Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Pamuk-0 eğer mülakata Ankara’da girerseniz tercümeye ihtiyacınız olmayabilir.


  • Arkadaşlar önemli bir soru soracağım . Ds260 formu doldururken city kısmına (ilçe yazılması gerekiyormuş) şehrimi yazdım ve State/province kısmını da “does not apply” olarak işaretledim . Bir sorun olur mu ?
    State/Province kısmına da şehiri yazmak gerekiyormuş …


  • Arkadaşlar önemli bir soru soracağım . Ds260 formu doldururken city kısmına (ilçe yazılması gerekiyormuş) şehrimi yazdım ve State/province kısmını da “does not apply” olarak işaretledim . Bir sorun olur mu ?

    State/Province kısmına da şehiri yazmak gerekiyormuş …

    Ben annemin babamın doğduğu yere bile city kısmına şehir state kısmına “does not apply” yaptım .Hatta eşimin ds260 formunu doldururken de öyle doldurdum . Şu an gerçekten tedirgin oldum … Ciddi bir problem mi ? rica etsem beni aydınlatır mısınız?


  • Bu ileti silindi!

  • @asper amerikalilar hic oyle seylerden anlamaz. Her case bireyseldir gozuyle bakarlar. Bence anlatmaya calisip hic onlarin kafasinda soru isareti birakmayin. Ya arabayi su an uzerinize alin yada araba konusunu hic dile getirmeyin mulakatta.


  • @arjen13memis ciddi bir problem oldugunu dusunmuyorum. Sonucta verdiginiz Il ilce bilgileri gercekten yasadiginiz yerler ise kafaniza takmaniza gerek yok.
    Bu state/city/province ayirimlari Amerika ve Kanada' ya ozgu bir durum oldugundan cok kafa karistiriyor. Hakli olarak herkes hatali bilgi girdigini dusunuyor.

  • ⭐⭐

    @arjen13memis Merhaba, oncelikle lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.

    Onemli bir sorun degil merak etmeyin.

  • ⭐⭐

    @asper Böyle bir şey olmaz. Aracı üzerinize alın. İnşallah mülakat sıranız gelir, o zamana kadar sizin adınıza kayıtlı olsun, bir kere de yüksek prim ödeyiverin.


  • @arjen13memis Eğer içiniz rahat edecekse mülakat aldığınızda formu açtırmak için mülkat aldığınız konsolosluğa mail atıp düzenleme yapabilirsiniz. Mülakat almadan hiçbir şekilde formunuz açtırmayın. Tekrar submit ettiğiniz için son submitiniz baz alınır ve mülakat alamayabilirsiniz.


  • @efe3535, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan hocam dv24 kazandım ds260 yolladım. fakat çok önceden alınmış bir turist vize randevum var temmuz ayında şimdi ben ne yapacam sırf turist vizesi alayım diye bütün avrupayı gezdim 🤔

    Dv tahlillerine turist vizesi vermiyorlar diye biliyorum. Siz mülakat tarihinizi bekleyeceksiniz, sıra numaranız çok düşük. Muhtemelen ilk gidenlerden biri olacaksınız 🙂

  • ⭐⭐

    @efe3535 Nasil olsa odemeyi yaptiniz, sizin icin zor olmayacaksa bence katilin turist vizesi icin gorusmeye, her ne kadar gocmenlik niyetiniz olan bir formu doldurmus olsaniz da bence denemeye deger.


  • Merhabalar bi sorum olucakti lisenin son yilinda okul degistirmistim yanlislikla baslangic ve bitis tarihini 1 yil ilerisi yazmisim herhangi bi sorun olusturur mu

  • ⭐⭐

    @gorkem07 Merhaba, mulakat aldiginizida DS-260 formunuzdaki ilgili bilgiyi/veriyi guncellemek icin formu doldurumaniz yeterli olacaktir.


  • @tolga-a, @Emre-Kurtulmuş, @Serap-2, @arnblt
    çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

  • ⭐⭐⭐

    @efe3535 mülakata gitmeyince paranızı iade etmeyecekler nasılsa. Yerinizde olsam giderim mülakata hatta amerika için planladığınız turist gezisini bir güzel açıklarım planımı daha önce yapmıştım buraları gezip edicem buralarda kalıcam şu kadar gün kalıp dönücem diye. Belki inandırıp alabilirsiniz turist vizesini belli olmaz alamazsanızda kaybettiğiniz bir şey olmaz zaten parasını vs ödemişsiniz önceden


  • @gorkem07 Kesinlikle mülakat almadan DS 260 Formunu açtırmayın.


  • Merhaba kısaca durumumu özetleyip hatırlatıcam, daha önce yazmıştım foruma bunla alakalı çünkü, eşim rus vatandaşı ve kendisi asıl talihli, kendisinin formunu gönderdikten sonra resmi evlilik yaptık, henüz benim formumu eklemedik, mülakat yeri varşova yazıyordu onda ama biz ds260 formu gönderirken ankarayı seçtik gönderdik, daha önce bu forumda yazdıgım sorulara aldıgım cevaplara istinaden kesinlikle ds260 formunu mülakat mailini alana kadar açtırmayın deniyordu, ve biz de mülakat maili gelince dosyamı ekleyecektik ve konsolosluga mail atıp bildirim yapacaktık, Ankarada mülakata girecektik, planımız bu yöndeydi, şimdi rus forum siteleri aklımızı karıştırdı, mülakat mailini beklemeden formunuzu ekleyin ve konsolosluga mail atın, yoksa Ankara sizi kabul etmeyecektir büyük bi ihtimal diyorlar, çünkü eşimin Türkiyeden oturumu yok Rusyada yaşıyoruz, "en iyisi en yakın zamanda türkiyeye taşınıp yaşama adresini türkiye gösterip kocanıda eklemek, Varşovadan kabul etmeyebilirler evragınızı" diyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz en iyi yol hangisi olacaktır? Dosyayı açtırıp ankaraya mail atıp erkenden türkiyeye taşınmak mı? Yoksa mülakat mailini her türlü bekleyip (ankara veya varşova hangisi gelirse gelsin) sonra ankaraya taşımak için gerekli eklemeleri yapıp ondan sonra mı mail atmak, en temiz en risksiz hangisi olur yardımlarınızı ricasıyla. Tek sorunum şuan rusyada yaşıyor olmamız, yaşadıgı adresi Rusya gösterdik çünkü bundan ötürü tekrar Ankara degil Varşova cıkacaktır diyor


  • @canym add applicant ile kendinizi ekleyin, mülakat aldıktan sonra hangi konsoloslukta girecekseniz iletişime geçip eşinizin formunu açtırıp güncelleyin.

  • ⭐⭐

    @canym Merhaba, kendinizi esinizin dosyasi 'add applicant' olarak lutfen ekleyin, bunu bekletmenize gerek yok. Ankara'nin sizi kabul etmeme ihtimali ile ilgili goruslerin belirtilmesi, esinizin adresinize gore Rusya'da ikamet ediyor olmasidir, sizin dosyada olmamaniz degil, ifadenizden bunu anladim ama yanlis anladiysam kusura bakmayin. Her ne kadar CN'niz uc basamakli olsa da sayet Schengen sorununuz da yoksa Varsova'dan girmenizi ben kisisel olarak tavsiye ederim, bunlar benim gorusum tabii ki. 1 Ekim 2023 tarihinde sureciniz basladiginda KCC'e mail atarak dosyanizin nerede oldugunu ogrenip ona gore hareket edersiniz. Simdilik yapmaniz gereken sey kendinizi esiniz dosyasina eklemek.


  • @lumos şuan calıstıgım yerden green kartı alamama riskine karşın bırakıp gelemiyorum Türkiyeye, bu yüzden avrupa vizesine basvuramıyorum, eşim de Rus zaten ona vize vermeleri de ayrı bi sancılı süreç, bu yüzden en makulu Ankara olacak, Ankara konsoloslugu da iki türlü kabul etmeyebilir diye düşünüyoruz işte,

    1. eşime TRden oturum alamıycam ama Rusyada yaptıgım resmi evliligimi konsolosluk aracılıgı ile TRde tescilleyecegim, bu sekilde mülakatımız geçerli sayılır umarım

    2. Korkumuz da dedigm gibi mülakat varşova cıkmasına ragmen biz ankara yazdık, mülakat maili hiç gelmeme durumu olur mu ya da ankaraya gelmeme durumu olur mu gibi korkularımız var

    Dediginiz gibi avukata yazdım, add applicant yolu ile ekletecegim kendimi tavsiyeleriniz için teşekkürler, sırf şansa bırakmamak için hem avukat tuttuk hem de foruma sürekli bakıyoruz hem rus forum hem de burası, rus forum ile bizimki çelişiyor genelde ama bence rusların bilgisizliginden gibi geliyor, yine de dikkate alıyorum ister istemez. avukat mail aldıktan sonra ekleriz ankaraya geçiririz diyor problem olmaz diyor, ben formumu ekleyelim demiştim daha önce formu actırmayalım dedi kendisi ama şimdi burdan ögrendim ki sıralamayı etkilemiyor add applicant, daha once gucarslan bey de böyle bi yazı yazmıstı okumustum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum