Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@pathway Neden newyork üzerinden gitmediniz. Hem zamandan hemde maddi karlı olurdu.Ben daha önce pittsburg da yaşadığım için ben böyle biliyorum.
-
@Gül-Kazancioğlu zaman olarak haklısınız. Ama neden bilmiyorum THY’nin o tarihte bağlantılı uçuş olarak sunduklarının hepsinde Jfk-Newark havaalanı aktarması vardı. Dönüş için Amerika içi uçuşu bağımsız alıp Boston-IST olarak aldım.
-
@pathway iyi yoculuklar
-
@çakıl Biliyorum adınız Çakıl değil lakin ben adınızı bilmediğim için size Çakıl Hanım diyeceğim, Bizde önümüzdeki hafta mülakattan onay alır isek kasım aralık gibi houston a taşınmayı düşünüyoruz, merak ettiğim şey şu genelde oradaki apartments'ler bizdeki siteler yani 1 katlı vs oluyor. Kedinin bahçeye inip gezmesi sorun teşkil edermi malum bizimkisi dışarıyı çok seviyor bahçeli olan heryerde dışarı çıkmak istiyor, 1.kat olacağı için muhtemelen balkona çıkarsa aşağı bile atlayabilir bunun için site yönetiminin katı bir kuralı varmı
-
@tohma31 Kediler için böyle uyarılar görmedim sitelerde. Çok site gezdik ev tutana kadar. Sadece köpeği bağlı bulundurun diye uyarılar var. Çok katı kurallar yok. Havuz başında bulunmasın vs. Burda markete bile köpekle giriyorlar.
Dışkısını toplamak gerekiyor ama kediler gömdüğü için sorun olmaz. Gömmüyorsa arkasından kontrol etmek gerekebilir.
Nerdeyse herkeste köpek var ve bazıları büyük. Bunlar kedi gördüğü zaman saldırabilir. Onun dışında kendi kapının önünde gezse bir sıkıntı olacağını sanmam.
-
@tohma31 merhaba adım ışıl :), bizim sitede dolaşan kedi gördüm hatta zemin kat balkonda suyu da var gidip gelip içiyor galiba bazen apartmanın uygulamasında, apartmanlar sakinleri burda bir kedi var diye farklı farklı kedi resimleri çekiyorlar hani kayboldu mu acaba diye demek ki çok var bu tarz gezen kedi , bahçeli evlerin önünde de çok kedi gördüm kendi hallerinde geziyorlar , site yönetimi bir uyarı yapmadı şimdiye kadar onlar kediden aldığı kiraya bakıyor :)
-
@pathway, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
Merhaba, yakın zamanda THY'den kedi için rezervasyon yaptıran var mı acaba? Uçuşum Chicago üzerinden Pittsburgh'a olacak. Müşteri hizmetlerini ilk aradığımda United bağlantılı uçuş olduğu için önce Chicago-Pittsburgh kedi rezervasyonunu yapmam gerektiği söylendi. Telefonla kolayca yaptım ama 125 dolar taşıma parasını kestiler. THY'yi tekrar aradığımda [email protected] ve [email protected] mail adreslerine 1-kedi kimlik cüzdanı, 2-aşı karnesi, 3- sağlıklıdır belgesi yollamam gerektiği; buradan onay gelirse rezervasyon yapabileceklerini söylediler. Denilen adrese mail attığımda "Delivery has failed to these recipients or groups:....." diye otomatik cevaplar geliyor. Yani iletildi mi onu bile anlamıyorum. Tekrar müşteri hizmetlerine sorduğumda ordan onay gelmeden rez. yapamayız diyorlar. Biletimi tam iadeli almıştım fakat Amerika ayağı için kedi rez. yaptırttılar. Ben bunlarla uğraşırken uçağın kedi müsaitliği ortadan kalkacak diye stres oldum, çıldırmak üzereyim. Benzer durum yaşayan var mıdır yardımcı olursa çok sevinirim.
Sorun çözüldü. Benzer sorunu olanlar için güncelleme yapayım. Bulunduğum şehir küçük, buradaki THY ile de halledemedim. Arkadaşımı Ankara THY resmi ofisine yolladım bilgi alması için. Sağolsunlar direkt PNR numaram üzerinden kedi rezervasyonunu eklemişler. Bu arada müşteri hizmetlerinin yönlendirdiği mail adreslerinden hala ses yok. Anlayacağınız bu gibi durumlarda direkt ofise gitmekte fayda var.
-
@pathway daha önce benimde başka bir uçuşta başıma geldi. Biletlemeyi istanbul ankarada iseniz thy ana ofislerinden yapmak en doğrusu. O şekilde sevimli dostlarımızın rezervasyonu çok kolay ve doğru yapılıyor. Aksi halde telefondan bazı sorunlar tam çözülmüyor.
-
M mertsarica bu başlıktan bahsetti
-
@pathway Merhabalar ben yakın zamanda kedi için olmasa bile köpek için rezervasyon yaptırdım. Onay gelene kadar rezervasyon yaptırmam gerektiği yönünde bir tavsiye aldım. Aynı durum benim de başıma geldi ama karşı taraftaki port'a iletiliyor galiba e-mailler. Yani insanlar o kadar sorumsuz ki, e-mail gönderttikleri adresler kullanılmıyor bile bence. Aşırı saçma.
