DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mehmet-aktaş tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @chnnce tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @kemalyagli vizeniz hayırlı olsun.


  • @Mr-Dexter vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda başarılar dilerim.


  • @senamd vizenizi güzel günlerde kullanmanız dileğiyle, alize hanım gerçekten hepimizin duasını aldı.


  • @Serap-2 teşekkür ederim.


  • @gucarslan çok teşekkürler, siz de en kısa zamanda vizenize kavuşursunuz umarım, bu forum ve telegram grubu olmasaydı bu kadar bilgiyi nasıl edinirdik bilemiyorum.


  • Merhabalar, 23 Haziran'da girdiğim vize görüşme deneyimimi aktarmak isterim. Daha önce 27 Ocak tarihinde bekar ve tek kişi olarak girdiğim, rutin olarak geçen ilk mülakat deneyimine buradaki bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. ( https://yesilkartforum.com/forum/topic/5336/dv2023-mülakat-deneyimleri/1052?_=1687771431412 ) Şuan yazacağım deneyimi Part_2 olarak düşünebiliriz. İlk mülakatım sonrasında ABD'ye giriş yapmadan önce nişlanlımla nikah kıyarak kendisinin de gc sürecinden faydalanabilmesi amacıyla konsolosluktan tekrar görüşme talebinde bulunmuştuk ve 23 Haziran tarihine, Ocak ayında verdikleri vizeyi iptal ederek tekrar görüşme planlamışlardı. Daha önce benzer süreçlerden geçenler ve deneyimlerini buraya aktaranlar olmuştu ancak diğer süreçlerden farklılık gösterebilecek ve sıkça rastlamayabileceğimiz bir örnek teşkil edebileceği için bu süreç nasıl işledi ben de kısaca aktarmış olayım.

    21 Ocak Unganlar görüşmesi ve 27 Ocak Cuma günü vize görüşmesi sonrasında pasaportum ve sarı zarfım 1 Şubat Çarşamba günü elime ulaşmıştı. Müstakbel eşimin de gc sürecinden faydalanabilmesi ve ilerleyen dönemde birkaç yıl sürebilecek F2A vize tipi sürecine hiç girmemek için hızla nikah işlemlerine başladık ve 4 Mart günü nikahımızı kıydık. Nikah tarihini netleştirdikten sonra takip eden hafta içerisinde eşimin pasaport (ve hazır gitmişken kimlik) yenilemesi için randevularımızı almıştık. Eşimin yeni pasaportu geldikten sonra 17 Mart günü konsolosluğa, 27 Ocak tarihinde yaptığımız mülakat sonrasında evlendiğimi ve eşim için de görüşme talep ettiğimizi belirttiğim bir mail gönderdim. Bu mail içeriğinde doğum tarihi, case numarası ve isim-soyisim bilgilerim ile birlikte kendi pasaport bilgilerimi içeren ilk sayfa ve ilk görüşme sonrasında basılan vizenin olduğu sayfa, eşimin yenilenen pasaportunun ilk sayfası ve evlilik cüzdanının ilk 3 sayfasını taratarak maile ekledim. Yaklaşık iki hafta içerisinde konsolosluktan dosyamı tekrar aktifleştirmeleri gerektiği için pasaportumu ve sarı zarfımı kendilerine PTT aracılığıyla göndermemi (AİS'ten eksik belge gönderimi yoluyla) sonrasında kendileri nasıl ilerlemem gerektiği konusunda gerekli yönlendirmeleri yapacakları dönüşünü aldım. Hemen ertesi gün içerisinde AİS kaydını oluşturarak PTT'den evrakları kendilerine kargoladım. Aradan yaklaşık 10-12 gün geçmesine rağmen dönüş olmayınca mail üzerinden durumumu sordum ve ertesi gün yeni mülakat tarihi aldığıma dair hazırlanması gereken evrakları içeren klasik mülakat maili aldım. Eşim için hazırlanması gereken evraklar arasında gösterilen DS-260 formunu doldurduk, sonrasında kendi medeni durumumu güncellemek ve eş bilgilerini forma eklemek için konsolosluktan formu açmalarını talep ederek gerekli güncellemeleri kendi formumda da yaptım.

    Bu aşamadan sonra 23 Haziran'da yapacağımız mülakatı beklemek kaldı. Ben 21 Ocak tarihinde Unganlarda sağlık muayenesine girdiğim için tekrar sağlık muayenesine girmedim, dolayısıyla bugün basacakları vize 21 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak, böyle bir durumda dilerseniz tekrar sağlık raporu alıp vize geçerliliğini uzatabilirsiniz. Pasaportu aldığım an doğrudan ABD'ye giriş yapmayı planladığım için tekrar masraf yapmaktansa bu şekilde ilerlemeyi tercih ettim. Tekrar görüşmeye girmem gerektiği için tekrar bir AİS kaydı oluşturmam gerekti ancak case numaram adına daha önce zaten işlem yapıldığı için hata aldım, bu hatayı da ais bize ulaşın sayfasındaki ilgili mail adresine bildirerek birkaç mail ile çözmüş olduk, kendileri benim adıma kayıt oluşturdu. Eşimin sağlık raporu olmadığı için kendisi için randevu oluşturmayı ve belgeleri ortak bir şekilde hazırlayarak mülakata girmeyi planlıyorduk. Fakat nikah sonrasında yaşadığımız bazı anlaşmazlıklar sebebiyle mülakata benimle birlikte katılması pek mümkün olamadı ve görüşmeye yine tek başıma girmek durumunda kaldım. Kendi belgelerimi tekrar hazırladım, 5+ yıllık ilişki geçmişini gösteren geçmiş yazışmalar, mailler, nişan/nikah günü fotoğrafları, mektup ve birkaç instagram paylaşımından oluşan "proof of relationship" dosyası hazırlayarak her ihtimale karşın eşim adına da gerekli belgeleri yanımda bulundurarak görüşmeye girdim, kendi adıma hazırladığım belgelerden banka dökümü haricinde bir belge neredeyse istenmedi. Eşim ile birlikte girmem planlanan görüşmeye tek başıma girmiş olmam acaba onlarda şüphe uyandırır mı diye endişeliydim ancak çevirmen yardımıyla Türkçe olarak yaptığım görüşme oldukça güzel geçti. Eşimle ilgili annesi/babasının adı, ne işle uğraştığı, ne zamandır birlikte olduğumuz ve nişan/nikah törenlerine kaç kişinin katıldığı ile ilgili sorular aldım. Görüşmeye eşimle birlikte gelmeyi planladığımızı ancak kendisinin duruma göre daha sonra bana katılmasının daha sağlıklı olacağına karar verdiğimizi söyledim ve benimle zaten daha önce görüşme yaptığı için ayrıca tekrar bir soru sormadı ve vizeniz onaylandı tekrar tebrikler şeklinde olumlu dönüşü almış oldum.

    Bu sürecin her adımını @gucarslan Bey'in yakın ilgileri ve değerli yönlendirmeleri vasıtasıyla tamamlamış oldum, kendisine bir kez daha sonsuz teşekkürler. Ayrıca tekrar belirtmek gerekir, bu oluşumun eksikliği durumunda bireysel olarak yürütmesi oldukça çetrefilli olabilecek tüm işlemleri mümkün en kolay şekilde ilerletebiliyoruz. Bir şekilde katkısı olan herkesin emeğine ve ellerine sağlık. Herkese kolaylıklar dilerim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   keremsan keremsan 

  • @keremsan tebrikler süreciniz eminim ileride bu durumu yaşayacaklar için yardımcı olacaktır 🤗


  • @keremsan tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @keremsan Gözünüz aydın 🙏🏻 Şimdiden mutluluklar dilerim,evliliğinizi de kutlarım 🌸 Gerçekten haklısınız, yesilkartforum büyük veli nimet bizler için. İnsanların yüksek meblağlar ve büyük emeklerle edindiği bilgiler tamamen gönüllü ve ücretsiz bir şekilde sağlanıyor. Ben de kazandığımı ilk öğrendiğimden beri burada olduğum için çok şanslı hissediyorum. Zira DS-260 form doldurmadan başlayarak, dosya taşıma yazışmalar ve diğer tüm bilgileri buradaki değerli adminlerin yardımı ve önceki kazananların tecrübeleriyle edindim. İyi ki varız 🙏🏻🧡


  • @mehmet-aktaş vizeniz hayırlı olsun bol şans dilerim


  • @keremsan hayırlı olsun vizeniz tebrikler ABD hayatında başarılar dilerim 🙏


  • @chnnce hayırlı olsun vizeniz tebrikler 🙏


  • Merhaba, vizesini alan arkadaslari tebrik ediyor başarilar diliyorum. Gunlerdir deneyimleri okuyorum. vize alamayana henuz denk gelmedim ne mutluki😁 tabiki alamayan birisi o hayal kirikligiyla gelip buraya yazmaz. Bildiginiz denk gelen varmi hiç, alamayanlarin sebepleri nelerdir?


  • @jtcarlos Verdiğiniz bilgiler doğruysa başvuru şartlarını karşılıyorsanız geçmişte büyük bir suç işlemediyseniz bir sıkıntı olmuyor


  • @keremsan Hem vizeniz, hem evliliğiniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda kolaylıklar dilerim.


  • @keremsan tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.


  • @evrimooloji merhaba mülakata Ankara'da mi gireceksiniz?

    ve dilerim bir an önce vizenizi alırsınız


  • @bayram8589 Merhaba, 11 Temmuz’da Belgrad’ta gireceğim vatandaşlığım olduğu için dosya taşıdım. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🙏🏻 Dileyen herkes hayallerine en kısa zamanda kavuşur dilerim🧡


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

239
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum