anladım.

    Biz, giriş yapacağımız havalimanını belirttik ve ordan girdik ama köpeğin yaşayacağı adres farklı bir eyaletti. Bu sorun olmadı. Ama izinden sonra havalimanı değiştirmedik.


  • merhaba. Fransa veya Hollanda aktarmali olarak yolculuk yapmak gerekirse Kedim icin titrasyon vermem gerekecek mi bu ulkelerin havaalanlarinda? Ona gore ucus planlayacagiz


  • @md1987 Anladım. Benim pug ım da 11 kiloydu, obezdi yani. Çok sağlıklı şimdi. Eğer sizinkinde de öyle bir durum varsa Virbac W1 ile başlamanız en iyisi olurdu. Başka bir alternatif olarak da galiba gemiyle giriş var.


  • @md1987 Peki Chicago'ya gidiş tarihiniz ne zaman acaba? Benden önce gitmeniz durumunda bilgilendirmeniz harika olurdu çünkü CDC sayfasında aynı zamanda "Once the dog is within the United States, the applicant (or Permit Holder) of the dog listed on the permit must confine the dog at the address listed on the permit." diye bir ibare var. Çok didik didik ediyorum biliyorum ama korkmamak elde değil maalesef.


  • Merhaba, yakın zamanda THY'den kedi için rezervasyon yaptıran var mı acaba? Uçuşum Chicago üzerinden Pittsburgh'a olacak. Müşteri hizmetlerini ilk aradığımda United bağlantılı uçuş olduğu için önce Chicago-Pittsburgh kedi rezervasyonunu yapmam gerektiği söylendi. Telefonla kolayca yaptım ama 125 dolar taşıma parasını kestiler. THY'yi tekrar aradığımda [email protected] ve [email protected] mail adreslerine 1-kedi kimlik cüzdanı, 2-aşı karnesi, 3- sağlıklıdır belgesi yollamam gerektiği; buradan onay gelirse rezervasyon yapabileceklerini söylediler. Denilen adrese mail attığımda "Delivery has failed to these recipients or groups:....." diye otomatik cevaplar geliyor. Yani iletildi mi onu bile anlamıyorum. Tekrar müşteri hizmetlerine sorduğumda ordan onay gelmeden rez. yapamayız diyorlar. Biletimi tam iadeli almıştım fakat Amerika ayağı için kedi rez. yaptırttılar. Ben bunlarla uğraşırken uçağın kedi müsaitliği ortadan kalkacak diye stres oldum, çıldırmak üzereyim. Benzer durum yaşayan var mıdır yardımcı olursa çok sevinirim.


  • Bu ileti silindi!

  • @pathway Neden newyork üzerinden gitmediniz. Hem zamandan hemde maddi karlı olurdu.Ben daha önce pittsburg da yaşadığım için ben böyle biliyorum.


  • @Gül-Kazancioğlu zaman olarak haklısınız. Ama neden bilmiyorum THY’nin o tarihte bağlantılı uçuş olarak sunduklarının hepsinde Jfk-Newark havaalanı aktarması vardı. Dönüş için Amerika içi uçuşu bağımsız alıp Boston-IST olarak aldım.


  • @pathway iyi yoculuklar


  • @çakıl Biliyorum adınız Çakıl değil lakin ben adınızı bilmediğim için size Çakıl Hanım diyeceğim, Bizde önümüzdeki hafta mülakattan onay alır isek kasım aralık gibi houston a taşınmayı düşünüyoruz, merak ettiğim şey şu genelde oradaki apartments'ler bizdeki siteler yani 1 katlı vs oluyor. Kedinin bahçeye inip gezmesi sorun teşkil edermi malum bizimkisi dışarıyı çok seviyor bahçeli olan heryerde dışarı çıkmak istiyor, 1.kat olacağı için muhtemelen balkona çıkarsa aşağı bile atlayabilir bunun için site yönetiminin katı bir kuralı varmı


  • @tohma31 Kediler için böyle uyarılar görmedim sitelerde. Çok site gezdik ev tutana kadar. Sadece köpeği bağlı bulundurun diye uyarılar var. Çok katı kurallar yok. Havuz başında bulunmasın vs. Burda markete bile köpekle giriyorlar.

    Dışkısını toplamak gerekiyor ama kediler gömdüğü için sorun olmaz. Gömmüyorsa arkasından kontrol etmek gerekebilir.

    Nerdeyse herkeste köpek var ve bazıları büyük. Bunlar kedi gördüğü zaman saldırabilir. Onun dışında kendi kapının önünde gezse bir sıkıntı olacağını sanmam.