15'inde rezervasyon yaptırdım galiba 17'sinde onay geldi karşı taraftan. Sonra da başarıyla biletimi aldım köpeğimi kaydettirdim. Biraz sancılı bir süreç. Sorununuzun hallolmasına çok sevindim. Gidemeyenler için müşteri temsilcilerinden de iş sancılı da olsa halloluyor. Sadece işini bilmeyen insanların size bağırıp çağırmasına ve fırça atmasına hazırlıklı olun. Puanlama seçeneğini her zaman isteyin arkadaşlar. -
Bu konuda paylaşılan tüm bilgiler için teşekkür ediyorum. Bir kedim var (Jadore) ve kendisini götürürken buradaki bilgilerin fazlasıyla işimize yarayacağına eminim.
-
@naz06 aktarmalı uçuşlarda varış ülkesi kuralları geçerli oluyor. Yani ABD varışlı bir uçuşunuz için her destinasyonda ABD kuralı geçerli. Havayolunu arayıp detaylı öğrenebilirsiniz.
-
Selamlar; 3 yaşında Labrador Retv. bi kızımız var. İlk gidişimiz Eylül başında olacak ve 6 yaşındaki kızımın okul kaydı vs gibi durumlardan onu daha sonra yanımıza alabileceğiz. Şöyle bi sorum var; kardeşim burdan uçağa verip köpeğimizi tek başına bize gönderebilir mi? Yoksa her türlü bir yolcu beraberinde mi taşınabilir?
-
@evrimooloji bildiğim kadarıyla taşıma işi yapan kargo firmaları var hayvanlar için.Bu başlık altında bahsedilmişti önceki sayfaları kontrol eder misiniz.
-
@ilaydan Bu konuda biraz işkillenip hem CDC'ye ek mail attım hem de FAQ arasından tekrar araştırma yaptım.
Önemli olan nokta belirttiğiniz gibi kalacağınız adresi net doğru yazmanız, bunun dışında hangi CDC Approved Airport'tan girdiğiniz önemli değil, aşağıda CDC FAQ'dan copy paste yapıyorum ;
If you haven’t finalized your dog’s travel itinerary, you may submit an application leaving fields 32-34 blank. Enter into the application the earliest date you anticipate the dog will arrive into the United States and your best guess at which port of entry the dog will arrive through. If approved, the permit will be valid from 14 days before the estimated date of arrival until 90 days after the estimated date of arrival and is valid for entry at all 18 airports with CDC quarantine stations, regardless of which one you list on the application.
-
@selamibasaran Harika çok teşekkürler, tek tek bakıyorum hemen 👍🏻
-
@çakıl Peki gelir gelmez tuvalet kum işini nasıl yaptınız, yanımızda ufak üstü açık plastik bi kap getirmeyi düşünüyoruz ama akşam vakti o yorgunlukla kum vs nasıl halledebiliriz düşünmüyor değilim açıkçası :)
-
@tohma31 Tuvalet kısmını tam bilemiyorum ama yolculuk için tavsiyem kafesin altına çocuk alt açma bezlerinden serebilirsiniz. Birde calmvet alıp yolculuğa başlamadan bir kaç gün önce verip ve yolculuk günüde verip strese girmesini önleyebilirsiniz. Bizim kediler bizle çok seyahat ettiği için biz bu şekilde çözüyoruz. Ama kalacağınız yerde airbnb ise ev sahibinden rica edebilirsiniz kum almasını. Bu gibi çözümler aklıma geliyor.
-
Merhabalar, Ekim ayı gibi Los Angeles'tan giriş yapmayı düşünüyoruz. Kedimiz de bizimle beraber gelecek ancak bizim kedimiz biraz saldırgan bir tip olabiliyor strese girdiğinde. Veterinerimiz de uçuş esnasında 4-5 saatte bir onu sakinleştirecek bir takviye ile seyahat edersek onun açısından bu durumun daha kolay atlatılabileceğini söyledi. Ancak uçuş ortamında o ilacı ona vermek için elbette taşıma çantasını açmamız vs. gerekecek. İlacı verirken gergin anlar da yaşanabilir:( Böyle bir durum yaşayan olduysa naptınız, nasıl ilaç olayını hallettiniz ve yolculuğunuz nasıl geçti acaba?
-
@tohma31 bizim çocuklar tam 24 saat boyunca (Ankara-Dallas) tutup, airbnb evine girer girmez resmen inleyerek yapmışlardı. Taşıma çantalarının içince bebekler için olan alt açma bezlerinden koymuştuk ama yapmadılar, biliyorsunuz kediler biraz seçici bu konuda. Bizi karşılayacak arkadaşımızdan rica etmiştik, o kum ve kum kabı almıştı ve bizi almaya gelince yanında getirdi.
Eğer sizi karşılayacak birisi varsa malzemeleri alıp getirmesini rica edebilirsiniz, yoksa iniş saatinize göre hızlıca bir markete uğrayabilirsiniz, gece 01:00’a kadar açık marketler var, kalacağınız yerin sahibinden/otelden sizin için temin etmesini rica edebilirsiniz veya ev sahibini/oteli bilgilendirip aynı gün teslim yapan market (target, walmart) ya da 3. Parti uygulamadan (uber, doordash) internet üzerinden sipariş vermeyi deneyebilirsiniz, sizin olmanıza gerek yok kapının önüne bırakıyorlar, en son olarak da bir alt açma bezinin üzerine gazete yaprakları parçalayıp kullanmaya deneyebilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.
-
Arkadaşlar merhaba, biz 2 kedi ile 3 ağustosta Lufthansa ile frankfurt aktarmalı washington da yolculuğumuzu yaptık, hiçbir sorunla karşılaşmadık bilginiz olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
