Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @findiklahmacun Merhaba , bagli bulundugunuz size yakin olan Konsolosluga email ile durumu ve isteginizi bildirdiginiz takdirde size process ile ilgili bilgi gonderiyorlar yine email yolu ile , sunu doldurun , bunu gonderin , bunu odeyin gibi . Toplamda 14 gibi suruyor evragin size geri gelmesi.

• Mail gönderdim ancak dönmediler, @yecow sağolsun dm üzerinden yardımcı oldu.

• @yecow bu forumda bir daha bir şey yazmamak için girmiyordum kusura bakmayın ben de geç gördüm. Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Avukata da danıştım çok haklısınız durum aynı dediğiniz gibi NO deyip RFE gelen de var sıkıntı yaşamayan da var. Yes denilmesi halinde ne olduğu da bu şartlarda henüz belli değil. İlerleyen zamanda mülakatlar oldukça belli olur gibi. Bakalım sonuçlanınca göreceğiz, inşallah herkesin süreci olumlu sonuçlanır..Hepimize bol şans..

• @Figen geri donus icin cok tesekkurler. Bu arada ben de yeni bir bilgi edindim onu paylasayim, e-devlet uzerinden alinan birth certificate'i de kullanabiliyormusuz, immigration attorney'e danistim kesin bilgi oldugu icin paylasmak istedim. E-devlet uzerinden aldigimiz birth certificate'in cevirisini yaptirip kullanabiliyoruz yani. Kolayliklar herkese.

• Arkadaşlar merhaba,

K1 üzerinden Aos ile green card almak istediğimizde form doldururken (I-693) doktor bilgileri içerisinde Civil Surgeon Identification Number adı altında bir numara istiyor. Muayeneyi Ankara'da olduğumuz için bu numara bende yok ve hiç hatırlamıyorum. K1 üzerinden değişiklik yapanlar forma ne yazdılar acaba?

Edit: aşı için verilen doküman yetıyor, formu doldurmaya gerek yok:)

• merhabalar,
    tecrubesi olan buyuklerime sorum olacakti. dallasta ikametgah ediyorum.evlilik ile sureclerimi 485 765 130 131 evraklarimi 2023 mart ayinda texas a gonderdim ancak receipt ler nbc den geldi calisma izni approve da oradan geldi. acaba butun surec oradan mi devam edecek yoksa filed ofise mi yonlendirilecek. tesekkur ederim ayrica nbc service center ile lgili bilgisi olan var midir

• @atabey 765 ve 131 baska 485 baska Ofisten yonetilecek . 485 icin Field Office evet .

• Merhabalar, eşim I-485 formunu doldururken eşiniz de sizinle birlikte mi başvuruyor sorusunu nasıl cevaplamalı? Ben onunla AOS'a gitmedim, İstanbul'da kaldım ancak AOS fee benim adıma da yatırdı. Nasıl hareket etmeliyiz o kısmı yanıtlarken?

• Merhaba, öncelikle başvurumu AOS ile yapmayı planlıyordum, ancak şimdi Konsolosluk aracılığıyla yapmam gerekecek. DS-260 formunu doldurdum, fakat henüz imzalayıp göndermedim. İlk sayfadaki mülakat yerini Ankara olarak değiştirmek istiyorum, ancak sistem buna izin vermiyor. Mülakat yerini nasıl değiştirebilirim? Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@furkan3, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

Merhaba, öncelikle başvurumu AOS ile yapmayı planlıyordum, ancak şimdi Konsolosluk aracılığıyla yapmam gerekecek. DS-260 formunu doldurdum, fakat henüz imzalayıp göndermedim. İlk sayfadaki mülakat yerini Ankara olarak değiştirmek istiyorum, ancak sistem buna izin vermiyor. Mülakat yerini nasıl değiştirebilirim? Teşekkür ederim.

DS260 ı hala doldurmamış olmanız ve numaranızın 11binlerde olması nedeniyle Ankara çok kötü bir seçim olur. İmkanınız varsa yine AOS düşünün derim.

