Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

• Sayın @sofi elinize sağlık cok tesekkurler. ☺️

• @mnd DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

İlk etapta bütçemi aşacaktır, dil okulu daha mantıklı seçenek ki dilimi çözdükten sonra düzen kurulunca burslu veya belli bütçeler karşılığında yüksek lisans hedeflerimden birisi tabi ki kendi alanımda çalışabilmem açısından da en uygun seçenek gibi. Önerileriniz ve çözümleriniz için teşekkür ederim.

@mnd yukaridaki paylasimlar size okul arayisinizda isik tutabilir.

@sofi elinize saglik!

• @sharm Teşekkürler, inceleyeceğim.

• Merhabalar herkese , merak ettigim bir konu var . Bu sene sonunda muhendislik bolumunden mezun olacagim. Yuksek lisans dusunuyorum ancak greencard sahipleri (ben de gc sahibiyim) basvurularini kendileri mi yapiyor yoksa ajanslarda(Turkiyedeki ajanslar) yardim aliyorlar mi? Hangisini tavsiye edersiniz fiyat olarak cok farkeder mi? Onemli bir konu olunca tek basima hata yapmaktan korktugum icin sizlerin ne yaptigini ogrenmek istedim.

• @Ist-to-NY, içinde söyledi: Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

Merhabalar herkese , merak ettigim bir konu var . Bu sene sonunda muhendislik bolumunden mezun olacagim. Yuksek lisans dusunuyorum ancak greencard sahipleri (ben de gc sahibiyim) basvurularini kendileri mi yapiyor yoksa ajanslarda(Turkiyedeki ajanslar) yardim aliyorlar mi? Hangisini tavsiye edersiniz fiyat olarak cok farkeder mi? Onemli bir konu olunca tek basima hata yapmaktan korktugum icin sizlerin ne yaptigini ogrenmek istedim.

Ben kendi basvurunuzu kendinizin yapmasini tavsiye ederim.

Universite basvuru zamanlarinda ABD'ye cok rahat gelebilecek bir arkadas bu tur danisman kurumlari kullandigi icin buradaki universitelere kabul alamadi maalesef. Daha sonra basvuru formunun bir kopyasini alabildik ve kurumun 1 dakika bile ugrasmadigini anladik. Sizin verdiginiz cevaplari kopyala yapistir yaparak ilgili/ilgisiz basvuru formuna aktarmislar. Basvurunun sizden 500 kelimelik guzel bir kompozisyon bekledikleri yere, bu kurum 3 tane cumleyi kopyala yapistir yapip gecmis... Cok aci bir deneyimdi herkes icin.

O nedenle basvuruyu ya kendiniz yapin, ya da cok iyi bildiginiz bir kurumla basvuru yapin. Ve ne kadar guvenirseniz guvenin, basvuru surecinde de bu isin ustunde olup her seyi takip edin.

• @crazycells Bu surecin her adiminda istisnasiz katkin var gercekten . Ne adini biliyorum ne de seninle ilgili en ufak bir sey ama eger yuksek lisansa girebilir ya da muhendis olarak ise baslarsam gercekten buyuk bir tesekkur borcum olacak sana o zaman napacam bilmiyorum :)

• @Ist-to-NY, içinde söyledi: Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

@crazycells Bu surecin her adiminda istisnasiz katkin var gercekten . Ne adini biliyorum ne de seninle ilgili en ufak bir sey ama eger yuksek lisansa girebilir ya da muhendis olarak ise baslarsam gercekten buyuk bir tesekkur borcum olacak sana o zaman napacam bilmiyorum :)

Simdiden bol sanslar :)
    Edindiginiz tecrube ve bilgileri foruma aktarmaniz gayet yeterlidir :) :thumbs_up:

• Amerika da master of science veya master of engineering yapmak istiyorum fakat bir sürü üniversite var.Dolayısıyla her birinin ayrı ayrı programlarını takip etmek zor oluyor.Dolayısıyla bir çok üniversitenin master programlarını görebileceğim tek bir site var mı ? Teşekkürler...

• @sene69, içinde söyledi: Amerika'da Lisansüstü Okul Seçimi İçin Kaynaklar

Amerika da master of science veya master of engineering yapmak istiyorum fakat bir sürü üniversite var.Dolayısıyla her birinin ayrı ayrı programlarını takip etmek zor oluyor.Dolayısıyla bir çok üniversitenin master programlarını görebileceğim tek bir site var mı ? Teşekkürler...

ilk iletideki siteleri incelemenizi tavsiye ederim.

• @sofi Elinize sağlık teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Mimarlık yüksek lisansı

Yüksek Lisans ve Doktora
    1
    0 Oy
    1 İleti
    165 Bakış
    Serht SemS
    Merhaba arkadaşar , Başlamadan önce durumumu açıklamak isterim. 2022 Yıldız Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü mezunuyum ve bilenler bilir okulumuzun 2025e kadar NAAB akreditasyonu var. Şu anda amerikaya gidip yüksek lisans yapmak bir yandan da çalışmak ve üniversiteyi bitirip mimarlık mesleğimi yerine getirmek istiyorum. Çok fazla bir bütçem yok ucuz bir üniversite aramaktayım. O yüzden birkaç sorum olacaktı sorularımı cevaplandırabilirsem çok memnum kalacağım. Şimdiden teşekkürler. Daha önce NAAB bile olsa EESA sürecini tamamlamak gerektiğini duymuştum. EESA sürecine NAAB akreditasyonunun etkisi tam olarak ne oluyor? Sadece fiyat indirimi falan mı yoksa başka bir durum da var mı. Ayrıca İlla EESA sürecini geçirmem gerekiyor mu? Hangi üniversiteler ödeme, ve fiyat kolaylığı sağlıyor. Tavsiye edebileceğiniz bir eyalet var mı bu konuda? Yüksek bitirip stajları tamamladıktan sonra iş bulma durumları nasıl?
  • 2 Oy
    40 İleti
    9k Bakış
    Asli Akcay LograssoA
    @oprmngr detaylı cevabınız için çok teşekkürler
  • FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi egitim burs kredi
    54
    4 Oy
    54 İleti
    9k Bakış
    C
    @erco zannetmiyorum. benim oglum universitede okuyor ve fafsa dan yararlaniyor. GC sahibi olarak sizde ABD vatandaslarinin haklarindan her sekilde yararlanabiliyorsunuz, bu devletin verdigi bir hak.
  • Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış

Sabitlendi Eğitim egitim okul
    40
    12 Oy
    40 İleti
    12k Bakış
    S
    Merhaba, birçok makale ve konu okudum, ancak ABD'de tıp eğitimi hakkında aşağıdakilere ulaştım. 4 yıllık lisanstan sonra MCAT sınavını 4 yıl alın ve sonunda okuyun. MD başlığı tam olarak nedir? Sadece uzmanlık okumazsam MD başlığıyla çalışabilir miyim? (Türkiye'de bu pratisyen hekimlik midir?) (Makalelerinizi çoğu başlıkta gördüm. @crazycells yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz.)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k