  • @tohma31 merhaba adım ışıl :), bizim sitede dolaşan kedi gördüm hatta zemin kat balkonda suyu da var gidip gelip içiyor galiba bazen apartmanın uygulamasında, apartmanlar sakinleri burda bir kedi var diye farklı farklı kedi resimleri çekiyorlar hani kayboldu mu acaba diye demek ki çok var bu tarz gezen kedi , bahçeli evlerin önünde de çok kedi gördüm kendi hallerinde geziyorlar , site yönetimi bir uyarı yapmadı şimdiye kadar onlar kediden aldığı kiraya bakıyor 🙂


  • @pathway, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

    Merhaba, yakın zamanda THY'den kedi için rezervasyon yaptıran var mı acaba? Uçuşum Chicago üzerinden Pittsburgh'a olacak. Müşteri hizmetlerini ilk aradığımda United bağlantılı uçuş olduğu için önce Chicago-Pittsburgh kedi rezervasyonunu yapmam gerektiği söylendi. Telefonla kolayca yaptım ama 125 dolar taşıma parasını kestiler. THY'yi tekrar aradığımda [email protected] ve [email protected] mail adreslerine 1-kedi kimlik cüzdanı, 2-aşı karnesi, 3- sağlıklıdır belgesi yollamam gerektiği; buradan onay gelirse rezervasyon yapabileceklerini söylediler. Denilen adrese mail attığımda "Delivery has failed to these recipients or groups:....." diye otomatik cevaplar geliyor. Yani iletildi mi onu bile anlamıyorum. Tekrar müşteri hizmetlerine sorduğumda ordan onay gelmeden rez. yapamayız diyorlar. Biletimi tam iadeli almıştım fakat Amerika ayağı için kedi rez. yaptırttılar. Ben bunlarla uğraşırken uçağın kedi müsaitliği ortadan kalkacak diye stres oldum, çıldırmak üzereyim. Benzer durum yaşayan var mıdır yardımcı olursa çok sevinirim.

    Sorun çözüldü. Benzer sorunu olanlar için güncelleme yapayım. Bulunduğum şehir küçük, buradaki THY ile de halledemedim. Arkadaşımı Ankara THY resmi ofisine yolladım bilgi alması için. Sağolsunlar direkt PNR numaram üzerinden kedi rezervasyonunu eklemişler. Bu arada müşteri hizmetlerinin yönlendirdiği mail adreslerinden hala ses yok. Anlayacağınız bu gibi durumlarda direkt ofise gitmekte fayda var.

  • ⭐⭐

    @pathway daha önce benimde başka bir uçuşta başıma geldi. Biletlemeyi istanbul ankarada iseniz thy ana ofislerinden yapmak en doğrusu. O şekilde sevimli dostlarımızın rezervasyonu çok kolay ve doğru yapılıyor. Aksi halde telefondan bazı sorunlar tam çözülmüyor.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   mertsarica mertsarica 

  • @pathway Merhabalar ben yakın zamanda kedi için olmasa bile köpek için rezervasyon yaptırdım. Onay gelene kadar rezervasyon yaptırmam gerektiği yönünde bir tavsiye aldım. Aynı durum benim de başıma geldi ama karşı taraftaki port'a iletiliyor galiba e-mailler. Yani insanlar o kadar sorumsuz ki, e-mail gönderttikleri adresler kullanılmıyor bile bence. Aşırı saçma.
    15'inde rezervasyon yaptırdım galiba 17'sinde onay geldi karşı taraftan. Sonra da başarıyla biletimi aldım köpeğimi kaydettirdim. Biraz sancılı bir süreç. Sorununuzun hallolmasına çok sevindim. Gidemeyenler için müşteri temsilcilerinden de iş sancılı da olsa halloluyor. Sadece işini bilmeyen insanların size bağırıp çağırmasına ve fırça atmasına hazırlıklı olun. Puanlama seçeneğini her zaman isteyin arkadaşlar.


  • Bu konuda paylaşılan tüm bilgiler için teşekkür ediyorum. Bir kedim var (Jadore) ve kendisini götürürken buradaki bilgilerin fazlasıyla işimize yarayacağına eminim.


  • @naz06 aktarmalı uçuşlarda varış ülkesi kuralları geçerli oluyor. Yani ABD varışlı bir uçuşunuz için her destinasyonda ABD kuralı geçerli. Havayolunu arayıp detaylı öğrenebilirsiniz.


  • Selamlar; 3 yaşında Labrador Retv. bi kızımız var. İlk gidişimiz Eylül başında olacak ve 6 yaşındaki kızımın okul kaydı vs gibi durumlardan onu daha sonra yanımıza alabileceğiz. Şöyle bi sorum var; kardeşim burdan uçağa verip köpeğimizi tek başına bize gönderebilir mi? Yoksa her türlü bir yolcu beraberinde mi taşınabilir?

  • ⭐⭐

    @evrimooloji bildiğim kadarıyla taşıma işi yapan kargo firmaları var hayvanlar için.Bu başlık altında bahsedilmişti önceki sayfaları kontrol eder misiniz.


  • @ilaydan Bu konuda biraz işkillenip hem CDC'ye ek mail attım hem de FAQ arasından tekrar araştırma yaptım.

    Önemli olan nokta belirttiğiniz gibi kalacağınız adresi net doğru yazmanız, bunun dışında hangi CDC Approved Airport'tan girdiğiniz önemli değil, aşağıda CDC FAQ'dan copy paste yapıyorum ;

    If you haven’t finalized your dog’s travel itinerary, you may submit an application leaving fields 32-34 blank. Enter into the application the earliest date you anticipate the dog will arrive into the United States and your best guess at which port of entry the dog will arrive through. If approved, the permit will be valid from 14 days before the estimated date of arrival until 90 days after the estimated date of arrival and is valid for entry at all 18 airports with CDC quarantine stations, regardless of which one you list on the application.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

200
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum