DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bozyuruk teşekkür ederim, biz de bir umut hala haber bekliyoruz. Bizim CN büyük olduğu için dosya taşımak dışında başka seçeneğimiz yoktu. Sizin adınıza sevindim. Mülakatta bol şans dilerim tüm ailenize..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SemihPehlivan surecinizde bol sanslar 👍 iyi haberlerinizi bekliyoruz.


  • @jacky_y Vizenizi iyi günlerde kullanın tebrikler.


  • Merhaba arkadaşlar, biraz geç bir deneyim yazısı olacak ama Türkiye'ye döneli yaklaşık 1 hafta oluyor ve ancak müsait olabildik o yüzden yeni yazabiliyorum, biz ailecek greencard sürecindeydik fakat ailem adına süreci ben yönettiğim için deneyimi de ben yazacağım. Bizim Case Numberımız 167XX ler civarındaydı, Ankara'nın yavaş ilerlemesi nedeniyle Nisan ayını da geçirdikten sonra iyiden iyiye artık tedirgin olmaya başladık çünkü geçmiş dönemlerde bu aylarda bizim numaramız civarında olan herkes mülakatlarını almıştı.

    Bu nedenle biz de dosya taşımaya karar verdik ve başta vize istemeyen ve ulaşımı en kolay ülkelerden başlamak üzere işin sonunda en uzak denilebilecek konsolosluklardan biri olan Hong Kong konsolosluğuna varacak olan sürecimizi başlatmış olduk. Ancak gelecekte dosya taşıma niyetine girip acaba hangi ülkeye taşısam diye burada tecrübeleri okuyan arkadaşlara sesleniyorum 🙂 DV2022 sürecinde arkadaşlarımızı kabul etmiş konsolosluklar bizleri kabul etmediler, örnegin Bridgetown, Barbados konsolosluğu geçen sene bir çok arkadaşımızı kurtardı ancak bu sene herhangi bir dosyayı kabul etmediler bu nedenle burada dosya taşımayı geçmişte gördüğünüz konsolosluklara yazıp olumsuz cevap gelince pes etmeyin her senenin süreci farklı oluyor bu nedenle her yere yazın size tavsiyem. Neyse mülakat deneyimini yazmaya devam edelim.

    Dediğim gibi ben de son olarak Hong Kong'a yazmıştım nisan sonu mayıs başı gibi ve dosyamızı taşımayı kabul ettiler ve 3 Temmuz'a mülakat almıştık, ancak sağlık işlemleri Hong Kong'da biraz yavaş ilerliyor bu nedenle sağlık randevumuz da 22 haziran civarıydı fakat daha sonra hastane o günün resmi tatil olduğunu ve yanlışlıkla randevu verdiklerini söylediler 🙂 halbu ki biz o tarihe göre uçak bileti ve oteli ayarlamıştık, sağlık randevumuzu 26 hazirana ertelediler ve ekstradan 4 gün tatil yaptırdılar bize. 26 Haziran'da sağlık mülakatında hazır bulunduk. Tabi ben 21 yaşında olduğum için cspa yasasından 1 ay 25 günle faydalanamadım ve vizem basılmadı, aileme yardım etmek için oradaydım. Hastanede de iletişimi ben sağlıyordum, hastanede işimiz yaklaşık 2 saat sürdü, aksanları biraz çinceyle karışık ingilizce olduğu için bazen anlamak zor olabiliyor ancak anlaşıyorsunuz, biraz da sanırım kültürleri gereği iş üzerinde panik insanlar sizi de heyecanlandırabiliyorlar, ama dürüstler ve işinizi sonunda hallediyorsunuz, kişi başı 3, 4 aşı yaptırıp 8900 hk doları ödeme yaptık 3 kişi için ve 4 günde, mülakattan önce raporumuz çıktı.