• Public charge 61.soruda cevabımız hala "no" olarak günceldir değil mi? Karara bağlanmamış bir konu olarak kalmış forumda. Son karar nedir?

• Merhaba arkadaşlar,11 Haziran 2023 günü B2 Vizemizle ABD’ye giriş yaptık.CN’mizin 18***’lerde olması bizi AOS yapmaya yöneltti.Türkiye’de işlerimin yoğun olması nedeniyle ve Yeşilkartforum gibi devasa bir forumdan geç haberdar olmam nedeniyle süreci Ankara haberleri beklemekle geçiriyorduk.Ve umutlu bekleyiş süre ilerledikçe bir anda kara bulutlara dönüştü ve arayışlara başladım ve yeşilkartforumla tanışdım.Yorumlar ve açıklamalarda açıkça belirteyimki Kara cahil kaldığımı gördüm.Sağolsun forumdan arkadaşlar ve değerli Yöneticilerin yol göstermesiyle AOS şansımı (Eşim ile)denemeye karar verdik.Forum grubunda değerli ve nokta atışlı ,kendinden emin yol göstermelerini okuduğum Figen Hanımla temas kurduk ve Evrak işlem hazırlıklarına başladık.Türkiyedeyken Aşılar için Hastaneye gitmiştik ve oradan hangi aşıları vurulmalıyız gibi sorum olmuştu ve Hastane ilgisizliğinden geri dönmüştük.Aos yapacaklar hiç uğraşmasın burada anlaştığınız yerde Antikor Testi oluyor ve ona göre aşılar oluyor.Türkiye’de vurulduğunuz aşıların kartları varsa kabul ediyorlar.Belge konusuna gelirsek.Apostilliler dahil bütün belgelerimiz,Tercüme edilmiş tüm belgelerimiz geçersiz kaldığını öğrendik.Çünkü biz Turist olarak geldik ,döneceğiz diye yemin etmişiz,eski tarihli belgeler ise bizim gerçek niyetimizi belli ediyormuş 😔Türkiye’deki Tercüme bürosunu arayıp evrakları güncel tarihli yapıp göndermelerini rica ettim,yapabildiklerini yaptılar fakat Apostil’li olanlar olmadı,Vukuatlı Nüfus Kaydını Konsolosluktan çıkarttık.Evet kardeşlerim şimdiye kadar yaşadığım durum bu, Doktor Raporunu bekleme aşamasındayız şu ı485’i teslim edene kadar stres had safhada olacak.Bu aşamada bize Danışmanlık yapan Sayın Figen Hanım’a teşekkürlerimizi sunarız.Kimilerine göre belki kolay işlemler fakat birkaç yanlışın olayı bitirdiği düşünülürse iyi ki onunla tanışmışız diyoruz.👍🙏🙏Forum yöneticilerimize de saygı ,sevgi ve minnetlerimi sunarım,iyi ki varlar,işleri rast gitsin inşallah🙏👏👏😍😍

• @Berkan-0 Merhaba, belgelerin geçersiz olduğunu kim söyledi henüz I-485'i göndermemişken? İkinciye mi göndereceksiniz? Belgeleriniz ne kadar eski tarihli, oraya gittikten sonra mı tercüme ettirmenizi bekliyorlar evraklarınızı?

• @bilgeagrak Biz buraya 11 Haziranda geldik,evraklarımızı 9 Haziranda yaptırmıştık.Burada Avukat’a danıştık ve o bize Turist olarak geldiğimizi beyan ettiğimizi,fakat sunduğumuz evrakların tarih olarak gerçek niyetimizin AOS yapmak olduğunu ortaya çıkaracağını söyledi.Bununda riskli olacağını belirtti.Akabinde hiçbir işlem yapmadan yeni belgeleri hazırladım.İlk işlemlerde bile bu durumları yaşamışken bundan sonraki süreçde yanlış,eksik bir şey yapmamak adına Sayın danışmanımızla temas kurduk ve kafamız rahat ilerliyoruz.

• @bilgeagrak imzanızı göremedim

• @Berkan-0 belgelerin gecersiz olmasi gibi bir durum yok hangi avukat soyledi bunu merak ettim?Nerde nasil tecrube etmis bu avukat arkadas bizede iletirseniz daya aydinlatici olur? Tarih vs bende bakan kimse gormedim 2022 aos ekibindende boyle bir sikinti yasayan gormedim benim evraklardan 1 yil oncesinde ceviri yapilanlar vardi hayta daha eski hicbir sekilde sikinti olmadi ayrica gorevli sadece 1 kere tursit olarak mi geldiniz diye soruyor beyan esas onun disinda bu konuyla ilgili birsey sormuyor hatta abd giris ve mulkat arasinda cocuklarini okula yollayanlar araba alanlar var hicbiri bir problem yasamadi biraz abartiliyor bu konular.

• @notry Evet,Türkiyedeyken birçok ülkeye dosya taşıma talebim olumsuz karşılanınca açıkçası stresim had safhaya çıkmıştı.Neyse şimdi işler yolunda gidiyor.Bu arada Washington’da bir Avukata danışmıştık fakat bir yandanda adama hak vermiyor değilim.Madem ülkeye girdin ve AOS yapma niyetin sonradan gelişti,belgelerde bu tarihten sonra olması gerekmezmi? Mülakat günü bir gelsin de göreceğiz bakalım,inşallah bizimkide güzel geçer.🙏🙏🙏

• @Figen 13 Haziran tarihinde turist vizemle Amerika ya geldim dv 2023 talihlisiyim .dosyam Ankara da. CN 13.000 lerde acaba Temmuz mülakat dağıtım yakalar miyim? yoksa amerika da AOS mu yapayım? sizinle nasıl irtibat kuracağım?

• @Berkan-0 avukatınız size zaman ve para kaybı yaşatmış gibi hissettim. Eşim 20 Haziran giriş yaptı aynı şekilde TR'den çevirip götürdü evrakları noter onayı dahi yok sadece certified translate, diğer tüm formlar ile birlikte (sağlık raporu, I-485 vs vs.) bugün usps ile tarihler abd girişi öncesi olarak gönderdi. Sonuçlandığında size bilgi vereceğim bakalım avukatınızın dediği gibi mi oluyor :)

• @bilgeagrak Hanımefendi inşallah herşey umduğunuz gibi olur.Yanlız “Avukatınız” demişsiniz,sadece genel bir bilgi alma,danışma konuşmasıydı o sadece ,yani devam eden bir süreç değil.Ben SGK’dan hizmet dökümü istediğimde Soyadımın en az 10 defa hatalı yazıldığını farketmiş ve düzeltme talep etmiş biriyim.Ayrıca Dosya taşıma aksilikleri sebebiyle 5 ay geç Emekli olabilmiştim.Amerika’ya gelmeden son iş günü Nüfus Dairesinde (Apostilli Nüfus Kayıt örneği aldıktan sonra) tek bir harfin yanlış yazılması sebebiyle düzelttirmek için Cuma günü mesai son saatlerini nasıl koşturmacayla geçirdiğimi bir ben bilirim.(Uçuşumuz Pazar günüydü) Velhasıl işini iyi yapmayanların ceremesini çok çektiğimden dolayıdır ki yoğurdu üfleyerek yiyorum.Ha siz böyle şeylerle karşılaşmamış olabilirsiniz,yaşamayında çünkü çok berbat bir şey.Tüm bu sebeplerden dolayı işini gerçekten iyi yapan insanlarla çalışmak insana huzur veriyor.Figen Hanımda bunlardan biri,takıldığınız yer olursa herkese olduğu gibi sizlerede yardımcı olabilir.👍🙏

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k