Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @lumos Uyarı için teşekkürler. Süre azaldı ama teorik olarak Eylül 30'a kadar vaktimiz olduğundan hâlâ Avrupa'da bir ülkeden randevu alabilirim diye ümit ediyorum, umarım hayal kırıklığına uğramam. Maalesef Almanya vizem aracı kuruluşun iş savsaklaması yüzünden çok gecikti. İnşallah Frankfurt'tan olumlu cevap gelir de burada sizlerle paylaşabilirim. Çok selamlar.

• Arkadaşlar basit bir şey sormak istiyorum bu aşamada hala böyle soruları sormak biraz garip gelebilir size anlayışınızı istirham ediyorum :) Dosya taşımak için yaptığımız başvurulurda Case Numberı: 2023EU'dan sonra üç tane sıfır da dahil olmak üzere 8 haneli mi giriyoruz yoksa üç tane sıfırı girmemize gerek yok mu?DS260 ı doldurduktan sonra gelen application confirmation belgesinde üç tane sıfır olmadan case gelmişti (2023EU27XXX şeklinde) ben de o yüzden maillerde o şekilde gönderiyorum hep. Çok teşekkürler şimdiden.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Furkan-Sorkun Sıfırları girerek yazın.

Örnek:

Subject : 2023EU000270XX

Gövde bölümüne transfer isteğini nazik ve resmi bir dille yazın.

Mailin sonuna bu bilgileri yazın.

DV Case Number : 2023EU000270XX
    Principal Applicant : Soyad, Ad
    Preference Category : DV DIVERSITY- ANK/TURKEY
    Date of Birth : Ay, gün, yıl

• @Serapp Serap Hanım ben Frankfurt'un visa navigatorunda sadece ad, soyad, case number, mail adres ve vizenin scan edilmiş halini istediği için bunları yazdım. Ek olarak bir açıklama yapmadım veya doğum tarihini girmedim. Ayrıca case number ı da başlangıçtaki üç adet 0 olmadan girdim. :( Şimdi tekrar mı göndermeliyim? Case numarasında 0'ların silinmesi de bir problem olmaz diye tahmin ediyordum. Cevabınız için teşekkürler.

• Ben bir şey daha sormak istiyorum arkadaşlar. Konsolosluklara vize navigator u kullanmadan doğrudan mail atmamız hâlinde mailin işleme alınmaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Esasen bu mail visa navigatorunda istenen formata göre gönderilmiş olsa bile konsolosluk o mail adresi özelinde visa navigatorunu kullanmayan mail hesaplarının maillerini otomatikman görmezden geliyor olabilir mi? Bu riski bertaraf etmek için bir de mail üzerinden visa navigatoruna girilip bir mail daha atılması -yani bir diğer deyişle aynı konsolosluğa aynı içerikte birden fazla mail atılması- problem oluşturur mu? Şimdiden çok teşekkürler

• @Ahmet-Furkan-Sorkun oluşturmaz, deneyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@Ahmet-Furkan-Sorkun Bunlar da yeterli olur merak etmeyin, yeterki kabul etme arzulari olsun.

• @Ahmet-Furkan-Sorkun Şu an son düzlükte koşuyoruz. Şansım varmı diye sormayın her yere dosya taşıma için başvurun trenin kalkış saatine dakikalar kaldı. Arkasından koşmazsanız malesef kaçacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Furkan-Sorkun, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Serap Hanım ben Frankfurt'un visa navigatorunda sadece ad, soyad, case number, mail adres ve vizenin scan edilmiş halini istediği için bunları yazdım. Ek olarak bir açıklama yapmadım veya doğum tarihini girmedim. Ayrıca case number ı da başlangıçtaki üç adet 0 olmadan girdim. :( Şimdi tekrar mı göndermeliyim? Case numarasında 0'ların silinmesi de bir problem olmaz diye tahmin ediyordum. Cevabınız için teşekkürler.

Visa navigator olunca sadece istenenleri göndermişsiniz. İşlemde hata yok, merak etmeyin. Ben normal bir transfer e-maili yazarken gerekenleri yazmıştım. Bol şanslar.

• Merhaba, herkes çok iyidir umuyorum.
    Eşimin vatandaşlığı olduğu için Saraybosna'ya mail attım ve otomatik bir mail geldi (5 iş günü içinde cevaplanacağı söylendi ama cevap gelmedi).

Diversity vizesi için aşağıdaki adrese mail atın demişler. Bu bir işe yarar mı? 5 iş günü içinde dönmedikleri için 1 saat önce aynı maili tekrar gönderdim (bu sefer otomatik mail gelmedi.)
    [email protected]

Son olarak visa navigator nedir, rica etsem açıklayabilir misiniz?

Teşekkürler.

• @koray2000 Koray bey size mülakat maili geldi mi en son alamamıştınız? ki sizden case numberı yüksek olanlara geldiğini gördüm. ds260 formunu açtırmış mıydınız ?

• @Ahmet-Furkan-Sorkun Ben dosya taşıma maillerimde bir kaç konsolosluğa bu şekilde gönderim yapmıştım. O konsolosluklardan olumsuzda olsa dönüş aldım her defasında. (Sonra başka bir konsolosluk dosyamı taşımayı kabul etti.) Denemekten zarar gelmez bence.

• Dosyasını taşımayı başaran fakat 32k üstü olan arkadaşlar için çok üzgünüm. Umarım seneye tekrar kazanırlar.

• Arkadaşlar cevaplar için topluca herkese teşekkürler denemeye devam ediyorum. Burada sürecimden bahsedeceğim ve aklıma gelen soruları anlayışınıza sığınarak soracağım. Herkese selamlar.

• Arkadaşlar Varşova bana KCC'ye yazmam gerektiğini söyledi ama biliyorum ki şu an KCC ile dosyanın ilgisi yok çünkü benim numaram Varşova'da current olmuş. Şimdi Varşova'ya nasıl yanıt vermeliyim konsolosluğu ikna edebilmek için. Doğrudan reddetmediler belki ikna edebilirim yardım ve yönlendirmeleriniz sayesinde. Çok teşekkürler.

• Herkese merhaba, az önce mail aldım, mail bekleyenler mailboxları bir kontrol etsin 😌 6 Eylül tarihinde Ankara’dan mülakat tarihi geldi, bekleyen herkes en kısa zamanda mülakat tarihi alır umarım 🫶🏼

• lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

• @busradincer, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, az önce mail aldım, mail bekleyenler mailboxları bir kontrol etsin 😌 6 Eylül tarihinde Ankara’dan mülakat tarihi geldi, bekleyen herkes en kısa zamanda mülakat tarihi alır umarım 🫶🏼

Tebrikler, hayırlı olsun, büyük sevinç👏

• @busradincer Gözünüz aydın 👏

• @busradincer tebrikler, hayırlı olsun.

• Merhaba arkadaşlar, 32K CN üstü olan arkadaşlar için gerçekten çok üzüldüm. Seneye şansınız bol olsun.
    Ben dosya taşıma için bir çok ülkeye mail yönlendirdim ama hepsinin cevabı ikamet eden başvuru sahiplerinin göçmen vizesi başvurularını kabul ediyoruz oldu. Süreci merakla bekliyorum, inşallah her şey istediğimiz gibi olur

Benzer Başlıklar

• Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k