    Perşembe günü zarflarımızı aldık ve pazartesi günü gireceğimiz mülakat için beklemeye konulduk. Pazartesi günü söyledikleri gibi saat 8.30 da konsolosluk önündeydik ve ailemle beraber tercümanımız da ailemize eşlik etti. Benim adım kapıda yazmadığı için zaten konsolosluktan içeri giremeyeceğimi biliyordum ve dışarda bekledim, biz belgeleri el çantasıyla getirmiştik ancak o çanta bile yasak giremiyorsunuz. Sadece telefon ve cüzdan serbest. Ailem de yaklaşık içerde 2.30 saat kaldılar ve vizeleri onaylandı (ben hariç) 🙂

    Zaten çok strese sokan askeri mülakat tarzı bir durum yokmuş içeride anlattıklarına göre herkes aynı ortamda vize başvurusu yapanlar, sırası gelince cam arasından bankolara geçip konsolosluk görevlisiyle mikrofon aracılığıyla konuşuyorsunuz ve vizenizi onaylıyorlar. 4 temmuz da bağımsızlık günü olduğu için 5 temmuzda pasaportlarımızı aldık ve aynı gün akşam 21.30 uçağıyla kalktık ve 4 aktarma tayland-dubai-istanbul-adana ( 26 saat ) olacak şekilde dönüşümüzü yaptık. Bizim için ailecek ilginç ve güzel bir deneyim oldu, dosyanızı hong konga taşımak istiyorsanız umarım yaz aylarında taşınmaz çünkü Adana'dan daha sıcak yerler de varmış 🙂

    Son olarak Hong Kong grubumuza ve orada yüz yüze tanışma fırsatı bulduğumuz herkese çok teşekkür ederiz.


  • @tolga-a teşekkür ederim.


  • @afrkns Teşekkür ederim.


  • @jacky_y vizenizi tebrik ediyorum. Umarım en kısa zamanda ap durumunda issued durumuna geçer. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • Bu ileti silindi!

  • Uzun bir deneyim hikayesi olacağını tahmin ederek başlıyorum.

