Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ynsmry [email protected] adresine gönderdim. Sitedeki formu doldurduğumda çıkan mail adresi buydu. Bilmiyorum bir cevap gelir mi. Gelmezse dq olduktan sonra bir daha deneyeceğim. Eksik evrak yukleyeli (evlilik cüzdanı yeniden tarattım) iki hafta oldu, bugün yarın süreç tamamlanır diye düşünüyorum.

• @Muratti-Mavrutsio, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Samet-Ünlü
    Selamlar.
    Ben nvcye degil de direk ankara buyukelciligine mesaj attim sistem uzerindeki immigrant visa navigator kullanarak.
    Ne uscis ne de nvc expedite yapmak icin yardimci olmadilar.
    Basvurumuzu kanitlariyla beraber(deprem zamani fotograflari) gonderdim artik bekleyecegim.
    Umarim siz de en kisa zamanda mulakat tarihinizi alirsiniz.
    Iyi Sanslar.

Aynısını ben de yaptım fakat Ankara'dan da bir dönüş olmadı. tam 32 gün önce göndermişim maili. Dosyamız NVC'de olduğu için bize NVC yardımcı olacak gibi görünüyor.

• @ynsmry [email protected] adresine gönderdim. Aslında dosyamız henüz nvc de ama formu doldurunca buna yönlendirdi. bir cevap gelmedi. Galiba ümidi kesmeliyim 😞

• Selamlar Sevgili Dostlar.
    Artik bakacagiz zaten son surece girdik randevu sureci nvc veya ankara elcilik yanit vermezse expedite yapmak icin , tek care beklemek olacak. Cok sukur Uscis belasi bitti ben ona seviniyorum eminim sizler de ayni seyi dusunuyorsunuzdur . Deprem oldu adamlar kusura bakmayin yardimci olamayacagiz dedi tam bir saka yani. Durumun nedir hayatta misin iyi misin yok valla. Excuse my French but they do not care about you 🙂 . Buna da sukurler olsun son asama hadi bitti arkadaslar modunuzu lutfen yuksek tutun.
    Ben de artik Esim yanima gelsin istiyorum . Turkiyeye gitmek guzel elbette ama hani elimizde bir tahmini gun ay yok. Kimininki 2 3 ayda bitiyor kimininki 1 senede bilemiyoruz . Umidi falan kesmeyin heryere cilgin gibi mesajlari atin ve arayin pes etmeyin ama zaten son asamada oldugunuzu da unutmayin zaten randevu gelecek eninde sonunda .
    Umarim hepimizin islemleri dusundugumuzden cok kisa surer.
    Sevgilerimle.
    Cumlelerimin cogu devrik kusura bakmayin .
    Best!

• Arkadaşlar bugün NVC ‘den mesaj geldi bu şekilde:
    The petition you have filed does not allow derivative status for family members. This means that any spouse, unmarried child under age 21, or parent will require his or her own petition to immigrate.
    DS260 ı tamamlayıp göndermiştim. Neden böyle bir mesaj gelmiş olabilir?

• Bu ileti silindi!

• Bu arada bu mesajın başlığı ‘DS260 Review Note’ olarak geldi.

• @ahsenas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar bugün NVC ‘den mesaj geldi bu şekilde:
    The petition you have filed does not allow derivative status for family members. This means that any spouse, unmarried child under age 21, or parent will require his or her own petition to immigrate.
    DS260 ı tamamlayıp göndermiştim. Neden böyle bir mesaj gelmiş olabilir?

Birden fazla kisi icin dosya gonderimi yaptiysaniz herkese ayri ayri basvuru yapmalisiniz.

• @Naerys Sadece benim için başvuru yaptık. Kızımın Amerikan pasaportu var ama onu sisteme yüklememiştik. Bundan dolayı olabilir mi?

• @ahsenas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@Naerys Sadece benim için başvuru yaptık. Kızımın Amerikan pasaportu var ama onu sisteme yüklememiştik. Bundan dolayı olabilir mi?

Kizinizin vatandasligi varsa zaten onun icin basvuru yapmaniza gerek yok. Derivative Status dedigi sey evlilik ya da 21 yas alti cocuklar icin olan basvuru. Sizin basvurunuzdaki beneficiary bu durumu kapsamiyor diyor mesajda. Yani 21 yas alti cocuk, es ya da anne/baba icin basvuru yapmamissiniz ancak yuklediginiz belgeler bunlardan birisi veya birkaci icin demek istiyor. Isterseniz adminlerle birebir iletisime gecin.

• @Naerys Evet dediğiniz gibi ona başvuru yapmadık ama acaba onun pasaportunu ek belge olarak yüklemedik ondan dolayı mı diye düşündüm ama ondan dolayı da olmamalı.
    Bu arada benim bütün belgelerim ‘accepted’ olarak görünüyor.

• @Naerys tesekkur ediyorum.

• @ahsenas Butun belgeleriniz onaylandigi halde boyle bir mesaj mi gonderdiler? Cok ilginc. Gerci bizde de esimin finansal belgelerini kabul edip sonra 1099 formunu da yukleyin diye mesaj gondermislerdi.. form yuklenmis olmasina ragmen.. yeniden yuklemistik, sonra birkac form da kendileri yuklemislerdi. Degisikler yani. Bence en iyisi dedigim gibi hem adminlerle birebir gorusun hem de NVC'ye mesaj atin ne istiyorlarmis diye. Umarim cozulur kisa zamanda.

• @Naerys Çok teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için umarım çözülür bir an önce 🌿🙏🏻

• @ahsenas Ne demek. Umarim herkesin isi bir an once cozulur de aileleriyle kavusur. Hepimiz beklemenin nasil oldugunu biliyoruz.. 😓 🌸

• 8 temmuz itibariyle biz de dq olduk arkadaşlar 🙂 randevu maili ne zaman gelir ortalama olarak. ( Bu arada Deprem nedeniyle hızlandırma talebime hala cevap gelmedi )

• @Naerys evet ben yaşadığımız durumu forumda anlatmıştım herkes için hayırlı olur inşallah

• Arkadaslar merhaba,
    Daha once mulakat sirasinda eslerin ve sponsorlarindan "2022 IRS Tax Return Transcript"lerini sisteme yuklemeleri istendigi yazilmisti.
    Esimin ve sponsorun 2021 ve oncesi icin olay transkriptleri yukledik, lakin 2022'nin belgeleri hala IRS tarafindan process edilmemis.
    Sadece IRS tarafindan 2022 tax formnun teslim alindigina dair belge mevcut kanit olarak. Bunu yuklesek kabul olur mu? Boyle bir sorunlar karsilasan oldu mu?

• Merhabalar 8 Mayıs'ta uscis'ten onay mesajı geldi i̇ki ay geçmesine rağmen nvc'den Welcome Letter Mail gelmedi beş gün önce nvc Mail attım hala bir cevap gelmedi iki ay geçmesine rağmen bu durum normal mi acaba teşekkür ederim

• @Taner-Akbulut genelde üç beş günde gelir normal olduğunu sanmıyorum bu durumun. Kayıtlı mail adreslerinizi kontrol ettiniz mi? Cunku o adrese geliyor. Genelde ya e maille ilgili yada sistemsel sorundan kaynaklanıyor böyle durumlar. Sistemsel ise nvc çözebilir sadece ulaşmaya çalışın hızla. Şimdiye kadar dq olunabilecek bir süre bu baya uzun. Ayrıca bir yıl işlem yapilmayan dosyalar otomatik düşer.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k