    MAYIS 2022 yesilkartforum ile tanışma;
    İlk kez başvurup kazanan ve ne yapması gerektiğini bilmeyen birinin yaptığı gibi googleda araştırırken buldum siteyi. İyi ki bulmuşum ve iyi ki kurmuşsunuz bu forumu. Yolda her zaman ışık oldunuz. İlk önce “DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları” başlığını okudum. İlk sorumu 8 Mayıs 2022’de sorup cevap alıp yola çıkmışım. Sonra “DV 2022 Mülakat Deneyimleri” başlığını okudum. Bir şey dikkatimi çekti. Herkes @gucarslan diye birine teşekkür ediyor. Hatta teşekkür biraz abartılıp tapma boyutuna doğru ilerliyor. Bu davranıştaki motivasyonu merak ettim bir davranış bilimci olarak ve not ettim zihnime. Sonra “DV 2023 Mülakat Deneyimleri” başlığını açıldı. Bir temenni de bulundum ve dedim ki; “Forum yetkililerinden ricamdır; Bu başlıkta "Mülakat Deneyimi" dışındaki bir konuda gelecek olan postları silmeniz mümkün mü? Gerçekten bu başlıktaki bilgilere çok ama çok ihtiyacı olanlara büyük hizmet olur. Hatta bunu bile silebilirsiniz.”
    Ben bu paylaşımı yaparken 2023 deneyimleri başlığındaki mesaj sayısı 3663 idi. Keşke hepsi deneyim paylaşımı olsaydı. Saymadım ama mülakata giren herkes yazmış olsa bile 313’tür. Başka bir deyişle mülakat deneyimleri başlığının sadece % 8,5 luk kısmı deneyimlere ait. Ki bu rakam %5 bile değildir.
    TELEGRAM GRUBU ile tanışma ve gruptan atılma;
    Bir telegram grubu varmış diye öğrendim ben de form doldurdum. Baktım 2 gruba dahil olmuşum. Biri sadece DV2023 ile ilgili paylaşımlar diğeri ise COFFEE grubu yani her türlü geyiğin, sohbetin olduğu. Hemen grup kurallarını okudum. Öyle ya madem kurallar var muhtemelen uyulmak içindir. Sonra ertesi sabah baktım DV2023 grubunda 200 küsur mesaj birikmiş. Önemli gelişmeler var sanırım diye heyecanla okumaya başladım. Elbette önemli bilgiler vardı ama arada hangi marka köpek maması seçmek gerektiği de konuşulmuştu. Ben de mesaj attım ve dedim ki “Hani bu grup sadece DV2023 konuları içindi, bu kural ihlali değil midir?. Ve sayın @gucarslan yorum yaptı; “Bir kere oldu diye ihlal sayılmaz, Biz yetkililer olarak müdahale ederiz, sen yorulma. Burayı takip etmen zor oluyorsa forumdan devam et” Yani kibarca “Ya sev ya terk et” dendi. Sessizce takip ettim. Sevmedim ama terk de etmedim. Birkaç kez birilerine faydam olur diye paylaşımlar yaptım. Umarım işe yaramıştır. Ama neler yazdığımı hatırlayamıyorum. Geri dönüp bakamıyorum çünkü atıldım gruptan.
    Bir de “Bir kere oldu diye ihlal sayılmaz” lafı bana eski Aile Bakanının “Bir kereden bir şey olmaz” lafı geldi ve dedim ki “Demek ki burası da küçük bir Türkiye. Tavizleriyle, sansürleriyle, yargısız infazlarıyla.
    Sonra bir gün masum bir öneri gördüm. 14 Temmuz’da mülakatı olanlar hem evrak kontrolü hem de buluşma tanışma vs için ayrı bir grup kurmak için izin istemişler. Baktım bir grup linki ve katıldım. İnsanlar evrakların, hazırlıklarının fotoğraflarını paylaşmış. Malum ana grupta foto paylaşılmıyor. 13 Temmuz akşamı için buluşma planları yapmış vs. Hoş bir topluluk olmuş. O gün 12 Temmuzdu. Unganlar vs beni yorduğu için erken uyumuşum. Sabah uyandığımda DV2023 grubunu göremedim. Teknik sorun sandım. Telefona yeniden başlattım ama grup yoktu. Uykulu halde yanlışlıkla mı sildim acaba dedim ama öğrendim ki atılmışım. Daha önce grupta yazdığım bir mesajda sabrına hayranlığımı “Eski çağlarda yaşasaydı Hz Gucarslan derdik sabrı nedeniyle” dediğim -ki hala sabrı için aynı şeyi düşünüyorum- sayın @gucarslan, 14 Temmuz buluşma grubuna dahil olanları ana gruptan atmış. Tabii erken davranıp çıkanlar paçayı kurtarmış. Grubun kurulmasına önayak olanlar atılmaktan kurtulmuş ama yorgun olup uyuya kalanlar kurban seçilmiş. Bu atılmanın ana grubun hangi kuralının ihlali sonucu olduğunu halen bilmiyorum. Grup kurallarını tekrar okuma şansım yok. Ama dediğim gibi zaten orası küçük Türkiye imiş. Ülkemizde de bir sürü insan neden suçlandığını bilmeden cezaevlerinde değil mi? Sabah uyandığımızda bir kararname ile MTV’nin 2 katına çıktığını öğrenmiyor muyuz? Bir sabah uyandık ve İstanbul Sözleşmesinden çıktığımızı görmedik mi?
    Elbette grubu kuran istemediğini atar istediğini tutar. Beni rahatsız eden adaletsizlik ve yargısız infaz. Grupta olmama ile ilgili tek üzüntüm ise “ABD uçağından gruba mesaj atma” ve böyle bir akım başlatma hayalimin elinden alınması.

    UNGAN DENEYİMİ
    Randevumuz saat 11.45’te idi, Sakarya’dan Ankara’ya geleceğimiz için bu saati almıştık. 10.50 civarı gittik hiçbir sorun çıkmadı. Önce pasaport ve DV260 çıktısını istediler ve beklememizi söylediler. Kalabalık değildi. 2 çocuklu ve 1 çocuklu iki aile, İranlı bir çift ve 2 genç vardı. Kısa bir süre bekledik. Bizi Düzen Laboratuvarına yönlendirdiler. Çıktık sadece akciğer filmi istediler. 2 kişi için 70 USD karşılığı 1.825 TL kredi kartı ile ödedik. Sonra tekrar yukarı Ungan’a çıktık. İnsanların kolunda kal alma sonrası bandı görünce önce telegram grubunda sordum bu durumu. Cevap veren arkadaşlardan öğrendim ki yaştan dolayı kan ve idrar tahlilinden muaf tutulmuşuz. Yaşlı olmanın ilk kez avantajını gördüm bu hayatta.
    Sonra muayene için beklemeye devam ettim. O anda gözlüklerimin arabada kaldığını fark ettim. Görevliye sordum, numarasını biliyorsanız doktora söyleyin sorun olmaz dedi.
    Muayene için önce ben çağrıldım. Yaklaşık 6-7 dakika sedyede siyah önlükle oturup bekledim. Dr Handan Ungan geldi. Çok hızlı sorularla tüm sağlık geçmişimi öğrendi. Sohbet sırasında hiç çaktırmadan her iki koluma 4 tane aşıyı vurdu. Gözlük kullanıyorum ama arabada kaldı dedim. Göz testi uyguladı. Çok hafif bozukluk varmış, sorun değil dedi. Giyinebilirsiniz dedi ve toplamda 5 dakika bile sürmeyen süreç tamamlandı.
    Daha sonra eşimi çağırdılar. Kapıda kronik ilaç kullanıyor musunuz dediler, eşim evet deyince ilacı istediler. Eşim yanında olmadığını söyleyince bir kağıda ismini ve dozunu yazmasını istediler o kadar. Onun da muayenesi benim gibi hızlı bir şekilde tamamlandı.
    İkimiz için 620 usd karşılığı 16.220 TL kredi kartı ile ödedim ve ertesi günü 15.00’te raporu almak üzere ayrıldık.
    Ankarayı bilmeyenler için şahsi araçla Ungana gitmek mantıklı değil. Yolun kenarında park edemezsiniz. Arka sokaklarda otopark bulmak zor bulduğunuzda da minimum 60 TL ödersiniz. Aracı bir yerde bırakıp taksi ile gitmek çok daha mantıklı.
    Yanımızda fotoğraf olmasına rağmen Ungan yakınındaki elçilik tavsiyesi stüdyoda (Güven Color) yeniden fotoğraf çektirdik. İyi de yapmışız. Adapazarında 2 ay önce çekildiklerimize çok daha iyi oldu. Ayrıca en güncel olması ile ilgili bir endişemiz kalmadı.

    MÜLAKAT DENEYİMİ
    Aslında çok rahat biriyim ama 23.00 ten sonra her saat başı uyanıp saate bakıp tekrar uymaktan sıkıldım ve 05.00 den sonra uyumadım. Elçiliğe yakın diye GreenPark oteli seçmiştik. Park sorunu olur, aracı otelde bırakıp yürüyerek gideriz diye. Ama sabah yine vazgeçip aracı aldık. Elçiliğin orada park sorunu yok, rahat olun.
    Randevumuz 08.15 olmasına rağmen 07.00 civarı elçilik önünde beklemeye başladık. Elimizde sadece evraklar vardı. Hiçbir elektronik cihaz yoktu.
    Sanırım 7.20 civarıydı görevli 7.30 randevuları gelsin dedi. 3-4 kişi gidince 1-2 dakika sonra 7.45, 8.00 ve 8.15 randevuları da gelsin deyince sıraya girip meşhur taş yoldan yürüyerek içeri girdik. Pasaportları verdik, okumak için verdikleri metni okuyup kağıdı iade ettik.
    Sonra isim okuyarak çağırdılar 330 x 2 USD ödeme yapıp sıra numarası aldık ve tekrar beklemeye başladık. Sıra numarası alma saatimiz 07.56 imiş. Yaklaşık bir 7-8 dakika sonra evrakları teslim almak için çağırdılar. Son derece sempatik bir arkadaş sırayla evrakları istedi.

    • Evlilik cüzdanı, pasaport, diploma, nüfus kaydı, sabıka kaydı, askerlik belgesi, fotoğraflar ve banka bilgileri.
      Başka hiçbir şey istemedi. Rica etsem görüşmeyi İngilizce yapar mısınız dedi. Ben de asıl talihli eşim olduğu için “Türkçe olursa mutlu oluruz” dedim. Sorun değil dedi.
      Tekrar bekleme bölümüne geçtik. Orada forumdan Berkay Bahar, Kerem Yılmaz ve ismini bilmediğim bir çift ile tanıştık. Herkesin gündemi telegram grubundan atılmaktı. Ayak üstü dedikodu yaptık. Kısa süre sonra bizi çağırdılar. Aslında numaramız 20 nolu banko için yandı ama 20 doluydu. Ne oluyor derken 19 numaradan eşimin adını söylediler. Güleç yüzlü bir Amerikalı ve tercüman eşliğinde görüşme başladı. Önce parmak izleri alındı. Sonra asıl talihli eşime nereye gideceksiniz ve orada kim var dedi. Eşim de Indianaya gideceğiz orada kuzenim var dedi. Ne kadar paranız var dedi. Biz de hesaplarda olanı ve yanımıza nakit alacağımız olanı toplayarak söyledik. Orada çalışmayı düşünüyor musunuz, ne yapacaksınız dedi. Eşim de Türkiyedeki koçluk eğitim firmamızı Amerikaya taşıyacağız dedi. Tercüman bunu “Danışmanlık firmalarını taşıyacaklarmış” diye tercüme etti, ben müdahale etmedim. Sonra benim evraklarımı kontrol ederken evrakları teyit ettirdi. İngilizce anladığımı fark edince tercümanı aradan çıkardı. Ve “Vizenizi onaylıyorum, pasaportunuzu 5 gün sonra PTT şubesinden alabilirsiniz” dedi. Sanırım görüşme 2-3 dakika sürdü.
      Arkamı döndüğümde Berkay, Kerem ve diğer arkadaşların adeta tribünde gibi bizi seyrettiğini ve onay almamıza en az bizim kadar sevindiğini görünce “İyi ki bu forum varmış ve iyi ki bu güzel insanlarla tanıştım” diye düşünerek bu siteyi kuranlara bir kez daha minnet duydum.
      Arabaya döndüğümde saate baktım ve 8.40 idi. Yani aslında 8.30’da her şey bitmişti. Numara aldıktan 34 dakika sonra, içeri girdikten 50-55 dakika sonra.
      TAVSİYELER:
    • Görevliler vize vermeye çalışıyor, vermemeye değil. Bunu bilerek gidin.
    • Rahat olun, sadece istenen evrakları hazırlayın, fazla evrak hazırlayıp kafa karıştırmanın anlamı yok.
    • ABD ile ilgili bir planınız olsun.
    • 1 yıldan fazla süredir bu siteden alıyordunuz, şimdi verme zamanı. Şimdi deneyim paylaşıp süreçte olanlara destek olmak gerekiyor.

  • @SemihPehlivan tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. abd'deki hayatınızda bol şans.


  • Merhaba arkadaşlar. Sizlerle başımdan geçen tüm süreci en başından en sonuna kadar paylaşmak istiyorum.

    Green card çekilişini kazandığımı öğrendiğim o ilk andan sonra şoku atlatır atlatmaz ds260 formumu doldurmaya başladım. 1 hafta içerisinde formu yolladık. İlk etapta yesilkart forumu bilmediğim için süreçleri bilen birinden destek aldım. Destek aldığım kişi sıram 18 binlerde olduğu için bana geçmiş yılların verilerine göre sana nisan, mayıs gibi mülakat maili gelir demişti. Sürecin ilerleyen safhalarında bunun çok yanlış bir çıkarım olduğunu yaşayarak öğrendim. Aslında süreç iyi başlamıştı fakat ocak ayından sonra şubat ve mart ayları hiç dağıtım yapılmadan geçildiği için stres seviyem iyice artmaya başlamıştı. Nisan ayında Ankara'nın yüksek sayıda mülakat dağıtmasını beklerken beklentilerimin çok çok çok altında bir dağıtım geldiğini görünce tam o noktada uyandım ve eğer bir şeyler yapmazsam tüm umutlarımızın elimizden kayıp gideceği hissiyatına kapıldım. O an gerçekten çok üzülmüştüm ama şu an düşününce eğer Nisan'daki o hayal kırıklığını yaşamasaydım bugün ben ve eşimin vizeyi almasını sağlayan dosya taşıma süreci için belki de bir şeyler yapmaya başlamayacaktım. Bu yüzden bazen bizi aşırı üzen şeylerin aslında hikayenin bir parçası olduğunu ve onlar olmazsa başarılı olamayacağımızı bu süreçte yaşayarak öğrenmiş oldum.

    Nisan ayındaki o dağıtımdan sonra birkaç gün resmen tüm vaktimi forumu okumaya ayırdım. Arama kısmına "dosya taşıma" yazdım ve o ana kadar forumda bu konuda yazılmış tüm başlıkları ve iletileri tek bir kelimesini bile atlamadan notlar alarak okudum. Özellikle dv 2022 kazananlarının Barbados, Hindistan, Paraguay vs. gibi dünyanın öbür ucu diyebileceğimiz yerlere dosya taşıyıp vizelerini oralardan almaları bana epey cesaret verdi. Tekrardan içimize umut doldu ve dosya taşımak için birkaç mail taslağı hazırladım. Mail taslağı hazırlarken chatgpt kullandım. Size de tavsiye ederim. Gerçekten çok iyi yazıyor.

    Atacağım mailleri hazırladıktan sonra tam 106 ülkeye mail attım. Bu süreçte bir yandan da Yunanistan üzerinden schengen almak için randevu aldım. Bunun sebebi süreç içinde dosya taşıyıp Viyana'dan vize alan çok fazla arkadaş oldu. Eğer Avrupa'da bir ülke dosya taşımamı kabul ederse schengen şimdiden hazır olsun diye böyle bir hamle de yaptım.

    Kendime bilgisayarda bir dosya oluşturmuştum. Mail attığım konsoloslukların başına bir rakam koyuyordum. Cevap yazan konsoloslukların başına farklı bir rakam ve 2.ye, 3.ye mail attıklarıma da aynı şekilde farklı rakamlar koyuyordum. Bu şekilde ilerlediğim için sürecin takibi benim için çok kolay oldu. Ve sonunda bizim için mutluluk verici o maili aldık. Hong Kong'taki konsolosluk temmuz ayı için boş kontenjanları olduğunu söyledi ve dosya taşımayı onaylıyor musunuz şeklinde dönüş yaptı. Onayladık ve dosyamız Hong Kong'a taşındı. Nisan'ın 3. haftası gibi başladığımız dosya taşıma çalışmasında Haziran'ın ilk haftası gibi başarıya ulaşmış olduk. İnanılmaz güzel bir andı.

    Biz Hong Kong'a giden 2. kafileydik. Bu yüzden Uğur Bey'in izniyle bizden önce ilk giden kafiledeki arkadaşların kurduğu Hong Kong grubuna dahil oldum. Bu grupta spesifik olarak Hong Kong özelindeki bilgiler altın değerindeydi. Bir yandan dosyaları hazırlama telaşındayken bir yandan da uçak biletlerimizi ve otel rezervasyonlarımızı hallettik.

    Bu arada ben çekilişi kazandıktan sonra evlendim. Bu yüzden Hong Kong'tan mülakat aldıktan sonra onlara mail atıp durumu açıkladım. Benden evlilik cüzdanını pdf olarak atmamı istediler. Daha sonrasında eşimi dosyaya eklemek için benim dosyamı açtılar ve eşim içinde bir dosya açtılar. Eşimi dosyaya ekleme safhasında bizden önce Hong Kong'a gidenlerden Özge Hanım ve adminlerimizden Gökçe Hanım'ın çok yardımı oldu. Onlara tekrardan çok teşekkür ederim.

    Hong Kong'a Bangkok aktarmalı gittik. 9 saat bekleme süremiz vardı. Gerçekten aşırı yorucuydu. Ekstra olarak valizlerin transferi konusunda da bir problem yaşadık. Hong Kong'ta otele kendimizi attığımızda gerçekten kolumuzu kaldıracak halimiz yoktu. Aktarmalı uçuş önermiyorum arkadaşlar. Mecbur kalmadığınız sürece yapmayın. Dönüşte neyse ki direkt uçuşla geldik.

    Hong Kong tarafı gerçekten rahat geçti. Bizden önce gidenlerin tecrübeleri bize ışık oldu. 3 Temmuz pazartesi günü sağlık randevumuz vardı. Bana 2, eşime 3 aşı yapıldı. Urgent fee ödedik ve klinikteki neredeyse tüm personele 6 Temmuz perşembe günü mülakatımız olduğu için sonuçları en geç çarşamba günü yani 2 gün içinde almak istediğimizi söyledik ve bunun bizim için önemini anlattık. Baştan söz veremeyiz şeklinde yaklaşsalarda finalde mor saçlı hemşire ablamız çarşamba günü öğleden sonra gelip sonuçlarımızı alabileceğimizi söyledi 🙂 Klinikten çıktıktan sonra o gün bizimle orada olan Namık, Mehmet, Muratcan ve Serap ablamızla beraber yemek yemeye gittik. Dünyanın öbür ucunda sizinle aynı amaç için orada olan kişilerle sohbet etmek gerçekten çok güzeldi. Buradan hepsine selamlar olsun.

    Ve en sonunda 6 Temmuz perşembe günü saat 8'de konsolosluk önünde beklemeye koyulduk. İçeri girdikten sonra gerçekten tüm çalışanlar çok kibar ve yardımsever insanlardı. Önce belgelerimizi teslim ettik ve ödeme yaptık. Daha sonra belgelerimizi alan memur oturup ismimizin okunmasını beklememizi söyledi. Biraz bekledikten sonra ismimiz okundu. Bu son aşama gerçekten çok kısa sürdü arkadaşlar. Önce yemin ettik ardından görevli gayet güler yüzlü bir şekilde bize sorular sordu. Sorular: "Ne iş yapıyorsunuz?", "Ne okudunuz?", "Daha önce hiç yurt dışına çıktınız mı?", "Amerika'da nerede yaşamak istiyorsun?", "Neden orası?" gibi sorulardı. Ekstra olarakta biz çekilişten sonra evlendiğimiz için bize "Ne zaman tanıştınız?", "Ne zaman evlendiniz?" şeklinde sorularda sordu. Üniversite'de tanıştığımızı ve 2016'dan beri beraber olduğumuzu söyledik ve yanımızda epey bir fotoğraf getirdiğimizi ve gösterebileceğimizi söyledik ama gerek yok dedi. Ardından tebrikler vizenizi onaylıyorum, yarın gelip pasaportlarınızı ve diğer belgelerinizi teslim alabilirsiniz dedi. O an tabi dünyalar bizim oldu. Sevinçten ayaklarımızın bağı çözüldü desek yanlış olmaz. Ertesi gün de söylenen saatte konsolosluğa gittik ve belgelerimizi teslim aldık.

    Sözlerimi bitirirken bunu her fırsatta dile getiriyorum ama tekrardan söylemek istiyorum. Bu forum ve telegram grubunun bir parçası olmak bir ayrıcalıktır. Buradaki ortam, bilgi akışı, insanların size olan yaklaşımı, herkesin birbirine yardım etmek için çabalaması... Gerçekten inanılmaz bir yer burası. Bu yüzden buranın kıymetini bilin. Son olarak bize bu ortamı sağlayan, süreç içinde de sorduğumuz tüm sorulara büyük bir yardımseverlikle cevap veren başta @gucarslan Uğur Bey ve @cerkezkizi09 Gökçe Hanım olmak üzere diğer tüm adminlere ve hem forumdaki hem gruptaki tüm arkadaşlara yani sizlere sonsuz teşekkür ederim.


  • @ozzy22 Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. Çabanızın karşılığını almanız sevindirici. Hayatınızın yeni döneminde kolaylık ve şans dilerim.


  • @ozzy22 vizeniz hayırlı olsun, tebrikler. abd'deki yaşamınızda bol şans.


  • @whereismind Tebrikler, vizleriniz ailenize hayırlı olsun.

  • ⭐⭐

    @ozzy22 Tebrikler, neyse ki hayal kirikliginin verdigi durtuyle dosyanizi tasimissiniz. Vizeleriniz ve evliliginiz icin tebrikler, yolunuz acik olsun.


  • @kuzey Çok teşekkür ederim


  • @tolga-a Sağ olun. Teşekkürler


  • @lumos Çok teşekkür ederim.


  • @ozzy22 Tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Darısı başımıza. 😌

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SemihPehlivan bir telegram grubunda paylaşılan alelade bir köpek maması iletisinin, size ülkede yaşanan lanet okunabilecek bir "çocuk istismarı" vakasını çağrıştırıyor olmasını, bir kabzimal olarak hemen not ettim.

    umuyorum ki; burada ya da forumun herhangi bir oluşumunda yazılmış bir ileti, fayda sağlamıştır vizenizi almanıza.

    attığımız taşlar kuşları ürkütmesi her ne kadar içimizi acitsa da, teşbihte olmayan hataların da hakkını savunacağız.

    tıpkı sokak hayvanlarını savunduğumuz gibi!
    yolunuz açık olsun..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

42.2k
Kullanıcı

4.5k
Konu

432.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum